Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Dobre tehla vyjadrim sa k Papezovi ... Zacneme od toho ze nieco take by JP II nikdy nepovedal. Ako nepindal do UFA, Do Sexu s Kondomom a do kvanta veci do ktorych ho uplne nic nie je.
To len tento PapaNatzi potrebuje do vsetkeho srat nos a k tomu uvolnovat svojich kolegov z Cias Holocaustu.

Na margo OT s Dcerou. Budem sa snazit vychovat Distingvovanu a Slusnu damu ktora bude vediet kde ma hranicu. Ohladom Sexu sa jej posnazim vysvetlit nech Leti do postele s Chlapom ktoreho Miluje. A nie prveho co stretne.

Ohladom mojej charakteristiky ... Uz som raz pisal ... Vieru berem velmi triezvo. Nepotrebujem ju dokazovat Krizom nad dverami, Dverami popisanymi kriedou, Modlitbou pre vodica namiesto spatneho zrkadla a pod.
Ked uz tak boha potesis svojim spravanim ... Nie gycovymi pomockami.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Stoporko napísal:ešte že ateisti nepoznajú morálku, lebo v morálku treba veriť...teda čistí a nefalšovaní ateisti
Chceš povedať že ateisti nežijú morálnym životom? Tak teraz mi povedz čo je lepšie..Veriaci ktorý si myslí že všetci ateisti sú ľudia bez morálky, bez disciplíny, atď..v skratke že to sú zlí ľudia..Alebo ateista ktorí nezdieľa ten istý názor ako veriaci, neverí v božskú existenciu..Ale zároveň obraňuje ostatných ateistov..A celé to je o tom:..Ty neveríš v to čo ja? Si odpad..Minulosť ľudstva je toho dôkazom..
A pri tom ateisti len neveria v nejakú vymyslenú bytosť, inak sú to ľudia ako ostatní..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Opak napísal:Chceš povedať že ateisti nežijú morálnym životom? Tak teraz mi povedz čo je lepšie..Veriaci ktorý si myslí že všetci ateisti sú ľudia bez morálky, bez disciplíny, atď..v skratke že to sú zlí ľudia..Alebo ateista ktorí nezdieľa ten istý názor ako veriaci, neverí v božskú existenciu..Ale zároveň obraňuje ostatných ateistov..A celé to je o tom:..Ty neveríš v to čo ja? Si odpad..Minulosť ľudstva je toho dôkazom..
A pri tom ateisti len neveria v nejakú vymyslenú bytosť, inak sú to ľudia ako ostatní..
vrámci učebnej prestávky ti odpoviem... predom sa ospravedlňujem za chaotickosť myšlienok, no učím sa do školy...
netvrdím, že bežný človek, ktorý o sebe vyhlasuje, že je ateista, nežije morálnym životom. Tvrdím, že ten človek nie je ateista :wink: Ateizmus je neviera v čokoľvek a hocaký morálny princíp je len viera v to, že potom sa nám tu na zemi ak to budeme dodržiavať bude lepšie žiť. A v tom predsa hard core ateista nemôže veriť, všakže :) Pretože ateista neverí v nič. Takže buď nie je dotyčný v skutočnosti ateista, len neverí v rozličné božstvá, no nie je ateista, alebo klame sám seba...

áno, ateisti, vychádzajúc z definície, sú ľudia bez morálky, bez akejkoľvek viery v čokoľvek, žijúci podľa ich najprimitívnejších vnútorných pohnútok a túžob, proste mrte dobre vybavené zvieratá...
každý ostatný už nie je ateista, lebo verí v nejaký súbor pravidiel, ktoré ak bude dodržiavať bude sa mu lepšie žiť. Pochopeno?

ja osobne mám to, či je niekto skutočný ateista, alebo sa naňho len hrá (čo je imho ešte horšie, asi ako sviatočný kresťan), úplne na saláme... je to jeho boj. No ak sa začne navážať do toho čomu verím ja, tak musí rátať s tým, že mu budem protiargumentovať... pokiaľ ovšem podá nejaké argumenty a nazačne rovno nadávať...na to sa dá iba odpovedať Talk to my hand, cuz my face aint listening... VERÍM, že ľudia tu na fóre nespadajú do tejto kategórie... (ach, opäť raz tá viera)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko, z tvojej definície ateistu som zhrozený, to si odkiaľ zobral ? :shock:
A - zápor, teos - Boh, proste bez Boha, bez viery v niečo nadprirodzené, akú to má pre"boha" spojitosť s morálkou ? To sú čo za sračky ?
Prečo by ateista nemohol v niečo veriť ( tým ale samozrejme nemyslím vieru v nejaké božstvá ) ?

A nakoniec, dnešní ateisti sa už ani neoznačujú ani ateisti, kvôli tomu slovu teos, skôr by som použil slovo humanisti, viď napríklad : http://www.humanisti.sk

Toto mi pripomína chybnú definíciu anarchie, ktorú si každý vyloží ako bezvládie, chaos, bordel a vraždy. :roll:
Opak
Addict
Addict

Dosť zaujímavá definícia..Ja som si vždy myslel že ateista sa nehlási k žiadnemu náboženstvu..odkiaľ je tvoja definícia?

Kam sa má taký človek zaradiť? Neverím v boha ale zároveň nie som žiadne zviera, mám určité zásady a aj morálka je na mieste..A myslím si že nie som sám..keď podľa teba nespadajú takýto ľudia pod "ateistov" kam potom..trocha čudné nemyslíš ?

celkom pekný článok
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

stoporko tak co som potom ja? Som ateista alebo nie som ked povezdme verim v jednu z tych mojich uz o niekolko stran dozadu uvedenych teorii o vzniku vesmiru? No vlastne mi to je uplne jedno ci som oznaceny za ateisu alebo za kacira a neviem co vsetko mozne.

Proste v boha neverim (pripustam ze moze nejaka vyzsie sila existovat ale aj to je az na 3 mieste z tych mojich teorii) a uz vobec nie v nabozenstvo, ci uz je to krestanske alebo islamske atd... Boha nikto nikdy nevidel, a vsetky jeho kriteria su uvedene v knihach ktore napisali zas len ludia. Nemam ani nejmensi dovod tomuto alebo tymto kriteriam verit kedze viem aka je ludska povaha a v krestanstve to plati obvzlast kedze tam to spisali zidia a o ich povahe som tu uz na fore pisal mnohokrat a nikdy nic dobre tyto paraziti nespravili.

Ján 1:1 v biblii píše: "Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo u Boha a to Slovo bolo Boh."

Prosim vas zamyslite sa nad touto vetou lebo toto taranie moze znamenat ze slovami mozme vytvorit boha, a naopak, a ze slova mozu byt pri ovladani a kontolre mysli a osudov ludi mocne ako boh.

Boh nikdy na nic ine nesluzil len na ovladanie, organizovanie a riadenie ludi.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

stoporko napísal:áno, ateisti, vychádzajúc z definície, sú ľudia bez morálky, bez akejkoľvek viery v čokoľvek, žijúci podľa ich najprimitívnejších vnútorných pohnútok a túžob, proste mrte dobre vybavené zvieratá...
každý ostatný už nie je ateista, lebo verí v nejaký súbor pravidiel, ktoré ak bude dodržiavať bude sa mu lepšie žiť. Pochopeno?
Definicia-http://sk.wikipedia.org/wiki/Ateista.Prekrucaj si definicie ako chces,ale ateizmus je o neviere v boha.
Nechcem na teba utocit,ale tvoj postoj je typicky pre cloveka zaslepeneho,ktory si mysli,ze je on ten spravny,moralny pretoze veri...V boha,v nieco...
Moralne spravanie predsa nezalezi od viery cloveka v boha,alebo v nieco.Niektory ludia maju moralne hodnoty prirozdene danne,niektory sa to musia ucit a niektory sa to nenaucia nikdy.A ateizmus s tym nema nic spolocne tak isto ako viera v boha.Sice kazde jedno z prostredi cloveka ovplyvnuje,avsak skatulkovat je troska kratkozrake,pretoze tak ako najdes pokrytcov v radoch ateistov,tak ich najdes aj v radoch veriacich-osobne si myslim,ze v druhej spominanej skupine je ich viac,ale to je na inu debatu.
No offense my friend :wink:
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

nieco take by JP II nikdy nepovedal
teda uznavaš, že ide zly vyrok? Prečo ho teda ospevuješ, podiaľ sa jedna o kresťanov (dokonca napriek tomu, že do tejto skupiny „vraj“ patriš?)
Budem sa snazit vychovat Distingvovanu a Slusnu damu
Ale ty nebudeš jediny, kto jej bude hovoriť o živote. Bude to cela tato spoločnosť, v ktorej bude žiť (pokiaľ sa neplanuješ odsťahovať na nejaky karibsky ostrov)
Vieru berem velmi triezvo.
Všimol som si :lol:, ale potom ťa možno aj Boh bude brať veľmi triezvo :lol:
Ked uz tak boha potesis svojim spravanim
A ako si ho teda „potešil“ napr. v tejto téme? Nejak si nespominam :wink:
Ano decka napodobnuju dospelych, odkial to prosimta decka zistia?
Nebud smiešny
Takze so zlym prikladom okoliu na mna nechod.
Ty na mna nechod s takymi naivnymi predstavami.
A obhajovat tie chudence ze chlast, drogy a alkohol maju odkukany od dospelych a za nic nemozu je sprostost najvyssieho kalibru. Pokial nenastane chyba pri vychove jedinca, dokaze sa spravne zachovat v kazdej situlacii.
A nie su nahodou ti, čo vychovavaju dieťa ti dospeli? Odkiaľ mysliš, že dieťa prijima vzorce chovania? Sprostosť najväčšieho kalibru je nechápať, že aj deti su produktom spoločnosti, v ktorej žiju. A čo v dnešnom svete, ked rodičia su cely den v praci? Nemôžu neustale dohliadať na decko. Hodnoty treba chraniť aj v ramci spoločnosti, nielen v ramci svojej vlastnej rodiny.

Neverím v boha ale zároveň nie som žiadne zviera, mám určité zásady a aj morálka je na mieste
žiješ v spoločnosti, ktorá sa ešte stále (aspoň oficiálne) hlási ku kresťanským hodnotám. Ak by si sa narodil v kmeni Zulu, tak by si žil podľa pravidiel danej spoločnosti. Ak by spoločnosť prijala, že je dobre zabiť človeka, ktorý porušuje jedno z desiatich prikázaní, tak by sa to stalo istou morálnou hodnotou. Už konečne chapete, ako to funguje?

Ano, vyborny članok, pobavil som sa.

"Napriek tomu, že ateisti v Boha neveria, často s ním nachádzajú spojenie v prírode, za ktorou ho prostredníctvom jeho dokonalého diela vyciťujú."
Proste v boha neverim (pripustam ze moze nejaka vyzsie sila existovat ale aj to je az na 3 mieste z tych mojich teorii)
Teda neveriš, ale pripušťaš jeho existenciu. Aj to je niečo..
, a vsetky jeho kriteria su uvedene v knihach ktore napisali zas len ludia.
kto iny by to mal teda napisať? :lol:
a v krestanstve to plati obvzlast kedze tam to spisali zidia a o ich povahe som tu uz na fore pisal mnohokrat a nikdy nic dobre tyto paraziti nespravili.
Kali, bud taky dobry a nevyuživaj židov proti kresťanstvu, kresťania su inde ako židia, a sam to dobre vieš. Židia vždy parazitovali na kresťanoch a nie naopak.
Boh nikdy na nic ine nesluzil len na ovladanie, organizovanie a riadenie ludi.
Ľudi stale niekto organizuje, tak to už chodi. Ide len o to, čo alebo kto a ako ich organizuje. Pokiaľ spoločnosť organizuju ľudia, ktori hovoria, milujte bližneho, konajte dobro, nekradnite atd., je to určite lepšie ako ked spoločnosť organizuju užernici, ekonomicky podvodnici, vrahovia, a zlodeji, ako sa to deje dnes.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal:teda uznavaš, že ide zly vyrok? Prečo ho teda ospevuješ, podiaľ sa jedna o kresťanov (dokonca napriek tomu, že do tejto skupiny „vraj“ patriš?)
Ale ty nebudeš jediny, kto jej bude hovoriť o živote. Bude to cela tato spoločnosť, v ktorej bude žiť (pokiaľ sa neplanuješ odsťahovať na nejaky karibsky ostrov)
Všimol som si :lol:, ale potom ťa možno aj Boh bude brať veľmi triezvo :lol:
A ako si ho teda „potešil“ napr. v tejto téme? Nejak si nespominam :wink:
Ohladom vyroku ... Rozhodne by som ho nebral urazlivo kedze je velmi trefny. (Ano skatulkuje) Ale Autor vyroku vychadza zo Skusenosti a Gandhi ich mal urcite bohate.

O vychove sa budeme bavit v momente ked to bude aktualne. Ale Zakladka v Dobrom prostredi, Stredna v dobrom prostredi + Normalna vychova urcite spravi svoje. Nebudem robit zo svojich deti Ousiderov ale radsej Inteligentne Slusne dieta ako Povalaca.

Je to len na jeho uvazeni ... Ak vobec nieco bude okrem tmy ... A skutky v Realnom zivote asi na fore neuvidis. Alebo mas moj Live Stream?
+ Prepac ale strasne ma bavi si robit prdel z Prefanatizovanych Katolikov ktory v kazdom zrnku piesku vidia Bozie dielo a v Kazdom bozku od Priatelky citia pritomnost boha ... :mafia:
tehla

Shark NX napísal:Ohladom vyroku ... Rozhodne by som ho nebral urazlivo kedze je velmi trefny. (Ano skatulkuje) Ale Autor vyroku vychadza zo Skusenosti.
Stotožnil by si sa aj s vyrokom, keby povedal: „mám rád Boha, ale nemám rád židov, lebo mu vôbec nie sú podobní“? Odpovedz konečne na otázku. Myslim, že je celkom jednoduchá na pochopenie.
Shark NX napísal:O vychove sa budeme bavit v momente ked to bude aktualne.
keď to bude aktualne, tak sa baviť už nebudeme, alebo bude už neskoro. Ale prestalo to baviť aj mňa, lebo zjavne nechápeš, čo chcem povedať, alebo ti niečo brani priznať si, že by som mohol mať pravdu, zrejme ješitnosť.
Shark NX napísal:Ak vobec nieco bude okrem tmy ...
+ Prepac ale strasne ma bavi si robit prdel z Prefanatizovanych Katolikov ktory v kazdom zrnku piesku vidia Bozie dielo a v Kazdom bozku od Priatelky citia pritomnost boha ...
.
Netvrdi viera, ku ktorej sa hlasiš, že Boh je všade? Prečo sa potom hlásiš k tej viere, ak je pre teba „prefanatizovane“ takmer všetko čo tvrdi? Nebolo by teda rozumnejšie prestať sa k tej viere hlasiť a robiť jej zle meno?...už chapem, prečo sa ti tak pači Ghandiho vyrok, asi maš pocit, že vystihol teba :lol:

+ ja by som sa tiež rad zabaval, ale zatiaľ si žiadny humor nepredviedol, tak sa posnaž trocha viac, nech je sranda :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tehla argumenty typu nebud smiesny si nechaj pre seba, pretoze ako reakciu to neberiem.
Vies kolko ludi vie o tom ako zijem? Jedina osoba co ju poznam z hojka
:wink: Dufam ze to velmi neovplyvni Gangyho dospievanie.
Takze este raz sa pytam, s naivnym ocakavanim konstruktivnej odpovede:"Ako ovplyvnujem svojim zivotnym stylom a postojom k urcitym veciam svoje okolie? Mladu generaciu?"
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal:Netvrdi viera, ku ktorej sa hlasiš, že Boh je všade? Prečo sa potom hlásiš k tej viere, ak je pre teba „prefanatizovane“ takmer všetko čo tvrdi? Nebolo by teda rozumnejšie prestať sa k tej viere hlasiť a robiť jej zle meno?...už chapem, prečo sa ti tak pači Ghandiho vyrok, asi maš pocit, že vystihol teba
Zalezi na tom ako si tu vetu v Biblii vylozis.
Preco niekto chape Koran ako nieco co hlasi k zabijaniu Neveriacich a vacsina Islamistov nie? :roll:
Ano Boh je vsade ... To mozno je ... Ale nemyslim si ze nejak ovplyvnuje moju psychiku a spravanie ... A hlavne pocity.

Myslis si ze robim tej Viere zle meno? Ok ... Zaujimave. :) Myslim si ze skutkami robim lepsie ako vacsina "Pravych" Krestanov ktory su pravidelne nastupeni v Kostole ... Ale ked dojde na Rozdavanie penazi rodine tak sa idu navzajom pozabijat. Tomu hovorim laska.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

kali520 napísal: Boh nikdy na nic ine nesluzil len na ovladanie, organizovanie a riadenie ludi.
Je to zle?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Teda neveriš, ale pripušťaš jeho existenciu. Aj to je niečo..
Musim ju pripustit, uz aj vzhladom nato co som tu vsetko napisal a boha sa neda ani vyvratit ani potvrdit, takze co ine mi ostava, ze.
tehla napísal:kto iny by to mal teda napisať?
No predsa boh. Tehla nabozenstvo je rovnake ako media alebo vlada, lebo je tvorene ludmi.
tehla napísal:Kali, bud taky dobry a nevyuživaj židov proti kresťanstvu, kresťania su inde ako židia, a sam to dobre vieš. Židia vždy parazitovali na kresťanoch a nie naopak.
Ja ich nevyuzivam ja sa len opieram o fakty:
http://www.phpbbplanet.com/forum/viewto ... um=library
http://www.phpbbplanet.com/forum/viewto ... um=library

Povedz mi jeden jediny dovod preco by ti zidia co mali napisat novy zakon mali byt iny ako ti zidia co sedia pri moci teraz?

O parazitovani na krestanov zidmi a vsetko okolo toho som uz pisal v tychto prispevkoch:
http://www.hojko.com/post1287051.html?h ... t=#1287051
http://www.hojko.com/post1287185.html?h ... t=#1287185
tehla napísal:Ľudi stale niekto organizuje, tak to už chodi. Ide len o to, čo alebo kto a ako ich organizuje. Pokiaľ spoločnosť organizuju ľudia, ktori hovoria, milujte bližneho, konajte dobro, nekradnite atd., je to určite lepšie ako ked spoločnosť organizuju užernici, ekonomicky podvodnici, vrahovia, a zlodeji, ako sa to deje dnes.
Ano to je pravda, ja som ale nikde nepovedal ze organizcacia a riadenie je zle.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

kali520 napísal:Ja ich nevyuzivam ja sa len opieram o fakty
Jezis, kali, to nie su fakty... :roll:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nauraa - pokoj, kali je židofóbny...teba si zvyknúť...

k ateizmu - prešiel som si dostupné definície a výklady toho termínu a uznávam, mýlil som sa :oops: Ateisti neveria v nič nadprirodzené (boh/Boh). No potom sa tu natíska otázka, odkiaľ majú ateisti morálku a správanie sa v tendenciách spoločnosti? Odkiaľ je tu morálka ako taká? Netvrdím, že morálka apriori pochádza z náboženstva, no rád by som počul vysvetlenie ateistov na túto tému... pretože dnešný právny systém i morálny systém našej spoločnosti úzko korešponduje s 10torom... to len tak na okraj...
Povedz mi jeden jediny dovod preco by ti zidia co mali napisat novy zakon mali byt iny ako ti zidia co sedia pri moci teraz?
tu sa asi práve rozchádza tvoja cesta s kresťanstvom - kresťanstvo predpokladá, že Bibliu napísali ľudia pod vedením Ducha (Boha) a Boh si to, čo tam píšu postrážil, aby to, čo tam píšu, bolo vrámci daných kultúrnych a historických podmienok správne. (teda Biblia je písaná ľuďmi v danej dobe, mieste a kultúre a tieto sa do nej pretavili, no Boh si postrážil, aby jej hlavné posolstvo a myšlienky boli zachované a "nadčasové a nezávislé na národnostiach")

p.s. prepáčte za neprítomnosť, učil som sa - vrámci voľných chvíľ som zbehol prečítať posty tu na hojkovi, no už nebolo síl a času reagovať
Opak
Addict
Addict

neviem prečo to spájanie morálky s bohom..
jednoducho sme jedna spoločnosť či už ateisti či veriaci..tá spoločnosť má nejaké pravidlá a bontón..moja výchova ma vedie k určitým zásadám slušného správania, tak isto morálka, čo sa patrí a čo nie..nikdy som za tým nevidel nejakú vieru..a aj keby tieto zásady úzko korešpondovali s nejakým kódexom náboženstva..nebránim sa tomu..predsa je to správne..ja len neverím v boha..ja sa jednoducho správam podľa určitých pravidiel ale v prvom rade sa správam podľa seba..nie som napríklad slepo zaslepený ako môžu byť niektorí veriaci, mám vlastnú hlavu a nenechám si na ňu kidať..
tehla

kali520 napísal:Ja ich nevyuzivam ja sa len opieram o fakty: .
Kali, dobrý žart :) . Forum jediného muža, ktorý sa nazval J.W. Pohan a výplody jeho zmätenej mysle..To su podľa teba „fakty“? Ale no tak..
kali520 napísal:Tehla nabozenstvo je rovnake ako media alebo vlada, lebo je tvorene ludmi.
Praveže nie je rovnake, v skutočnosti je to protiklad voči dnešnej vláde a médiám....

Uveril si, lebo si ma videl? Šťastní sú tí, čo nevidia, a predsa veria. /Ján 20:29/ a o tom je moja viera :)
kali520 napísal:Povedz mi jeden jediny dovod preco by ti zidia co mali napisat novy zakon mali byt iny ako ti zidia co sedia pri moci teraz?
Lebo títo židia, čo sú pri moci, sú tí židia, ktorí sa neriadia zákonmi kresťanstva, ale zákonmi talmudu, ideológie založenej na tom, že majú panovať svetu a zotročiť ho a všetci ostatni su „goimovia“ alias dobytok.
kali520 napísal:Ano to je pravda, ja som ale nikde nepovedal ze organizcacia a riadenie je zle.
To som ani ja nepovedal, že si to povedal:)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Stoporko napísal:No potom sa tu natíska otázka, odkiaľ majú ateisti morálku a správanie sa v tendenciách spoločnosti? Odkiaľ je tu morálka ako taká?
Moralka prisla s evoluciou...Ludia zistili,ze pokial chcu zit a prezit v spolocenstvach,musia dodrziavat urcite pravidla.A myslim,ze odtial ju maju aj veriaci.Ibaze v urcitom obdobi ju niekto mudry"napisal do knihy"a odvtedy sa zaklad moralky u krestanov nazyva desatoro bozich prikazani.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Už dávno pred nejakými "božími prikázaniami" či "kresťanskou morálkou" tu boli omnoho komplexnejšie normy čo robiť a čo nerobiť (dokonca aj so sankciami).... napríklad taký Chamurapiho zákonník..... ale to je myslím celkom logické, lebo ako už bolo spomenuté, pokiaľ ľudia žijú v nejakom spoločenstve, tak musia mať nejaké spoločné pravidlá čo a ako.....
Napísať odpoveď