protest proti poslaneckej imunite

Diskusie na politické témy...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

protest proti poslaneckej imunite

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://www.sme.sk/c/5121935/poslankyna- ... mentu.html

Čo si o tom myslíte? Je to len plané gesto? Dosiahne tým niečo? Alebo je potreba jemu podobných ľudí viac?

Môj súkromný názor - plne súhlasím s jeho názorom na poslaneckú imunitu (naprostá zbytočnosť). No na to, aby boli politici donútení si ju sami zrušiť je potrebný extrémne silný nátlak zo strany občanov, silné verejné pobúrenie, niečo ako upálenie Palacha, bitie demonštrantov...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

podpis peticiu SaS, potom sa nieco mozno zmeni
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Imunita je nonsens, nikdy som tomu nechápal.
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

beardie napísal:podpis peticiu SaS, potom sa nieco mozno zmeni
ake naivne.

SaS uz nevie cim oslovit, ale keby sa stali relevantnou politickou stranou, v otazke imunity by sa spravali tak isto ako vsetky parlamentne politicke strany doteraz. preco? pretoze by im to tak vyhovovalo. sem-tam by sa objavila nejaka ojedinela lastovicka, ale nakoniec by sa aj tak vyhovarali na politicku nevolu atd. atd. atd. atd. ... tak ako doteraz. tlak musi ist od ludi, nie vsak cez ucelovu aktivitu mimoparlamentnej strany, ktora je obycajnym PR a zufalou snahou dostat sa cez 5%. politici sami proti sebe nepojdu.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v úvodnom príspevku som vyjadril môj názor - je potrebná nejaká šokujúca udalosť - upálenie, zabitie demonštrantov... inak nie je šance... ale tomu chalaniskovi ukrutne držím palce za odvahu takto vystúpiť.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Stoporko napísal: je potrebná nejaká šokujúca udalosť - upálenie
teraz príde nemiestny žart, ale stoporko, vidno, že si kresťan :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal:teraz príde nemiestny žart, ale stoporko, vidno, že si kresťan :lol:
:D njn... ale pôvodne tým bolo myslené upálenie Palacha... :P
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Podľa mňa sa chce len zvyditelniť a okrem toho ako jednotlivec ničoho nedosiahne (na SR určite nie :? ) Osobne by som im tu imunitu zrusil len to si asi zas budeme musieť počkať na ďaľšie voľby :evil: .
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Stoporko napísal::D njn... ale pôvodne tým bolo myslené upálenie Palacha... :P
to znova chces palit Palacha? v '69 mu nestacilo? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Dizzy napísal:ake naivne.

SaS uz nevie cim oslovit, ale keby sa stali relevantnou politickou stranou, v otazke imunity by sa spravali tak isto ako vsetky parlamentne politicke strany doteraz. preco? pretoze by im to tak vyhovovalo. sem-tam by sa objavila nejaka ojedinela lastovicka, ale nakoniec by sa aj tak vyhovarali na politicku nevolu atd. atd. atd. atd. ... tak ako doteraz. tlak musi ist od ludi, nie vsak cez ucelovu aktivitu mimoparlamentnej strany, ktora je obycajnym PR a zufalou snahou dostat sa cez 5%. politici sami proti sebe nepojdu.
je jasne, ze ak by boli v parlamente, tak tu imunitu vyuzivaju, kto nie?

ale teraz tam nie su a presadzuju referendum, ktore ma tu imunitu zrusit

podla teba je 300 000 ludi, ktori to podpisu, maly tlak verejnosti?

tebe vyhovuje, ze poslanci soferuju nadrbani, pripadne porusuju ine predpisy? z tvojho postu to tak vyzera
Dizzy
Star
Star

beardie: precitaj si svoj prvy post..
> sam o tom pochybujes.

ze ide od SaS o ucelove pokrytectvo nakoniec znovu potvrdzujes ty sam, pretoze 'ak by sedeli v parlamente, tak tu imunitu vyuzivaju'.
beardie
Redeemer
Redeemer

to ano, ak budu mat 300k podpisov, tak sa referendum bude musiet vyhlasit, ako budes hlasovat? za zachovanie?

pojdes podpisat peticiu, aby tych 300k podpisov bolo?
alebo len nie si spokojny preto, lebo to predlozila pravicova strana? :)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Imunita má v princípe svoj zmysel. Takže úplné zrušenie by nebolo správne. Obmedzenie do rozumného rámca by však bolo prínosom. So súčasnou garnitúrou, nemožné. Ak by sa SaS dostali do parlamentu, sami aj keby teoreticky mali snahu, to presadit nedokazu. Kazdopadne cim menej sily bude mat smer hzds sns, tym lepsie pre Slovensko. Tato kombinacia je uplne sterilna a nepouzitelna. Zvycajne plati, ze vsetko zle je na nieco dobre,.. ale toto je vynimka ktora potvrdzuje pravidlo. SmerHzdsSns nepriniesli vobec nic, ani jedno trapne pozitivum. Bohuzial, si ludia co ich volia ani nic ine nezasluzia. Tak vam treba.. bude horsie.
Dizzy
Star
Star

slay: obmedzenie imunity nebolo mozne ani s predoslou garniturou, takze tie svoje osuchane antificoviny chod recitovat do temy antifico. v tomto su vsetci rovnaki. ako pisal beardie aj pri SaS, 'je jasne, ze ak by boli v parlamente, tak tu imunitu vyuzivaju, kto nie?'.
beardie napísal:to ano, ak budu mat 300k podpisov, tak sa referendum bude musiet vyhlasit, ako budes hlasovat? za zachovanie?

pojdes podpisat peticiu, aby tych 300k podpisov bolo?
alebo len nie si spokojny preto, lebo to predlozila pravicova strana? :)
tu ale nejde o mna. kde pisem, ze som za uplne zrusenie imunity? nie som.

tu ide o to, ze ked tuto ucelovu pokryteckost pri SaS vidime ty a ja, vidia ju aj ini. a tak dopadne aj to pripadne referendum. preto som hore napisal, ze tvoja predstava je naivna. uz sa chapeme?
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

velmi sa mi pacil argument tej husy na konci, ze vraj " moze sa stat ze poslanec bude meskat n aschodzu a pojde rychlejsie a policajt ho zastavi..." a ked ja budem meskat do prace tak co ??? ved to je ich povinnost chodit nacas,ja ked budem permanentne meskat alebo nechodit do prace tak ma vyhodia.vacsiu sprostost povedat nemohla
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

zaspominajme si.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

kamenovat takych ! tak na toto je ta poslanecka imunita, zdemoluje vsetko lebo je opity ako najvacsi chudak a este ako uboziak bude tvrdit ze nepil, obycajny ubohy zbabelec co sa schovava za imunitu !
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

veru tak. ja by som im ju vzal
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Imunita má zmysel na výroky v parlamente, ale asi na nič iné.
Chalanov čin je sympatický, šanca na úspech jeho počinom nie je, ale rozhodne by som jeho skutok neopísal ako bezvýznamný alebo zbytočný.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Dizzy napísal:slay: obmedzenie imunity nebolo mozne ani s predoslou garniturou, takze tie svoje osuchane antificoviny chod recitovat do temy antifico. v tomto su vsetci rovnaki. ako pisal beardie aj pri SaS, 'je jasne, ze ak by boli v parlamente, tak tu imunitu vyuzivaju, kto nie?'. tu ale nejde o mna. kde pisem, ze som za uplne zrusenie imunity? nie som.
Píšem niekde že za predchádzajúcej to bolo možné? Ja vravím, že za tejto je to absolútne vylúčené. Zo strany SaS to nieje v princípe pokryteckosť, viem si predstaviť, že by neaké zúženie navrhli, ale je velmi pravdepodobne že by ho nepresadili..
Napísať odpoveď