Modrá obrazovka - opäť

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
miroslat
Novice
Novice

Modrá obrazovka - opäť

Príspevok od používateľa miroslat »

Zdravím všetkých pomocichtivých. Viem, že podobný problém sa tu už pretriasal viackrát - ale iba podobný.

Mám PC:
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80GHz Architecture 64-bit External Clock 133.0 MHz
Display Device:(RADEON) Fatal1ty X800 XL 512MB ATI Technologies Inc.
Sound Device: SB Audigy 4 [CC00] Creative Technology, Ltd.
RAM: 2x 1GB DIMM (od toho istého - neznámeho- výrobcu)
Motherboard: MSI 945 pl neo, Model MS-7236
Operating System: Microsoft Windows XP Service Pack 3
Hard Disk: WDC WD1600JS-00MHB1 150 GB
Napájací zdroj : 400W
(neviem, čo viac dodať)

Ale k veci: doposiaľ som používal kombináciu 1GB a 500MB pamäte RAM (od rôznych výrobcov), systém fungoval bez problémov. Po čase sa začal hlasnejšie prejavovať štart napájacieho zdroja (klepanie ventilátora asi 5 min.), no a potom prišla prvá modrá obrazovka s doporučením zmeny posledne inštalovaného HW alebo SW, prípadne upgrade BIOSu. (neuvádzam zobrazenie - odkazy na chybu vždy iné). Spustil som Memtest - bezchybný. Domnieval som sa, že môže ísť o vírus, ktorý "presvedčí" systém že je niekde chyba (používam AVIRA free). Preformátoval som disk, preinštaloval som WIN-XP. Problém pretrvával.
Potom som nahradil obe RAM (staré 1+500) novým 1GB modulom (MB neumožňuje viac pre jeden kanál v dual mode) - všetko OK, modrá obrazovka nikde. Dokúpil som (pre istotu od toho istého výrobcu) ešte jeden rovnaký 1GB modul (oba spĺňajú podmienky podľa manuálu pre MB MSI) a potom to začalo. Jeden z piatich štartov bezproblémový. Ostatné štarty vyžadujú viacnásobný reštart - buď to modrá obrazovka, alebo častejšie čierna s otázkou, v akom móde počítač teda spustiť. Ale zdôrazňujem, že toto sa deje iba po prvom štarte PC po dlhšej pauze jeho činnosti (PC vypnutý cez noc). Potom už mašinka frčí v pohode a prípadné reštarty jej tiež nespôsobujú problémy. Všetko v normále. A teď babo raď... Čo to dofrasa chce?! Tipujem napájací zdroj (kým sa "zahreje"), ale kde si požičať nový na odskúšanie? :-)
Za skúsenosti a rady vopred ďakujem!!!
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podobny problem ma aj priatelka, zapne PC a modra obrazovka po nabehnuti Windowsu. Formatol som to a hodil tam novy Windows, to iste. Pritom ovladace a vsetko je OK, ziadny problem nebol, vsetko ide ako ma.

Uvazoval som, ze ci to nemoze byt pamatami alebo co, neviem, musim spravit memtest. Zdroj by som vylucil, pretoze vy som chybu v zdroji nevidel, pretoze toto je skor problem software, resp. niecoho co moze chod pc povplyvnit (doska, grafika, pamat) a preto mi ten zdroj moc nesedi. Ked je na pocitaci a vypne ho, potom ho ide zapnut a nic, neda sa zapnut, hadze to chybu ked ma nabehnut prihlasovacia obrazovka. Ked je pocitac dlhsie vypnuty, tak ho zapne - najskor sa sekne a restartuje, na druhy pokus sa zapne. Myslim, ze by to mohol byt problem na doske, pripada mi to na nejaky tepelny senzor alebo co, pretoze ak pocitac dlhsie bezi, vypne ho a ide zapnut, tak uz Windows nenabehne. Nic ine ma v tomto pripade nenapada. A zase, ked je dlho vypnuty, zapne ho, tak najskor pride na rad restart (ako keby cakalo kym sa PC zohreje na urcitu teplotu) a po restarte ho uz normalne zapne.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

možná poviem peknú blbosť, ale skus ten zdroj vymontovať, napojiť mimo skrine a potom pustiť pc. kamošov starší pc tiež mal problem naštartovať, niekedy pri večšom zaťažení sa restartoval ( pri otimálnych teplotách) a zistil, že má špatné "kostrenie či čo," jednoducho priložil skúšačku ku skrini a svietila mu. vymontoval ho, napojil mimo skrine, fungoval nejaký čas v pohode a potom mu odišiel. nerozumiem presne elektrike, ale ja si myslím, že to bude zdrojom.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

uploadni niekde dump a systemovy a aplikacny vypis z event viewra
miroslat
Novice
Novice

Príspevok od používateľa miroslat »

makaveli napísal:uploadni niekde dump a systemovy a aplikacny vypis z event viewra
Tak prosím:http://www.uloz.to/3252586/modraobrazovka-opat.rar ( Nie som v tomto smere veľký znalec, tak snáď si mal na mysli toto. V opačnom prípade mi prosím poraď odkiaľ získať dump súbor, ja som pribalil iba minidump. )

//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 20:29 )
miroslat napísal:Tak prosím:http://www.uloz.to/3252586/modraobrazovka-opat.rar ( Nie som v tomto smere veľký znalec, tak snáď si mal na mysli toto. V opačnom prípade mi prosím poraď odkiaľ získať dump súbor, ja som pribalil iba minidump. )
No už som sa tešil, že mi niekto chce pomôcť - ale čo už...
Snáď iba toľko, že mi PC občas napíše, že mám vadný, alebo poškodený boot sektor HD (ale to musím predtým pokusom o štart ručne zapnúť monitor) a zvyšok postupu je to isté...mŕtvy štart...reset...mŕtvy štart...reset...z času na čas 1x modrá obrazovka...a potom všetko OK :-(

//autoeditácia príspevku (20 Apr 2010, 12:46)
Tak som celý problém vyriešil radikálne: testami som preveril všetky komponenty - žiadna chyba :-(
Zakúpil som novú dosku s procesorom a je po probléme.
Všetkým za snahu ďakujem !
Napísať odpoveď