Xenóny - povolené alebo nie?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Clean_Up napísal:vládačmi nie je povolené. Ale, keď vravíš, že ti to prešlo cez STK, tak hmm.

plusminus > Mám biele LED-ky. :)
"Asi" to tam nemá byť, ale kľudne by som to nechal, nakoľko to zrejme nikto nebude kontrolovať narozdiel od hlavných svetiel. A nie je to také svinstvo ako svietiť fušersky nainštalovanými xenónmi.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Na STK si to nevsimol :D zato mne sa dva krat uklonil a studoval pneu, ze ako je mozne ze mam predpisove 8)

Clean Up: biele by som si nechal, maj v zasobe klasiku, keby si natrafil na frflosa :D max odstranis zavadu na mieste :D
Mateq: snad si nemyslel mna :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Clean_Up napísal:Shark NX > Tak teraz už ozaj neviem. Do teraz som bol presvedčený o tom, že xenóny sú vtedy OK, keď sú automaticky naklápané automatikou auta. Žiadne manuálne naklápanie kolieskami a podobnými manuálnymi ovládačmi nie je povolené. Ale, keď vravíš, že ti to prešlo cez STK, tak hmm.

plusminus > Mám biele LED-ky. :)
Nechal som ich nastavit v Skodovke ... Cize je nastavena riadna vyska v bode 0,5.
0 ma nastavovat na Dialnici nad 130 (Tak to robi Automatika).
Nizsie to je uz podla zataze.

Hlavne by bol dost velky problem s Automatickou regulaciou ... Kedze by museli rozobrat cele auto a nainstalovat 2 Gyroskopicke Senzory ... Co fakt za to nestoji.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Nechcem zakladat novu temu, minule som v SB kupil ledky do parkovaciek priblizne taketo : http://www.xenon-lights.sk/index.php?ma ... cts_id=212
Chcem sa spytat ci to je povolene alebo nie?
plusminus
King
King

jimmy_xp: potesim ta ? nie je to povolene :D ale ak najdes policajta ktory to bude tak podrobne kontrolovat, napis si jeho meno alebo cislo :D
maval som take podobne..
jimmy_xp
King
King

myslel som si :) no dufam ze nebudu to kontrolovat, kamos mi vravel ze minule ho zastavili a vraveli mu ze biele ledky su zakazane v parkovackach...aj ked sa mi to zda dost nelogicke, ale budiz...nosim aj povodne keby nahodou, zeby som ich na mieste vymenil...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Ak na takého natrafíš, pýtaj číslo odznaku. :D
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

A ked si kupim nieco taketo a dam to do parkovaciek nebude im vadit ze su modre? Podla vyhlasky modre mozu mat iba policajti. Su homologovane na premavku na cestnych komunikaciach? Niekde som cital ze ked sa rozsvietia tak vraj svietia ciro bielo a nie modro. Zeby to bolo tym, ze bunka je modra+svetlo z vlakna je zlte=BIELA? Sa mi nejak nezda.
plusminus
King
King

farebne nekupuj, to ta odstavia hned... inak ak odotcis tu krabicku od svetiel, mas to tam napisane ze nevhodne na cestu premavku..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Keď budeš mať modré, tak ťa budú drbať ešte viac ako keby si mal biele.

//Takto vyzerajú biele LED-ky v parkovačkách. Ako xeny... :wink:
Prílohy
LED.JPG
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Mal som biele bodove ledky v parkovackach ktore som kupil vo Forstingeri za 10€ takze som ocakaval, ze skutocne budu svietit bielo. Ale pravda je ina, nesvietili uplne tak ako som si predstavoval, odtien bol trochu do modro-fialova vid obrazok. Radsej som ich vyhodil kedze nemali ani Ecko na homologizaciu pritom predajca v obchode tvrdil, ze su homologovane, a dal som spat povodne "skarede" zlte W5W. Keby niekto vedel o nejakych led alebo aj klasickych BIELYCH parkovackach napiste. Najlepsie z tejto stranky http://www.autoomega.sk
Chcem ich koli tomu, ze mam v plane kupit Philips X-treme Power a bol by som rad ak by to spolu ladilo. Vdaka
Prílohy
DSC01021.JPG
DSC01020.JPG
jimmy_xp
King
King

no presne mne tak isto takym debilnym do modra odtienom to svieti :( a pritom na obale sa pysi velky nadpis ze WHITE W5W lamp...aj ked je pravda ze toto ma este daleko do modrej ale zelena logika si mysli asi nieco ine...tak isto ako pri vestach (zlta=zelena vesta)
plusminus
King
King

videl som taketo parkovacky, boli 3 diodove, svietili na bielo ako sneh
kipr
Novice
Novice

philips blue vision

Príspevok od používateľa kipr »

caute zaujimalo by ma ci ziarovky philips blue vision ( ktore vsetci na forach tak chvalia ) su homologizovane. Pisal som na 5 roznych predajcov 3 mi neodpisali , jeden odpisal ze to mi nevie povedat a dalsi ze vsetko co predavaju ma normu. Ale akosi som to nikde v popise nevedel. Tak ma zaujima ci si ich mozem dat na auto bez nejakych problemov. Dokonca su k tomu parkovacky zdarma ( su tie modre o ktorych sa tu uz bavilo ale svietia do biela )

konkretne toto

http://www.auto-moto-raj.sk/component/p ... /vmcchk,1/
Johny81
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Johny81 »

jasne ze su homologizovane..mozes si ich tam kludne dat
Napísať odpoveď