Predávači vedia prd o tom čo sa a na ktorých LCD kazí a takýto poplach svedčí iba o ich neprofesionalite...
Tí ľudia boli resp. mohli byť na školení, ale tam im rozum do hlavy nenalejú... keď sa o to nezaujímajú, samozrejme, že v tom nemôžu mať jasno. Takto je to bohužiaľ skoro všade momentálne. Hlavne v novootvorených veľkopredajniach.
Ďaľšia vec, na svete neexistuje značka, ktorá by vyrábala so 100% spolahlivosťou. Welcome to the real world. Muchy či detské choroby sa ak tak vyskytnú či môžu vyskytnúť u prvotných sérii, nemusia...
Moja rada, vždy choď do predajne, pozri si vedľa seba jednotlivé modely, sám si urob predstavu a rozhodni sa pre najlepší obraz pre tvoje oči...
Základné pravidlo: Ak máš zlý signál tak pekný obraz nebudeš mať na žiadnom LCD... je jedno čo si kúpiš... v takomto prípade starédobré 100Hz CRT je najlepšie.
Pri LCD by som išiel do digitálu. Len tam pozor na kvalitný settopbox prípadne by som skúsil možnosť s priamim vložením karty do Ci+ slotu čím ťi odpadne potreba používať STB a ďaľší diaľkový ovládač. STB s HDMI výstupom od UPC má kvalitu obrazu badateľne lepšiu oproti starším typom iba so SCART konektormi. Len treba dávať pozor aby kvalita signálu bola silnejšia než 80% inak bude zamrzat obraz či cez HDMI tak aj cez SCART.
FullHD alebo HD Ready? Pri tom rozmere ti to môže byť v podstate jedno... Ak však naň chceš zapojiť PC alebo aj BDplayer prípadne PS3 určite by som sa rozhodol pre akúkoľvek FullHD telku.
Osobne sa prikláňam ku značke Philips, pre moje oči je ten obraz najlepší. V rozmere 32" LCD sa kvoli pomeru cena výkon prikláňam až k modelu 32PFL7404H
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... =sk&scy=SK
Oproti 32PFL8404H ukrátený o funkcie DLNA, AMBILIGHT, NETTV(internet) - tie uz nemá.
32PFL5604H je o vyše 100€ lacnejší avšak z každého pohľadu je 32PFL7404H lepší.
V konečnom dôsledku ide zákazníkom aj tak na 90% iba o cenu...