Právnická rada
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Právnická rada
Zdravím potreboval by som jednu informáciu ... ohľadom poškodzovania cudzej veci . Aspoň od niekoho kto študuje právo ! Súrne ! bol by som vďačný za SS alebo mi napíšte na icq . Dik
Re: Právnická rada
Ahojte potrebovala by som nutne právnu radu... Chcem súdiť jedného týpka čo si nechal za tovar poslať vopred 400 euro. vystupoval ako kamarát takže nemáme zmluvu.. teraz však už rok zbožie nemá, tvrdí mi že ho posielal poštou tam sa to vraj stratilo. tá firma ale neeviduje žiadnu stratu balíku.. potom sme sa mali niekoľkokrát osobne stretnúť, potvrdil stretnutie ale ani raz neprišiel. takže veci stále nemám, môžem ho súdiť ak: mám len potvrdenie o zaslaní peňazí na jeho účet a staré sprývy z icq či fb o tom že mi má zbožie dodať?a že sme sa mali stretnúť? a v tých správach jeho výhražky tipu: ako mi to chceš dokázať? Vopred Ďakujem
spravy z icq/fb su ako dokaz nepostacujuce, radsej mu chod rozbit okno, kamaratovi...
existuje nejaký spôsob, nejaká vec akoby sa mi mohlo podariť získať bud tie peniaze alebo veci?
existuje, ale legalny pravdepodobne nie
-
P3Bo
Guru wannabe
že ich ukradneš a nechytia ťaMichaelaR napísal:existuje nejaký spôsob, nejaká vec akoby sa mi mohlo podariť získať bud tie peniaze alebo veci?
A takejto alternatívy sa stráň .....na svojpomoc právo nemáš nie sme už na divokom západe. Skôr je problém v tom že žaloby sa nikomu nechcú podávať. Ale ja najmenší problém po napadnutí skočiť na najbližšiu stanicu a niekoho obviniť.Lub0$ napísal: Radsej mu chod rozbit hubu a nesetri ho...nasledne si od neho pozicaj telefon a penazenku a slusne sa mu pozdrav, kedze je to kamarat, a chod prec...davaj bacha nech ti to nema ako dokazat.
Radsej mu chod rozbit hubu a nesetri ho...nasledne si od neho pozicaj telefon a penazenku a slusne sa mu pozdrav, kedze je to kamarat, a chod prec...davaj bacha nech ti to nema ako dokazat.beardie napísal:spravy z icq/fb su ako dokaz nepostacujuce, radsej mu chod rozbit okno, kamaratovi...
Viem kde býva v Prahe.. problém však je že teraz robí v Brne a zdržuje sa tam... neviem kde robí ani kde tam býva... takže násilné vymáhanie sa mi týmto asi ruší.. ale na icq mi odpovedá,, vedeli by ste mi poradiť akoby som ho cez neho mohla aspoň psychicky zdeptať?
-
hojko
Site Admin
MichaelaR: Skus to tak, ze v banke poziadas o vratenie penazi, teda podas reklamaciu v zmysle, ze si peniaze omylom uhradila na ucet. Precitaj si toto, tam je nieco spomenute o tom: http://moje.hnonline.sk/node/3101
to by bolo skvelé lenže ja som peniaze posielala priamo cez pracovníčku v banke, čiže ak by som tvrdila, že to bol zlí účet, bola by to moja chyba a vtedy banka nieje povinná peniaze stiahnuť z jeho účtu, iba ak by chyba bola na ich strane.. čo toto asi vylučuje.. Ale pôjdem to určite skúsiť
Moc Ďakujem
-
hojko
Site Admin
MichaelaR: A pracovnicka si bude na to pamatat po par dnoch ci tyzdnoch???
hojko napísal:MichaelaR: A pracovnicka si bude na to pamatat po par dnoch ci tyzdnoch???
Po roku
-
Grim
Darca
...to si si dosť neskoro spomenul že si "peniaze poslal na zlý účet"...na toto ti neskočia ani v Mongolskej pobočke Kazašskej banky...
Grim napísal:...to si si dosť neskoro spomenul že si "peniaze poslal na zlý účet"...na toto ti neskočia ani v Mongolskej pobočke Kazašskej banky...
premlčacia doba je tri roky. takže sa to stáva
-
DjBass
Darca
Po roku si spomenieš, že si peniaze omylom poslala na druhý účet? Toto sa stáva?
kludne sa to moze stat, na konci roka dosiel vypis z uctu a je tu hned dovod a dobra zamienka 
Mne sa stalo, ze IB zmenil poradie uctov a namiesto z bezneho uctu som posielal peniaze z terminovaneho. Kedze platby neboli uskutocnene hned tak doslo par upomienok a tak par platieb som zrealizoval 2x. A potvrdilo sa mi to definitivne az ked dosiel vypis z banky. Nasledne sice institucie boli ustretove a platby navyse vratili, ale keby nie, tak by som to reklamoval v banke.
Mne sa stalo, ze IB zmenil poradie uctov a namiesto z bezneho uctu som posielal peniaze z terminovaneho. Kedze platby neboli uskutocnene hned tak doslo par upomienok a tak par platieb som zrealizoval 2x. A potvrdilo sa mi to definitivne az ked dosiel vypis z banky. Nasledne sice institucie boli ustretove a platby navyse vratili, ale keby nie, tak by som to reklamoval v banke.