Anglicky jazyk

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
NTFS
Light Star
Light Star

Anglicky jazyk

Príspevok od používateľa NTFS »

Caute vsetci, mam taky problem s anj, ide o to, ze testy a rozne ulohy(doplnovacky) velmi dobre zvladnem, ale ked treba zacat nieco pisat, alebo rozpravat tak u mna nastava velky problem, napisem/poviem vetu, co absolutne nedava zmysel. Chcel by som sa opytat, ako sa zdokonalit v tomto smere(okrem navstivenia anglicky hovoriacich krajin). Dakujem za odpovede :)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maro. »

Skusal si citat anglicke knihy ? Mne to pomohlo pri zasekavani (koktani) pri citani. No musis mat aj dobru slovnu zasobu aby si vedel co citas. :wink:
NTFS
Light Star
Light Star

no neprecital som ich vela asi 2. S prvou som mal trochu problem, ale druha uz isla ako po masle. Mam zacat viac citat? Pomoze to?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Mas teda problem s komunikaciou ak spravne chapem? Ja som na tom naopak. Komunikacia mi robi mensi problem ako gramatika. V tomto smere by som ti nemohol odporucit nic ine len fakt ist do UK napr. na dva tyzdne, mozno mesiac a zlepsis sa. Ina varianta je pozerat filmy s titulkami, pripadne vyssie spomenute citanie knih v anglictine.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

yazoo napísal:Mas teda problem s komunikaciou ak spravne chapem? Ja som na tom naopak. Komunikacia mi robi mensi problem ako gramatika. V tomto smere by som ti nemohol odporucit nic ine len fakt ist do UK napr. na dva tyzdne, mozno mesiac a zlepsis sa. Ina varianta je pozerat filmy s titulkami, pripadne vyssie spomenute citanie knih v anglictine.
Ak sa nemylim tak pisal, ze okrem navstivenia neakych krajin, tak moj nazor je, ze citaj co najviac knih urcite ti to pomôze. :wink:
NTFS
Light Star
Light Star

presne, komunikacia. Vyslovim vetu s uplne blbym slovosledom. A fakt tomu nechapem, ked si robim nejake ulohy alebo nejaky test spravim 2,3 chyby, ale ked zacnem pisat, tak omg :(
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

<j3RrY> napísal:Ak sa nemylim tak pisal, ze okrem navstivenia neakych krajin, tak moj nazor je, ze citaj co najviac knih urcite ti to pomôze. :wink:
Viem co pisal, citat este viem. Len som chcel zdoraznit, ze to by bola najlepsia moznost a mozno bude lepsie sa jej chopit a nie vyhnut. Aj ked chapem, ze financne to kazdemu vychadzat nemusi...
NTFS
Light Star
Light Star

nj, tak asi zacnem citat a citat. Ak mate este niekto nejake navrhy tak prosim napiste. dakujem
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

filmy, najskor nejake animaky s sk/cz titulkami, neskor len anglicke titulky a nakoniec bez titulkov
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Tak tak, zrejme mas zafixovany slovensky slovosled a podla neho sa snazis tvorit vety. Citaj knihy, pozeraj filmy, serialy, nech sa ti ten anglicky dostane pod kozu.
Popripade si najdi nieco ako sentence construcion alebo word order in sentence.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

zakladom je prestať si v hlave vymyslieť vetu po slovensky a potom si ju preložiť. Musíš sa naučiť už myslieť v angličtine... ako ti tu ľudia radili - filmy (najlepšie bez titulkov...ale k tomu sa postupne dopracuješ). Knihy sú dobré najmä na rozšírenie slovnej zásoby... prípadne sa skús regnúť na nejaký anglicky hovoriaci chat, keď už do zahraničia vycestovať je NO GO. Jo, tak mi napadlo - ak máš frajerku, frajera, kamošov... tak sa rozprávajte po anglicky. Jednak je to celkom sranda a jednak tak získaš aspoň nejakú prax... lebo ani filmy ani knihy ťa nedonútia hovoriť... vravím, musíš začať myslieť v angličtine :wink:
NTFS
Light Star
Light Star

Frajerku nemam(btw som na zeny).Teraz mi napadlo, ze skusim ani nie tak chat ale nejake fora.(dik za inspraciu).A zacnem premyslat po anglciky. Dik vsetkym za odpovede.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Pozeraj filmy po anglicky (aj s titulkami), navstevuj anglicke fora, daj si anglicky Windows, hraj hry po anglicky... len to nerob tak, ze "no tak teraz idem citat anglicke forum aby som sa naucil". Normalne sa regni na forum, ktore je pre teba zaujimave (rad fotis - ides na fotograficke) a tam normalne citas. Ale s tym, ze chces z obsahu textu ziskat aj nieco ine, ako gramatiku. Ja som sa vlastne takto naucil viac-menej uz ked som bol maly... hry boli po anglicky, Win bol po anglicky, cely net bol po anglicky.
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Ja som počúvala anglické rádio asi keď som mala 17/18 r. Vtedy to bolo na satelite a mali tam dobré relácie.
Si nájdi nejaké anglické rádio cez internet to je jedno aké. Dačo sa na teba nalepí.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

BBC1 urcite. Ja sam niekedy pocuvam ranny program :).
Napísať odpoveď