Nafuknuta baterka?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nafuknuta baterka?

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravim, dnes som si vsimol ze moja baterka v telefone je trochu nafuknuta. Je to vidiet a citim to aj ked prejdem po baterke prstom. Je to normalne? (asi nie) alebo si mam zohnat novu baterku?
tu su nejake foto. Nie je to moc vidno, ale da sa to vsimnut je to vidno hlavne na spodku baterky.
Foto1
Foto2
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

normalne to nie je
pokial ti to nejako neovplyvnuje vydrz telefonu tak ju mozes pouzivat dalej

ale z dlhodobeho hladiska budes musiet kupit novu
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Bateriu vacsinou nafukne, ked je stara. Tato nevyzera, ze by mala cez dva roky. Ale na druhej strane mohol to byt vadny kus od vyroby. Tym ze je nafuknuta by mala teoreticky stratit kapacitu, to znamena, ze po nabiti by nemala vydrzat tak dlho. Ak nieje starsia ako 12 mesiacov, mas na nu zaruku a mohli by ti ju vyreklamovat. Ak nie, kup novu, ja osobne by som takuto bateriu nepouzival.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Na batériu by mala byť záruka 24 mesiacov, na jej kapacitu 6 mesiacov.Opravte ma, ak sa mýlim.
Sapo
Addict
Addict

Ten fon ma uz skoro dva roky takze zaruka na bateriu urcite nie je. Pozeral som na ebayi nove, a zatial sa mi zapacili tieto dve 1450mAh a 2300mAh. Len neviem ci ich mam zobrat, predsalen je to china , ale zase ta kapacita. ja mam 1050 a nabijam to kadzy den cize silnejsia by sa zisla. Otazka: Mozem zobrat niektoru baterku z tych dvoch alebo mam predsalen kupit original??
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

nedavno som kupoval tento isty typ baterie ale neoriginal. originalna vyzdrzala na e51-ke aj 4 dni v pohotovostnom a nova (neoriginal) mala problem vydrzat den. ak si znechuteny ze sa ti nafukla originalna bateria, ver tomu ze ked si kupis neoriginal bateriu budes este viac. mozno sa daju zohnat aj kvalitne neorig. baterie ale musis sa v tom vediet hybat :-) jedno je pravda ze originalna bateria je draha ako slak :-( tie kapacity ze 2000 mah nie su urcite pravdive
Andreso: presne tak :-)
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Keď nájdeš: napr. kapacitu 1200mAh, tak očakávaj +/- 1/2, teda takých 600mAh.
Sapo
Addict
Addict

Aha takze na cinsku sa mam radsej vykaslat. Na ebayi su aj original a dost lacne tak objednam asi tu. S hentym este vydrzim do kedy mi to dorazi
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

preco sa nafukla netusim ale kazdopadne su lithiove baterie jedny z menej bezpecnych, :D
Sapo
Addict
Addict

Tak by som dopadnut nechel. Kto vie na com to mal napojene
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Skús si pozrieť baterky na UK ebayi od bežných ľudí, čo majú na predaj originál za nižšiu cenu. Potom ostáva už len originál v nokiáckej pobočke(čakaj cenu okolo 30-35€)
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Neoriginalne baterie su rozne. Mam osvedcenu znacku, na Slovensku sa to predava pod oznacenim Mars Mobile a tam je minimum reklamacii a pomer cena vykon tomu zodpoveda. Avsak cinskych je na trhu vela, ich oznacenie velakrat nezodpoveda skutocnej kapacite a tie hodoty na tych z E-bay su len marketingovy tah. Niektore maju na sebe aspon oznacenie Q20 - cize su v tolerancii +- 20% ale ani to niekedy nieje pravda. Zasa na druhej strane cena na E-bay je velmi dobra, za pokus to stoji, ak nemienis s telefonom fungovat dlho. Original baterie su brutalne predrazene a neblistrovane sa daju malokedy zohnat, ale tam sa cena pohybuje okolo 17-20€ co uz nieje tak hrozne, ked clovek vie ze je to Original a naozaj je tam ovela vyssia pravdepodobnost, ze svoju kapacitu budu drzat tak ako maju.
Zaruka na bateriu sa dava 12 mesiacov - radi sa medzi spotrebny material. Standardne z toho 6 mesiacov na kapacitu a 6 mesiacov, keby sa telefon nedal na nej zapnut, alebo by bol problem s nabijanim.

Test kapacity baterie nieje lacny spas a preto seriozny predajca neorginalnych baterii ju vymeni zakaznikovi kus za kus. Zlu bateriu mu dodavatel aj tak vymeni za novu. Samozrejme ak pride zakaznik uz po treti krak, ze mu malo vydrzi, zoberiem telefon na servis a skontrolujem, ci nieje problem s telefonom - trebars chybne nabijanie, vysoky odbrer signaloveho cipu a tak, ale to som uz odbocil.

Tak teda : tu z E-bay by som vyskusal , aspon budes vediet ci sa da na ne spolahnut a pripadne post-nes svoje skusenosti ostatnym uzivatelom. :)
Sapo
Addict
Addict

Kupim predsalen original bateriu s ebaya. Na tom mobile mi dost zalezi, nechcem zbytocne riskovat
Napísať odpoveď