Wifi router problem

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Talpy
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Wifi router problem

Príspevok od používateľa Talpy »

Kupil som wifi router TP-Link TL-WR741ND...........vsecko ide v poho, lenze ja chcem chytit nejaku siet cez wifi antenu, ktora je na rutry, a nie vysielat vlastnu wifi siet, da sa to, alebo nie???
Zetom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zetom »

mam taky pocit ze ta antenka na wifi routeri je len na vysielanie ,opravte ma ak sa mylim.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Nie antena na routry je aj na primanie aj na odosielanie ved predsa ked sa napriklad pripajas pomocou routru na net s notebokom tak musia navzajom komunikovat.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ja mam zase problem s routrom, ked mam priamo internetovy kabel zapojeny v PC (internet imafex), tak v Internet protocol TCP/IP, mam nastavenu IP, masku, branu atd a internet slape, ale ked ho prepojim cez router, tak v TCP/IP dam automatiku, router mi prideli automaticky IP, masku atd, napise mi ze je pripojeny, ale internet mi nejde, ani ked vypnem automatiku a zase tam zadam rucne IP, masku...

takze sa nemozem ani dostat do nastavenia routra, lebo potrebujem aby siel internet, alebo sa mylim?
(ked zadam do prehliadaca 192.168.1.100)

este aby bolo jasne, zapnem aj NOTEBOOK a on mi tu siet najde aj sa k nej pripoji, ale internet nejde
Zetom
Medium Star
Medium Star

treba zadat 192.168.11.1 potom sa dostanes do routra do nastaveni a tam musis nastavit IP atd od providera a pojde aj net
Meken
King
King

Zetom napísal:treba zadat 192.168.11.1 potom sa dostanes do routra do nastaveni a tam musis nastavit IP atd od providera a pojde aj net
ved pisem, ze ked to zadam do routra , tak to nejde.... lebo mi nejde internet.. napise stranka sa neda zobrazit
Zetom
Medium Star
Medium Star

nepotrebujes internet na to aby si vstupil do nastavenia routera to je defaultna IP ta funguje aj bez internetu a ty si napisal tuto ip 192.168.1.100 lenze to nie je defaultna
Meken
King
King

Zetom napísal:nepotrebujes internet na to aby si vstupil do nastavenia routera to je defaultna IP ta funguje aj bez internetu a ty si napisal tuto ip 192.168.1.100 lenze to nie je defaultna
aha nasiel som na spodku routra defaul ip - 192.168.1.254

Nevie mi niekto poradit nastavit router - "blackBox BB54G v2 PoE"

v TCP/IP som dal na automatiku, zapojim router, napise mi, ze som pripojeny ale internet mi nejde, aj ked zapnem NTB , tak sa dokazem pripojit na wifi siet, ale internet nejde...
Prílohy
bez_názvu.JPG
Zetom
Medium Star
Medium Star

do IP musis zadat tie adresy ktore mas od providera rozumies,ked si vracel ze ti siel net ked zadal tie IP do PC tak tie iste IP musis dat do routera
Meken
King
King

Zetom napísal:do IP musis zadat tie adresy ktore mas od providera rozumies,ked si vracel ze ti siel net ked zadal tie IP do PC tak tie iste IP musis dat do routera
do WAN interface? alebo do LAN? a uz nic viac mi netreba tam nastavit? .. viem, ze ste nazov siete a zabezpecenie, ale az potom, ked spojazdnim net
Zetom
Medium Star
Medium Star

to neviem presne ale skus pokus omyl,skus nastavit do wan ci pojde ak nie do lan ,nemas co pokazit
Meken
King
King

Konecne som to spojazdnil :) , akurat mam jednu otazku, da sa zistit kto je pripojeny na mojej wifi sieti?

zabezpecil som si to len vo wireless securityWPA (TKIP), format passphrase
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Meken: V active clients, resp. status by ti malo pisat aktivne pripojenych uzivatelov, takze jedine tam. Neviem ako je to pomenovane u teba, ale nieco z tychto dvoch pojmov to bude.
embe
Novice
Novice

Re: Wifi router problem

Príspevok od používateľa embe »

Ahojte, mam podobny problem :( Uz sa to s tym trapim niekolko hodin. Som u rodiny v L..Mikulasi a snazim sa tu rozchodit wifi cez router (Asus WL-520GC) Internet maju od Imafex-u.

Do desktop PC je pripojeny priamo internet, v TCP/IP nadstaveniach su IP a vsetky udaje vpisane, cize nie su pridelovane automaticky.
IP: 10.5.32.25
Maska: 255.255.255.0
Prednadst.brana: 10.5.32.100
DNS:10.5.32.100
DNS2:213.215.118.58

Ked dane udaje nahodim do routra, tak sice pise ze je pripojeny atd ale net nejde. DHCP je zapnute. Dostanem sa na http://www.imafex.sk maximalne. Ked ide PC cez kabel cez router a dam automaticky pridelovat IP, alebo DNS, alebo oboje, stale to nejde.

Tak som pripojil priamo notebook na kabel od imafexu zo steny a dal mu tie iste nadsatvenia v TCP/IP ako ma desktop PC, ale aj tak nejde net. Ide maximalne po imafex.sk, tam ma pusti. Lenze u providera sa neda registrovat MAC adresa ina; myslel som, ze sa prihlasim u providera, zaregistrujem MAC adresu routra a hotovo. Ale neda sa to.

Manzelka ked tam pred casom volala, ked sme kupovali ten router, tak sa ich pytala ci to nebude problem spojadznit bez techika a povedali jej ze to neni problem, ze to zvladne...No neviem si to predstavit, lebo jej nepovedali nic okrem toho, takze neviem ci by si vedela vobec opisat IP, DNS atd a dat to do routra.

Neviete mi poradit ako dalej, kde je chyba, alebo kde robim chybu? Nemienim vyhodit 20 eur za vyjazd technika ktory podla ich cennika pride nadstavit a rozchodit wifi router - pokial to maju takto osetrene, ze to uzivatel bez ich vyjadzu nespravi, tak je to pekne svinstvo! Dik za kazdy napad.
Sapo
Addict
Addict

Re: Wifi router problem

Príspevok od používateľa Sapo »

Talpy napísal:Kupil som wifi router TP-Link TL-WR741ND...........vsecko ide v poho, lenze ja chcem chytit nejaku siet cez wifi antenu, ktora je na rutry, a nie vysielat vlastnu wifi siet, da sa to, alebo nie???
Anténa dokáže vysielať aj príjmať signál, ale tvoj router to nedokáže. Nepodporuje totižto funkciu Client Mode. Keby to podporovalo, mohol by si sa napojiť na inú sieť. Mal si si kúpiť iný router.
Napísať odpoveď