Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

kde konkretne sa v tebou citovanom tehlovom vyroku dotycny myli? Lebo nech si ten vyrok obraciam z akejkolvek strany , stale je pravdivy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa celkovo tieto báchorky o "bielych ľuďoch" a Židoch totálne nebavia.
Zaujímavým fenoménom je, že tieto predstavy vychádzajú iba od ľudí so silnými nacionalistickými tendenciami a ďalšie stovky či tisíce ľudí ( veriacich či neveriacich ), ktorý sa o tento problém zaujímajú, to takto vôbec nevidia a ani to tak neinterpretujú.

No čo už, všetci sme zmanipulovaní Židmi, sme to my, slepá masa a môžeme len dúfať, že nás hŕstka osvietených a vyvolených vytiahne spod židovského jarma a biely človek opäť povstane. :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Tak prečo napr. tu bojuješ s nimi?
To ze bojujem proti krestanskemu uceniu neznamena ze bojujem so zidmi. Mozes ma povazovat za nejaku tretiu stranu.

A preto ze novy zakon bol napisany zidmi mozem ja povedat ze ty bojujes tiez v nabozenskej sfere na ich strane.
Keď už sme znova pritom ovladnuti kresťanstvom, už naposledy, vymysleli by si človeka, ktory proti nim rebeloval, ktory im cely novy zakon vyčital, aky su a ktoreho by nakoniec nechali zabiť, aby im to cely kresťansky svet mal za zle a ktoreho nasledovnici by sa stali ich historickymi nepriateľmi? Je tam priliš veľa veci, ktore nedavaju absolutne žiaden zmysel. Vymysleli by sami pre seba List hebrejom (pisal žid Pavol, ktory sa stal kresťanom):
Takze:

1. to by sme museli dokazat jeho existenciu na vedeckom poli v prvom rade, nie tymi par nezrovnalimi dokazmi co si sem hodil. Je to furt na urovni ze to tak moze byt a nemusi

2. Cely novy zakon si jednoducho sere do huby. Niekde nieco zidom vycita, inde som ho tu citoval aby zidia proti inym bojovali atd...

Konkretne toto:

Mat 10:5 Týchto dvanástich vyslal Ježiš a prikázal im: Na cestu pohanov nechoďte a do samaritánskeho mesta nevchádzajte. Ale radšej choďte k ovciam strateným z domu izraelského

V Matúšovi 15:22, 23 a 24 máme nasledujúci príbeh: "A hľa, kanaánska žena prišla z oných končín a kričala: zmiluj sa nado mnou, Pane, syn Dávidov. Dcéra sa mi strašne trápi, posadnutá démonom. On jej však neodpovedal ani slova. I pristúpili učeníci a prosili ho: Odbav ju. Lebo kričí za nami. Odvetil: ja som poslaný len k strateným ovciam domu izraelského."

A hadam nemusim znova citovat boha samotneho v starom zakone ako zidov neuveritlene vychvaluje.

Ale ak aj pripustime ze to tak je ako ty hovoris tak tym ale narazime zase na dalsi problem a tym je bohova neomylnost. Lebo tym vyvolenym ludom to fakt nejak prepiskol a v podstate straca tym doveryhodnost.

3. Novy zakon kym bol spisany do sucasnej podoby to trvalo mnoho rokov, mnohe veci tam mozu byt doplnene alebo vylepsene, proste rozhodne je namieste sa domnievat ze ide o falzifikat.
Tymto by si vytvorili opoziciu voči talmudu, ktoré je dedičstvom farizejov, ktorých Ježiš kritizoval. Nakoniec preto ho aj zabili a tí židia, ktorí Krista prijali sa odtrhli od židovského národa a stali sa kresťanmi. Kali, ty odmietaš vidieť tu polaritu židovskeho naroda vtedajšej doby.
Nezabudaj ze Jezis bol tiez zid. Alebo ho mam porovnat k sucasnym zidovskym antizidovskym spisovatelom ako su Henry Makow a Noam Chomsky :lol:
Ano a to bol začiatok dnešnej našej kresťanskej civilizacie. Kresťanstvo zjednotilo bielych ľudi.
Ty furt pises tak jak tebe vyhovuje. Nezjednotilo, historia mi dava za pravdu kedze sa tu viedli mnohe bratovrazedne vojny. Toto tvrdenie si mi zatial nijako nevyvratil.
Kresťanstvo židov dokazalo potlačať 1000 rokov. Prečo ho nedokaže potlačať dnes? Pretože biely sa nevedia zjednotiť (aspoň zatiaľ), dokonca dnes ani nepoznaju svojho nepriateľa, lebo su oblbovani z každej strany.
Ano to je pravda. Lenze tu sa nase nazori rozchadzaju lebo podla mna na zjendotenie neni potrebne nabozenstvo ale rasova, narodna a etnicka uvedomelost. Nabozenstvo tieto aspekty nikdy nebere do uvahy a zvlast krestanstvo sa vzdy odvolava na rovnost. Krestan pojde za krestanom ci uz je cierny alebo zlty a toto je nebezpecne, preto proti nemu tak ostro vystupujem.
Tam nejde o to, že zavrhuje myšlienku boja, ved tam aj oslovuje človeka bojovnik, ale o charakter. Ide o to, aby si sa nepovyšoval, ale ani neponižoval, ani v boji. (lebo kto sa povyšuje, bude ponížený a v pokore je naozajstna sila, nie v pyche).
Myslim si ze aj pokora aj pycha musi byt zdrava. O pokore o ktorej vyprava Jezis neni dvakrat spravna a dobra, o tom som uz pisal. Inak krestanstvo boj odmieta uplne, opat som to tu uz mnohokrat citoval.
Ano. Naboženstvo je zakladnym jednotiacim (ale aj rozdeľujucim) prvkom v spoločnosti. Aj cela kresťanska civilizacia vyrastla a rozrastala sa na naboženskych zakladoch.
NIe je to az tak moc pravda. Su to ludia ktory tvoria civilizaciu a s nou aj nejake nabozenstvo, nikdy to neni naopak.
hughito napísal:Zaujímavým fenoménom je, že tieto predstavy vychádzajú iba od ľudí so silnými nacionalistickými tendenciami a ďalšie stovky či tisíce ľudí ( veriacich či neveriacich ), ktorý sa o tento problém zaujímajú, to takto vôbec nevidia a ani to tak neinterpretujú.
To preto lebo su slepi :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - tiež sú mi tieto "za všetkým hľadaj sionistu" myšlienky u prdele... ale keď to chlapcov baví :P
hughito
Redeemer
Redeemer

To preto lebo su slepi
Áno, všetci sú slepí, ale pár ľudí je osvietených. :) Tomu snáď ani sám neveríš.

Inak, ako som si všimol, ideovo dosť čerpáš z rôznych nacistických ( Hitlerových ) rasových predstáv a ďaleký ti nebude ani sociálny darwinizmus, ale to len taký postreh.

Stoporko : Nápodobne. Musíme diskusiu posunúť iným smerom, aj tak sa už opakujú.
:)
kali520
Darca
Darca

Na odlahcenie

V 2 minutach cela tato diskusia :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali - :smt023 "...z nejaký obří <i>..." "vidíš, to je Búh." "Hmm, múže bejt..." Lol, tak som sa už dlho nezasmial... :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to bolo husté... :lol: :lol:
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Kali520 napísal:Nezjednotilo, historia mi dava za pravdu kedze sa tu viedli mnohe bratovrazedne vojny. Toto tvrdenie si mi zatial nijako nevyvratil.
To ti ani vyvracať nebudem, že sa viedli vojny, lebo išlo o obdobie reformacie a delenie kresťanstva. Ale historia skôr dava za pravdu mne, kedže kresťania ovladli svet. Ako jednotlivci by to asi nedokazali, však.
Kali520 napísal:Nabozenstvo tieto aspekty nikdy nebere do uvahy a zvlast krestanstvo sa vzdy odvolava na rovnost. Krestan pojde za krestanom ci uz je cierny alebo zlty a toto je nebezpecne, preto proti nemu tak ostro vystupujem.
prave kresťania boli obviňovani zo „zaostalosti“, keď trpeli „predsudkami“ voči cudzincom. V Biblii sa jasne hovori, že Boh rozdelil svet na rasy a narody a chce, aby to tak aj zostalo.
Kali520 napísal:O pokore o ktorej vyprava Jezis neni dvakrat spravna a dobra
Im bigger than Jesus :lol:
Kali520 napísal:NIe je to az tak moc pravda. Su to ludia ktory tvoria civilizaciu a s nou aj nejake nabozenstvo
Ano, ale hovori sa, že spolu s Bohom si vyberaš aj svoj osud...
Kali520 napísal:To ze bojujem proti krestanskemu uceniu neznamena ze bojujem so zidmi.
Je to jasne Kali, už to nezatajiš, bojuješ spolu so sionistami ruka v ruke a davaš tu aj ukažky z ich filmov :lol:
Základní instinkt a obrácení starého prasáka

To, že z Hollywoodu vzejde málokdy něco dobrého, není žádným tajemstvím.

Jedním z nejslavnějších scénáristů je bezesporu József „Joe“ Eszterhas – Maďaroameričan, který má na svém kontě takové kasovní trháky jako Základní instinkt, Showgirls nebo Někdo se dívá.

Novinář David Plotz z časopisu Slate přirovnal Eszterhase k zakladateli erotického Playboye Hughu Hefnerovi: „Hefner zveřejňoval fotografie nahých žen, a považoval se za radikála. Eszterhas píše filmy o nahých ženách, a považuje se za umělce.“ Sex není jediným motivem v Eszterhasových scénářích, nepřehlédnutelným prvkem je také pochmurná osudovost, která postavy proměňuje téměř v loutky.

O to více mnohé překvapila jeho loňská kniha Ten, co nese kříž, v níž píše o svém obrácení a návratu ke katolické víře. Co se stalo? V roce 2001 mu lékaři zjistili rakovinu hrtanu. Eszterhas v článku „Můj základní instinkt a Boží láska“, který vyšel v The Washington Post, uvádí: „Před sedmi lety jsem si s pláčem sedl na obrubník u svého domu a prosil Boha, aby mi pomohl. Naposledy jsem se modlil jako chlapec. Ve svých scénářích jsem se Bohu a těm, kteří Boha milují, posmíval, a najednou se přes vzlykot slyším, jak sám prosím Boha o pomoc... a on mi pomohl.“

A ačkoli moderní pokrokoví katolíci říkají, že se smrtí a peklem nemá strašit, neboť je to předkoncilní, myšlenka na smrt přivedla slavného prasáka k lítosti. Svou první modlitbu po dlouhých letech popisuje následovně: „Nevěděl jsem, co mám říct, a tak má první slova byla: ‚Je mi to líto. Choval jsem se jako naprostý debil. Je mi to opravdu moc líto. Nezasloužím si odpuštění, ale prosím tě, odpusť mi.‘ Po modlitbě pocítil nesmírný pokoj.

Následná operace rakoviny, při níž mu bylo odstraněno osmdesát procent hrtanu, dopadla úspěšně. Nejde však jen o tělesné uzdravení. Sám Eszterhas napsal: „Můj život se obrátil naruby. Zanechal jsem výstřelků a nahradil je modlitbou a dlouhými vycházkami. A naspal jsem knihu, jako dík – tobě, Bože. Nejen za to, že jsi zachránil můj život, ale že jsi zachránil mě.“

A tak dnes můžeme autora Showgirls spatřit, jak během křížové cesty v kostele Svatých andělů v Bainbridge Township nese kříž, „kdykoli mi to dovolí“. Nejen to. Společnost Mpower Pictures, kterou založil Steve McEveety, spoluproducent Umučení Krista, uvedla, že Joe Eszterhas pracuje na scénáři filmu o Panně Marii Guadalupské, který by měl být dokončen v roce 2012. Slavný scénárista to označil za své „dílo lásky“.

Jak v jednom rozhovoru uvedl: „Upřímně, můj život se změnil od chvíle, kdy Bůh vstoupil do mého srdce. Temnota mě už nezajímá.“

http://www.euportal.cz/Articles/5370-za ... asaka.aspx
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Kedy Štrasburg zruší Vianoce?
Dag Daniš | 10. decembra 2009 7:52
Na Slovensku je kríž v bezpečí. Zhodli sa na tom všetky parlamentné strany. A dobre urobili. Križiacke vyhlásenie Národnej rady síce nič nerieši, politicky je však cenné a dôležité. Dokazuje, že Slovensko nepodľahlo tupej móde namierenej proti kresťanským a národným tradíciám. Slovensko si ctí kríž v štátnom znaku, v štátnej vlajke a v preambule slovenskej ústavy. Až doteraz s tým nebol nijaký problém.
Štát si začal brániť kríže v školách
Kríže zdobia dedinskú školu podobne ako vybrané slová
Symboly kresťanstva z talianskych škôl nezmiznú. Zatiaľ

Na európskom spore o kríž je zvláštne to, že je od A po Z absurdný. A chorý. Problém nespôsobila ani cirkev, ani žiaci talianskej školy, ani talianske súdy či talianska vláda. Drvivá väčšina Talianov (a ďalších európskych národov) kríž buď ctí, alebo toleruje. Skrat nastal kdesi v "sieti", 500 kilometrov od Talianska. Fínka Lautsiová usúdila, že jej deti MÔŽE pohľad na taliansky kríž rušiť. A preto MUSÍ byť odstránený. Talianska škola aj talianske súdy ju, pochopiteľne, odbili. Po ôsmich rokoch sporov ju nakoniec podržala Rada Európy. A jej súd v Štrasburgu (je to ten istý súd, čo minulý rok potešil Ivana Lexu). Členským štátom Rady Európy tým sudcovia nepriamo odporučili, aby zakázali kríže v školách. Inak im hrozia pokuty. Sudcovia vypočítali, že pohľad na kríž spôsobuje "obeti" (vlastne jej matke) ujmu 5-tisíc eur...

Rozhodnutie Európskeho súdu pre ľudské práva je choré. Kríž predsa nie je len symbol kresťanskej viery. Kríž je aj pre neveriacich symbol európskej histórie, tradície, kultúry. A európskej identity. Spoločnosť (škola, mesto, štát) má právo ctiť a chrániť svoju identitu. Do sporov o to, kde sa končia práva spoločenstva a kde sa začínajú práva "rozrušeného" jednotlivca, by mal Štrasburg zasahovať len vo výnimočných prípadoch. A hlavne nie absurdne.

Ak by sme rozhodnutie Štrasburgu dotiahli do dôsledkov, štát by mal spoločnosti nanútiť nielen zákaz krížov v školách, ale aj zrušenie voľných dní počas Vianoc a Veľkej noci. Pretože pani Lautsiovú by jedného dňa mohlo rozrušiť, že štát podporuje zvyky a sviatky, "ktoré je určite možné spojiť s katolicizmom" (citát zo zdôvodnenia súdneho rozhodnutia).

Mimochodom, z vytrvalého boja pani Lautsiovej a z absurdného jednomyseľného (!) rozhodnutia sudcov v Štrasburgu cítiť podobný misionársky fanatizmus, akým trpela stredoveká cirkev. S tým rozdielom, že ich fanatizmus je bezduchý.
http://nazory.pravda.sk/kedy-strasburg- ... k-nkom_p23

nieco podobne som napisal v teme o "diskriminacii neveriacich", takze s Danisom plne suhlasim.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Tá Fínka mala v prvom rade protestovať proti krížu na štátnej vlajke u seba doma
jackb napísal: Ak by sme rozhodnutie Štrasburgu dotiahli do dôsledkov, štát by mal spoločnosti nanútiť nielen zákaz krížov v školách, ale aj zrušenie voľných dní počas Vianoc a Veľkej noci. Pretože pani Lautsiovú by jedného dňa mohlo rozrušiť, že štát podporuje zvyky a sviatky, "ktoré je určite možné spojiť s katolicizmom" (citát zo zdôvodnenia súdneho rozhodnutia).
Verejné školy musia byť oslobodené od vianočnej propagandy a kolied. Chceme aby kresťanská propaganda bola zastavená. Masy židovských ľudí v Amerike majú právo žiadať od amerického vzdelávacieho systému, aby vynechal Vianoce z verejných škôl.
Jewish national day, New York, 14. december 1935
Prílohy
i_said_christmas.jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keď ideme rušiť "kresťanské" symboly, dúfam, že moslimovia vrámci uvedomelej východnej spoločnosti začnú rušiť vo svojich krajinách šariu, ich ženy prestanú nosiť plachty (mňa to pohoršuje), prestanú sa dennodenne vysmievať môjmu náboženskému idolu a vôbec, začnú sa správať ako vyspelá civilizácia - multikulturálne :P
v opačnom prípade nech sa strčia do diery a zakryjú deklom.

Nechajme si rozbrať našu bielu európu, prefarbime olympijský kruh, nechajme si vziať symboly našich národov... a emigrujme húfne do arábie :twisted: začnime tam stavať kostoly, baby tam budú chodiť v bikinách a pri najmenšej zmienke odporu im ukážeme, akí tolerantní sme boli my, tak to isté OČAKÁVAME aj OD NICH
kali520
Darca
Darca

tehla napísal:To ti ani vyvracať nebudem, že sa viedli vojny, lebo išlo o obdobie reformacie a delenie kresťanstva. Ale historia skôr dava za pravdu mne, kedže kresťania ovladli svet. Ako jednotlivci by to asi nedokazali, však.
Ovladnutie nejakych uzemi a koncin istymi kralovstvami nedokazuje zjednotenie.

Obvzvlast by som do toho netahal krestanstvo, lebo ty co objavovali napr Columbus, Vasco da Gama, Magaliens tak ich vypravi neboli krestanskeho charakteru, prave naopak chceli dokazat ze zem je gulata resp vtedajsia obchodna situacia vo svete ich to nutila spravit.
prave kresťania boli obviňovani zo „zaostalosti“, keď trpeli „predsudkami“ voči cudzincom. V Biblii sa jasne hovori, že Boh rozdelil svet na rasy a narody a chce, aby to tak aj zostalo.
V tom pripade si opat protireci, lebo v biblii boh hovori ze vseci su si rovni.
Ano, ale hovori sa, že spolu s Bohom si vyberaš aj svoj osud...
Ja by som tam pojem boh vymenil skor za zivotnu fylozofiu alebo vieru, potom by som s tym aj suhlasil.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

jackb napísal:...
A tie krize boli na stenach ci kde? Tak to mi to zakazovanie nepride nejak sokujuce... Ale v pripade, ze ich zakazuju ludom nosit, tak je to pre mna asi rovnako zvlastne ako zakazovanie hidzabov a jarmuliek na francuzskych skolach.
hughito
Redeemer
Redeemer

Na tom zákaze krížov nevidím nič zvláštneho a plne to schvaľujem.

Prečo by sa malo nejaké náboženstvo propagovať na neutrálnej pôde ako je škola ?

Boj za kríže nie je bojom o kríže

Kód: Vybrať všetko

Mýtus o kresťanskej tradícii v Európe a na Slovensku konkrétne je jedným z najrozšírenejších cirkevných mýtov, ktorý ma slúžiť ako argument na to, že cirkev musí byť akceptovaná štátom, s právom zasahovať do záležitosti štátu a tým aj do života každého občana.

Pravda o kultúrnych tradíciách v Európe a na Slovensku je konkrétne taká, že súčasťou týchto tradícií sú: antická kultúra, slovanské korene a kresťanské tradície, osvietenstvo a tradície občianskej odvahy a boja proti cirkevnému tmárstvu, ktoré podporovalo existenciu všetkých režimov zneužívajúcich obyčajného človeka a teda aj kresťana a tradície boja proti týmto režimom.

To čo sa dnes podsúva ako kresťanská tradícia je v skutočnosti prekrútená tisícročná tradícia stredovekého cirkevného tmárstva a cirkevnej totality, spojená s prenasledovaním inakšie mysliacich žien a mužov v samotnej cirkvi a samozrejme i mimo nej.

Ak hovoríme o totalite, obľúbenom termíne súčasnosti, musíme zdôrazniť predovšetkým skutočnosť, že vzorom totality, zatiaľ neprekonanej žiadnym spoločenským usporiadaním na európskom kontinente, ale možno smelo povedať že ani inde vo svete, bola cirkevná totalita po ktorej túži centralizovaná cirkevná hierarchia v kútiku svojej čiernej duše aj v súčasnosti.

Súčasný, falošný boj cirkvi za kríže, nie len v Taliansku, je bojom za udržanie otrasených pozícií, upadajúcej cirkvi. Rozhodujúca väčšina ľudí bez náboženského vyznania, rovnako ako Spoločnosť Prometheus, nemá nič proti veriacim. Rešpektujeme veriacich občanov a nie sme proti symbolom, ktoré používajú ako súkromné osoby, či už nosením retiazok s krížikom na krku alebo pri výzdobe v domácnosti, ani proti krížom na kostoloch a iných cirkevných objektoch.

Máme však výhrady proti tomu, aby kríž, tento ideologický symbol, bol umiestňovaný na miestach, ktoré s cirkvou nemajú nič spoločné a majú slúžiť všetkým občanom bez ohľadu na ich svetonázor. Sú to predovšetkým: úrady – štátne i samosprávne inštitúcie, štátne školy, kultúrne a iné zariadenia, ktorých zriaďovateľom nie je cirkev.

Cirkev je nebezpečná práve tým, že chce pod zámienkou boja za kríže, alebo iné náboženské symboly, či vieru, postaviť proti sebe občanov s rôznym pohľadom na svet. V našich podmienkach konkrétne veriacu väčšinu proti občanom bez náboženského vyznania a tým upevňovať svoje slabnúce pozície.

Spoločnosť Prometheus je proti akémukoľvek zneužívaniu tradícií, vrátane cirkevných, ktoré narúšajú pokoj v spoločnosti a medzi občanmi. Preto presadzujeme odluku cirkví od štátu, ako osvedčenú formu koexistencie moderného občianskeho, sekulárneho štátu so všetkými cirkvami.

Spoločnosť Prometheus je za odstránenie privilégií cirkví. Podporujeme sekulárny štát, ktorý sa riadi morálkou nezávislou na žiadnom náboženstve. Ten je zárukou pokojného života občanov, ktorí môžu slobodne veriť bez toho aby tým podporovali expanzívne chúťky cirkevnej hierarchie, ktorá zneužíva ich vieru a presvedčenie.
Pridržiavame sa názoru, že všetci ľudia, bez ohľadu na ich náboženskú vieru, alebo na ich presvedčenie, že bohovia neexistujú, sú bratia. Táto rozdielnosť v ich ľudskej jednote nesmie byť zneužívaná cirkvami ani politikmi.

Spoločnosť Prometheus
združenie svetských humanistov
na Slovensku
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade si opat protireci, lebo v biblii boh hovori ze vseci su si rovni.
ty tvrdíš, že si ľudia nie sú rovní? (dobre, dajme stranou politikov a podobne - pozrime sa na ľudstvo ako také, bez toho, čo sme zo seba sami spravili) V Biblii je mnoho zmienok o tom, ako Boh vyvýši Sion a podobne - na to asi narážaš - opäť ťa odkážem na to, že Boh mal pôvodne v pláne z Izraela spraviť ukážkový a "propagačno-náborársky" národ... holt, trochu mu to nevyšlo :?
hughito
Redeemer
Redeemer

holt, trochu mu to nevyšlo :?
To sa aj dá, aby Bohovi niečo nevyšlo ? Zaujímavé.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hughito - keď operuje s takým nespoľahlivým tvorom ako je človek...sa divíš?

inak: http://veda.sme.sk/c/5149313/stredozemi ... otopa.html

keď tu už dávnejšie bola reč o Noemovi...
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko napísal:Hughito - keď operuje s takým nespoľahlivým tvorom ako je človek...sa divíš?

inak: http://veda.sme.sk/c/5149313/stredozemi ... otopa.html

keď tu už dávnejšie bola reč o Noemovi...
No Boh stvoril človeka na svoj obraz, čiže tým pádom ani on nebude dokonalý, čo dokazuje aj prvé prikázanie a ľudský vlastnosť Boha = žiarlivosť.

A absolútne nechápem čo si chcel tým článkom povedať. Fakt to nemá nič spoločné s našou už uzavretou diskusiou o Noemovi.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

človek stvorený na Boží obraz - máme slobodnú vôľu, tak isto ako Boh, to je to "stvorenie na Jeho obraz" (niekto si pod tým predstaví aj antropoidného Boha, ale to je už myslím si nie správne). Máme právo a možnosť činiť rozhodnutia - už prví ľudia mali možnosť rozhodovania, mali právo výberu (celý príbeh o vyhnaní z raja a o eve papajúcej jablko hovorí v podstate o tom, že ľudia sa rozhodli nepočúvať Boha a na základe tohoto ich rozhodnutia boli z raja vyhostení).

To, že konáme a naše činy nám nie vždy prinesú žiadaný výsledok je prirodzené a tak je prirodzené aj pre Boha - keďže obaja máme slobodnú vôľu - môžme sa autonómne rozhodovať.

(k tomu článku - len mi pred chvíľou udrel do očí na sme.sk že teda nejaká tá potopa predsa len bola... ale nechajme to tak, tú debatu asi znova načínať nemusíme :smt003 )
Napísať odpoveď