Vela šťastných Km želám.
Ake mate auto?
zastavili ma viackrat, no ziadne pindy na svetla, ale existuje k angel eyes aj certifikat, taktiez aj ku xenonom...
108/148, vsade je to pisane inak, dokonca som nasiel aj 110/150
povodne tam boli celocervene 17tky, nebolo to ono, siel som na 15tky, s ciernym stredom.. (sla mi dole spotreba a zrychlil sa mi start
)
108/148, vsade je to pisane inak, dokonca som nasiel aj 110/150
povodne tam boli celocervene 17tky, nebolo to ono, siel som na 15tky, s ciernym stredom.. (sla mi dole spotreba a zrychlil sa mi start
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
k HIDom ? alebo k akym xenam ? ... k origo z tovarne urcite a pochopitelne ... k dorabanym nikolivplusminus napísal: certifikat, taktiez aj ku xenonom...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
proti halogenovym projektorovym svetlam ja nic nemam .. vyzera to lepsie, obcas aj lepsie svieti ako klasicky reflektor ... len ked sa to osadi HID sadou, tak je to disko trysko a radost takeho na ceste stretnut ( aj ked stokrat lepsie ako HID v parabole - za to by mali vesat na namestiach ) ... no a az bude auto na ukrajine registrovane a prechadzat tam STK, cize podliehat ich zakonom, tak mozno nad nejakym certifikatom aj uvazovat inak iba velmi tazko
...
nordkapp_pb: ku xenonom, ale ten certifikat ma uz kazdy od BA po DS 
samozrejme je nova vyhlaska, tak tam konci sranda
ak by som nasiel policajta co by pindal, vymenim za klasicke a zavada bola odstranena na mieste
Clean_Up: certifikacny znak je priamo na svetle..
p.s. 1,5 litra
inak, ked uz si niekto da AE alebo DE, musi si dat xenonvy. ak nie, o rok ci dva sa mu spravia nemyle mozaiky na plaste daneho svetla /ak nie priamo dierka, uz aj to som videl/... (vysoka teplota klasickej ziarovky)
samozrejme je nova vyhlaska, tak tam konci sranda
ak by som nasiel policajta co by pindal, vymenim za klasicke a zavada bola odstranena na mieste
Clean_Up: certifikacny znak je priamo na svetle..
p.s. 1,5 litra
inak, ked uz si niekto da AE alebo DE, musi si dat xenonvy. ak nie, o rok ci dva sa mu spravia nemyle mozaiky na plaste daneho svetla /ak nie priamo dierka, uz aj to som videl/... (vysoka teplota klasickej ziarovky)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
dufam ze ten certifikat oskenujes a das ho sem
... nato aby existoval certifikat musi nieco odobrit vyrobca (na slovensku asi hlavny importer, pokial to neni VW,Skoda, KIA, alebo PSA
) a technicka schvalovacia komisia ... myslim ze iba velmi tazko by sa podpisali pod pouzitie fialiek v aute, ktore na to nieje prisposobene
// za to ze si ty kupil mrdku by nemali doplacat ini soferi tym ze ich oslepujes HIDami
...
// za to ze si ty kupil mrdku by nemali doplacat ini soferi tym ze ich oslepujes HIDami
xenony sa rozoberaju inde ale jednu vec by som chcel.
je rozdiel kto si ich da.
ak niekto prisposoby svetlo (teda da si sosovku namiesto klasickeho) a da si tu namahu a natiahne aj ostrekovac (kto toto vymyslel), povedal by som, ze neoslepuje (ak ich da este aj nastavit) a svetlo sa chova ako tovarenske (o naklapani neskor) by nemal dostat pokutu, na druhej strane, kto si len vymeny klasicku H1-H4-H7 za xenon a nespravi k nemu ziadnu upravu (cocka, ostrek, nastavenie) by som ruky lamal.
je rozdiel kto si ich da.
ak niekto prisposoby svetlo (teda da si sosovku namiesto klasickeho) a da si tu namahu a natiahne aj ostrekovac (kto toto vymyslel), povedal by som, ze neoslepuje (ak ich da este aj nastavit) a svetlo sa chova ako tovarenske (o naklapani neskor) by nemal dostat pokutu, na druhej strane, kto si len vymeny klasicku H1-H4-H7 za xenon a nespravi k nemu ziadnu upravu (cocka, ostrek, nastavenie) by som ruky lamal.
V diskusii o xenonoch prosim pokracujte v prislusnej teme.
Plusminus: ak na to auto xenony nepatria, tak tam nepatria a hotovo. Xenony svietia dost silno aj ked su na spravnom aute od vyroby a su spravne nastavene, takze je dost nepravdepodobne, ze "podomacky" nainstalovane budu fungovat aspon rovnako dobre.
Plusminus: ak na to auto xenony nepatria, tak tam nepatria a hotovo. Xenony svietia dost silno aj ked su na spravnom aute od vyroby a su spravne nastavene, takze je dost nepravdepodobne, ze "podomacky" nainstalovane budu fungovat aspon rovnako dobre.
-
Clean_Up
Professional
plusminus > Tým certifikovaným znakom na svetle myslíš to É-čko? Xenóny majú senzory na nápravách a tým pádom sklon xenónov riadi automatika auta. Auto si samo nastavuje sklon, podla zaťaženie atď. Takže trošku som nepochopil, ako si chceš dať nastaviť tie xenóny, lebo si ich môžeš dať nastaviť max. tak do jednej polohy (keďže nemáš automatické riadenie sklonu) a tým pádom oslepuješ, lebo svetlá budú vždy len v jednej polohe.
A tie ostrekovače na xenónoch musíš mať preto, aby neboli svetlá špinavé. V opačnom prípade by špina na xenónoch robila iný rozptyl svetla.
A tie ostrekovače na xenónoch musíš mať preto, aby neboli svetlá špinavé. V opačnom prípade by špina na xenónoch robila iný rozptyl svetla.
-
hojko
Site Admin
Clean_Up: Ako som uz pisal v jednej teme ku xenonom, tak niektore auta nemali elektronicu regulaciu a vyklapanie xenonov. Sam mam na jednom aute svetla, ktore sa nedaju nastavit elektronicky a ani pod volantom. Je potrebne ich nastavit srobovakom pod kapotou, pricom je potrebne dat este dolu plasty, ktore su tam. Sice sa svetla same vyklopia, ked sa zapnu, ale regulacia podla zataze zadnej napravy tam nie je.
-
Kibo
Hardcore addict
Aj keď sme to už minule riešili, napadlo ma, či náhodou nie je auto z doby, keď začali vyrábať nástupcu, respektíve facelift a posledné kusy boli iba také zlátaniny z dielov čo ostali... Ale o tom pochybujem, to tak možno robila škodovka...hojko napísal:No neviem. Mozno to je povinne, ale viem co mam doma na aute. Auto je novsie ako tie roky, ktore tu spominate, ma xenony od vyroby, ostrekovace ma, ale regulaciu nema.
-
Royalflush
Guru wannabe