Kolko robit klikov....

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo956 napísal:kliky su dobre pre zaciatocnika na ziskanie urcitej sily, ale svaly z toho urcite neporastu, moze ich robit denne hoc aj tisic.. :wink:
Na rast svalov totiz treba vecsiu zataz ako tu co poskytuje samotna vaha tela.
Presne tak.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

ale klikmi by sa malo zacinat posilovat najprv musis zvladnut vlastne telo a az potom mozes ist na cinky si myslim ...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Neo-M napísal:strava je najdolezitejsia v kulturistike takze takyto pomer aky si napisal je urcite malo, 1 miesto ma vzdy strava az potom trening
S tymto suhlasim len ciastocne. Dolezitost stravy sa zvysuje dobou cvicenia.

Ako zaciatocnik moja strava vyzerala asi tak jak u bezneho cloveka bez nejakeho sustredenia na mnozstvo zivin bielkovin a podobne, som jedol len 3x denne a po treningu som prakticky poriadne ani nejedol, len som sem tam pil mlieko a div sa svetu prave vtedy som najviac rastol.

Teraz uz ked mi taha na 100 kilo mozem ist aj neviem aky super trening ale pokial poriadne nezerem a nemam normalne nastaveny metabloizmus a maintance level tak jednoucho nepriberem.
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

kali520 napísal:S tymto suhlasim len ciastocne. Dolezitost stravy sa zvysuje dobou cvicenia.

Ako zaciatocnik moja strava vyzerala asi tak jak u bezneho cloveka bez nejakeho sustredenia na mnozstvo zivin bielkovin a podobne, som jedol len 3x denne a po treningu som prakticky poriadne ani nejedol, len som sem tam pil mlieko a div sa svetu prave vtedy som najviac rastol.

Teraz uz ked mi taha na 100 kilo mozem ist aj neviem aky super trening ale pokial poriadne nezerem a nemam normalne nastaveny metabloizmus a maintance level tak jednoucho nepriberem.
pokial jes viac ako tvoje telo prijme priberas a vylucujes, myslim ze je to logicke. Ja som mal podobnu stravu ako ty v zaciatkoch mozno aj horsiu. Keby som si mal dat dnes klasicke ranajky atd... len aby som nebol hladny tak nepriberiem.
Zaklad je a vzdy bola strava :)
kali520
Darca
Darca

No skus sa nato pozret takto. Ja budem zrat len 3 -4 obycajne jedla denne bez nejakej specialnej nutricnej hodoty a budem cvicit, posilovat. Ty budes jest 6x denne plnohodnotne jedla s doplnkami vyzivy a podobne ale posilovat nebudes. Co si myslis kto znas viac svalov nabere?

Strava je dolezita ale neni tak dolezita ako posilovanie samotne.
ilfirinSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ilfirinSVK »

Kali520 >

to si zle napisal. Ty budes jest AJ cvicit. A on bude jest ALE cvicit nebude ?
Potom by si nemal ty jest len cvicit :-)

Svalov by ste mozno nabrali rovnako ale ty by si pribral viac tuku :-)
kali520
Darca
Darca

ilfirinSVK napísal:to si zle napisal. Ty budes jest AJ cvicit. A on bude jest ALE cvicit nebude ?
Potom by si nemal ty jest len cvicit

Svalov by ste mozno nabrali rovnako ale ty by si pribral viac tuku
No skor by on nabral tuk a ja by som po dvoch tyzdnoch zomrel od hladu

Ja som hovoril ze budem len cvicit a jest obycajnu stravu tak ako obycajny ludia 3x denne. Neo-M bude jest neobycajnu stravu stravu pre kulturistov 6x denne.

Okrem toho Neo-M nepisal ze jedenie je dolezite (to je samozrejme dolezite aby sme aj prezili) ale ze strava, teda typ stravy je dolezity.

Dufam ze sa uz chapeme :wink:
Neo-M
Light Star
Light Star

kali520 napísal:No skus sa nato pozret takto. Ja budem zrat len 3 -4 obycajne jedla denne bez nejakej specialnej nutricnej hodoty a budem cvicit, posilovat. Ty budes jest 6x denne plnohodnotne jedla s doplnkami vyzivy a podobne ale posilovat nebudes. Co si myslis kto znas viac svalov nabere?

Strava je dolezita ale neni tak dolezita ako posilovanie samotne.
strava je vzdy vzdy vzdy na prvom mieste.
Ak budes jest 3-4 obycajne jedla tak z toho ti moc svalov nenarastie.

To co pises je blbost (nic v zlom) :wink: pretoze svaly rastu po cviceni (cize v case oddychu) takze ak necvicis tak svaly nenarastu z nicoho, takze porovnavat cvicenca ktory zerie a necvicenca ktory zerie je blbost.
zober si to tak, zoberies si 2 ludi rovnaka genetika,metabolizmus atd...
obidvaja by jedli to iste rozdiel by bol v tom kam by tie ziviny isly.

ak nemas stravu svaly nemaju z coho rast.
Strava je stale na prvom mieste, to je logicke, objemovka-vela jest rysovacka-pravidelne jest spravnu stravu

strava je prvorada a je dolezitejsia ako trening, trening je na druhom mieste. A nemam nejakych 80kg aby som nevedel o com hovorim :wink:

www.posilovanie.sk mas tam chlapcov ktory chodia po sutaziach a vyhravaju tak sa ich mozes opytat alebo si staviat vlastnu hlavu :)
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

ja robim v posilke kliky kolko vladzem čislo nepisem niekto može urobit viac alebo menej.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ja len taky moj poznatok..ja som zacal najviac priberat ked som zacal poriadne cvicit nohy..neviem ci som si to len domyslel ale pokial som ich tak poctivo necvicil nesiel som tak rychlo hore ako teraz :)
Neo-M
Light Star
Light Star

mulatt napísal:ja len taky moj poznatok..ja som zacal najviac priberat ked som zacal poriadne cvicit nohy..neviem ci som si to len domyslel ale pokial som ich tak poctivo necvicil nesiel som tak rychlo hore ako teraz :)
drepy su jeden z najzakladnejsich cvikov kto vynechava drepy ten nevie co je makat. Drepy ti pomozu aj hornej casti tela
kali520
Darca
Darca

Neo-M napísal:strava je prvorada a je dolezitejsia ako trening, trening je na druhom mieste. A nemam nejakych 80kg aby som nevedel o com hovorim
Tak potom preco napises zas takuto blbost?
Neo-M napísal:To co pises je blbost (nic v zlom) pretoze svaly rastu po cviceni (cize v case oddychu) takze ak necvicis tak svaly nenarastu z nicoho, takze porovnavat cvicenca ktory zerie a necvicenca ktory zerie je blbost.
Takze ked je strava na prvom mieste a trening az na druhom tak preco to porovnanie je blbost? Ked je strava tak dolezita je to prave to zranie co stimuluje rast? Ked chces jazdit darmo budes mat len kanister benzinu potrebujes k tomu auto. Uz vazne neviem ako to jednoducho vysvetlit ale ked chces aby si rastol tak musis v prvom rade cvicit a az potom zrat. Ked to budes robit tak ze budes len zrat tak ti narastie akurat tak bachor.

Takze ked chcem mat svaly, prve je ist do posilovne a druhe ist zrat plnohodnotnu stravu. Svaly sa daju nabrat aj bez plnohdnotnej alebo obycajnej stravy ale velmi pomaly, ale daju sa. Ine je ked stravu uplne vylucis alebo jes minimalne, ja sa tu ale stale bavim o jedeni obycajnej stravy obycajnych ludi.

Ja viem ze tieto veci su ti jasne ale sam sa zamysli nad tvrdenim ze strava je dolezitejsia ako trening. A zamysli sa nad tym ci sa daju nabrat svaly bez treningu s plnohodnotnou stravou alebo ci sa daju nabrat svlay s treningom ale s obycajnou stravou.

Ako priklad tu este mozem uviest napr drevorubacov alebo masiarov, ak si medzi nimi niekedy robil alebo ich videl tak by si si vsimol ze vacsina z nich su velky, maju velke predlaktia, chrbty a podobne, ze by im zavidely aj mnohy kulturisti. Co si myslis aka je strava takeho drevorubaca alebo masiara? U masiarov to je hlavne slanina a chlast na otupenie tej narocnej roboty. Ako potm vysvetlits tie ich velke postavy?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kvalitna strava je pri priberani svalov velmi dolezita. Ak nebudes prijimat dostatok energie, bielkovin a dalsich latok, tak nikdy telo nemoze nabrat dalsie svalstvo- to proste nejde. Pchat do seba vecsie mnozstvo slaniny je nie dobry napad, lebo to vsetko sa ti usadi v tele vo forme tuku. Potom su posilky plne takych vselijakych akoze "nabuchancov", ktori su velki, tazky a myslia si o sebe neviem co, ale v skutocnosti su akurat tak tlsti.. :)
kali520
Darca
Darca

gogo956 napísal:kvalitna strava je pri priberani svalov velmi dolezita. Ak nebudes prijimat dostatok energie, bielkovin a dalsich latok, tak nikdy telo nemoze nabrat dalsie svalstvo- to proste nejde. Pchat do seba vecsie mnozstvo slaniny je nie dobry napad, lebo to vsetko sa ti usadi v tele vo forme tuku. Potom su posilky plne takych vselijakych akoze "nabuchancov", ktori su velki, tazky a myslia si o sebe neviem co, ale v skutocnosti su akurat tak tlsti.. :)
Ja neviem ci toto potrebuje tiez nejaky komentar ale som fakt tak nezrozumitelny?

Mne je uplne jane ze ta strava je dolezita a ze bez nej to skoro nejde. Ale ked niekto povie ze strava je dolezitejsia ako posilovna a posilovanie samotne tak sami uz zdviha zlc.

A nikde som nehovoril a neodporucal nikomu aby jedol slaninu.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

gogo956 napísal:kvalitna strava je pri priberani svalov velmi dolezita. Ak nebudes prijimat dostatok energie, bielkovin a dalsich latok, tak nikdy telo nemoze nabrat dalsie svalstvo- to proste nejde. Pchat do seba vecsie mnozstvo slaniny je nie dobry napad, lebo to vsetko sa ti usadi v tele vo forme tuku. Potom su posilky plne takych vselijakych akoze "nabuchancov", ktori su velki, tazky a myslia si o sebe neviem co, ale v skutocnosti su akurat tak tlsti.. :)
lenze on hovoril o obycajnej srave bezneho nasinca..nie ze strava nieje dolezita :roll: taktiez si myslim ze je prvorady trening a potom strava..mozes mat neviem aky bielkovinovy jedalnicek ale pokial necvicis naberes tak kkt..cize urcite trening a potom strava
hughito
Redeemer
Redeemer

Stava a cvičenie samotné sú totálne prepojené veci, ktoré sú od seba závislé.

Faktom zostáva, ako napísal kali, že ten, kto začína cvičiť, priberie zo všetkého, teda, žiadnu špeciálnu stravu ani suplementy nepotrebuje. Toto obdobie však trvá celkom krátko.
Potom musí prísť kvalitná strava, aby hmota mala z čoho rásť, samozrejme, treba do toho poriadne makať, lebo kto by len žral a poriadne necvičil, taktiež neporastie ( teda svaly neporastú určite, tuk áno ).
Dá sa cvičiť aj bez poriadnej stravy, samozrejme tie výsledky nebudú markantné, ale niekomu to môže stačiť ( ak má navyše dobrú genetiku ).

Čiže by som sa málinko priklonil k tomu, že to samotné makanie je dôležitejšie, ale skôr by som povedal, že je to scestné sa tu o tom hádať, sú to veci, ktoré spolu súvisia, a takisto sa k tomu pripájajú ďalšie nemenej dôležité faktory, ako napríklad regenerácia.
Neo-M
Light Star
Light Star

kali520 :lol: ja uz fakt neviem ako ti to napisat.

takze porovnavas cloveka ktory necvici ale vela zerie, tak si porovnaj cloveka ktory vela cvici ale nezerie nic, to mas to iste, bez stravy ti svaly nemaju z coho rast, ked budes zrat hovno a cvicit svaly budes mat asi ako futbalisti, vysekany to ano , velky jak skrina to nie. Chapes ?

ked niekto chce cvicit musi vediet zrat.

Ale tam som ti dal odkaz chod nato forum a opytaj sa, som zvedavy kolky ti napisu ze trening je na prvom mieste a strava na druhom :lol:

kedze som citil z tvojich prispevkov napatie musim ti povedat: vies o tom hovno :D

takze ked si si isty svojim tvrdenim chod nato forum, ked ti to potvrdi aspon 2z5 napisem velke ospravedlnenie :D

takze pokial niesi geneticky talent ze priberies aj zo vzduchu tak nemas sancu by velky,svalnaty bez poriadnej stravy

postav 2 ludi jeden cvici a zerie pravidelne, druhy cvici a zerie kedy sa mu zachce, ktory z nich bude vacsi ? postav sa k tomu takto, a nie porovnavat cvicenca a necvicenca

ako by vyzerali profesionalny kulturisti keby jedli tak ako obycajny clovek ???? (teda pokial by nebrali AS)

a takychto prikladov je xyz
hughito
Redeemer
Redeemer

Neo-M : Ja mám taký pocit, že si kaliho trocha nepochopil. On nepísal, že stava nie je dôležitá, iba sa ohradil voči tomu, že strava je najdôležitejšia a cvičenie je až druhé, s čím sa dá súhlasiť, aj keď sa nato nedá takto jednostranne pozerať, viď môj predchádzajúci príspevok.
kali520
Darca
Darca

Neo-M ty si dislektik alebo ti robi nejaky problem pochopit to ze bez treningu ti nenarastie sval ani o milimeter ale s treningom a bars akou stravou ti o ten milimeter narast moze?

Vysvetlimi prosimta ako v posilovani moze byt dolezitejsie zradlo ako posilovanie? Zradlo mi stimuluje rast?
postav 2 ludi jeden cvici a zerie pravidelne, druhy cvici a zerie kedy sa mu zachce, ktory z nich bude vacsi ? postav sa k tomu takto, a nie porovnavat cvicenca a necvicenca
A preco cvicia obydvaja ked hovoris ze cvicenie je na druhom mieste? Vsak ked je zradlo prve tak nech zeru obaja a cvici len jeden. Inak to musi byt prave cvicenie ktore je prve.

No kazdopadne si touto vetou nechtiac potvrdil moje slova.
takze porovnavas cloveka ktory necvici ale vela zerie, tak si porovnaj cloveka ktory vela cvici ale nezerie nic, to mas to iste, bez stravy ti svaly nemaju z coho rast, ked budes zrat hovno a cvicit svaly budes mat asi ako futbalisti, vysekany to ano , velky jak skrina to nie. Chapes ?
Chapem, kde to ma ako vylucit moje tvrdenie?
Ale tam som ti dal odkaz chod nato forum a opytaj sa, som zvedavy kolky ti napisu ze trening je na prvom mieste a strava na druhom
No neviem ale ak tam bude take pribrzdene chapanie ako vidim u teba tak tomu nedavam velku nadej.
kedze som citil z tvojich prispevkov napatie musim ti povedat: vies o tom hovno
Ked myslis :roll:
takze pokial niesi geneticky talent ze priberies aj zo vzduchu tak nemas sancu by velky,svalnaty bez poriadnej stravy
Ale notak, uz si ujasni co chces povedat. Mozes ma citovat kde tvrdim ze s treningom bez stravy sa da byt velky a svalnaty?
ako by vyzerali profesionalny kulturisti keby jedli tak ako obycajny clovek ???? (teda pokial by nebrali AS)
Zda sa ti ze toto forum je tu plne profesionalnych kulturistov? Bohuzal toto si vacsina tych skusenejsich cvicencov mysli (vacsinou odchovany na treningoch ala muslce fitness) a potom tak aj vyzeraju tie ich rady.
Neo-M
Light Star
Light Star

inac ved som myslel ze o tom sa bavime o objeme
kedze preberame vela jedla a cvicenie tak o rysovacke zrejme nehovorime.

a ty by si sa chcel obuvat do niekoho kto ma za sebou kopec sutazi ako ty chalani.

ja to zhrniem:
CVICENEC pre ktoreho je dolezitejsi trening ako jedlo nema sancu

to je cela vec o ktoru mi islo poukazat

vies ty vobec co je to rysovacka a co je v nej dolezite ? skus rysovat bez kvalitnej stravy co tym dosiahnes, to je dalsi priklad toho ze strava je dolezita.

trening je dolezity to je jasne pokial chces mat svaly, ale bez poriadnej stravy svaly proste nerastu, aky uspech moze dosiahnut niekto kto sa napchava dajme tomu rozkami ? z toho svaly nenarastu

Vysvetlimi prosimta ako v posilovani moze byt dolezitejsie zradlo ako posilovanie? Zradlo mi stimuluje rast?
kto povedal ze jedlo STIMULUJE rast svalov ? :D
ja uz fakt neviem ako to vysvetlit lebo to je asi zbytocne
rast svalov stimuluje rast
jedlo dodava potrebne ziviny k rastu
ak niesu ziviny z coho maju rast tie svaly ?

//autoeditácia príspevku ( 24 Nov 2009, 17:54 )
hughito napísal:Neo-M : Ja mám taký pocit, že si kaliho trocha nepochopil. On nepísal, že stava nie je dôležitá, iba sa ohradil voči tomu, že strava je najdôležitejšia a cvičenie je až druhé, s čím sa dá súhlasiť, aj keď sa nato nedá takto jednostranne pozerať, viď môj predchádzajúci príspevok.
ono v podstate mas pravdu ale naco cvici clovek ked svaly namaju z coho rast ? strava je dolezita ako v objeme tak v rysovacke.
bez stravy nepriberies ani nevyrysujes preto je strava najdolezitejsia
Napísať odpoveď