aké máte slúchadlá?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

konstrukcia nie je na portach to co sa nici, problemom su molitany a kablik. Na svoju konstrukciu maju prekvapivo silny zvuk. Zamerne nepouzivam slovo dobry, nakolko je prebasovany, ale niekomu prave toto vyhovuje. A niekto si upravi EQ.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Jo jo, dik...uz som zacal o nich uvazovat...ale pri mojom style hudby sa nehodi prebasovanost :smt104
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

lubos: pocuvam vsetko. techno, rap, metal. nejake tie pomaslie pesnicky. neviem sice co pocuvas, ale myslim, ze moj ipod s nimi odohral uz vela stylov a pri ziadnom som si nepovedal, ze sa mi ten zvuk nepaci.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

grado igrado nema niekto? uz davnejsie som o nich uvazoval

aby som nebol velmi od temy, tak:
k pc mam koss ur20, ktore pouzivam sviatocne
k mp3 mam nejake origo sony od playera (mam aj podobne origo od irivera t60 /ktory som stratil :( , stale mi ho je luto/ a to je oproti tomuto neskutocny plech)
mam doma aj sennheiser cx300, ale zacinaju mat problem s kablikom a obcas vypadava jedno sluchatko, tak odpocivaju nejaky ten piatok v sufliku

teraz uz velmi sluchatka neriesim a nevyberam, no predtym som mal sparkplugy (a este daaavno aj nejake musle s klipsnami za ucho, model nepamatam) a chcel som si kupit grado igrado alebo senn px100 (tie som si vypocul v e-worlde a celkom sa mi pozdavali).. ale akosi som od toho upustil, no kebyze natrafim na fajn ponuku, tak sa na to mozno dam :)

btw, je to tu spravne, vo volnej diskusii? : )
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Lubos: lebo pri portach mas za malo penazi vela muziky.. stoja dakych 40€, naco hraju pomerne slusne + dozivotna zaruka - keby take AKG davalo dozivotnu zaruku ako Koss, tak dam za sluchatka radsej 2-3x tolko a kupim fakt kvalitu, ale... hold je to super reklamny tah...

ale zasa na porty sa nemozem stazovat a nedam na ne dopustit - inak by neboli 25 rokov na trhu keby som bol jediny takto zmyslajuci clovek
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

r3mus: ach jaj...odporučil by som ti preštudovať zopár čísel časopisu Stereo a Video zpred pár rokov. Zvuk z MP3 prehrávačov je v obrovskom počte prípadov brzdený práve nekvalitnými slúchadlami, ktoré sú k nim dodávané. V asi milión prípadoch napríklad Porty Pro (ktoré boli dlhú dobu a možno ešte stále sú, referenčnými slúchadlami v najlepšom pomere cena-výkon) zlepšili zvuk z kadejakého lacného mp3 playera aj o 100 percent. Takže áno - aj v prípade menej kvalitného prehrávača sa drahšie slúchadlá oplatia, takto aspoň nie je úzka časť hrdla na oboch stranách...

K tej mýtickej "prebasovanosti" slúchadiel Koss Porta Pro - na tomto fóre som k tejto téme napísal už celé litánie a zopakujem znovu - na skoro každom prehrávači existuje srandička, ktorá sa nazýva ekvalizér. Taktiež sa vo veľkom množstve prístrojov nájdu aj zázraky pod názvom Presets, ktoré sa dajú celkom rýchlo uložiť, modifikovať, alebo prepnúť. Ja osobne počúvam na Porta Pro (väčšinou nosievam do práce) klasiku (scores k filmom), Trance, DrumNBass, Metalcore, proste čo príde a vždy si ekvalizér prispôsobím danej hudbe. V dnešnej dobe sa Porty Pro dajú zohnať do 20 Eur, čo je skoro ako zadarmo a na kvalitu ich zvuku sa v celkom širokom cenovom rádiuse nič nechytá...

//ok, tak som sa sekol, u nás musí byť proste všetko so 100 percentnou prirážkou, ja osobne Porty kupujem z Amazonu za 15 Libier, co nie je ani 20 Eur..
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

2Pacaveli napísal:lubos: pocuvam vsetko. techno, rap, metal. nejake tie pomaslie pesnicky. neviem sice co pocuvas, ale myslim, ze moj ipod s nimi odohral uz vela stylov a pri ziadnom som si nepovedal, ze sa mi ten zvuk nepaci.
ohohou , pocuvat na portach metal to je hriech : , to nesu sluchadla vobec nato :wink: . btw zvuk pri metaly je otrasny :) .

Lubo: kedykolvek na fb mozme pokecat o sluchadlach :wink:
Maki
Darca
Darca

Filipito: co prosim? ja pocuvam rock a metal, a s portami som spokojny - nemozes povedat, ze nejake sluchadla su na to a na to - sluchadla su na to, aby hrali a je im jedno co(my sme porty, nemame chybu,metal nie, hrame iba d'n'b)... ak maju vyzdvihnute od vyroby basy, da sa to potlacit ekvalizerom a ja to s radostou praktizujem...

btw: seth - bez dozivotnej zaruky by sa za 25 dali...
Filipito
Darca
Darca

Maki napísal:Filipito: co prosim? ja pocuvam rock a metal, a s portami som spokojny - nemozes povedat, ze nejake sluchadla su na to a na to - sluchadla su na to, aby hrali a je im jedno co(my sme porty, nemame chybu,metal nie, hrame iba d'n'b)... ak maju vyzdvihnute od vyroby basy, da sa to potlacit ekvalizerom a ja to s radostou praktizujem...

btw: seth - bez dozivotnej zaruky by sa za 25 dali...
a to si rock dokazes vychutnat na portach? co ja viem ak ti to zneje dobre tak ok .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

r3mus: nespamuj
frito: na poradnu pri kupe tu je ina tema
vsetci ostatni: Nespamujte o blbostiach, predmet temy je jasne dany, vase hadky o kvalite prehravacov sem nepatria.

Lubo$: Porty su prebasovane, ale ako vravi seth - cez ekvalizer sa to da doladit. Druha vec, ja ich pouzivam aj na metal a je to v pohode, zas pomoze ekvalizer. Frekvencny rozsah je 20Hz-20 000 Hz, co pokryva cele pocutelne spektrum, cize je to len o pocite a ekvalizeri, nie o tom ze by nieco Porty nevedeli zahrat.
Filipito: pridaj vyskam a stredom ;)
//upravene pre nevidiacich
Filipito
Darca
Darca

co mam pridat ?
Maki
Darca
Darca

vysky a stredy... kedze porty su prebasovane... to by si mohol vediet ked si cele leto niekde brigadoval....
Gothar
Moderátor
Moderátor

V ekvalizeri nastav vyssie urovne stredom a vyskam (vsetko od stredu napravo), samozrejme v rozumnych medziach.
Filipito
Darca
Darca

jasne ved ja vam nevravim ze su nato vyslovene zle, ale na metal/ rock by som si vedel predstavit ine sluchadla :) predsa basy su urcene k inym stylom
Gothar
Moderátor
Moderátor

Pochop, ze si to mozes doladit ekvalizerom...
Teraz pozeram, ze rozsah je dokonca 15 Hz - 25 KHz, co s rezervou presahuje pocutelne spektrum: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23536
Pre tych co by chceli rypat: krivka hlasitosti nie je linearna(kedze viac basuju), ale prave na jej doladenie mame ekvalizer. Dolezite je, ze to sluchadla dokazu zahrat. Drahsie sluchadla mozu mat tuto krivku uplne linearnu, v tom je rozdiel oproti lacnejsim, ak pominieme konstrukciu, impedanciu, atd.
Maki
Darca
Darca

ved ale aj v rocku a metale sa basy hodne vyskytuju - okrem toho rockovy ekvalizer ktory mam defaultne nastaveny ma este basy praveze zvyraznene...

jasne, ze aj ja si viem predstavit ine sluchadla mat na hlave pri pocuvani, ale vravim, ze porty vobec nemaju tak priserny zvuk ako si to prezentoval predtym...
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

dalšie slúchadlá z rady KOSS SB 49 už sa teším ako ich idem reklamovať vďaka ,, blboosťi,, na hlasitosť :P
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Na doma AKG 271 MK2 (planujem kupit este nejake otvorene phones na doma -zrejme Audio-Technica ATH-AD700), a ak som von tak zopar spuntou sa najde - Sennheiser CX300, Koss spar plug, Creative EP630, AKG K324P v podstate berem prve co vezmem zo stolika, okrem Spark-ov, tie uz nepouzivam
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pouzival som od zaciatku roka klasiku - porta pro. Ale som si asi pred dvoma tyzdnami rozmrdkal jack - nez sa to snazit nejak krkolomne opravovat, asi si dam na vianoce nove.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No nedavno som si kupil Sennheiser CX200, asom spokojny, nic drahe, ale tesi ma, ze mi podstatne odhlucnia ruch z ulice, a tym padom mozem mat zvuk na minime, co stedro pridava aj vydrzy baterky.
Napísať odpoveď