Samsung Jet (Samsung S8000)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Arachno
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Samsung Jet (Samsung S8000)

Príspevok od používateľa Arachno »

Zdravim.
Uvazujem nad kupou mobilu a po patrani na internete som natrafil na tento Samsung Jet (Samsung S8000) a dost sa mi pozdava. Co nan poviete? Oplati sa? Alebo radsej nejaky iny?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mal som ho týždeň a dačo a moje dojmy?

pros:

- super vymyslený budík a jeho systém "snoozovania", možnosť nahrať viac budíkov, možnosť nastaviť hlasitosť zvonenia na budíku, alebo typ zvonenia [vzostupné, vibrovanie etc.]. Keď Ťa telefón budí a otočíš ho displayom smerom dole, tak ho "snoozneš", keď s ním zahrkáš, tak ho vypneš. Naozaj príjemne zvládnutý budík. Pre mňa je to dôležité, ja sa telefónom každý deň budím a nervačím nad tým ako mi moja milovaná nokia vždy zamrzne, alebo ma nezobudí :)
- naozaj pekný amoled display s vysokým rozlíšením
- krásny zoom pri písaní smsiek, alebo ich čítaní. Takú featuru zatiaľ nemal žiadny iný fón mimo samsungov, naozaj veľké plus, hlavne pre ľudí so zrakovou vadou
- pekný design - imagovka
- veľmi odolný voči ťapkancom
- rezistentný display
- slušná interná pamäť [2-8 GB záleží od verzie]

cons:

- veľmi zle reaguje na dotyk [rezistentný display]
- nemá vstavaný stylus do tela [telefóny s rezistentným displayom ho imo potrebujú ako soľ]
- reaguje zakotvene a pomaly, nedokáže uživiť svoj vlastný Ui svojím hardwarom [800 MHz?!]
- zlý Ui absolútne neprispôsobený na ovládanie prstami, aj keď sa tak tvári, že taký je
- zle sa na ňom píšu sms, veľmi pomaly a zdĺhavo
- slabá kvalita reproduktoru telefónu [keď ho porovnám s nokiou 5800 tak je to nebe a dudy]
- zlý systém widgetov [nepáči sa mi proste, je spomalený a nemôžem mať na ploche čo chcem, lebo to brzdí telefón, takže ich má aj tak každý rozumný človek v konečnom dôsledku vypnuté]
- chýba kapacitný display
- dokáže udržať len 500 sms správ, totálne dementné obmedzenie. A to ráta všetky, prijaté, odoslané aj drafty
- dokáže udržať len 500 emailov, ďalšia demencia
- katastrofálne zvládnutý software na komunikáciu s PC [New PC Studio]. Nedá sa poriadne nainštalovať, treba vypnúť AVS, padá, nepodporuje natívne ten telefón, aspoň tak sa vyjadruje, hlási kopec chýb. Cez New PC Studio dokáže odoslať sms len po jednej!!!. To je maximálny fail. Cez nokia PC suite posielam bárskedy aj 4-7 smsiek v jednej. Pri Samsungoch to možne Bohu žiaľ nie je.

Odporúčam Ti alternatívy:

Nokia 5800 Xpress Music, HTC HD2 a HTC Hero
Arachno
Light Star
Light Star

Fiha dikes. A co by ste odporucali teda aky mobil namiesto toho samsungu? Nieco v tej cenovej kategorii?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nokia 5800 a HTC Hero, v tej cenovej kategórii. Nokia 5800 je super so stylusom, naozaj špička, na multimédia dokonalý fón. HTC Hero je geniálny kvôli tomu že je relatívne lacný a má kapacitný display. Tiež stojí za zmienenie Samsung HD, ktorý je avšak trochu iná cenová kategória. Tým pádom že používa Symbian a kapacitný display, tak je to úplne iný telefón, ako jeho bratia a sestričky s TouchWiz, poprípade WinMo a TouchWiz.
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa HekerPivo »

a co tak 5530XM to iste co 5800XM len odlahcena verzia..nema GPS, ale ked tak velmi GPS potrebujes tak ber 5800XM..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

5530 je v pohode fón, chýbajú mu niektoré "featurky" 5800vky, ale ináč je fajn. Trošku ma akurát laká jeho jemnejšia konštrukcia, ktorú som si nevšimol len ja.

fony.sk
Výhody:
- široké možnosti fotoaparátu,
- stereo reproduktory,
- veľmi jemný displej,
- zabudovaný Nokia Messaging,

Nevýhody:
- chýba podpora 3G aj GPS,
- nekvalitná konštrukcia,
- prehliadač nedokáže pracovať s viacerými oknami,
- pri zamknutom displeji nefunguje regulácia hlasitosti prehrávača.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

jednoznacne iphone, ziadna dotykovka sa nanho nechyta a nokie su odost pomalsie ako iphony :)
HekerPivo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa HekerPivo »

Filipito napísal:jednoznacne iphone, ziadna dotykovka sa nanho nechyta a nokie su odost pomalsie ako iphony :)
nj filipito ako vždy zasiahol kôš! :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:jednoznacne iphone, ziadna dotykovka sa nanho nechyta a nokie su odost pomalsie ako iphony :)
HTC HD2, HTC HD, HTC Hero, HTC Touch, HTC Touch 2, HTC Diamond...

Viacmenej ktorékoľvek HTC je schopné konkurovať iPhonu, najviac HTC HD2 Leo, ten je originál iPhone Hammer.

A nezabúdaj na detail. On chce telefón tak do 200 eur, čo čítam. Ajfoun stojí 500 a viac.
Filipito
Darca
Darca

mas na HTC tolko aplikacii a vymozenosti ako na iPhone, proste kto chce kvalitku ten si doplati a ak nato nema tak si to kupi od ruky
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Máš predstavu koľko je aplikácií na WinMo? :). Keby si ho zrovnal s Androidom, ktorý sa len rozbieha, tak nepoviem, ale WinMo vs. iPhone OS [mac os].
Filipito
Darca
Darca

oka tak si to mozme porovnat co ma HTC a nema iPhone . :)
Arachno
Light Star
Light Star

uplink napísal:
A nezabúdaj na detail. On chce telefón tak do 200 eur, čo čítam. Ajfoun stojí 500 a viac.
NJ presne. Okolo 200 - 300 €. Nepotrebujem mobil na nejake specialne aplikacie alebo co. potrebujem mobil s dobrym fotakom a aj s dotykovym displayom. Niesom narocny uzivatel mobilnych telefonov a navyse pri mojeje praci sa moze stat ze sa mobil poskodi. A preto radsej doj*bat mobil za 300€ ako za 500€.
A este sa pozriem po HTC ci sa mi zapacia a nad tou Nokiou 5800 som uz rozmyslal a je to moj zalozny plan :)
Filipito
Darca
Darca

tak displayom dominuje jednoznacne iphone a moze mi hovorit kto chce co chce, a co tak od niekoho odkupit iphone?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

iPhone má slabý zvuk na vyzváňanie, má smsky len v threade, mne osobne sa to nepáči. Jeho display bol prekonaný HD2kou. Je to už 3 roky starý telefón, 3GS verzia je smiešne vylepšená. Nedali mu ani 5 mipix foťák, ani kvalitný autofocus, ani xenónový blesk, teda žiadny, atď. atď. atď. To že sa s ním dobre hrá je jedna vec, ale ako telefón na bežné použitie je naozaj trošku drahý a zbytočný. Neviem prečo mu silou mocou nanucuješ iPhone, keď je to naozaj divný telefón. Jeho kontakty je ťažké presúvať medzi inými telefónmi a jeho komunikácia je viacmenej uzavretá len s appláckymi aplikáciami. Zatiaľ čo WinMo, Symbian a iné uzavreté systémy dokážu navzájom pekne spolupracovať cez outlook, iPhone to proste nevie. Tak isto má už trošku zasataralý display so slabým rozlíšením, nemyslíš? :) Už len Nokia 5800 má krajší display, lepší zvuk, lepšie sa na nej píšu smsky a o aplikáchiach na Symbian OS snáď ani písať nemusím. Proste silou mocou sa snažiť presadiť iPhone je podľa mna naozaj nie celkom na mieste. Až bude stáť iPhone 200 eur, tak bude celkom schopný ako konkurencia, ináč nemá šancu. Je to naozaj len hračka pre majetnejších. Myslím že chalanisko by bol nadšený z HTC Hera, alebo z 5800vky oveľa viac, ako z iPhonu. Btw. som bývalý majiteľ iPhonu.

Toto všetko je samozrejme len môj subkejtívny názor ako bývalého používateľa iPhonu.
Filipito
Darca
Darca

5800 a urcite krajsi display nema. Nikomu nic nenacujem. 5mpix na telefone? Neni to zbytocne? Premna osobne ano, kontakty som neprenasal nikdy cize to neviem. Mna zaujimali hlavne app. Kedze tie su neprekonatelne na strane iphonu a o opaku ma nepresvedci nikto :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:5800 a urcite krajsi display nema.
Naozaj? Nokia má display 640x480, iPhone má 480x320 :roll:

iPhone display:

320 × 480 px, 3.5 in (89 mm), 2:3 aspect ratio, 18-bit (262,144-color) LCD

Nokia 5800 display:

nHD 640 x 360 pixels, 3.2 inch 16:9 widescreen, (16.7 million colors)

Prepáč, ale momentálne reaguješ na úrovni toho chalana čo napísal že "x-box 360" je výkonnejší ;)

Ale samozrejme. Vyššie rozlíšenie a väčšia farebnosť znamená horší display ;)
Filipito
Darca
Darca

Tak vazne neviem parametre to sa ospravedlnujem. Ale na prvy pohlad sa mi viac pacil na iphone. Je to fakt subjektivny nazor, ak by si mal moznost skus si pozicat iphone , sprav si jailbreak a poskusaj si neake veci :) . Fakt som nechcel vyzniet ako neaky apple fanatik :wink: len som povedal svoj subjektivny nazor. :) PEACE
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito ja som iPhone ex-user, už som to vyššie spomenul. Nedovolím si argumentovať o niečom, čo som v ruke aspoň chvíľu nedržal. Preto som opatrný s HTC HD2, avšak zajtra sa to zmení :twisted: Mal som ho Jail Breaknutý a aplikácie som musel mať vo foldroch, lebo sa mi do základného home screenu na všetkých obrazovkách proste nezmestili. Veľmi dobre som sa s iPhonom pobavil - je to naozaj skvelá hračka. Avšak zistil som že ako telefón u mňa zlyhal a tak som ho predal kolegovi, ktorý ho do dnešného dňa v štastí a radosti používa. Pre mňa musí mať telefón kvalitný reprák, som závislý na peknom zvonení. Smsky na mňa musia pôsobiť ako správa, nie ako konverzácia z iCQ. Jednu vec čo som kvitoval iPhonu veľmi je konferenčný hovor, ten bol 100 bodový. Toť sjo ;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Jet ma moj spoluziak takže ho mam v ruke kazdy den a musim ti povedať že je to velmi preceňovaný telefon ... urcite si vyber niečo iné :?
Napísať odpoveď