Zalahnute ucho

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zalahnute ucho

Príspevok od používateľa eaten »

Caute, vcera vecer som sa siel osprchovat a siel som von, hned ako som vysiel zo sprchy som mal zalahnute v jednom uchu. Myslel som ze to prejde ale uz je to den a stale to mam tak isto. Dokonca si myslim ze to mam zalahnute este viac. Kus to aj pobolieva ale neviem ci z toho ze si tam kus sprtam, alebo len z toho ze si myslim ze ma boli. Zhanal som si kus o tom na internete a hovoria o dakom vyplachu ucha. Neviete ako to prebieha? :-/ stale musim mat problemy s hlupostami.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

o tom vyplachu neviem este som to nastastie nezazil ale ja vzdy ked mam zalahnute v uchu tak mi pomaha ked sa zhlboka nadychnem zapcham si usta aj nos a fuknem silno do nosa (ako keby si chcel nosom vydychnut) musis pri tom zacitit taky tlak v usiach ma to podobny ucinok ako u usneho ked chce aby si zakrical KUKUK :lol: ak si este u usneho nekukal vrelo odporucam je to haluz :D

alebo pomaha este poriadne si zivnut

vyskusaj a daj vediet :)
eaten
Light Professional
Light Professional

jasne to poznam, ale fakt nic nepomaham a mam nadchu tak mozno to suvisi s tym, ale fakt sa mi zda ze sa to zhorsuje. A teito zakladne veci som skusal a nic. Zyvam cely den, tlacit som skusal , nic . :?
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Normalne bych rekl ze ti natekla akorat voda do ucha :) Zkus si prilozit dlan na ucho a pritlacit na nej "vytvorit podtlak" a rychle pohybovat dlani smerem od a do ucha. Snad vis jak to myslim :-D
eaten
Light Professional
Light Professional

tiez som skusal :-D
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

cohd na ten vyplach, mamke sa to tiez stalo, ze jej do ucha voda natiekla a tak isla.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak nič nepomáha dlhšiu dobu, tak naozaj choď k doktorovi.

U mňa zvyklo účinkovať skákanie s naklonenou hlavou.. niekedy skáčem aj zo stoličky.. ;)

Inak minule kolegyňa hovorila, že takto jej mužovi zaľahlo v uchu po kúpaní v mori.. dostal to z ucha až o niekoľko dní a odvtedy slabšie počuje.. vraj voda v uchu spôsobuje odumieranie sluchových buniek.. čičo.. (ale to asi platí hlavne pre slanú morskú vodu).. tak pozor!
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Možno máš zápal stredného ucha. Treba s tým ísť na výplach. Nie je to nič hrozné, keď som bol decko, tak som to prežil. Žiadna bolesť :)
eaten
Light Professional
Light Professional

skusal som si hladat dake inf. na nete a poradili mi spat v noci na boku tym uchom dole tak som skusil a do rana ma to preslo hoci som v to uz nedufal a teraz pocujem dobre akurat sa mi zda ako keby ma tak divne bolelo ale malo to si asi len namyslam.. rozmyslam ci preventivne ist ale ked preslo tak to necham tak ... ale diky vsetkym :)))
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tom4s7 »

Presne toto isté sa mi stalo teraz nedávno - pred 2 týždňami mi pri sprchovaní zaľahlo ľavé ucho. Skoro týždeň som naň zle počul, ale občas akoby v pohode. Pri sprche som si radšej dával pozor na vodu. V piatok som počul skoro normálne, v sobotu úplne v pohode, ale v nedeľu som si zase pri sprche nedal pozor a zase mi zaľahlo v uchu. Ale včera cestou v autobuse na intrák ma to prešlo, chvíľu potom ma akoby tak slabúčko bolelo ucho, ale k večeru to už bolo v normále a teraz necítim tiež nič. :D
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

chcela som este napisat, ze keby si siel k lekarovi, tak najprv pozrel by sa do zvukovodu a na bubienok a potom velkou striekackou naplnenu teplou vodou by ti vyplachol ucho a vycistil.

ale ked si uz v poriadku, tak je to fajn :)
eaten
Light Professional
Light Professional

No po case ma to chytilo znova a sa mi zdalo ze este hrosie, tak osm siel najprv k praktickemu lekarovi (kedze studujem v CR) a tam mi povedala ze mi to vyplachne ona, spravila to tka ak ovravite, nic nebolelo a potom mi pvoedala ze tam mam este vodu ze chvilu potrva kym sa mi vstrebe (0,5 h) ale uz je to tyzden a na jedneho ucho sa mi zda ze pocujem este hrosie,... idem zajtra zase z anou :((
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Máš zápal stredného ucha (otitis media) stači keď si kupiš ušné kvapky hlavne si do toho neríp lebo ešte si niečo poškodíš ...
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

No mne stačili :twisted: .
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

To sa ti ani necudujem. :roll:
eaten
Light Professional
Light Professional

a zapal stredneho ucha nie je boelstivy? lebo mna neboli nic
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Je. Ak by si ho mal, ver mi, vedel by si o tom :).
eaten
Light Professional
Light Professional

dnes mi povedala ze to bude asi zanet a zajtra idem ku krcnej som zvedavz co povedia, ael ze to moze suvisiet s chorobou
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som tyzden takmer nepocul na obe usi, a spravne som problem urcil v tom, ze sedim pri okne a fuka okolo mna privan... sedaval som dalsi tyzden v zimnej ciapke a preslo to...
eaten
Light Professional
Light Professional

no dnes mi o uchu nic nepovedala akurat co mam s hlienami problem tak to tak asi to suvisi s tym
Napísať odpoveď