Kúpa LCD TV cez internet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

Ďakujem každému za pomoc. Ešte mám jednu otázočku:
- Samsung B450 - aký obraz bude cez dvd prehrávač Panasonic cez scart, má zmysel zase kupovať nový dvd player s upscalingom na HD alebo nie?
- na jednom nemenovanom fóre som čítal, že B450 má problém s "motion blur" pri rýchlych scénach je obraz "nepozerateľný", o čom svedčí aj 8ms odozva.
B530 má "papierovú 5ms odozvu. Viem, že tieto údaje nie sú reálne, ale chcel by som vedieť aj Váš názor.
Dakujem

//Viem, už som raž o tom písal, že nemá zmysel FullHD 32". Ale stále neviem 100%, či mám brať B450 alebo B530. Má B530 okrem FullHD a Anynet+ niečo naviac ako B450 (nevedel som nájsť), myslím na lepší panel, elektroniku atd... Cenový rozdiel je 2500Sk..

Ešte raz díky :)
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Nový prehrávač má zmysel. Nejde iba o upscaling, ale hlavne o hdmi kábel.

Kde si našiel, že má 8 ms? čo ja viem má 5 ms.
eldorado08

Takže objednaný lcd Samsung LE32B450 z www.datart.sk , cena 343€.

// Je pravda že televízory z datart sú väčšinou po rozbalení rozbité, rohy odreté? Niekde som čítal, tak sa trošku bojím, ale dúfam že všetko bude OK

Ďakujem Vám za pomoc :)
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa plusminus »

eldorado: mas SS
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Podľa mňa dobrý výber a budeš spokojný.
emzetperx
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa emzetperx »

ja som bral z hej.sk a som zatiaľ spokojný s dodávkou a celkovou realizáciou mojej objednávky. Už som objednával odtiaľ druhýkrát.
eldorado08

Ahojte, mám takú dilemu: Objednal som lcd tv Samsung LE32B450, už 2 týždne nemajú skladom a v obchode mi ponúkli možnosť ako náhradu FullHD telky Samsung /namiesto B450, keď nechcem dlhšie čakať/ a modely:

Samsung LE32B530 - 421€
Samsung LE32B551 - 477€

Lenže mám obavu kvôli FullHD, neviem ako bude s analógom (nakoľko máme klasickú anténu) a dvd prehrávač so SCART výstupom.

Prosím Vás poradte mi, či mám ísť do FullHD alebo radšej mám čakať na B450...

P.S.: Keď FullHD tak podľa Vás čo je rozdiel medzi B530 a B551 okrem dizajnu a výbavy (konektory, ...)? Lebo rozdiel medzi nimi je viac ako 50€..

Ďakujem
pescu
Novice
Novice

Philips 32PFL5404H a 5604H

Príspevok od používateľa pescu »

Predávači vedia prd o tom čo sa a na ktorých LCD kazí a takýto poplach svedčí iba o ich neprofesionalite...

Tí ľudia boli resp. mohli byť na školení, ale tam im rozum do hlavy nenalejú... keď sa o to nezaujímajú, samozrejme, že v tom nemôžu mať jasno. Takto je to bohužiaľ skoro všade momentálne. Hlavne v novootvorených veľkopredajniach.

Ďaľšia vec, na svete neexistuje značka, ktorá by vyrábala so 100% spolahlivosťou. Welcome to the real world. Muchy či detské choroby sa ak tak vyskytnú či môžu vyskytnúť u prvotných sérii, nemusia...

Moja rada, vždy choď do predajne, pozri si vedľa seba jednotlivé modely, sám si urob predstavu a rozhodni sa pre najlepší obraz pre tvoje oči...

Základné pravidlo: Ak máš zlý signál tak pekný obraz nebudeš mať na žiadnom LCD... je jedno čo si kúpiš... v takomto prípade starédobré 100Hz CRT je najlepšie.
Pri LCD by som išiel do digitálu. Len tam pozor na kvalitný settopbox prípadne by som skúsil možnosť s priamim vložením karty do Ci+ slotu čím ťi odpadne potreba používať STB a ďaľší diaľkový ovládač. STB s HDMI výstupom od UPC má kvalitu obrazu badateľne lepšiu oproti starším typom iba so SCART konektormi. Len treba dávať pozor aby kvalita signálu bola silnejšia než 80% inak bude zamrzat obraz či cez HDMI tak aj cez SCART.

FullHD alebo HD Ready? Pri tom rozmere ti to môže byť v podstate jedno... Ak však naň chceš zapojiť PC alebo aj BDplayer prípadne PS3 určite by som sa rozhodol pre akúkoľvek FullHD telku.

Osobne sa prikláňam ku značke Philips, pre moje oči je ten obraz najlepší. V rozmere 32" LCD sa kvoli pomeru cena výkon prikláňam až k modelu 32PFL7404H

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... =sk&scy=SK

Oproti 32PFL8404H ukrátený o funkcie DLNA, AMBILIGHT, NETTV(internet) - tie uz nemá.

32PFL5604H je o vyše 100€ lacnejší avšak z každého pohľadu je 32PFL7404H lepší.

V konečnom dôsledku ide zákazníkom aj tak na 90% iba o cenu...
klokyno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa klokyno »

Ja by som ti odporúčal kupovať z TPD mám snimi vynikajúce skúsenosti.
eldorado08

Veď TV bude objednaný z TPDčka, len neviem či mám brať B450 vs. B530 a ešte prišiel do úvahy aj LG LH3000 (pri LG som nespokojný čo sa týka vyššej spotreby oproti Samsung 150 vs 130W)...

http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... etail=5540

http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... etail=5633

http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... etail=5494

Poradíte mi? Dakujem :)

//autoeditácia príspevku ( 10 Dec 2009, 19:06 )
Ahojte, tak som nakoniec vybral Samsung LE32B450 v TPD majú aj na sklade, bol som pozrieť v obchode B530, 2 hodiny som hral s nastaveniami, pripojili mi analóg a dvd cez scart a s obrazom som nebol veľmi spokojný (najmä z dvd) kvôli väčšiemu rozlíšeniu som viac videl "nedostatky" analógu a dvd rozlíšenia..

Potom som vyskúšal analóg a dvd na HD ready TV a obraz bol lepší, hoci nebol taký dobrý ako na CRT, ale lepší ako na FullHD. Ohľadom na to, že TV budem krmiť len klasickým analógom a dvd cez scart (možno pozdejšie dvd s hdmi), nemá zmysel pre mňa FullHD..

:D
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Takže nakoniec si skončil tam, kde som to predpokladal na začiatku...... :)

Dúfam, že budeš spokojný.
eldorado08

Ahojte, potreboval by som pomoc od Vás. http://dvbt.towercom.sk/aktuality.php?article=48 - v tomto článku píšu, že DVB-T má pokrytie 8O% na Slovensku a stanice STV1, 2 a 3 a JOJ a JOJ Plus. Mám telku Samsung LE32B450 a keď som spustil vyhladať digitálne vysielanie, krajinu som zvolil Slovensko, nič mi nenašiel. Ako by som vedel chytiť tieto stanice? Vie mi niekto poradiť? Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

eldorado08: Tvoj televizor ma DVB-T a aj DVB-C, nehladalo len cez pripojeny kabel kablovej televizie pre DVB-C??? Mas k tomu pripojenu antenu a dal si hladat DVB-T???
eldorado08

Nie, nehľadal som DVB-C, ale cez anténu DVB-T, digitálne terestriálne vysielanie. Zvolil som Slovensko a nič... Keď som zvolil inú krajinu, napr. Maďarsko, Rakúsko atď... tak automatické hľadanie TV ukončil pri 54%, t.j. ja som musel manuálne ukončiť, lebo ďalej nič nehľadal, zaujímavé...
Má niekto ešte nápad? :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

este si zisti ci tam kde byvas je pokrytie dvb-t signalom (tiez stranka towercomu - ale imho ta mapa je velmi velmi optimisticka co sa tyka pokrytia)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

eldorado08 napísal:Nie, nehľadal som DVB-C, ale cez anténu DVB-T, digitálne terestriálne vysielanie. Zvolil som Slovensko a nič... Keď som zvolil inú krajinu, napr. Maďarsko, Rakúsko atď... tak automatické hľadanie TV ukončil pri 54%, t.j. ja som musel manuálne ukončiť, lebo ďalej nič nehľadal, zaujímavé...
Má niekto ešte nápad? :wink:
Odpovedal som ti na tom druhom fore.
Napísať odpoveď