Posilovanie alebo Bojové umenie?

O športe...
kevyn68
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kevyn68 »

ja sa venujem aj bojovemu umeniu aj posilovaniu.
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ares011 »

Velmi dobra tema...ja chodim na WT 2x tyzdenne a posilku mam tiez 2 x do tyzdna a sem tam si chodim aj zabehnut a nie som ani nejaka korba ale ani zasa nejaky spunt...z toho boj. umenia som ziskal techniky uderov a v bitke je to omnoho ucinnejsie ako nejaky sil. hak aleob take daco... ked chces sa dobre vedet bit tak urcite boj. umenie ale zasa keby si fakt nejaky nabuchany ze su na tebe velmi videt svaly tak ten co by siel proti tebe by si asi 2 krat rozmyslel ci pojde alebo ne :lol:to co kali pisal ze niekomu vypichnut oci tka na WT sa to normalne ucime ale ani ja by som an to asi nemal odvahu...aspon som sa este nedostla do takej situacie ze by som to potreboval...
kevyn68
Medium Star
Medium Star

No ja to mam takto.pondelok:taekwondo
utorok:posilka
streda:posilka a taekwondo
stvrtok:posilka
piatok:taekwondo
sobota:muay thai
nedela:muay thai
PS:ten muay thai je taky mix s taekwondom.Naucil som sa tam spravne udriet,trenujem tvrdost uderu udery po priamke atd.rychlost.. vybusnost a dalsie podstate veci pri boji.Niesom este korba,ale pomaly zacinam priberat...
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

dobry članok je tu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja mám 3-krát do týždňa fitko ( pondelok, streda, piatok ) a 2-krát čínsky box - SANDA.
Celkom makačka.

A k tej základne otázke : To bojové umenie je určite dôležitejšie pri bitke ako to byť nabúchaný.
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

Podla mne je pri bitke najdolezitejsia psychika/srdce/. Pokial nebudes psychicky nabudeny niekoho doj..at v boji/bitke/,tak ti ziadna technika alebo sila nepomoze.Mozes byt akokolvek silny,alebo mat naslapanu techniku,ale pokial budes mat v sebe strach z uderu/dostaneho,rozdaneho/,tak k dobremu bojovnikovy budes mat daleko .
P.S. je to myslene ako vseobecne
P.S.S sanda je super ,ich strhy su parada :)
hughito
Redeemer
Redeemer

igorovic napísal:Podla mne je pri bitke najdolezitejsia psychika/srdce/. Pokial nebudes psychicky nabudeny niekoho doj..at v boji/bitke/,tak ti ziadna technika alebo sila nepomoze.Mozes byt akokolvek silny,alebo mat naslapanu techniku,ale pokial budes mat v sebe strach z uderu/dostaneho,rozdaneho/,tak k dobremu bojovnikovy budes mat daleko .
P.S. je to myslene ako vseobecne
P.S.S sanda je super ,ich strhy su parada :)
Inak máš pravdu, to je ďalšia vec = psychika. Sú borci, ktorí vedia dobre búchať na tréningu pri sparingu, ale na ulici by ich zložil kdejaký ožran. Treba to mať aj v sebe a samozrejme = žiadny strach.
kevyn68
Medium Star
Medium Star

ked sa niekto boji udriet,tak to je jasne nevyhoda.. pokial nema skusenosti a neni nato psychycky naladeni.Ale dalsia vec je,ze ked dostane na Pi**,tak tam je ten adrenalin a uz len vdaka tomu vybuchne a zacne sa bit.Samozrejme to je len moj nazor,tak to funguje u mna :) Tiez sa nerad bijem,ale ked vybuchnem je mi jedno,ci stoji oproti mne 100 kg chlap.
hughito
Redeemer
Redeemer

kevyn68 napísal:ked sa niekto boji udriet,tak to je jasne nevyhoda.. pokial nema skusenosti a neni nato psychycky naladeni.Ale dalsia vec je,ze ked dostane na Pi**,tak tam je ten adrenalin a uz len vdaka tomu vybuchne a zacne sa bit.Samozrejme to je len moj nazor,tak to funguje u mna :) Tiez sa nerad bijem,ale ked vybuchnem je mi jedno,ci stoji oproti mne 100 kg chlap.
Jedno to určite nie je, ty síce môžeš vybuchnúť, ale 100 kg chlap ťa uloží jednou ranou. :D
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

hughito napísal:Jedno to určite nie je, ty síce môžeš vybuchnúť, ale 100 kg chlap ťa uloží jednou ranou. :D
100 kg chlap ak nevie ako ma udriet tak ta urcite na 1 ranu nezlozi
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Bobala napísal:100 kg chlap ak nevie ako ma udriet tak ta urcite na 1 ranu nezlozi
ked ma tych 100 kil z posilky a nie z macdonalda a tou ranou ta trafi a ty mas 60kil aj s topankami tak ta snou naozaj zlozi ...
Warheart
Amateur
Amateur

Re: Posilovanie alebo Bojové umenie?

Príspevok od používateľa Warheart »

... nevyjadrujem sa...vymazal som moje prispevky... nemienim riesit taketo veci cez internetove forum...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

sorry ale pises dve na tri :lol:
Posilovanie a bojove umenie NEJDE DOKOPY!!!
prva blbost, ak sa chces venovat nejakemu BU, tak MUSIS "posilovat" samozrejme ze sa nebude jednat o bench, bicepsovy zdvih a pod. ale do "posilovne" (skor telocvicne) budes musiet ist robit nejake konkretne cviky na zvysenie explozivnej sily, vytrvalosti atd. samotne trenovanie techniky a drilovanie ti zlepsit sa po fyzickej stranke pomoze len do urciteho momentu, a odtial ta posunie dalej uz len tvrdsi dril v posilke. Takisto to ze sa skracuju svaly je pi*ov***, ktora plati zase len pre tych co nevedia jak cvicit
dalej
Sila uderu= rychlost
sila uderu = rychlost*vaha (ktora je za uderom) fyzika nepusti :wink: je jedno ze ten 150Kg chlap sa pomaly zahnal, podstatne je ze za svojou rukou ma ohromnu vahu ktora sa len tak nezastavi
Ak budete robit obidve veci, budete aj s posilovanim aj s boj. umenim na 1/2
praveze ten kto to nespaja je na 1/2 :wink:
a este k tomu ze velky chlap vs maly chlap... mate na hlave neake svaly ktore vam tlmia uder? ja ne... uder ako uder je jedno ci ma 150 kg alebo 60 kg hlava je len hlava... jedina obrana je trening a prax:D aj 60 kg chlapec ked neco robi v pohode moze dat 150 kg chlapa staci jeden uder...
no a posledna blbost :D , ano kazdy clovek ma "svaly" ktore ta ochrania pred KOckom, su na krku a dokonca sa daju posilovat :) ale samozrejme ze to ide len do urcitej miery, a hlava nieje hlava, niekto ma vacsiu "rezistenciu" na otrasy mozgu ako iny tak toho znesie viac
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tak, ku plnokontaktným bojovým umeniam určite patrí aj to fitko a určite ho nie je málo.
Sú aj bojové umenia, kde to nie je až tak dôležité, ale takisto sa v nich musia objaviť isté posilňovacie prvky.

Sila je veľmi dôležitá, aj keď technika ešte viac.

Kto skĺbi dokopy čo najlepšie, má vyhraté. :)
ColdRain
Addict
Addict

wtf? to bol riadny bullshit
keby nebolo treba pri boji vahu, ale len techniku tak v ziadnom bojovom sporte nie su vahove kategorie a kazdy mlati kazdeho...posilovanie a BU nejdu dokopy? videl si uz MMA ? akoze chlapci od middleweight vyssie nabrali tym ze mavali kilovymi jednoruckami? zato, ze niekde v skolskej telocvicni na treningu po sebe akurat hadzete medicinbaly a nic na rozvoj hmoty, neznamena, ze sa to tak nerobi...ked sa stretne 100kolovy profi bojovnik so 60kilovym profi bojovnikom kto ma od zaciatku na vrch? samozrejme ze ten sto kilovy...

p.s. vendo: len pre poriadok, KO sa da dat viacerymi udermi, resp na viac miestach, najcastejsie to bude zrejme uder do spankovej casti a tam toho moc nenaposilujes, no offense :)
hughito
Redeemer
Redeemer

No ešte by som dodal, že už len tie samotné váhové kategórie hovoria za všetko, lebo tí stokiloví borci by tých napr. 60 kilových rozbili behom pár sekúnd.

Je to vidieť aj u nás, počas tréningov si niekedy dávame také voľné zápasenie, kde ide každý naplno, lebo sa nedá nejako extra ublížiť. Kto prvý spadne na zem akože prehral a ide sa ďalej.
No a už sa dostanem k tomu, že naši tréneri ktorí majú okolo 70 kg si so mnou rady nedajú, lebo ja mám kilov 104 a zdvíham ťažké železá. :wink: Ich dlhoročná prax a skvelá technika jednoducho zlyháva proti mojej hrubej sile.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ColdRain napísal: p.s. vendo: len pre poriadok, KO sa da dat viacerymi udermi, resp na viac miestach, najcastejsie to bude zrejme uder do spankovej casti a tam toho moc nenaposilujes, no offense :)
len pre poriadok, KO je to ked tvoj mozog narazi do vnutra lebky, a vypne ta aby sa sam "ochranil" to kde ta niekto udrie ti je jedno, pokial mas krk zo zeleza ze ti tu hlavu udrzi na mieste a nepohne sa ti s nou, tak asi ani s mozgom vnutri sa nepohne tzn. KO nedostanes (ale je to extrem)
hovorim ze silny krk pomoze, ale nezaruci nejaku KO imunitu
a najcastejsie KOs su do oblasti brady, kde sa da najlahsie vyvinut najvacsia "paka" na prudky pohyb hlavy=otras mozgu=knockout :)
ColdRain
Addict
Addict

ano to mas pravdu s tym ze krk fixuje hlavu, no skor by som to bral ako imunitu voci nepresnym uderom, kedze ked uder prejde a zasiahne, myslim, ze tie svaly na krku nebudu nikdy dostatocne silne(pri viac-menej fyzicky podobnych superoch) aby dokazali natolko stabilizovat lebku v tak kratkom case...a aj tie druhy knockoutov su viacere, co vychadza najma ztoho kam je uder a teda ktora strana mozgu utrpi najvacsiu ujmu, pri mnou spominanej spankovej oblasti to je vacsinou stav, ze zasiahnuty zabudne poslednych par sekund predtym ako ho knockoutovali, ale ot uz je o niecom inom...najcastejsim som myslel v takom zmysle, ze sa najcastejsie stava, nie ze je najucinnejsi, haky su vzdy castejsie ako "zdvyhaky" kedze na ten dzvyhak treba byt uz technicky niekde inde a predsalen vzdy sa tazsie realizuje, kedze musis byt blizsie aby si vyvinul dostatocnu silu, ale to uz sme niekde inde :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Warheart : Sprav si taký pokus : Postav vedľa seba 2 ľudí. Jedného suchého šľachovitého 60 kg a jedného vymakaného 110 kg a začni im šupovať na hlavu. Uvidíme, ktorý prvý spadne.

Týmto nechcem tvrdiť, že 110 kg chlap sa nedá zložiť jednou ranou (ja som raz zložil na dve 120 kg :) ).
Warheart
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Warheart »

...
Napísať odpoveď