Windows 7 originál alebo pirát...

Informácie o software, ankety...
QyncY
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Windows 7 originál alebo pirát...

Príspevok od používateľa QyncY »

Čaute,
plánujem kúpiť nový NB a chcel by som vedieť či sú s pirátskymi verziami nejaké veľké komplikácie a že či radšej kúpiť na nový NB originál...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ked uz kupujes novy NB, tak OS z neho tvori len nepatrnu sucast. Minimalne si usetris cas nahadzovanim systemu a ovladacov. NB bez OS ma zmysel jedine vtedy, ak do toho chces davat system, s akym sa nedistribuuje - tj linux a pod.
klokyno
Light Star
Light Star

Re: Windows 7 originál alebo pirát...

Príspevok od používateľa klokyno »

QyncY napísal:Čaute,
plánujem kúpiť nový NB a chcel by som vedieť či sú s pirátskymi verziami nejaké veľké komplikácie a že či radšej kúpiť na nový NB originál...
Určite radšej ušetrím 150€ a pohrám sa s tím celý výkend a môžem o niečo lepší NB kúpiť. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

v ziadnom NB nie je priplatok za OS 150E, tak netrep ;) .. navyse notebook nekupujem na pol roka, ale na viac - a to co teraz investujes do lepsieho HW, ti zostarne na cca rovnaku uroven ako slabsia konfiguracia za tri mesiace, zatial co system bude mat svoju hodnotu stale - po celu zivotnost NB.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tusim na lupa.cz ci cdr.cz bol pred nejakym priblizne rokom clanok o OS, kde kupujuci ziadal od svojho notebooku odstanit operacny system, pretoze si chce kupit notebook, nie vsak system. Predajca mu vyhovel a system dal prec pod podmienkou, ze dodrzi mlcanlivost. Kedze islo o clanok pre internetovy magazin, vsetko zverejnil, no aj tak kupil notebook bez systemu. Ak ma pamat neklame, tak za Vistu mu vratili okolo 1500 ceskych korun.
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3mus »

Osobne si myslim ze by si to mal urobit ako si zvyknuty. Ak si zvyknuty na oficialny software tak to bude pre teba jednoduchsie... Sam som bol na stiahnutom win7 teraz valim na originale a ziadny rozdiel som nezbadal... Teda ani s cracknutou verziou som nemal problemy, ak si teda zrucnejsi tak si mozes usetrit pekny peniaz a rozdiel ani nezbadas
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Jezisi zasa sa tu par jedincov hra na softwarovych anjelov straznych a j*be ostatnym pod nos tie sracky o tom ze kradnut sa nema a ked budu mat origo vsetko bude lepsie. Nechajte si to konecne.

QyncY ak stiahnes poriadny scenovy rls, niesu s tym absolutne ziadne problemy, dokonca aj aktualizacie mozes stahovat kedy sa ti zachce. Len ninstalujes a ficis, akurat ze pri instalacii nezadavas seriove cislo. Bezny uzivatel ani nema sancu zbadat rozdiel.
klokyno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa klokyno »

KoCi napísal:v ziadnom NB nie je priplatok za OS 150E, tak netrep ;) .. navyse notebook nekupujem na pol roka, ale na viac - a to co teraz investujes do lepsieho HW, ti zostarne na cca rovnaku uroven ako slabsia konfiguracia za tri mesiace, zatial co system bude mat svoju hodnotu stale - po celu zivotnost NB.
No čo som pozeral ntb tak sú aj také príplatky. Ale normal je okolo 80-100 záleží od toho akú značku kupuješ.

Tu máš príklad vyše 100€ príplatku za WIN-7. http://www.hojko.com/post1314269.html?h ... t=#1314269
3PO
Medium Professional
Medium Professional

moralizovanie

Príspevok od používateľa 3PO »

kradnut sa nema :)
bunkov007
Amateur
Amateur

Re: moralizovanie

Príspevok od používateľa bunkov007 »

3PO napísal:kradnut sa nema :)
ani zabijat a relita je ina :evil: :twisted:
jarino_to
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jarino_to »

keby si teraz kupujem nove PC alebo aj NB tak kupim bez OS a dam si tam ešte ten Windows 7 co je zadarmo do juna a potom by som sa rozhodol ..
Cesar
Addict
Addict

Re: moralizovanie

Príspevok od používateľa Cesar »

Hlavne to závisí od toho, čo tam budeš robiť.

Niekomu, kto používa samé opensource/free programy, na základné veci tak legálny win sa vtedy aj oplatí a má celkom "čistý" počítač.

Keď si si tam nainštaluješ aj tak 10 dvd werez hier, všetky možné drahé grafické a iné programy všetko načierno tak keby si mal problém s legálnosťou tak legálnost winu by bola len kvapka v mori, niektoré progarmy sú mnohonásobne drahšie ako windows.
QyncY
Expert
Expert

Príspevok od používateľa QyncY »

Ďakujem za názory, tak nakoniec som kúpil Toshibu s predinštalovanou Vistou, ale už som si nechal zaslať zadarmo upgrade na Windows 7 64 bit...
Napísať odpoveď