OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Po maturite na gymnáziu som hľadal niečo popri externému študiu VŠ, tak som tiež som skončil u nich na "pracovnom pohovore". Z inzerátu, ktorý mimochodom bol zpolovice klamstvom, (stály plat, otváraie nových pobočiek atď....) sa vôbec nadalo zistiť, o akú firmu ide a ani čím presne sa zaoberá.
Kedže som z iného mesta ako sa robil pohovor, tak mi tam začali tlačiť blbosti do hlavy, že v mojom meste ešte ich firma nie, že je pre nich veľmi perspektívne tam po čase otvoriť novú pobočku, ktorú by som mohol viesť atď.....
Od nich som sa nedozvedel v podstate nič konkrétne. Povohorili robil človek možno rok starší odo mňa, na moje otázky ohľadom toho, čím presne sa firma zaoberá, ako je to platovo, a i. som dostával stále jedinú odpoveď, že on iba vykonáva pohovory a vybraní uchádzači budú pozvaný na dalšie školenie, kde sa dozvieme viac...už toto je viac ako pochybné.
No a nepáčili sa mi na tom ďalšie 3 veci:
- v podstate ma nepoznajú, ešte ma ani nepriali, a už by som mal byť vedúci ich pobočky - neverím že by nejaká racionálne uvažujúca firma toto urobila.
- v mojom meste nie je pobočka ich firmy - ibaže už tu roky majú kanceláriu, a auto s reklamou ovb parkuje pred bytovkou kde bývam...
- počas celého pohovoru som sa nedozvedel konkrétne meno firmy - len na stole som si všimol reklamné vlajočky OVB All Finance Group

Pohovor skončil tým že sa mi ešte telefonicky ozvú. Do troch dní síce mi volali, ale to som im už telefon nedvíhal...

Toľko moja OVB-skúsenosť. Nech si každý spraví názor o ich "serióznosti"....
pff
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pff »

baccardi42 napísal:Nuz...ale pekne si sa odbavil...
kamarát o mojom názore vie, rešpektuje ho a nijak to nenaštrbilo naše vzájomné vzťahy... podobný názor nato majú aj ďalší v jeho okolí, a predpokladám, že už aj on sám....v súčastnosti už má trvalý pracovný pomer v istej nemenovanej firme a "Poradenstvu" a venuje popri zamestaní
Casius
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Casius »

Pokial ide o provizie tak su rovnake alebo podobne ako ked pridete do banky alebo poistovne a kupite si od nich niaky produkt.Takze v tom by som nic zle nevidel.Samozrejme ze s toho maju zisk aj veduci ale to vo fin.instituciach maju tiez.Zazneli tu mesacne limity...su tu ak sa chces udrzat na niakej pozicii staci si udrzat minimum.Mam kamaratku v banke a tam im davaju limity tiez na rozne produkty.V praxi to funguje tak ze za mesiac musi predat xy uverov,xy sporiacich produktov atd...Samozrejme tyto ludia su skoleny tak aby zarabali banke peniaze, takze vam nepovedia ze v inej banke vas to bude stat menej.Nebudu predsa okradat sami seba.Samozrejme nieje sprostredkovatel ako sprostredkovatel a to plati vseobecne ci je to ovbak alebo zamestananec banky ci sporitelne.Takze by som ich neodsudzoval.A parkrat som dostal lepsie podmienky ako keby som isiel sam do banky,hlavne ked som si bral uver.OVB je len medziclanok medzi vami a fin.spolocnostami a samotny vyber produktu je len na vas.Osobne som bol spokojny
Aurora
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Aurora »

:D vidím, že tu finančná gramotnosť priam kvitne :shock:

//autoeditácia príspevku ( 19 Nov 2009, 13:40 )
:oops: upss a aj gramatika tu niektorým z tých "múdrejších" ide, len tak ďalej. Držím palčeky :D aj vysokoškolákom :?
Casius
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Casius »

Ide tu o gramatiku alebo o nazor?Teraz neviem :?
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

gramatika vytvára obraz o prispievateľovi.
julish
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa julish »

neviete pls, ci mozem byt na urade prace a zaroven robit aj ovb? dik
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pff napísal:...
sme v demokratickej spoločnosti a každý máme možnosť výberu - ja som si vybral finančného poradcu, ktorý sa ekonomike venuje dlhú dobu, sám si kráti čas investovaním do fondov - je na dôchodku a zhodou okolností pracuje pre OVB. Záver - nezávisí pre akú firmu poradca robí, ale čo má v hlave - môžme si zvoliť tupého pomaturanta z priemyslovky alebo vzdelaného ekonóma... our choice...
jerichoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerichoo »

julish napísal:neviete pls, ci mozem byt na urade prace a zaroven robit aj ovb? dik
Kto by nechcel aby človek ktorý sa mu stará o peniaze, bol na úrade práce? :idea:

Dá sa všetko ak vieš ako..
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

napisem svoju negativnu skusenost

nakolko som chcel investvovat svoje peniaze niekam aby aspon trochu zarobili a vedel som o jednej slecne ze robi pre OVB povedal som jej ze moze mi prist poradit, dopredu som jej povedal ze nechcem poistenie(investicne ani kapitalove) a ze nechcem stavebko, povedal som to preto lebo sam som v podobnej firme pracoval a viem co a ako funguje

na prvom stretnuti sme pokecali, na druhom mi spravila tu ich financnu analyzu a na tretie stretnutie prisla s tym ze by som si mal uzavriet poistku na 1000kc mesacne(dalsia alternativa bola stavebko)

ked som odmietol s tym ze toto je presne co som nechcel tak mi povedala ze ine veci si mozem obehat sam, ze z inych nema ziadnu proviziu

takze vdaka ale taku pomoc naozaj nepotrebujem
julish
Medium Star
Medium Star

chcem sa opytat, tych co to robia alebo tych , ktori s tym maju skusenosti? co si potom treba platit? kedze na urade prace uz byt nemozete, tak aj zdravotku aj socialku? alebo ako?
dik
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Zdravotna je povinna a socialka myslim dobrovolna, pokial fungujes ako dobrovolne nezamestnany
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

julish: Ako dobrovolne nezamestnany si platis sam zdravotne poistenie.
julish
Medium Star
Medium Star

aha, dakujem. takze teraz by som platil iba zdravotku ako dobrovolne nezamestnany? a ked by som siel na zivnost tak uz by som musel aj socialku?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prvy rok nie a na zaklade vysledkov z prveho roku by ti potom vyratali preddavky do dalsieho
palike
Novice
Novice

Príspevok od používateľa palike »

:shock: mal som tiez poradcu od ovb a bolo to stale to iste mas znamych atd. len na ilustraciu chcel somvybavit hypoteku podla ich poradkyne najlepsia mala splatku 320eur na 30 rokou.trochu som pobehal po bankach sam a teraz mam tu hypoteku bez ovb vybavenu a platim 199eur na to iste obdobie na tu istu sumu ako som chcel.to mi stacilo a nechcem uz mat s nimy nic spolocne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

palike: Ja by som len tolko, ze:
199*12*30=71 640 Eur (2 158 227 Sk)
320*12*30=115 200 Eur (3 470 515 Sk)

To je trochu rozdiel, nemyslis??? To si nemoze dovolit nikto taketo navysenie, pretoze zdravy sedliacky rozum to nedovoli. Keby si tam platitl o 5 eur navyse, pripadne maximalne 10 eur, tak to este pochopim. Ale 120 eur navyse je uz podla mna uzera. Zas netaraj a nehadz cisla, ktore sa ti pacia.

julish: Prvy rok platis len zdravotne poistenie, to je tusim nejak 42 eur mesacne. Potom podavas danove priznanie a druhym rokom zacinas platit od jula ci augusta uz aj socialne poistenie, to sa vypocita na zaklade danoveho priznania, resp. budes platit minimalnu ciastku a to je nejak 87 eur mesacne ci kolko. Cize za dva roky podnikania zaplatis minimalne 1500 eur, ak to dobre pocitam.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko a do socialky je to povinne platit ako preddavky, alebo sa to da zaplatit naraz na konci roka?
To minimum 87 je len samotna socialka alebo aj spolu so zdravotkou? Nie je 87 mesacne nejak vela na minimum?

Na www.odvody.sk su celkom dobre kalkulacky na tieto veci
palike
Novice
Novice

Príspevok od používateľa palike »

tak to mas pravdu o tom preplateni aj tvoj vypocet bol spravny ale ja netaram tak mi to vyslo ovb ma tlacilo do vseobecnej u.b. a ja som si to vybavil v slsp kde mam ucty atd.ale je to tvoj nazor ja ti ho neberiem ale je to pravda co tuto pise viacej ludi
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Hypoteka je tak specificky produkt, ktoreho vybavovanie by som nikomu nezveril do ruk. Vstupuje tam mnozstsvo takych faktorov, ktore mozes sam ovplyvnit a nepotrebujes ziadnu pomoc. A to nevravim, ze pristup najvacsich bank je uplne rozdielny. Ale zaklad je najskor ist do banky kam ti chodi vyplata na ucet.
Napísať odpoveď