Všetko okolo HTC HD 2 + FAQ

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Všetko okolo HTC HD 2 + FAQ

Príspevok od používateľa uplink »

Čaute,

Prvé dojmy

Takže dnes som si doniesol domov tento mobil a musím povedať som z neho na vietvy. Prvá vec čo som si všimol je, že dokáže fungovať ako wi-fi router. Čiže routuje pre akékoľvek zariadenia internet, prostredníctvom svojho vlastného dátového pripojenia ku 3G, alebo 3.5G sieti. Obenchoval som ho a cez wifi mi preroutoval 6 mibit pripojenie na internet, proste luxus. Dotykový display je rozprávka. Ako som predpokladal z videí, iPhone sa proste nechytá. Krásne farby, tých 16 bitov sa nedá postrehnúť [16xxx farieb], veľmi rýchlo reaguje. SMS sa na ňom píšu geniálne, hrá super, trochu lepšie ako moja nokia Xpress Music 5310, avšak nie tak super ako nokia 5800. Idem sa s ním ďalej hrať, mám ho spustený len 10 minút, takže updatnem čoskoro mojú tému.

Trochu sa mi nepáči konštrukcia baterky, keď to človek uvidí naživo, pochopí prečo. Sú na nej také bublinky na okrajoch, hmm. Ale tak to je zatiaľ len kozmetická chybička. A baterku nikto nevidí :). Dosť sa zahrieva keď sa nabíja, ale to písali aj v príručke.

Pribalené slúchatká HTC Innovation sedia v ušiach ako uliate, majú super kvalitu [výšky, stredy, basy] a krásne sa dá z neho volať cez handsfree.

Stiahol som si tam zopár aplikácií [asi 30 :D] a je to celkom fajné. Stíha to mať spustených naozaj veľa aplikácií na pozadí a nerobí mu problém žiadne vykreslovanie. Trošičku mrzne z času na čas, ale tak ktorý windows nie, že ano?

Páči sa mi že sa dá vybrať tradičný mód SMSiek a aj ten vo forme konverzácií [a'la iCQ], to čo ja nemám rád :)

Veľmi citlivý senzor na svetlo, je fajn že keď zdvihnete telefón keď zvoní, tak stíši [čo je logické, prečo by mal hučať naplno, keď ho už držíte v ruke].

Povrch je ultra odolný voči mastnote a keď sa na ňom nejaká uchytí, dá sa ľahko zotrieť. Nešpiní sa skoro vôbec. Jeho koštrukcia je kovová a matná, takže ani tam nie sú ťapkance. Jediné čo ma trochu znervózňuje je že je moc tenký, mám pocit že ho ľahko zlomím.

1st epic fail: dátové prenosy sa dajú monitorovať len treťostranovou aplikáciou, WTF?! :?

P.S.: Otváral som ho asi 10 minút, kým som prišiel na to že je to úplne primitívne :D

FAQ:

Q: Ako sa dajú prekopírovať kontakty z ľubovolnej nokie do Windows Mobile systému?

A: Treba použiť Nokia Ovi Suite, ten zosynchronizovať s Outlookom a Outlook zosynchronizovať cez Active Sync, alebo Windows Mobile Device Center ak máte Vistu, poprípade Win 7. Všetko to ide automaticky a ľahko.
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Tiež rozmýšľam že si ho kúpim... za rok, dva až budú peniaze... ale by ma zaujímalo ako je to s aplikáciami. Včera som spolužiakovy stiahol 5GB hier na iPhone, našiel by som aj viac, rovnako aj aplikácie. Ja mám proste mobil na druhom mieste na aplikácie a hry, takže potrebujem veľkú podporu.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Nepáči sa mi jeho veľkosť neviem čo je to teraz za trend robiť maxi mobily na ktoré sa zachviľu budú vyrábať špeciálne "jeans for mobile" s maxi vreckami.

Na iphone som si dlho zvykal a toto je o hodne väčšia tehla. To už radšej netbook alebo 13" macbook keď chcem väčšiu uhlopriečku .

Ale som rád že konečne niečo dobieha iphone
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dovolím si tvrdiť že ho predbehol. A áno, som ex-majiteľ iPhonu.
wayne
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wayne »

HD2 sa mi paci, ale ten WM v nom vnimam ako krok spat. chcelo by to bud android alebo nejaky htc OS ktory by potencial dokazal vyuzit naplno.. navyse kapacitny displej nasadit na WM je.. nerozumne kedze je postaveny na ovladani stylusom, verim vsak, ze sa s tym este nieco urobi, minimalne teda vyjde nejaky image androidu ako pre starsi Touch HD...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hej, to je pravda. Avšak so stylusom sa do neho dá ťukať. Ovšem 90% prostredia je prispôsobeného na ovládanie prstami [TouchFlo]. Sú tam niektoré nastavenia, ktoré nie sú, ale myslím že to doriešia najbližšími fw. Zatiaľ sa mi ovláda na všetky základné úkony extra pohodlne. Má obrovské ikony a veľké položky v menu, veľké písmo a celkovo všetko veľké :). Problematické je len to, keď sa prepneš do pôvodného WinMo režimu, tam to pokulháva, lebo sú tie položky malinkaté, ale ináč má ku každému nastaveniu a položke aj veĺkú grafickú mutáciu.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Všetko okolo HTC HD 2 + FAQ

Príspevok od používateľa Mateq »

uplink napísal:Čaute,

Prvé dojmy

Takže dnes som si doniesol domov tento mobil a musím povedať som z neho na vietvy. Prvá vec čo som si všimol je, že dokáže fungovať ako wi-fi router.

Trošičku mrzne z času na čas, ale tak ktorý windows nie, že ano?
Wifi Router nie je vlastnosť HD2, ale nových ROM WM 6.5. Routujem aj z mojím HTC TyTN II. No a mrznutie - len oprava - ktorý windows nemrzne so Stock ROM? Treba nahrať nejakú poriadnu z XDA, oficiálne stoja za prd vždy, nakoľko sa HTC (a koniec koncov každý výrobca) ponáhľa z uvedenim na (vianočný) trh, čo obmedzuje čas na testovanie. Doľaduje sa za chodu ale na to sme si už zvykli.

Chvílu som o tom telefóne rozmýšľal, Kaiser som chcel upgradovať už viac krát, avšak racio vždy zvíťazilo zatiaľ, po opadnutí úžasu z nových modelov. Teraz mám QWERTY, skrolovacie kolečko a kopu tlačidiel ktoré v nových telefónoch už nie sú. Takže ak nový model zamýšľal som sa nad Touch Pro2, ale čo získam naviac? Gsenzor, a väčší display. To je všetko. Foťák rovnaký, softwérovo rovnaký - respektíva všetko si viem nainštalovať aj do môjho deduška. HD2 ma mátalo, ale počkám na vývoj kapacitného ovládania, a zase nemá klávesnicu. A posledný bod, na rok sa už dočkáme modelov z Windows Mobile 7, čo má byť prevratná zmena, tak si zrejme kúpim až niečo so sedmami.
A klávesnicou?

Ale HD2 je špičkový telefón roku, o tom niet pochýb. Gratulujem ku kúpe a verím, že budeš spokojný.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

No mam ho na predajni uz 3ti den a tiez si myslim ,ze je to pecka , uvazoval som nad omniou 2 ,ale ked som mal v ruke toto htc tak som ostal milo prekvapeny ono je ine to drzat v ruke a citat otom alebo kukat obrazky je to fajn mobil a myslim si ze s jeho procesorom nebude problem na upgrade wm 7 v buducnosti .
Ten wifi router sa da spravit na kazdom wm 6.5?
aj na omnii i900? ovsem ked by som si tam dal 6.5tku wm.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Mňa by zaujímalo, odkiaľ a za koľko si ho zohnal(samozrejme, ak nechceš odpovedať, tak nemusíš)
1.)Ako kvalitné je spracovanie?(vŕzganie, pukanie a pod.)
2.)Dá sa vopchať do vrecka? :lol:
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

1.nepuka nevrzga nic
2.neni to az taka tehla ,ale v zadnom vrecku by som ho nenosil
Ako prva predajna ho mala v predaji ELectroworld v AVione tak si ho mozes kupit tam , alebo cez internetovy obchod google klop,klop,.
A do vianoc by mal byt dostupny po celom slovensku to ja len tak pre nedockavcov. :)cavte lidi prajem vela zabavy je to strela :P
jaj a aby som nezabudol tu mate informacie hlavne + a -
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-review-418.php
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja som ho videl v o2, celkom mi padol do oka, no zdal sa mi až príliš veľký a tá cena bola tiež dosť vysoká. :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Andreso napísal:Mňa by zaujímalo, odkiaľ a za koľko si ho zohnal(samozrejme, ak nechceš odpovedať, tak nemusíš)
1.)Ako kvalitné je spracovanie?(vŕzganie, pukanie a pod.)
2.)Dá sa vopchať do vrecka? :lol:
1. Agem - 529 eur s daňou
2. Spracovanie je extrémne solídne, nevŕzga, neblbne, len jeho užívateľ je dosť hlúpy na WinMo zatiaľ [ja :)]
3. do vrecka ide v pohode, nosím ho v obale od iPhonu :) [Capdase]

Stojí za tú cenu, vo Windows Markete je naň cez 600 appz, zatiaľ som všetky zohnal s medicínkou. Je to trochu otrava že je ho treba vytuniť, ale ináč na ňom nenachádzam žiadne väčšie nedostatky [zatiaľ].
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

http://www.sk.o2.com/ludia/eshop/vsetky ... c-hd2.html V o2 ho majú za 510,12 € s DPH. Keď klesne pod 450€, tak ho určite zoberiem. :)
Potom pls reportni ako sa pasuje baterka s hw(čo je dosť podstatná vec)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

->slavo<- napísal: Ten wifi router sa da spravit na kazdom wm 6.5? aj na omnii i900? ovsem ked by som si tam dal 6.5tku wm.
Teoreticky by to mohlo ísť aj na 6.1. Problém je, že väčšina týchto programov sa vytvára pre HTCčka, na ostatný HW to niekedy treba trocha upraviť. Skús to doinštalovať z XDA, v poslednom linku je údajne opravená verzia priamo pre Omniu.
http://wmpoweruser.com/?p=5889
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost4170499
http://www.modaco.com/content/i9x0-omni ... t-sharing/#
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Úplne sa hanbím, dnes som mobil predal za 450 eur :D...idem do E52ky. Ja som proste neni na tieto dotykové srandy. Ale "dotyk" dokonalosti bol krásny, aj keď trval len dva dni :D
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

čo si mi nenapísal :cry:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Nešlo fórum :/ celý deň...
wayne
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Úplne sa hanbím, dnes som mobil predal za 450 eur :D...idem do E52ky. Ja som proste neni na tieto dotykové srandy. Ale "dotyk" dokonalosti bol krásny, aj keď trval len dva dni :D
tak ty si iny extremista :)))) ja som mal pol roka 5800vku a nesadla mi, teraz mam iPhone a parada, hoci pouzivam ho primarne na net, hudbu, videa, hry, na telefonovanie mam druhy telefon ;) Ale ako hracka na mrhanie casu pohoda. Neviem si predstavit zeby som si uzival tolko srandy s HD2 aj ked v rukach som ho nedrzal teda.. a dotykove srandy su v pohode, s kapacitnym displejom je to mnamka.

Inak preco prave E52? aj ked.. dnes je to sama dotykova sranda, tazko nieco normalne vybrat heh
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

E52ka preto, lebo kombinuje Symbian [WinMo nejako naozaj nemusím :/], GPS, A-GPS, BT 2.0, HSUPA, HSPDA [včera som s ňou z taxíku cestou do PK nameral 228 kB/s čo je mrte rýchlosť imo na taký malý krám], GPS cez ovi maps som mal v priemere 70-80% signálu, niekedy ma to trošku v hustejších uličkách cuklo do vedlajšej uličky]. Má fakt super zvuk, lepší ako 5310 Xpress Music, aj čo sa týka reprodukcie, aj čo sa týka 3.5mm jacku Display mi nevadí že má roztiahnuté pixle a "len" 320 x 240. Popravde mi vyhovuje väčšie písmo [nosím okuliare]. Len sa hnevám sám na seba že mi už dva krát drbla na zem, ale zatiaľ bez újmy na zdraví [jej]. Suma sumárum, mám tento telefón dva dni a ostanem pri ňom asi najbližšie dva roky. Naozaj mi vyhovuje.

Dotykovky sú fajn hračka, ale pre mňa na písanie sms a praktické použitie je to nula bodov. Vysúvacia klávesnica je šupa...ale...už len to že sa na telefóne niečo hýbe mi je proti srsti. Až dotykovky dosiahnu takú úroveň, ako majú tlačítkové telefóny na písanie sms [možno swype], tak porozmýšľam nad X6kou, ktorú aj tak plánujem kúpiť, len aby som ju mal [márnivosť a výstrednosť]. Inú značku ako Nokiu nechcem. Prečo? Žiadna iná značka mimo Nokie a SE nemá tak kvalitne spravený servis, aplikácie, posielanie sms z PC a kvalitne doručeným výpisom, synchronizáciou, zálohovanie a vôbec všetko čo sa týka obsluhy. Preto tolerujem nokiám rýchlosť, ktorú má SE, ale už som príliš dlho s nokiou, aby som presedlal povedzme na X2 od SE, alebo dačo podobné. Proste nokia mi vyhovuje a ostanem u nich, až kým nespravia nejaký väčší prúšvih. Za posledný cca mesiac som vystriedal tieto telefóny:

[tohoto macka som mal dlho]iPhone 3G > Samsung Jét [dva týždne] > Nokia 5800 [pár dní]> HTC HD 2 Leo [2 dni] > E52 [2dni +] <- tu sa moja púť skončila a tu zostanem.

P.S.: Rozhodoval som sa medzi N79 a E52, ale nakoniec vyhralo kovové prevedenie a veľkosť nad 5 mipix foťákom a autofocusom :)
wayne
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

no ano E52 aspon podla reakcii vyzera kvalitny mobil.. mne na iPhone chyba feedback ako mala 5800 ale to nie je take zle, aj na portrait klavesnici sa pisu celkom pohodlne mozno vec zvyku neviem, ale kapatictny displej = rychlost++ :)
Napísať odpoveď