720p film - problém

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rixo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

720p film - problém

Príspevok od používateľa rixo »

Čaute, mám taký problémik, že som si stiahol film s vysokým rozlíšením v HD kvalite (720p) a pustil som ho a veľmi mi to sekalo, tak som povypínal všetky programy ktoré brali veľa mb z pamäte ale nezabralo to, pustil som film a sledoval činnosť procesoru, ten bol takmer stále v rozmedzí od 80-100% a stále to sekalo jak hovado...
mám AMD Athlon 2200ghz, ram 1024mb, graf karta je ATI Radeon 9800 All-In-Wonder series, v kompe mám 4 ventilátory, takže si nemyslím že by sa nejak ukrutne zahrieval ten PC a že preto by to tak sekalo...pomôže mi niekto, poradí?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tipol by som to, ze asi slaby procesor: http://en.wikipedia.org/wiki/MediaPorta ... quirements
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Ja netipujem, pretoze doma mam takisto pc s CPU AMD Athlon 2200+ a HD film nespustim, v 720p to prehra ako tak, i ked so sekanim, avsak 1080p uz je nad jeho sily... :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ja mám problém aj s HD [720p] aj s FullHD [1080p], ale len zo začiatku pri prehrávaní na AX2 6000+. Proste dvojjadroví krásavci od AMD stačia tak LTT. Keď pozerám FullHD film, tak je procák vyťažený na 60-80%, čo je imo katastrofa, keďže v práci na i7 je vyťažený ledva na 6-8% :?. Samozrejme, tie procáky sú nebe a dudy, ale aj tak...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Náhodou nové grafické karty (od 8xxx série NVIDIA a od 2xxx série ATI) nepreberajú na seba väčšinu práce procesora? Či v akom zmysle tam je tá HD podpora?

:)
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

a grafika je dobrá nie? Neviem tak mali sme ten počítať v obývačke a ako obrazovku sme mali 52 palcovú plazmovú obrazovku a išlo to dobre, ale nepúšťal som tam 720p filmy, tearz mám ten PC v izbe a mám tu 19 palcový lcd monitor a seká to jak prasa a vyťaženie procesoru takmer 100% permanmentne a to mám vypnuté všetky aplikácie ktoré sa dajú bez toho, aby to robilo problémy...

aké teda navrhujete riešenie? Nový procesor? Mám tam jednu 1024mb ramku tak keby som zohnal ešte jednu a nejaký silnejší procák ktorý by sedel do tej matičnej dosky? Aký cpu by ste poradili? Kedysi so sa v tom akotak vyznal ale teraz sú vľšeljaké dvoj jadrové procáky ja som z toho jeleň...K+:)
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

Tak napiš tip základnej dosky, ktorú máš a uvidíme čo sa dá robiť.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ako to zistím? dá sa to nejak softwarovo zistiť alebo musím otvoriť bedňu a tam niekde to nájsť?
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

napr. softom everest, alebo otvor bedňu a tam by mal byť názov a presný model.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak tu je pár údajov z toho

Inak výborný program...fakt ďakujem je to pecka, kopu informácií
Prílohy
bez_názvu.JPG
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

http://eu.msi.com/index.php?func=prodcp ... rod_no=557

Toto je ona ak sa nemýlim. sem žiadne dvojjadro nedostaneš.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Aha no tak to je asi nejaká stará doska že? najsilnejší procák tam ide ten 3200 athlonxp
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Najlepsi dekoder na prehravanie filmov kodovanych x264kou je CoreAVC (pozri lamky.net). V spojeni s KMPlayerom prehravam na Asuse EEE 1000HE (1,6Ghz intel atom, 2GB ram, 64mb graficka) 720p filmy. Vytazenie procesora je pritom 60% a to ho mam pripojeny cez VGA kabel na LCDcko s uhloprieckou 127cm (ked pozeram filmy).
Tu mas navod ako nastavit KMPlayer na spolupracu s CoreAVC : http://www.kmplayer.com/forums/showthre ... #post18257
1080p mi vsak uz velmi trha a je to nepozeratelne no na tvojom PCcku by v tej kombinacii mohlo ist aj to.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Skus spustit cez KMPlayer a nastav progresivne video tak ako na obrazku.
Pod 1Ghz
Prílohy
KMP.jpg
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: 720p film - problém

Príspevok od používateľa vendo »

rixo napísal:Čaute, mám taký problémik, že som si stiahol film s vysokým rozlíšením v HD kvalite (720p) a pustil som ho a veľmi mi to sekalo, tak som povypínal všetky programy ktoré brali veľa mb z pamäte ale nezabralo to, pustil som film a sledoval činnosť procesoru, ten bol takmer stále v rozmedzí od 80-100% a stále to sekalo jak hovado...
mám AMD Athlon 2200ghz, ram 1024mb, graf karta je ATI Radeon 9800 All-In-Wonder series, v kompe mám 4 ventilátory, takže si nemyslím že by sa nejak ukrutne zahrieval ten PC a že preto by to tak sekalo...pomôže mi niekto, poradí?
mno grafika neakceleruje HD video takze sa on stara CPU a ten je nan velmi slaby
bud si kupis grafiku s podporou pre HD alebo silny procesor :) ramka ani nic ine ti nepomoze :wink:
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

a videl som niečo ako grafický akcelerátor...neviem rpesne čo to je, to sa nedá stiahnuť taký soft nejaký? Lebo dávnejšie som mal naozaj starý črep počítač a teraz mám konečne schopnejšiu mašinu tak som si pvoedal že si zahrajem COD 2, stiahol som to nainštaloval, crackol, pustil a napísalo mi nejakú chybu an ejde mi to spustiť, písalo tam volačo o grafickej karte...písal som aj do jednej témy ale nikto mi tam nepomohol...Dokelu a ja som si myslel že tá grafika je celkom slušná ale zisťujem že už ani nie
brm
Darca
Darca

rixo.. bohužiaľ.. tá grafika je stará cca 5 rokov.. vo svete počítačov je to strašne veľa. Ati 9800ka je v dnešnej dobe už deduško na dôchodku, novšie hry s ňou nespustíš.

COD2 vyžaduje na spustenie hry grafickú kartu s podporou Shader Modelu verzie 3.. stará 9800ka má len Shader Model verzie 2.. toto asi bude kameň úrazu. Možno výkonovo by ešte na tút hru stačila, ale technologicky nie.
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ty kokos:D Tak taká stará hra s grafikou ako keby som to kreslil ja potrbuje SM 3.0???:D:D:D:D Tak toto je moc:)
Inak ten 720p film mi funguje vďaka KM playeru a AVC programu...nastavil som to podľa tvojho návodu, resp návodu na linke... Díky moc, K+
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

Brm to co si povedal nie je pravda COD 2 nepotrebuje pixelshader 3 ja som mal MSI FX5200 128mb a sla mi cod 2 na high 4xAA rozlisenie 800x600 CPU:AMD SEMPRON 3000 1.8GHZ+ 256mb ram
kamos mal COD2 na Intel Celeron 2,4GHZ nVidia Geforce MX440 64mb 256mb ram (detaily ani rozlisenie neviem) instaloval som mu tu hru ja

a este jedno kamos hral COD4 sempron 3000+ 1.81GHZ, 512mb RAM ATI Radeon 9550 AGP 256mb
brm
Darca
Darca

njn.. teraz opäť pozerám link, boli to minimálne požiadavky na Call of Duty Modern Warfare 2.. :D Samotný COD2 má minimálne požiadavky 9200/GF4, takže na tej zostave by to malo šlapať jak po masle. Otázne je, akú konkrétnu chybu vypisovalo..

:)
Napísať odpoveď