Notebook nastartuje neide obraz - dead grafika?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Notebook nastartuje neide obraz - dead grafika?

Príspevok od používateľa Stenky »

Takze odvcera mi neide notas. zapne sa vsetko v pohode. pocut ako naskoci WIN ale nic. display cierny, VGA vystup na monitor tiez mrtvy.... mam podozrenie ze to je grafika ale niesom si isty ci sa vobec PC zapne bez grafiky? hmm?
chcem sa uistit predtym enz kupim novu grafiku (coz nieje lacne...)

dyk

edit a este jedna otazocka. ked mam teraz tusim 256 alebo 512MB grafua prdnem tomu 1GB mala by ist nie? je aj graficka zbernica dako datovo obmedzena?

totiz chcem uz ked tak staru pokazenu GForce 8600m GT vymenit za GF 9600GT 512 alebo 1024MB len neviem ci si mozem dovolit prihodit tu s najvacsiou pamatou. slotovo su zhodne vsetky idu na MXM II
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

ty chces kupit novu grafiku do notasu? :shock:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Da sa to vymenit (mne tak po reklamacii vymenili 8600 GT 256MB za 512MB verziu), ale neviem ako to potom bude s chladenim. Mas overene, ze 9600ka produkuje rovnake alebo mensie mnozstvo tepla?
Mne ked odisla grafika, tak notas vobec nenabootoval, iba sa zapol a nic viac. U teba to skor vyzera na chybu vystupu grafiky, teda ze cip ako taky je ok, ale potom je niekde chyba, no neviem ako je to zapojene, mozno to ani nie je mozne, mozno mas taky bios, ktory bez gpu nabootuje...
Tak ci tak to musi ist do servisu.
Stenky
Professional
Professional

na servis kaslem :) pracujem vo firme co robi autorizovany HP/Lenovo servis a cumeli na mna jak na khokhot ked som im povedal ze chcem vymenit len grafiku (ani nevedeli ze su vymenitelne MXM karty, ani kde mam nahradnu zohnat). ja mam teraz ten notas na stole doma do posledneho srobika rozobraty (thx to internet a ujo google ktory mi nasiel pdf s Disassembly manualom). dnes ho idem zlozit znova ci sa neumudri a ak nie tak asi vezmem GF 8600GT 512MB z ebaya aspon si polepsim s terajsiou 256MB co mam :)

povodne som myslel ze je vadny display ako taky ale ten nefuncy VGA vystup ma len utvrdzuje v tom ze je to grafika. ak to nebude grafika tak mam 90EUR v cudu.... horsie je ze som teraz bez PC a do skoly mi zadania pomalinky deadlineuju... snad mi to ten tajwansky ebay cloviecik posle asap...

EDIT: ked vymenim GF 8600M GT 256MB za 512MB vyhnem sa moznym komplikaciam s teplom, ovladacmi a mozno aj s nutnostou flashovat BIOS noy takze je to ta lacnejsia aj jednoduchsia cesta :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

kazdopadne radsej servis, pokial to mas este z zaruke tak je este sanca ze ti to uznaju kedze seria 8 bola vadna a dala sa reklamovat
9500M GS tam das - bude produkovat menej tepla a vykon o percento dve lepsi
9600M GT bude piect zrejme +- rovnako ako 8600M GT
jediny problem, ktory vraj moze nastat je v zlej voltazi, 9xxx rada ma mensie napajacie napatie
mozes to riskunut doma, ale radsej by som to riesil cez servis (resp by si navrhol ze grafiku si kupis sam, na ebayi je tych 9600M GT pozehnane) na rozpoznanie novej grafiky bude zrejme potrebny aj upgrade biosu a to je vzdy dost haklivy ukon
a google je kamarat, tema vymeny 8600M GT za nieco ine je dost dobre popisana

edit tak ked na servis kasles tak good luck doma
kazdopadne, upgrade z 8600M GT 256mb na 512mb moze byt chyba ak ta 256MB varianta ma DDR3 pamate, alebo 512tky boli len DDR2 a len vynimocne (resp neviem ci vobec) boli DDR3
este mozes skusit pogooglit vymenu za nejaky radeon, tusim 3650 by tam mal pasovat
Stenky
Professional
Professional

ozaj chalani preto si to riesim takto na kolene na vlastne triko a s disassembly manualom lebo pred 2-3 meisacmi mi vyprsala zaruka :roll:

takze GT 256MB s DDR3 je lepsia ako GT 512MB s DDR2? Skusim pozriet ci dake GT 512MB s DDR3 neboli. Myslim ze ta MXM II zbernica vezme aj DDR2 aj DDR3.... pogooglim, len takto bez pocitaca a mimo pracovnu dobu nemam kde :D
rozdiel v cene je dvojnasobny, otazka je ci je ten extra vykon hodny 2x tych penazi. a nevyse tie je*acky s drivermi a biosom....
8600GT -> 2600sk
9600GT -> 5000 sk

idem sa domov ukludnit trocha, popremyslam, zhodnotim financnu situaciu a vaznost pruseru ktory nastal :D ale asi tam dam tu 8600GT 512MB. v podstate prvoplan bol dat to do poriadku, takze ak to bude coilen o 1% po oprave lepsie je to len plus, nechcem len aby som si opravou vykonovo pohorsil
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja mam Compal FL90 a 512 MB karta namiesto 256ky funguje vyborne. Vykon je subjektivne rovnaky.
Stenky
Professional
Professional

ooo najs ja mam tiez Compal FL90 od VBI z CR. takze ta GF 8600M 512MB bude viacmenej vyhra :) dik :)
Napísať odpoveď