Právnická rada

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
RoQa
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Právnická rada

Príspevok od používateľa RoQa »

Zdravím potreboval by som jednu informáciu ... ohľadom poškodzovania cudzej veci . Aspoň od niekoho kto študuje právo ! Súrne ! bol by som vďačný za SS alebo mi napíšte na icq . Dik
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

no pýtaj sa.. :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To je take dolezite a tajne, ze to nemozes rovno napisat sem???
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Nie hojko je to az bezvyznamne a trapne ale zvelicuje to policia preto to sem nechcem napisat ... a ostatni ''pachatelia'' by s tym nesuhlasili ale myslim , ze kto ma ochotu pomôct tak nema problem prijat jednu ss a druhu odoslat :) V kazdom pripade velmi pekne dakujem Mito-vi
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

nemáš začo :D
MichaelaR
Novice
Novice

Re: Právnická rada

Príspevok od používateľa MichaelaR »

Ahojte potrebovala by som nutne právnu radu... Chcem súdiť jedného týpka čo si nechal za tovar poslať vopred 400 euro. vystupoval ako kamarát takže nemáme zmluvu.. teraz však už rok zbožie nemá, tvrdí mi že ho posielal poštou tam sa to vraj stratilo. tá firma ale neeviduje žiadnu stratu balíku.. potom sme sa mali niekoľkokrát osobne stretnúť, potvrdil stretnutie ale ani raz neprišiel. takže veci stále nemám, môžem ho súdiť ak: mám len potvrdenie o zaslaní peňazí na jeho účet a staré sprývy z icq či fb o tom že mi má zbožie dodať?a že sme sa mali stretnúť? a v tých správach jeho výhražky tipu: ako mi to chceš dokázať? Vopred Ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

spravy z icq/fb su ako dokaz nepostacujuce, radsej mu chod rozbit okno, kamaratovi...
MichaelaR
Novice
Novice

existuje nejaký spôsob, nejaká vec akoby sa mi mohlo podariť získať bud tie peniaze alebo veci?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

existuje, ale legalny pravdepodobne nie
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

MichaelaR napísal:existuje nejaký spôsob, nejaká vec akoby sa mi mohlo podariť získať bud tie peniaze alebo veci?
že ich ukradneš a nechytia ťa :psssst: Nemáš zmluvu = nemáš nič .to že si mu niečo poslal neznamená že máš právo pýtať to naspäť. Stačí že povie že je to dar .a svedkov môžete strúhať obidvaja koľko chcete. Skúsil by som to však ako psychologický efekt. Proste podáš žalobu a on ti tú vec dá lebo sa z trestného oznámenia poserie. Právnik je však drahá záležitosť a dával by som si pozor aby si to náhodou neprestrelil s tou sumou tak že aj keď vyhráš budeš v mínuse. Na druhej strane však ty riskuješ iba ďalšie peniaze on zápis v trestnom registry a už aj väzbu. Good luck ...for justice : )))

Lub0$ napísal: Radsej mu chod rozbit hubu a nesetri ho...nasledne si od neho pozicaj telefon a penazenku a slusne sa mu pozdrav, kedze je to kamarat, a chod prec...davaj bacha nech ti to nema ako dokazat.
A takejto alternatívy sa stráň .....na svojpomoc právo nemáš nie sme už na divokom západe. Skôr je problém v tom že žaloby sa nikomu nechcú podávať. Ale ja najmenší problém po napadnutí skočiť na najbližšiu stanicu a niekoho obviniť.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

beardie napísal:spravy z icq/fb su ako dokaz nepostacujuce, radsej mu chod rozbit okno, kamaratovi...
Radsej mu chod rozbit hubu a nesetri ho...nasledne si od neho pozicaj telefon a penazenku a slusne sa mu pozdrav, kedze je to kamarat, a chod prec...davaj bacha nech ti to nema ako dokazat.
MichaelaR
Novice
Novice

Viem kde býva v Prahe.. problém však je že teraz robí v Brne a zdržuje sa tam... neviem kde robí ani kde tam býva... takže násilné vymáhanie sa mi týmto asi ruší.. ale na icq mi odpovedá,, vedeli by ste mi poradiť akoby som ho cez neho mohla aspoň psychicky zdeptať?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MichaelaR: Skus to tak, ze v banke poziadas o vratenie penazi, teda podas reklamaciu v zmysle, ze si peniaze omylom uhradila na ucet. Precitaj si toto, tam je nieco spomenute o tom: http://moje.hnonline.sk/node/3101
MichaelaR
Novice
Novice

to by bolo skvelé lenže ja som peniaze posielala priamo cez pracovníčku v banke, čiže ak by som tvrdila, že to bol zlí účet, bola by to moja chyba a vtedy banka nieje povinná peniaze stiahnuť z jeho účtu, iba ak by chyba bola na ich strane.. čo toto asi vylučuje.. Ale pôjdem to určite skúsiť :) Moc Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MichaelaR: A pracovnicka si bude na to pamatat po par dnoch ci tyzdnoch???
MichaelaR
Novice
Novice

hojko napísal:MichaelaR: A pracovnicka si bude na to pamatat po par dnoch ci tyzdnoch???

Po roku :D vyskúšam :D ďakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to si si dosť neskoro spomenul že si "peniaze poslal na zlý účet"...na toto ti neskočia ani v Mongolskej pobočke Kazašskej banky...
MichaelaR
Novice
Novice

Grim napísal:...to si si dosť neskoro spomenul že si "peniaze poslal na zlý účet"...na toto ti neskočia ani v Mongolskej pobočke Kazašskej banky...

premlčacia doba je tri roky. takže sa to stáva
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Po roku si spomenieš, že si peniaze omylom poslala na druhý účet? Toto sa stáva?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

kludne sa to moze stat, na konci roka dosiel vypis z uctu a je tu hned dovod a dobra zamienka ;-)

Mne sa stalo, ze IB zmenil poradie uctov a namiesto z bezneho uctu som posielal peniaze z terminovaneho. Kedze platby neboli uskutocnene hned tak doslo par upomienok a tak par platieb som zrealizoval 2x. A potvrdilo sa mi to definitivne az ked dosiel vypis z banky. Nasledne sice institucie boli ustretove a platby navyse vratili, ale keby nie, tak by som to reklamoval v banke.
Napísať odpoveď