Windows 7 originál alebo pirát...
Windows 7 originál alebo pirát...
Čaute,
plánujem kúpiť nový NB a chcel by som vedieť či sú s pirátskymi verziami nejaké veľké komplikácie a že či radšej kúpiť na nový NB originál...
plánujem kúpiť nový NB a chcel by som vedieť či sú s pirátskymi verziami nejaké veľké komplikácie a že či radšej kúpiť na nový NB originál...
Re: Windows 7 originál alebo pirát...
Určite radšej ušetrím 150€ a pohrám sa s tím celý výkend a môžem o niečo lepší NB kúpiť.QyncY napísal:Čaute,
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tusim na lupa.cz ci cdr.cz bol pred nejakym priblizne rokom clanok o OS, kde kupujuci ziadal od svojho notebooku odstanit operacny system, pretoze si chce kupit notebook, nie vsak system. Predajca mu vyhovel a system dal prec pod podmienkou, ze dodrzi mlcanlivost. Kedze islo o clanok pre internetovy magazin, vsetko zverejnil, no aj tak kupil notebook bez systemu. Ak ma pamat neklame, tak za Vistu mu vratili okolo 1500 ceskych korun.
-
r3mus
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Osobne si myslim ze by si to mal urobit ako si zvyknuty. Ak si zvyknuty na oficialny software tak to bude pre teba jednoduchsie... Sam som bol na stiahnutom win7 teraz valim na originale a ziadny rozdiel som nezbadal... Teda ani s cracknutou verziou som nemal problemy, ak si teda zrucnejsi tak si mozes usetrit pekny peniaz a rozdiel ani nezbadas
Jezisi zasa sa tu par jedincov hra na softwarovych anjelov straznych a j*be ostatnym pod nos tie sracky o tom ze kradnut sa nema a ked budu mat origo vsetko bude lepsie. Nechajte si to konecne.
QyncY ak stiahnes poriadny scenovy rls, niesu s tym absolutne ziadne problemy, dokonca aj aktualizacie mozes stahovat kedy sa ti zachce. Len ninstalujes a ficis, akurat ze pri instalacii nezadavas seriove cislo. Bezny uzivatel ani nema sancu zbadat rozdiel.
QyncY ak stiahnes poriadny scenovy rls, niesu s tym absolutne ziadne problemy, dokonca aj aktualizacie mozes stahovat kedy sa ti zachce. Len ninstalujes a ficis, akurat ze pri instalacii nezadavas seriove cislo. Bezny uzivatel ani nema sancu zbadat rozdiel.
No čo som pozeral ntb tak sú aj také príplatky. Ale normal je okolo 80-100 záleží od toho akú značku kupuješ.KoCi napísal:v ziadnom NB nie je priplatok za OS 150E, tak netrep.. navyse notebook nekupujem na pol roka, ale na viac - a to co teraz investujes do lepsieho HW, ti zostarne na cca rovnaku uroven ako slabsia konfiguracia za tri mesiace, zatial co system bude mat svoju hodnotu stale - po celu zivotnost NB.
Tu máš príklad vyše 100€ príplatku za WIN-7. http://www.hojko.com/post1314269.html?h ... t=#1314269
moralizovanie
kradnut sa nema 
Re: moralizovanie
Hlavne to závisí od toho, čo tam budeš robiť.
Niekomu, kto používa samé opensource/free programy, na základné veci tak legálny win sa vtedy aj oplatí a má celkom "čistý" počítač.
Keď si si tam nainštaluješ aj tak 10 dvd werez hier, všetky možné drahé grafické a iné programy všetko načierno tak keby si mal problém s legálnosťou tak legálnost winu by bola len kvapka v mori, niektoré progarmy sú mnohonásobne drahšie ako windows.
Niekomu, kto používa samé opensource/free programy, na základné veci tak legálny win sa vtedy aj oplatí a má celkom "čistý" počítač.
Keď si si tam nainštaluješ aj tak 10 dvd werez hier, všetky možné drahé grafické a iné programy všetko načierno tak keby si mal problém s legálnosťou tak legálnost winu by bola len kvapka v mori, niektoré progarmy sú mnohonásobne drahšie ako windows.