2012 koniec sveta?
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Iron-Eddie
Light Professional
3PO: Bolo zistené (už starými civilizáciami), že zhruba každých 2150 rokov (pár rokov hore dole) vychádza slnko v deň jarnej rovnodennosti v inom znamení zverokruhu. Podľa toho, v ktorom znamení v ten deň vychádza, taký je ten vek. Teraz sme na konci veku rýb a blížime sa k veku vodnára (pred Kristom bol zase vek barana...). Kým sa vystriedajú všetky znamenia, ubehne asi 25800 rokov (čo nazývajú ako veľký rok).
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Re: lol
tak ako zem obieha okolo slnka tak aj slnecna sustava obieha okolo centra galaxie a to je ten galakticky rok a ten sa deli tusim ze na 12 casti a jedna z tych casti prave konci. tak ako nekonci svet koncom kazdeho mesiaca nebude koncit ani teraz.3PO napísal:kuva co je to ten astronomicky vek dofrasa? epocha, juliansky datum alebo co ?? pokracujte bavim sa fajn
a este
narazate na Platonsky rok sposobeni precesiou zemskej osi. A toto nema nic spolocne s pohybom Zeme okolo centra Galaxie !!! Je to prejav posobenia Slnka, Mesiaca na Zemsku os. Vav. ale toto sa deje .uz cele veky odkedy sa sformovala Slnecna sustava do takej podoby ako ju pozname. Zem vykonava po blud pohybov. napr nutacia.
A v astronomii pozname kopec period , napr perioada Saros (pri zatmeni Slnka) a tu poznali uz stary Cinania.
Koli precesii (teda nami pozorovanom posune jarneho bodu) su napr. horoskopy totalna blbost (len jeden z dovodov) lebo v dobach ked sa vytvaral horoskop a "teoria" okolo neho tak to bolo pred 2000 az 2500 rokmi. a prave v daka precesii je napr taky Byk v ktorom je podla astrologou Slnko v case 20. aprila az 20. maja tak v skutocnosti vdaka precesii je v tomto znameni/suhvezdi uz slnko 21. marca a vystupuje z neho uz 20 aprila.
A co maju prosim vas nejake perioody spolocne s nejakou zmenou ??? Drakonicky rok trva 346 dni takze kazdych 346 dni mam cakat nejaku zmenu. Perioda striedavehu prudu je 1/50 sekundy to mam tiez cakat nejaku zmenu kazdu 1/50 sekundy alebo co ?
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2009, 19:45 )
a este dodatok. Podla hvieznej kartografie Slnko prechadza 13 suhezdiami. to 13. je suhvezdie Hadonosa
A v astronomii pozname kopec period , napr perioada Saros (pri zatmeni Slnka) a tu poznali uz stary Cinania.
Koli precesii (teda nami pozorovanom posune jarneho bodu) su napr. horoskopy totalna blbost (len jeden z dovodov) lebo v dobach ked sa vytvaral horoskop a "teoria" okolo neho tak to bolo pred 2000 az 2500 rokmi. a prave v daka precesii je napr taky Byk v ktorom je podla astrologou Slnko v case 20. aprila az 20. maja tak v skutocnosti vdaka precesii je v tomto znameni/suhvezdi uz slnko 21. marca a vystupuje z neho uz 20 aprila.
A co maju prosim vas nejake perioody spolocne s nejakou zmenou ??? Drakonicky rok trva 346 dni takze kazdych 346 dni mam cakat nejaku zmenu. Perioda striedavehu prudu je 1/50 sekundy to mam tiez cakat nejaku zmenu kazdu 1/50 sekundy alebo co ?
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2009, 19:45 )
a este dodatok. Podla hvieznej kartografie Slnko prechadza 13 suhezdiami. to 13. je suhvezdie Hadonosa
ja tomu neverim, ale co ak by ten "koniec sveta" bola prave ta prasacia chripka? Uz celkom dost ludi na nu zomrelo. Ze uz aj v Norsku zmutovala. Co ak este zmutuje a nebude na nu liek?
Je to len taky vyplod mojej fantazie ale Co ak
Ale zda sa mi to trocha realnejsie ako to ze exploduje slnko, napadnu nas ufoni alebo znici planetu nejaky asteroid.
Ale zda sa mi to trocha realnejsie ako to ze exploduje slnko, napadnu nas ufoni alebo znici planetu nejaky asteroid.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
na prasaciu chripku celosvetovo zomrelo niekolko desiatok ludi. myslim, ze za tu dobu na uder bleskom zomrelo viac ludi ...slovak125 napísal:ja tomu neverim, ale co ak by ten "koniec sveta" bola prave ta prasacia chripka? Uz celkom dost ludi na nu zomrelo. Ze uz aj v Norsku zmutovala. Co ak este zmutuje a nebude na nu liek?
Ja necakam v strachu ale v napati. Som len zvedavy co bude. A ani by mi smutno nebolo keby sem uz padol daky balvan z vesmiru lebo tato planeta uz je tak znicena ze zmena prospeje. Ako sa hovori "vsetko zle je na nieco dobre"d4nt3 napísal:Vidím, že sem chodia neskoro správy, tak by sa už zišlo ozrejmiť, že fáma o konci mayského kalendára bola vydaná reklamnou spoločnosťou ako lákač do kina na film 2012... komu to nedoplo, čakajte dalej v strachu a odsťahuvávajte sa do hôr na samoty v nádeji na prežitie "konca sveta"
-
Royalflush
Guru wannabe
-
zvonenie33
Light Professional
kks on si robil sranduSlayter napísal:Lol, az teraz som zistil ze je to fake. Samozrejme, ze som tomu ani na sekundu neveril ale budis, aspon je to cierne na bielom, inak mohli by ste hodit linky na tu reklamnu spolocnost?? Dik
chyba
jedna vec je ze niektori a bez prepacenia idioti tu famu siria... niektori chcu zarobit ved take "knizky,filmy" idu na dracku, a niektori su paranoici alebo trpia inou dusevnou poruchov a mali by sa lieciet. no ale, ludia co im uveria ti maju tiez nejaku poruchu, alebo su to ludia prostejsi, popripade opat idioti a ako pozeram na tuto debatu tak deti alebo ludia bez kritickeho myslenia. je to smutne ale stale to bolo tak. deka z toho vyrastu no a ostatni...mozno po case dostanu rozum napr na novy rok 2013 alebo az do svojej smrti budu spekulovat nad dalsimi "overenymi" koncami svete napr v roku 20XX(za X si dosadte hoc ake cifry ake vam vyhovuju).
no a potom je tu druha cast barikady. ludia co sa vam snazia argumentovat ale zial zbytocne napr. astronomovia, fyzici, biologovia atd...
no a potom je tu druha cast barikady. ludia co sa vam snazia argumentovat ale zial zbytocne napr. astronomovia, fyzici, biologovia atd...
joj
hej ale to su vseobecne kecy. isto iste vieme povedat ze nasa Slniecko "zanikne" v horizonte 5 miliard rokov plus minus nejake desiatky milionov. a toto vieme tvrdit s absolutnou istotou. Zem sa stane neobyvatelna asi tak v horizonte 3 miliardy rokov (koli zvacsovaniu Slniecka). S urcitou pravdepodobnostou vieme povedat ze do nas vpali nejake teleso(asteorid,kometa). A to je zhruba vsetko co vieme. Konspiratori to vedia celkom "presne". A nikdy sa netrafia. Popripade ked sa stane katastrofa tak napasuju datumy spatne. Ale dopredu nevedia nic. A pripada mi smiesne ze nejaka civilazacia na urovni Mayov ktora nepoznala ani koleso nieco take predpovedala. Nic nepredpovedala len niektori ludia sa riadia heslom: co sa babe zachcelo to sa babe prisnilo.
Mne tie keci pripominaju nieco take(nebrat osobne): raz zomries. fakt a nepopieratelny. A aku ma vypovednu hodnotu co sa tyka casu kedy zomries ? No hadaj.... Nulovu...
Mne tie keci pripominaju nieco take(nebrat osobne): raz zomries. fakt a nepopieratelny. A aku ma vypovednu hodnotu co sa tyka casu kedy zomries ? No hadaj.... Nulovu...
Re: chyba
Nesmies nadavat ludom ze su sprosti len preto ze uverili. Su len najivni. Nic viac. Ked som sa o tomto probleme dozvedel pred par rokmi tak som tiez urobil z toho velke bum. Ale teraz to uz len tak s nadhladom sledujem. Pozeram sa na vec z neutralneho hladiska. Netvrdim ze koniec bude ani ze nebude. Zmena by vsak prospela.3PO napísal:jedna vec je ze niektori a bez prepacenia idioti tu famu siria... niektori chcu zarobit ved take "knizky,filmy" idu na dracku, a niektori su paranoici alebo trpia inou dusevnou poruchov a mali by sa lieciet. no ale, ludia co im uveria ti maju tiez nejaku poruchu, alebo su to ludia prostejsi, popripade opat idioti a ako pozeram na tuto debatu tak deti alebo ludia bez kritickeho myslenia. je to smutne ale stale to bolo tak. deka z toho vyrastu no a ostatni...mozno po case dostanu rozum napr na novy rok 2013 alebo az do svojej smrti budu spekulovat nad dalsimi "overenymi" koncami svete napr v roku 20XX(za X si dosadte hoc ake cifry ake vam vyhovuju).