Prvé dojmy
Takže dnes som si doniesol domov tento mobil a musím povedať som z neho na vietvy. Prvá vec čo som si všimol je, že dokáže fungovať ako wi-fi router. Čiže routuje pre akékoľvek zariadenia internet, prostredníctvom svojho vlastného dátového pripojenia ku 3G, alebo 3.5G sieti. Obenchoval som ho a cez wifi mi preroutoval 6 mibit pripojenie na internet, proste luxus. Dotykový display je rozprávka. Ako som predpokladal z videí, iPhone sa proste nechytá. Krásne farby, tých 16 bitov sa nedá postrehnúť [16xxx farieb], veľmi rýchlo reaguje. SMS sa na ňom píšu geniálne, hrá super, trochu lepšie ako moja nokia Xpress Music 5310, avšak nie tak super ako nokia 5800. Idem sa s ním ďalej hrať, mám ho spustený len 10 minút, takže updatnem čoskoro mojú tému.
Trochu sa mi nepáči konštrukcia baterky, keď to človek uvidí naživo, pochopí prečo. Sú na nej také bublinky na okrajoch, hmm. Ale tak to je zatiaľ len kozmetická chybička. A baterku nikto nevidí
Pribalené slúchatká HTC Innovation sedia v ušiach ako uliate, majú super kvalitu [výšky, stredy, basy] a krásne sa dá z neho volať cez handsfree.
Stiahol som si tam zopár aplikácií [asi 30
Páči sa mi že sa dá vybrať tradičný mód SMSiek a aj ten vo forme konverzácií [a'la iCQ], to čo ja nemám rád
Veľmi citlivý senzor na svetlo, je fajn že keď zdvihnete telefón keď zvoní, tak stíši [čo je logické, prečo by mal hučať naplno, keď ho už držíte v ruke].
Povrch je ultra odolný voči mastnote a keď sa na ňom nejaká uchytí, dá sa ľahko zotrieť. Nešpiní sa skoro vôbec. Jeho koštrukcia je kovová a matná, takže ani tam nie sú ťapkance. Jediné čo ma trochu znervózňuje je že je moc tenký, mám pocit že ho ľahko zlomím.
1st epic fail: dátové prenosy sa dajú monitorovať len treťostranovou aplikáciou, WTF?!
P.S.: Otváral som ho asi 10 minút, kým som prišiel na to že je to úplne primitívne
FAQ:
Q: Ako sa dajú prekopírovať kontakty z ľubovolnej nokie do Windows Mobile systému?
A: Treba použiť Nokia Ovi Suite, ten zosynchronizovať s Outlookom a Outlook zosynchronizovať cez Active Sync, alebo Windows Mobile Device Center ak máte Vistu, poprípade Win 7. Všetko to ide automaticky a ľahko.