Anglicky jazyk
Anglicky jazyk
Caute vsetci, mam taky problem s anj, ide o to, ze testy a rozne ulohy(doplnovacky) velmi dobre zvladnem, ale ked treba zacat nieco pisat, alebo rozpravat tak u mna nastava velky problem, napisem/poviem vetu, co absolutne nedava zmysel. Chcel by som sa opytat, ako sa zdokonalit v tomto smere(okrem navstivenia anglicky hovoriacich krajin). Dakujem za odpovede 
Mas teda problem s komunikaciou ak spravne chapem? Ja som na tom naopak. Komunikacia mi robi mensi problem ako gramatika. V tomto smere by som ti nemohol odporucit nic ine len fakt ist do UK napr. na dva tyzdne, mozno mesiac a zlepsis sa. Ina varianta je pozerat filmy s titulkami, pripadne vyssie spomenute citanie knih v anglictine.
Ak sa nemylim tak pisal, ze okrem navstivenia neakych krajin, tak moj nazor je, ze citaj co najviac knih urcite ti to pomôze.yazoo napísal:Mas teda problem s komunikaciou ak spravne chapem? Ja som na tom naopak. Komunikacia mi robi mensi problem ako gramatika. V tomto smere by som ti nemohol odporucit nic ine len fakt ist do UK napr. na dva tyzdne, mozno mesiac a zlepsis sa. Ina varianta je pozerat filmy s titulkami, pripadne vyssie spomenute citanie knih v anglictine.
Viem co pisal, citat este viem. Len som chcel zdoraznit, ze to by bola najlepsia moznost a mozno bude lepsie sa jej chopit a nie vyhnut. Aj ked chapem, ze financne to kazdemu vychadzat nemusi...<j3RrY> napísal:Ak sa nemylim tak pisal, ze okrem navstivenia neakych krajin, tak moj nazor je, ze citaj co najviac knih urcite ti to pomôze.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zakladom je prestať si v hlave vymyslieť vetu po slovensky a potom si ju preložiť. Musíš sa naučiť už myslieť v angličtine... ako ti tu ľudia radili - filmy (najlepšie bez titulkov...ale k tomu sa postupne dopracuješ). Knihy sú dobré najmä na rozšírenie slovnej zásoby... prípadne sa skús regnúť na nejaký anglicky hovoriaci chat, keď už do zahraničia vycestovať je NO GO. Jo, tak mi napadlo - ak máš frajerku, frajera, kamošov... tak sa rozprávajte po anglicky. Jednak je to celkom sranda a jednak tak získaš aspoň nejakú prax... lebo ani filmy ani knihy ťa nedonútia hovoriť... vravím, musíš začať myslieť v angličtine 
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Pozeraj filmy po anglicky (aj s titulkami), navstevuj anglicke fora, daj si anglicky Windows, hraj hry po anglicky... len to nerob tak, ze "no tak teraz idem citat anglicke forum aby som sa naucil". Normalne sa regni na forum, ktore je pre teba zaujimave (rad fotis - ides na fotograficke) a tam normalne citas. Ale s tym, ze chces z obsahu textu ziskat aj nieco ine, ako gramatiku. Ja som sa vlastne takto naucil viac-menej uz ked som bol maly... hry boli po anglicky, Win bol po anglicky, cely net bol po anglicky.