Plazma, LCD
Plazma, LCD
Poprosil by som poradit nejake najlepsie LCD alebo Plazmu v cenovej kategorii do max. 600eur , a max 40". Ďakujem.
uff tak to si zarubal ze ,,jednoznacne" ked sme nedavno kupovali novu TV tak sme presli zopar velkych obchodov a nikde nam nevedeli povedat jednoznacne co je lepsie ale kedze SR prechadzame na Digitalne vysielanie radili nam LCD a este jedna vec Plazma ma pri FullHD strasne matny obraz a o spotrebe ani nehovorim<j3RrY> napísal:Matisek skôr by som ti odporucil Plazmu ako LCD ma ovela zivsi obras ako LCD, mame doma Plazmu a niet ocom mal som moznost pozerat obraz na LCD a plazme. Plazma u mna jednoznacne vitazi.
(ak budes pripajat PC alebo niejake BluRay prehravace kvalitne LCD nemam konkurenciu)
http://www.alza.sk/40-lcd-tv-samsung-le ... 114620.htmMatisek napísal:a nejaky konkretny model?
tu to mas uz v mojom prispevku hore
-
Michaelo105
Light Professional
Ak ti priamo svieti na telku tak ber lcd, ak nie tak jednoznačne plazmu.bonno50 napísal:uff tak to si zarubal ze ,,jednoznacne" ked sme nedavno kupovali novu TV tak sme presli zopar velkych obchodov a nikde nam nevedeli povedat jednoznacne co je lepsie ale kedze SR prechadzame na Digitalne vysielanie radili nam LCD a este jedna vec Plazma ma pri FullHD strasne matny obraz a o spotrebe ani nehovorim
(ak budes pripajat PC alebo niejake BluRay prehravace kvalitne LCD nemam konkurenciu)
Prosím ťa čo mi tu táraš o akej spotrebe? S plazmou nie je problém dosiahnúť menšiu spotrebu ako má lcd.
Druhá vec je, že napísal max. 40" a to znamená, že si kúpi lcd, pretože plazmy sú až od 42" (výminkou je panasonic 37" - ale tým modelom nie som naklonený)
Písal niekde, že chce full hd?
K 550 - tke - je to dobrý model, prakticky plne postačuje a je to asi to najlepšie z lcd čo do tej ceny zoženie (ak beriem ceny v obchode, neviem ako idú na nete)
A moja otázka na zakladateľa témy: Aké bude mať využitie tá telka? - pretože ako niekto hovoril nadomnou, tak na hry je naozaj vhodnejšie lcd.
-
Michaelo105
Light Professional
Prečo na úkor kvality?bonno50 napísal:ako dosiahnes mencsiu spotrebu na ukor kvality?dakujem pekne neprosim ja mam LCD 40" Samsung neviem ak presny typ a ma spotrebu max.190W brat ma Plazmu 42" Panasonic spotreba max.450W cize to asi bude nejaky rozdiel
Napr. ps42b450 ma máx spotrebu 240, 42pq6000 310 (a senzor ktorý dokáže znížiť spotrebu až o 62%), bežný Panasonic má max spotrebu 250, vyššie modely 230 sa mi zdá. Priemerná spotreba plazmy 42" je 175 watov a teraz mi povedz kde si nabral 450?
Ja ti poviem kde si to nabral - na dva roky starých modeloch.
Suhlasim s michaelom mame doma plazmu no spotreba neni ani zdaleka taka ako vravis ty presnejsie mame PhilipsMichaelo105 napísal:Prečo na úkor kvality?
Napr. ps42b450 ma máx spotrebu 240, 42pq6000 310 (a senzor ktorý dokáže znížiť spotrebu až o 62%), bežný Panasonic má max spotrebu 250, vyššie modely 230 sa mi zdá. Priemerná spotreba plazmy 42" je 175 watov a teraz mi povedz kde si nabral 450?
Ja ti poviem kde si to nabral - na dva roky starých modeloch.
-
Michaelo105
Light Professional
Keď na tv, tak plazmu!!! - samozrejme ak ti priamo na ňu nesvieti!Matisek napísal:nj, zle som to pozrel , moze byt 42" , ale to je maximuma na hry to asi nebude, hlavne ako TV
Ja som osobne zástanca Samsungu, a preto by som volil PS42B450, ale určite sa tú nájdu aj ľudia, ktorí nedajú dopustiť na Panasonic a budú ti tvrdiť, že sú to najlepšie telky........................
To už nechám na teba. Ja by som za ten dlhý nápis neplatil naviac.
Z akej vzdialenosti to budeš pozerať? - pýtam sa preto, či ti úplne postačí hd tv, alebo bude treba full hd. Ale som si takmer istý, že povieš 3 metre a ja ti nato poviem, že ti postači hd tv - takže ten Samsung je úplne v pohode.
Prečítal som asi 50 článkov súvisiacich s LCD vs PLAZMA vrátane testov, až kým som si neprečítal test od spoločnosti Panasonic. Robí oba modely, ako plazmy, tak aj LCD a tak som tomu uveril, že som si kúpil plazmu, hoci nie panasonic ale samsung a verte mi, pri tej horšej kvalite signálu je obraz skutočne krajší, porovnával som to so švagrom, ktorý má LCD SONY. (By som nebral ani zadarmo). A o tej spotrebe, to sú len bájky, veľká spotreba bude ak bude hľadeť v kuse len na zasnežené hory.
-
Michaelo105
Light Professional
Úplne súhlasím a konečne niekto kto netliacha iba blbosti..........emzetperx napísal:Prečítal som asi 50 článkov súvisiacich s LCD vs PLAZMA vrátane testov, až kým som si neprečítal test od spoločnosti Panasonic. Robí oba modely, ako plazmy, tak aj LCD a tak som tomu uveril, že som si kúpil plazmu, hoci nie panasonic ale samsung a verte mi, pri tej horšej kvalite signálu je obraz skutočne krajší, porovnával som to so švagrom, ktorý má LCD SONY. (By som nebral ani zadarmo). A o tej spotrebe, to sú len bájky, veľká spotreba bude ak bude hľadeť v kuse len na zasnežené hory.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tu je test spotreby: TEST: Jaká je reálná spotřeba plazmy a LCD televize?
Hojko:
super
som rad ze si dal tie hodnoty
Milujem vetu od predajcov: ano, plazma ma 500W odber ale len v extremnych pripadoch..
My sme s kolegom merali dve 42tky LG, rozdielove hodnoty boli dost velke.
Videl som vela plaziem a LCD, ak chce niekto kvalitu, nech ide po LED LCD, kto chce usetrit pojde po LCD TV.
Sam mam LCD TV 37 palcove, obraz ako vino. Doma nemam kino, nepozyvam susedov, nepozeram denne DVD filmove trhaky. Staci.
Ak sa fakt niekto nevie rozhodnut, nech si da vedla seba oba vyrobky ako som to spravil ja. Nechal som si zapnut LCD, obraz ok, nechal som plazmu, obraz lepsi ale na LCD som nevidel chybu preco ju nevziat.
Milujem vetu od predajcov: ano, plazma ma 500W odber ale len v extremnych pripadoch..
My sme s kolegom merali dve 42tky LG, rozdielove hodnoty boli dost velke.
Videl som vela plaziem a LCD, ak chce niekto kvalitu, nech ide po LED LCD, kto chce usetrit pojde po LCD TV.
Sam mam LCD TV 37 palcove, obraz ako vino. Doma nemam kino, nepozyvam susedov, nepozeram denne DVD filmove trhaky. Staci.
Ak sa fakt niekto nevie rozhodnut, nech si da vedla seba oba vyrobky ako som to spravil ja. Nechal som si zapnut LCD, obraz ok, nechal som plazmu, obraz lepsi ale na LCD som nevidel chybu preco ju nevziat.
-
Michaelo105
Light Professional
Ach jaj..........
V prvom rade sú to všetko staré modely!!!
Za posledný rok vývoja spotreba plaziem klesla aspoň o 25%. - klesla maximálna spotreba, prišli senzory na znižovanie spotreby
to plusminus: Kde si nabral 500W? tie telky prešli kontrolami a preto nemôže byť na nich byť napísaná nižšia spotreba ako je reálna.
42" plazmy Samsung - 240W, Panasonici - 250W, LG - 310W
50" plazma napr. Samsung PS50B450 - 330 W, 50PQ6000- 420W, 50PS8000 - cca 185W................ - všetky spotreby som napísal maximálne!!! - čiže reálna je nižšia
Pri 42" plazmám je udávaná priemerná spotreba cca 175W pri všetkých výrobcoch. (Pioniera som vynechal, toho spamäti neviem)
A na tvojej vete: Nechal som si zapnut LCD, obraz ok, nechal som plazmu, obraz lepsi ale na LCD som nevidel chybu preco ju nevziat. - som sa iba zasmial........
- to je ako keby si napísal: Sadol som si do Škodovky a sedelo sa mi dobre, potom som sadol do bavoráka a sedelo sa mi lepšie, ale zobral som škodovku, pretože som nevedel prečo ho nebrať.
V prvom rade sú to všetko staré modely!!!
Za posledný rok vývoja spotreba plaziem klesla aspoň o 25%. - klesla maximálna spotreba, prišli senzory na znižovanie spotreby
to plusminus: Kde si nabral 500W? tie telky prešli kontrolami a preto nemôže byť na nich byť napísaná nižšia spotreba ako je reálna.
42" plazmy Samsung - 240W, Panasonici - 250W, LG - 310W
50" plazma napr. Samsung PS50B450 - 330 W, 50PQ6000- 420W, 50PS8000 - cca 185W................ - všetky spotreby som napísal maximálne!!! - čiže reálna je nižšia
Pri 42" plazmám je udávaná priemerná spotreba cca 175W pri všetkých výrobcoch. (Pioniera som vynechal, toho spamäti neviem)
A na tvojej vete: Nechal som si zapnut LCD, obraz ok, nechal som plazmu, obraz lepsi ale na LCD som nevidel chybu preco ju nevziat. - som sa iba zasmial........
pozriem ti zajtra, mam tam hitachi plazmu 42 a lg 50plazmu...ake su tam udaje, ale merat to uz nebudem..
LCD a Plazma nie je skodovka a bmw, taky rozdiel tam zas nie je.
zas mat 5mil € a vyhovuje mi passat tak preco si ho nekupit ? lebo mne veyron sedi lepsie ? hmm... kazdy ako mysli..
este raz:
"ak chce niekto kvalitu, nech ide po LED LCD, kto chce usetrit pojde po LCD TV."
nezastavam ani lcd, ani plazmu, ale .... tri bodky...
LCD a Plazma nie je skodovka a bmw, taky rozdiel tam zas nie je.
zas mat 5mil € a vyhovuje mi passat tak preco si ho nekupit ? lebo mne veyron sedi lepsie ? hmm... kazdy ako mysli..
este raz:
"ak chce niekto kvalitu, nech ide po LED LCD, kto chce usetrit pojde po LCD TV."
nezastavam ani lcd, ani plazmu, ale .... tri bodky...
-
Michaelo105
Light Professional
Lcd je vždy drahšie ako plazma - ja som tak k tomu porovnaniu zabudol napísať, že to bmw by bolo rovnako drahé ako tá škodovka......... - samozrejme, že rozdiel medzi týmito technológiami nie je až taký veľký....
V tom teste čo je tu postnutý má plazma od lg prakticky takú istú spotrebu ako Panasonic. - reálnu - ale panasonic mal v tom čase podstatne nižšiu maximálnu spotrebu
A súhlasím, že najvyššia kvalita za dostupné ceny je led lcd.
V tom teste čo je tu postnutý má plazma od lg prakticky takú istú spotrebu ako Panasonic. - reálnu - ale panasonic mal v tom čase podstatne nižšiu maximálnu spotrebu
A súhlasím, že najvyššia kvalita za dostupné ceny je led lcd.