Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Iron-Eddie napísal:Neopodstatnené predsudky zlé sú.
Ale ak mám s určitou skupinou ľudí (nehovorím teraz len o Rómoch) takmer výlučne zlé skúsenosti, a to s viacerými v rôznych obdobiach, je logické, že keď stretnem ďalšieho príslušníka tejto skupiny, vyvolá vo mne najskôr veľkú nedôveru.
Ak desať krát pôjdeš do lesa, a vždy sa stratíš, išiel by si tam aj jedenásty krát? (trochu čudné prirovnanie, ale nevadí)
Predpokladám, že nie.
Naozaj čudné prirovnanie, les na tvoj predsudok naozaj nijako nedoplatí, ale človek áno.
A nemusíme to dávať hneď do kontextu s cigánmi, proste predsudky nie sú dobré, voči komukoľvek, ani Vám by sa neľúbilo, keby Vás niekto odsúdil / odmietol / neprijal / napadol na základe predsudku.

Problém s dávkami je, nechápem, prečo to vláda nevyrieši a proste im tie prídavky za decká nestopne.
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

seth: no podla mna v tom clanku autor spravne vystihol vela veci.
"Vláda vždy ubezpečila verejnosť, že si je vedomá závažnosti rómskej otázky a že ju začne riešiť. Rozbehlo sa prijímanie koncepcií a stratégií, kým sa opäť niečo mimoriadne nestalo a kolotoč sa zopakoval: vláda nás ubezpečila, prijala opatrenia, stratégie, koncepcie... a začalo sa znovu."
"Spoločnosť si však v posledných desaťročiach vyprodukovala jeden z najväčších problémov s Rómami sama. Presvedčila ich, že majú právo na bývanie, dôstojný život, starostlivosť zdravotnú i sociálnu - bez zásluhy."
"snaha Rómov „prevychovať" spôsobila, že ašpirujú na materiálne hodnoty gadžovskej kultúry, nie však na jej hodnoty duchovné."
-nieco podobne sa stalo tusim v Nigerii, domorodci tam zili pokojnym zivotom a pred par rokmi tam prisli belosi tocit dokument. Domorodcom platili za to, ze si ich mozu odfotit. Dopadlo to tak, ze teraz prave tito domorodci nutia tych niekolko malo turistov fotit si ich a platit im za to. To vsetko za mierovej asistencie AK-47, cize nie je dobry napad odmietnut ich. Takisto si cigani u nas zvykli, ze im bieli platia za nic a riesit to treba cim skor, pretoze uz teraz stupa ich agresivita a ani sa necudujem, ze rovnako stupa aj podpora radikalnych nacionalistov.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Začiatok Konca napísal:Neviem, či predsudky je zrovna to, čo by sme v tejto situácii, v tomto probléme mali hľadať... Nie sú dôležité predsudky... aj keď všetci vieme, ako to s veľkou väčšinou cigáňov je. Ale odsúdiť ich a odstrčiť nabok žiaľ v tejto spoločnosti nemá význam. Ak by sme ich aj úplne vyčlenili zo spoločnosti a premiestnili neviem kam do riti, tak by nás spi+ovala celá eu... tam treba riešenie, ktoré tu bolo mnohokrát navrhované. Predsudok predsa nič nerieši, ako nič nerieši ten plot, ktorý tam postavili... je to len také, aby sme mali pocit, že sa nám nič nestane.. Ale taký plot som preskakoval, keď som mal 8 rokov... aké problémy by s tým mal dospelý človek... Treba riešenie. Také, ktoré tu ešte nebolo(alebo bolo zavrhované), také, ktoré by problém riešilo dlhodobo... to potrebujeme v "rómskej otázke"...
Existuju len riesenia ktore zarucuju vysledok a o tych som pisal ja a tie sa tykaju tych predsudkov a nepcacia sa ludom ako je napr hughito, ale istotne poskytuju zaruceny vysledok. To ze to je v tejto pseudhumanistickej liberalnej spolocnosti nerealne uskutocnit je uz vec druha a uplne iny problem tykajuci sa vysokej politiky.

A potom tu mas vseliake poloriesnia kompromisi a podobne ktore len problem oddialuju riesia ho len z casti alebo len kratkodobo ktore na oko vyzeraju humanne lenze v konecnom dosledku niesu humanne ani pre bielych ludi ani pre toho cigana.

Takze realita je taka ze cigansky problem sa zacne riesit az ked sa premnozia a ludia pochopia ze humanne to jednoducho nepojde, potom lud problem zobere do vlastnych ruk a volake opatrenia vlad uz budu zbytocne (mozte si to nazvat revolucia alebo rasove vojny atd), len aby potom nebolo neskoro.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/5074877/proces-s ... vrtol.html LOLOLOLOL...tu vidno, ako funguje ich zmýšľanie, podobá sa to na podmienený reflex u zvierat :) Ak nie čierna, tak biela a aj svoju vlastnú mať zapriem...typické.

//autoeditácia príspevku ( 24 Oct 2009, 6:11 )
http://korzar.sme.sk/c/5076964/slubeni- ... pieri.html
A konečne normálny článok (nie pro-cigánsky) na SME... Primátor Lipian Eduard Vokál celkom chápe, čo sa deje a jeho postrehy sú reálne a založené na tom, čo ľudia u nás na východe fakt zažívajú a nie rozprávky o mierumilovných cigánoch, ktorí berú stopárov... VOKÁL NA HRAD!
hughito
Redeemer
Redeemer

seth : Keďže narážaš na mňa, musím zareagovať.
Žiadne rozprávky, ale fakty, osobné skúsenosti a zážitky druhých.
Hotovo.
Nevyvracia to zlé skúsenosti niekde inde, nijako to nepopiera, nevidím medzitým rozpor.
Tak by som bol rád, ak by si si tieto narážky do budúcnosti odpustil.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Žiadne rozprávky, ale fakty, osobné skúsenosti a zážitky druhých.
A co skusenosti a zazitky ostatnych clenov fora tu prispevajucich? Tie samozrejme ostanu ignorovane rovnako aj s tym uplne rozdielnym pomerom ktory ti uz zbytocne vysvetlovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:A co skusenosti a zazitky ostatnych clenov fora tu prispevajucich? Tie samozrejme ostanu ignorovane rovnako aj s tym uplne rozdielnym pomerom ktory ti uz zbytocne vysvetlovat.
Tebe sa asi niekde zaseklo koliečko, skús to premazať. :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.sme.sk/c/5081788/zaclenenie- ... rcent.html

LOOOOOOOOOOOOL...pridám podobné "nádejné" vyhlásenia:

Objav pohonu, ktorý by dosiahol rýchlosť svetla, by nám umožnil osídľovať planéty podobné Zemi.

Genetická manipulácia rastlín na superrastliny s nekonečnou plodnosťou by mohla ukončiť trápenie hladujúcich v Afrike.

V prípade aplikovania úplne nového bezkonfliktného spoločenského systému by nastal svetový mier.

.................
............
........
....
SCI-FI.
slay
Addict
Addict

Rómska otázka

Príspevok od používateľa slay »

Nieže by to bolo prekvapko, ale dnes som si čítal toto

http://www.sme.sk/c/5081788/zaclenenie- ... rcent.html

nejde mi o samotny clanok ani o toho, ktory ho pisal. Ide o princip, romovia, cigani, cigosi ala parazit, nador a ine silne vyrazy rozhorcenej vacsiny.. Vela vody pretieklo a este asi aj vela pretecie, kym sa s tym bud nieco spravi, alebo nas uplne pohltia. Nechcem nikoho obvinovat zo sucasneho stavu, skor by ma zaujimali napady na riesenie. A ziadne rasisticke sracky poprosim. Ale konstruktivne napady a pohlady na problematiku, a mozno aj na buducnost slovenska s tymto bremenom, ktoru ilustruje pohlad do porodnic a detskych domov.. kde je 9z10 deti romskych.
kali520
Darca
Darca

boha slay, tuto temu citas prvy krat? :lol: Dokonca aj odkazes na stranku ktora bola uvedena v prispevku hned nad tebou.

Navrhy rieseni tu uz boli rozoberane x-krat a ja uz momentalne necitim potrebu sa tu koli tebe opakovat. Ale pisal som tu nieco v takomto duchu http://cz.altermedia.info/humor/reseni- ... _4627.html alebo http://www.hojko.com/post1041760.html?h ... t=#1041760

Ponukni ty riesenia a potom uvidime co dalej.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dalsi clanok, kde sa prebera iba realita a je mi z toho zle: http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/rozh ... -deti.html
Necudujem sa, ze Kotlebovi potom extremne rychlo stupa popularita. Ta starostka tam zas spomenula, ze potrebujeme internatne skoly, ale zas sa s tym evidentne nic nerobi. Cigani nam zacinaju seriozne prerastat cez hlavu a uvedomuju si svoju nedotknutelnost, ktoru velmi drzo vyuzivaju.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Máš pravdu... ku príkladu.. Mne sa minule tiež stala taká vec. Stál som večer ešte s jedným neznámym chalanom na SADke v NR. Šiel som domov z tréningu a keďže som sa ponáhľal na bus, tak som si veci do tašky len nahádzal.. Tak som ti to chcel trochu poupratovať, tak som si položil tašku na zem a začal upratovať... a jeden cigáň (okolo 30 rokov) začal do tej tašky pozerať, všimol som si to, tak som začal na neho zazerať, nech sa uvedomí a do tašky mi nečumí. Začal po mne vykrikovať, že čo po ňom zazerám a či mám nejaký problém. Povedal som mu, že môj problém je to, že mi čumí do tašky a mne sa to nepáči. Začal vyskakovať, že či som rasista, na čo som mu odpovedal, že by mi bolo jedno, či by mi do tašky pozeral cigáň, alebo nejaký iný somrák. Na čo sa nasral a kráčal ku mne s tým, že by mi asi nešiel potriasť rukou. Ja som rýchlo reagoval, postavil sa, spravil pár krokov do predu a čakal čo bude... on si to nerozmyslel a keďže bol asi raz taký veľký, tak som nečakal a rýchlo vybral teleskop, na čo si to dotyčný vyje*anec rozmyslel... Fakt máte pravdu, čo sa toho týka.. kurevsky si začínajú uvedomovať, svoje postavenie a všetko to, čo môžu. Hneď ma aj prekvapilo, že na mňa vybehol s rasizmom, aj keď to s tým nič nemalo, keďže by mi bolo jedno, kto by mi do tej tašky čumel. Všetko sa to serie k horšiemu... treba s tým niečo robiť :!:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a toto taky ludia ako slay nepochopia... radsej nebude volit niekoho kto s tym chce nieco robit... par rokov a nastene tu rasizmus: Ciganov proti bielym
kali520
Darca
Darca

jackb napísal:a toto taky ludia ako slay nepochopia... radsej nebude volit niekoho kto s tym chce nieco robit... par rokov a nastene tu rasizmus: Ciganov proti bielym
To bude tym ze slay chce ciganov integrovat do spolocnosti ale ako to chce spravit ani on sam nevie. Kazdoapdne ak veri na integraciu ciganov tak je naivny az az a je mi to az dost smiesne ze prave on nas tu oznacuje za naivnych za svoje nazory.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

fú podľa názvu viem o čo sa jedná nechce sa mi čítať všetky príspevky ale poviem vám príhodu čo sa mi stala, vlastne sú dve ... prvá sa začína keď vykradli nášho suseda, ano, bol to malý cigán ktorý bol asi meter a pol vysoký a vážil okolo 40 kilov, v lúpal sa susedovi do domu cez WC okno ktoré malo rozmery ultra malé.. ten malý smrad im ukradol 3 bicykle a dvd prehrávač, nikto ho nechytil ani nenašiel, jediné čo sa stalo bolo to že bicykle ktoré ukradol sa našli na druhej strane dediny...

ďalšia vec sa stala na stanici v TT, ako zvyčajne si dojdem na stanicu cez pracovný víkend ráno okolo 6:17 a čakám aspoň do pol siedmej keď pôjdem do školy, s kamarátom sme si zapálili a všimli si že na nás pozerá tlupa cigánov a slintala keď videla že sme si zapálili, ale nevšimli si to že sme si dali posledné dve a krabička letela do koša, tak po nás vybehli všetci či im nedáme cigaretu.. keď sme povedali že nemáme tak bolo to najhoršie, letela jedna facka, druhá a zvrhlo sa to na bitku 2 proti 60 (obrazne povedané)..

fakt neviem ale mám taký pocit že v tejto dobe budú cigáni chránený ako medvede vo Vysokých Tatrách, všetko im prejde aj vražda, a čo máme robiť my? a potom ľudia po nás ktorý nemáme radi cigánov vykrikujú že sme rasisti... ale zasa na druhú stranu sú aj výnimky cigánov ktorý si vedia na seba pekne zarobiť a obliecť svoje deti ..

tento problém by sa mohol konečne začať riešiť
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nie som rasista, to by mi vadili aj indiáni a černosi a iné rasy. Avšak rómovia sú iná kapitolka. Ja by som všetkých rómov, aj "dobrých" aj "zlých" vysťahoval na ich vlastný kus zeme, ktorý by im mala prideliť EU. Tam nech si žijú v zemľankách, alebo kde a vybudujú si vlastný štát. Prečo by sme mali pomáhať kočovnému kmeňu ktorý sa celé roky flákal práve my, slabý národ z našich malých platov a veľkých daní? Nikdo ich nikde nechce, prečo asi. Nemám nič proti poctivým rómom, lenže položme si ruku na srdce, takých je možno 5% a ja nepoznám ani jedného. Proste keď vidím tie ksichty ktoré zazerajú na každého čo idú po meste, vykrikujú po električkách a robia bordel, ide z nich odpor. Sú to zvieratá, je to ich kultúra a ja im ju neberiem, tak nech sa nestarajú do tej našej. Ak tu chcú byť, tak by nebolo by od veci im vybudovať "Dištrikt 9 a.k.a. Luník Omega", ale to by asi neprešlo u humanistov :roll: proste ja som v živote stretol desiatky rómov, ale ešte ani jedného poctivého, alebo takého z ktorého by nešlo niečo negatívne. Niekto povie že sú to predsudky, tak prečo ich nemám aj pri iných rasách, alebo prečo to pocitujem aj od bielych z času na čas? Nemôžem si pomôcť, ale mám taký pocit že majú v krvi krádež, zlobu a nenávisť. Akýsi pocit menejcennosti. Proste kočovali, kočovali, kočovali keď ostatní poctivo budovali a pre*rali si svoje obdobie a teraz sa snažia vintegrovať do systému. Ono hovorím, keby ten róm čo pracuje na stavbe po robote nešiel niekoho okradnúť, tak nie je problém, alebo jeho deti. Problém je že je rómska rodina kde jeden pracuje "poctivo" a desiati kradnú...zdvíha sa mi z toho žalúdok...alebo mám fakt len setsakra zlé skúsenosti.

A áno, nemám rád rómov, vadia mi expanzívne lenivé etniká, ktoré žijú hlavne podovodom, rozkrádaním toho čo im druhí pridelia, krádežou a ľahkým zárobkom. Cesť výnimkám, ktorých je tak málo...a ja ich nepoznám.
Denodakk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denodakk »

ministerstvo utraca MILIONY na ich domy.. ktore nemaju .. myslim ze to je ich problem ze sa o ne staraju tak ako sa staraju
myslim ze tie MILIONY sa mohli dat na skolstvo nech to nieje zanedbane :)

samozrejme nenarazam tymto na slusnych romov co maju zamestnanie a tak
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://pocitace.sme.sk/c/5119835/facebo ... upinu.html
kokos...skoro mi to dvihlo adrenalín...No KTO ASI sa nudil? Samozrejme, skvelé sfetované združenie Ľudia Proti Rasizmu...Toto je už doslova porušenie osobnej slobody a vyjadrenia si vlastného názoru. Nesúhlasím síce s úplne rasistickými názormi, ktoré tam boli zverejnené, ale boli prekrista zverejnené jednotlivcami a samotná skupina vo svojom programe a podstate nemala nič rasistického, skôr naopak - anti - rasistického a bola proti zvýhodňovaniu istej skupiny občanov v našom štáte. A potom sa čudujme, že nenávisť voči "neštátnym organizáciám" razantne stúpa...Zakázal by som im činnosť.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Denodakk napísal:ministerstvo utraca MILIONY na ich domy.. ktore nemaju .. myslim ze to je ich problem ze sa o ne staraju tak ako sa staraju
myslim ze tie MILIONY sa mohli dat na skolstvo nech to nieje zanedbane :)

samozrejme nenarazam tymto na slusnych romov co maju zamestnanie a tak
tie miliony, ak by na ministerstve neboli rasisti, by prerozdelili vsetkym obcanom nasej krajiny, nie len ciernym :) Kto mne kupi za statne peniaze byt, ci rodinny dom? A ked si ho znicim a nebudem platit najom, da mi stat dalsi, ako dava ciganom? NIE. Preco? Lebo su to rasisti najhrubsieho zrna - zavolajte uz na nasich politikov niekoho z Ludi proti rasizmu...
Napísať odpoveď