Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nevychadzaju, opakujem, kresťania taketo sekty vždy potlačali a neuznavali. Samovražda je hriech btw.
No vždy ich nepotlačovali, až keď sa tieto odnože začali množiť Vatikán povedal DOSŤ a odvtedy je každý nový smer vychádzajúci z kresťanstva označený za sektu.
Lebo sam si jednym z nich, tiež furt len kvakaš :D
Ohromne vtipné. :?
Ti, ktori ju chcu nahradiť.
Židia že ? Uhádol som správne ?
Trikrat hadaj
Nato mi odpovedz ty.
Čo maju posudiť? Neviem o tom, žeby sa kresťania obkladali bombami a nechavali sa odpaliť na verejnych priestranstvach.
Ty asi trpíš nejakou závažnou poruchou chápania, načo mi toto vôbec píšeš ? Tvrdil som ja opak ?
Bavili sme sa o ( podľa mňa ) nebezpečnému učeniu o tom, že po smrti nie je koniec a ja som dával príklady.
Aha takže zrazu irelevantne veci, keď to nevyhovuje tvojim svetonazorom.
Nie zrazu, ale keď sa bavíme o nejakej veci, tak neviem prečo by som mal odbáčať od témy a písať aj o tom, aby sa ospravedlnili aj hentí a tamtí...
Prirodzene. Ovšem ine kapitoly tohto národa ťa už samozrejme nezaujimaju. Mimochodom židov nevyhosťovali len kresťania.
Opakujem, tu nerozoberáme Židov ako celok, ale rozoberali sme tu vzťah židov a kresťanov, tak sa vyjadrujem k tomu a máš pravdu, v tomto prípade ma nejakí Peržania a ich vzťah k židom nezaujímajú.
Nech sa Sion stane pánom sveta!
Všetci sme Židia !!!

:roll:
Dôvod? Je to predsa jedna zo zakladnych funkcii cirkvi.
Ty si to už asi nevládal dočítať celé....v sekulárnej spoločnosti.

A celkovo, nech si cirkev svoje kárne a mravné funkcie praktizuje na svojich ovečkách ( ako napríklad na tebe ) a ostatných ( neveriacich ) nechá na pokoji.

Neviem z akeho dôvodu použivaš opäť moslimov proti kresťanom. Veď to je uplne ina zaležitosť
No to sa spýtaj pána docenta Chmelára, ak si si nestačil všimnúť, ten článok napísal on.
Ano, a vieme, komu to vyhovuje a kto potrebuje tuto „revolučnu“ spoločnosť, aby sa sam mohol chopiť moci.
Áno, samozrejme, že to vieme tehla. No predsa Židom !
:lol:
Absurdnosť.

kali :
Hughito ten tvoj nazor na zidov a nenavist krestanov voci nim je dost skresleny a az by som povedal ze je to iba tvoj dohad.
Ako môžeš vôbec takéto niečo napísať ?
Aký môj dohad ? To nie je žiadny môj dohad, ja som tu dával prepisoval iba historické reálie, ktoré to jasne dokazujú, nič viac.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ako môžeš vôbec takéto niečo napísať ?
Aký môj dohad ? To nie je žiadny môj dohad, ja som tu dával prepisoval iba historické reálie, ktoré to jasne dokazujú, nič viac.
A podal si to tak ze jediny dovod nenavisti voci zidom bolo to ze zabili krista, pricom uplne ignorujes ich paraziticku povahu ktora bola hlavnym dovodom nenavisti voci nim.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

tehla napísal:Ešte jeden članok o prebiehajucej „sekularizácii“ v spoločnosti
Neviem, ci to je reakcia na mna, ale tvrdil tu niekto, ze sekularizacia prebieha aj v Izraeli?
kali520 napísal:
Vzhladom na to, ze EU nema 31 statov, to bude asi jedna z tych kvalitnejsich xenofobnych propagand, co?
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:A podal si to tak ze jediny dovod nenavisti voci zidom bolo to ze zabili krista, pricom uplne ignorujes ich paraziticku povahu ktora bola hlavnym dovodom nenavisti voci nim.
Ja som nikde nevylúčil aj iné dôvody, ale podľa mňa je hlavným tento, čo potvrdzujú aj slová Jana Chrystozoma, ale celkovo by to aj sedelo na primitívne chápania vtedajších ľudí. Stačilo, že nejaká cirkevná autorita vyhlásila, že Židia môžu za smrť Krista a ľudia to brali ako fakt a stačilo im to.

Ale ja som sa tu v tom pôvodnom príspevku ani nesnažil rozoberať príčinu nenávisti voči Židom, ale skôr dokázať fakt, že tá nenávisť od kresťanov tu bola od začiatku. :idea:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ty asi trpíš nejakou závažnou poruchou chápania, načo mi toto vôbec píšeš ? Tvrdil som ja opak ?
Bavili sme sa o ( podľa mňa ) nebezpečnému učeniu o tom, že po smrti nie je koniec a ja som dával príklady.
Aby sme boli presní, tvrdil si, že jedným z rizík viery v posmrtný život je aj hrozba vybuchujúcich uterákov. S tým súhlasím. No aby sme boli úprimní, ja som ti uviedol tiež nejaké protiargumenty... a medzi nimi bolo napríklad aj to, že človek, ktorý neverí v posmrtný život, nemá čo stratiť a tak tú bombu môže tak isto ľahko odpáliť, pretože ho za jeho hrozný čin nikto nepotrestá... jeho motívy môžu byť nasledovné (prehnaný patriotizmus a odpor voči okupantom, sfanatizovanie politickým vodcom, alebo aj obyčajná duševná úchylka). Takže tvoje tvrdenie je pravdivé len čiastočne - nie je použiteľné ako argument nebezpečnosti viery v posmrtný život :wink:

ad nenávisť k židom od začiatku: toto by som netvrdil. Pozri sa na toto: Pavol písal list hebrejcom, boli vyslaní apoštoli medzi židov... aby ich obrátili na kresťanstvo a ukázali im, koho zabili.
Ja som osobne židom vďačný, že Ježiša zabili - keď už Bohu nevyšiel jeho plán s ukážkovým národom, tak si ich použil aspoň takto: židia zabijú Ježiša, aby jeho smrť bola zástupnou obeťou ľudí voči Bohu a aj ja som mal týmto zmyté všetky viny... - toto znie síce strašne kostrbato, no je to asi na trošku dlhšiu debatu iným smerom, len proste, že mne vôbec nevadí, že židia Ježiša zabili, veď On koniec koncov sem prišiel práve pre to, aby bol zabitý... tak aká nenávisť voči židom? Ja som rád, aspoň mám istotu spasenia :P
kali520
Darca
Darca

naura napísal:Vzhladom na to, ze EU nema 31 statov, to bude asi jedna z tych kvalitnejsich xenofobnych propagand, co?
Vzhladom nato ze sa to netyka podstaty celeho videa a jedna sa o chybu tak asi nie

http://europa.eu/abc/keyfigures/sizeand ... htm#chart7

V súčasnosti rastie celkový počet obyvateľov EÚ hlavne vďaka čistej migrácii. Skutočne, za posledné roky by sa bez prisťahovalectva znížil počet obyvateľov v Nemecku, Grécku a Taliansku. Prisťahovalectvo prináša do EÚ mladých ľudí, ktorých pracovná sila EÚ tak veľmi potrebuje.
hughito napísal:Ale ja som sa tu v tom pôvodnom príspevku ani nesnažil rozoberať príčinu nenávisti voči Židom, ale skôr dokázať fakt, že tá nenávisť od kresťanov tu bola od začiatku.
Ano, a ja ti hovorim ze tu bola dlho pred krestanstvom, takze vrazda krista s tym ma len velmi malo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Aby sme boli presní, tvrdil si, že jedným z rizík viery v posmrtný život je aj hrozba vybuchujúcich uterákov. S tým súhlasím. No aby sme boli úprimní, ja som ti uviedol tiež nejaké protiargumenty... a medzi nimi bolo napríklad aj to, že človek, ktorý neverí v posmrtný život, nemá čo stratiť a tak tú bombu môže tak isto ľahko odpáliť, pretože ho za jeho hrozný čin nikto nepotrestá...
Stoporko, to ani zďaleka nie je to isté.
Človek sa smrti jednoducho bojí, je to jeden z najväčších strachov, strach zo smrti.
To neviem koľko tých atentátnikov by si povedalo ( ale nevylučujem, že niekto k tomu pristupuje aj takto ) : "Však nevadí, zabijem sa, ale aspoň ma nikto nepotrestá."

Zato veriaci atentátnik ( moslim ) má nielenže istotu v tom, že ho nikto nepotrestá, ale on má "istotu", že bude za svoj čin velebený, že urobil niečo správne a zato sa dostane do neba/raja kde bude mať v podstate ten najlepší možný život.

Dúfam, že vidíš ten rozdiel.

kali :
Ano, a ja ti hovorim ze tu bola dlho pred krestanstvom, takze vrazda krista s tym ma len velmi malo.
Vo vzťahu ku kresťanom ?
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

kali520 napísal:Vzhladom nato ze sa to netyka podstaty celeho videa a jedna sa o chybu tak asi nie
Poukazuje to na serioznost. Ak ti to pride normalne, tak mi je luto...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:Ale ja som sa tu v tom pôvodnom príspevku ani nesnažil rozoberať príčinu nenávisti voči Židom, ale skôr dokázať fakt, že tá nenávisť od kresťanov tu bola od začiatku. ..
Hughito, zavádzaš. Tá nenávisť je skôr opačného charakteru, keď berieme do úvahy talmud. Židia boli vyhosťovaní kôli svojej činnosti, ktoru robia aj dnes a to snaha o ovladnutie spoločnosti, užernictvo, parazitizmus. atd a ako už bolo spominane, nešlo ani náhodou len o kresťanov. Ak sa to dialo v rôznych obdobiach, rôznych kútoch sveta, nezávisle na sebe, chyba bude asi niekde inde a asi aj na tvojom prijímači.
hughito napísal:No to sa spýtaj pána docenta Chmelára, ak si si nestačil všimnúť, ten článok napísal on.
Ak tu daš nejaky članok, tak by si to mal vedieť aj obhajiť.
hughito napísal:Bavili sme sa o ( podľa mňa ) nebezpečnému učeniu o tom, že po smrti nie je koniec a ja som dával príklady.
Pozri sa ako ľahko si zneužiteľny ty. Dobre, že nejdeš viesť revoluciu – nech sa zo všetkych križovatiek stanú kruhové objazdy, len preto, že ti niekto nahovara, že je to potrebne. Použivaš pojmy bez toho, aby si o nich vôbec rozmyšľal. Prečo človek ako ty chce vlastne sekularnu spoločnosť? Bez križov, bez Boha, bez sviatkov, bez mravoučnej funkcie cirkvi atd? Nedava to zmysel. (zamyšľal si sa niekedy nad pojmom Tele-vízia? Vízia, ktorú ti niekto ponúka a tá môže byť v súlade so záujmami toho, kto tu televiziu ovlada.)
hughito napísal:Všetci sme Židia !!!

Áno, samozrejme, že to vieme tehla. No predsa Židom !

Absurdnosť.
vyjadruješ sa o veciach o ktorych nič nevieš, ani len nie si schopny si ich zistiť a potom aj tvoja argumentacia vyzera takto. Vieš vôbec čo je to sionizmus? Vieš, že ide o rasisticku ideologiu (ktora bola za rasisticku označena aj OSN), a ista skupina ľudi sa ňou riadi? To, že to budeš donekonečna len zosmiešňovať bez toho, aby si vôbec mal šajnu o čom hovoriš je iba strata času. Povedz vlastne, prečo je podľa teba sionizmus nerealny.
hughito napísal:A celkovo, nech si cirkev svoje kárne a mravné funkcie praktizuje na svojich ovečkách ( ako napríklad na tebe ) a ostatných ( neveriacich ) nechá na pokoji.
A prečo ty nenechaš na pokoji cirkev? Aha, takže v sekularnej spoločnosti, nemá čo hľadať mravoučná a kárna funkcia, potom je uplne jasne, prečo chceš zrušiť cirkev a podporovať feťakov z ĽPR, ty ovečka.
nauraa napísal:Neviem, ci to je reakcia na mna, ale tvrdil tu niekto, ze sekularizacia prebieha aj v Izraeli?
Hm, ako by si teda objasnila, že mnoho židovských autorov podporuje sekularizaciu na západe, židia sú známy tým, že propagujú ateizmus, vysmievaju sa z viery, pišu anti-nabožensku literaturu, točia anti-kresťanske filmy a zrazu maju svoj štat, ktory vôbec tieto pravidla nedodržiava, prave naopak. To je trocha zvlaštne, nie?
hughito
Redeemer
Redeemer

Hughito, zavádzaš. Tá nenávisť je skôr opačného charakteru, keď berieme do úvahy talmud
Ja som si istý, že tá nenávisť je z obidvoch strán, proste, prepáčte za výraz, ale je*ať sa kvôli tomu, že ja verím tomuto náboženstvu a ja tomuto je vrcholne retardované.

Parazitizmus ?
Niečo vám sem prepíšem ( pre teba a kaliho ) :

V 11. a 12. storočí, kedy sa zaznamenal veľký rozmach remesiel a remeselníci sa združovali do cechov, bolo členstvo viazané na prísahu. To židov znova vylúčilo. Zostalo im požičiavanie peňazí, zmenárenstvo a bankovníctvo.

Ak tu daš nejaky članok, tak by si to mal vedieť aj obhajiť.
Samozrejme, ako celok áno, ale hentaké detailné, vytrhnuté veci z kontextu smeruj na neho. Ja predsa nemôžem vedieť, prečo to použil.
Pozri sa ako ľahko si zneužiteľny ty. Dobre, že nejdeš viesť revoluciu – nech sa zo všetkych križovatiek stanú kruhové objazdy, len preto, že ti niekto nahovara, že je to potrebne. Použivaš pojmy bez toho, aby si o nich vôbec rozmyšľal. Prečo človek ako ty chce vlastne sekularnu spoločnosť? Bez križov, bez Boha, bez sviatkov, bez mravoučnej funkcie cirkvi atd? Nedava to zmysel.
Zjavne si veľa vecí nepochopil.
Mne je Boh ukradnutý, nech si každý kto chce kľudne verí a takisto nosí kríž na krku, ja som za odluku cirkvi od štátu, aby sa cirkevní papaláši nemohli miešať do môjho života. Takisto nechcem z mojich daní podporovať cirkev ako organizáciu, ktorá sa mi hnusí.
Prečo cirkevná daň neplatí len pre veriacich ? To by si videl, ako by kleslo číslo veriacich, už by to zaškrtnutie kolonky veriaci nebolo len dobré, ale prinieslo by to aj nejaký záväzok.

A na také otázky ako kladieš sa ja môžem spýtať : Načo si veriaci ? Prečo chceš, aby mala cirkev veľkú moc ?

A k tej tvojej vsuvke o televízii som teda nepochopil, prepáč. :roll:
vyjadruješ sa o veciach o ktorych nič nevieš
Tvoje videnia Žida za všetkým je úplne smiešne, ale veď, ako chceš.
A prečo ty nenechaš na pokoji cirkev?
A prečo ona nenechá na pokoji mňa a ostatných ľudí ? Prečo musím, pýtam sa zas, ju dotovať ( z daní pre štát ? ).
Aha, takže v sekularnej spoločnosti, nemá čo hľadať mravoučná a kárna funkcia
Ty si neuveriteľný prekrúcač, krásne vytrhuješ z kontextu a primitívne útočíš. Fakt úbohé.
V sekulárnej spoločnosti nemá čo hľadať mravoučná a kárna funkcia OD CIRKVI.
prečo chceš zrušiť cirkev a podporovať feťakov z ĽPR, ty ovečka.
Áno, chcem zrušiť cirkev a podporovať fetákov z LPR aby sa tu mohlo fetovať. A všade !! :lol: :lol:
A ešte ssom rád, že mi vkladáš do úst niečo, čo som nenapísal = zrušiť cirkev.
židia sú známy tým, že propagujú ateizmus, vysmievaju sa z viery,
Áno, celý ateizmus je židovský, každý ateista je žid.
Je nám to jasné tehla, židia vymysleli ateizmus aby zničili kresťanstvo a mohli nastoliť sionistickú vládu Židov !!! :lol:
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ja som si istý, že tá nenávisť je z obidvoch strán, proste, prepáčte za výraz, ale je*ať sa kvôli tomu, že ja verím tomuto náboženstvu a ja tomuto je vrcholne retardované.
Tu nejde o vieru ale o svoje rasove presvedcenie. Zidia ho maju velmi silne. Dokazov je mnoho za chvilu uvediem, ale jeden z nich je ze si dokazali vylobovat svoj vlastny stat na uzemi kde tvorili asi 2-5% mensinu.

Pochop uz konecne ze zid bol ten kto tvoril minoritu v krestanskej alebo europskej spolocnosti a aj napriek tomu sa k svojmu hostitelovi choval paraziticky.

Dalsia vec je talmud a jeho nenavistne postoje, uz som sem uviedol, zato novy zakon ma postoje skorej samovrazedne a rozdelujuce, takze neviem zase o com taras.
V 11. a 12. storočí, kedy sa zaznamenal veľký rozmach remesiel a remeselníci sa združovali do cechov, bolo členstvo viazané na prísahu. To židov znova vylúčilo. Zostalo im požičiavanie peňazí, zmenárenstvo a bankovníctvo.
Preco sa zid nemohol zaviazat prisahou? Alebo zid pred tymto obdobim poctivo robotoval na poli? Preco automaticky sa musel venovat bankovnictvu ked sa mohol venovat aj rolnictvu? Odpoved je jednoducho, lebo zid nevie robit, vie len spekulovat.
Tvoje videnia Žida za všetkým je úplne smiešne, ale veď, ako chceš.
Loby I.
Loby II.
Loby III.

http://www.europskenarody.info/GEORGE_S ... VCAMI.html
http://www.europskenarody.info/rothschi ... tnica.html
http://www.europskenarody.info/Sionisti ... tional.pdf

Mozes vyvracat, diskutovat, vyjadrit sa ake su tam nezrovnalosti a podobne...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tu nejde o vieru ale o svoje rasove presvedcenie.
Áno, zjavne ho majú veľmi silné a čo ? Čo s tým akože mám ja robiť ? Sú súdržní a vedia si pomáhať, ja neviem, čo viac k tomu napísať.
Pochop uz konecne ze zid bol ten kto tvoril minoritu v krestanskej alebo europskej spolocnosti a aj napriek tomu sa k svojmu hostitelovi choval paraziticky.
Generalizovanie jak prasa, kto je Žid musí byť parazit.
Áno, iní neparazitujú, to iba Židia.
Dalsia vec je talmud a jeho nenavistne postoje, uz som sem uviedol, zato novy zakon ma postoje skorej samovrazedne a rozdelujuce, takze neviem zase o com taras.
Ja som sa nevyjadroval k svätým knihám, ale k činom, čiže k historickým reáliám a nie nejakým neustále dokola opakovaným citátom z Talmudu na prop.sk. A z týchto reálií jasne vyplýva, že kresťania určite nezaháľali čo sa týka likvidácie a obmedzovania Židov. Takisto netvrdím, že Židia sú/boli "svätí", viď tie vaše citáty.
Robiť niekomu "zle" na základe náboženského presvedčenia je CHORÉ.
Preco sa zid nemohol zaviazat prisahou?
Lebo (opäť prepisujem z knihy, aj keď časovo to nesedí na ten prepis hore, ale vyjadruje to určite aj vtedajšiu situáciu) :

Kód: Vybrať všetko

Pius 9. (1846-1878) vyvíjal tlak na Toskánsko, aby zakázali židom lekársku prax. Odsudzoval tiež rakúsku ústavu, ktorá židom povolila vzdelanie. Práve cirkevné učenie ako vedúca ideológia v Európe spôsobila, že židia ani za feudalizmu nemohli od feudálov získať do svojho držania pôdu, pretože bolo viazané na prísahu.
Ďalší prepis :

V pápežských štátoch boli vytvorené GHETTA, kde boli židia izolovaní. Boli donútení predať svoj majetok za smiešne nízke ceny kresťanom ( stredoveká "arizácia" ), mali zakázané niektoré obchodné činnosti a mohli predávať iba staré šatstvo (vetešnictví). 
A niečo nakoniec...

Pápež Gregor 7. (1572-1585) dospel k záveru, že vina židov za ukrižovanie Krista s odstupom času narastá...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Stoporko, to ani zďaleka nie je to isté.
Človek sa smrti jednoducho bojí, je to jeden z najväčších strachov, strach zo smrti.
To neviem koľko tých atentátnikov by si povedalo ( ale nevylučujem, že niekto k tomu pristupuje aj takto ) : "Však nevadí, zabijem sa, ale aspoň ma nikto nepotrestá."

Zato veriaci atentátnik ( moslim ) má nielenže istotu v tom, že ho nikto nepotrestá, ale on má "istotu", že bude za svoj čin velebený, že urobil niečo správne a zato sa dostane do neba/raja kde bude mať v podstate ten najlepší možný život.

Dúfam, že vidíš ten rozdiel.
rozdiel medzi nimi vidím len v zdôvodnení si, prečo mu nevadí umrieť. Proste čo mu berie ten strach zo smrti. Motivácia, prečo BY TO MAL SPRAVIŤ je už niečo naprosto odlišné - moslim sa nejde zabiť pre to, lebo mu bude po smrti lepšie (častý blud prezentovaný v západných krajinách ako fakt), ale pre to, lebo je to prioritne jeho forma boja proti západu. To, že podľa jeho viery potom bude v nebi klátiť 77 panien či koľko...to je len štedrý bonus :P

oproste: obaja, uterák aj žoldnier majú motiváciu zabiť/nechať sa zabiť. A oboch ich spája fakt, že sa neboja smrti - jeden pre to, lebo neverí v posmrtný život (žoldnier) a druhý sa teší na súloženie s pannami, ktoré konečne nebudú nosiť sárí. Takže vyvodzovať z tohto, že viera v posmrtný život je nebezpečná, je absurdné. Keďže oboje, viera aj neviera v posmrtný život môže byť debilmi zneužitá na vyhodenie sa do vzduchu - to je to, čo sa snažím povedať. Na druhej strane, viera v posmrtný život aj neviera v neho má aj svoje pozitíva... takže sa objektívne nedá povedať, čo je lepšie... každý má možnosť výberu, je to každého osobný boj.

vás tí židia ešte neprešli? :shock:
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Áno, zjavne ho majú veľmi silné a čo ? Čo s tým akože mám ja robiť ? Sú súdržní a vedia si pomáhať, ja neviem, čo viac k tomu napísať.
No minimalne si sa mal dovtipit ze prave pretoto tie tvoje prepisi co si citoval nemaju ziadne opodstatnenie lebo je to vlastne len reakcia na ich cinnost.
hughito napísal:Generalizovanie jak prasa, kto je Žid musí byť parazit.
Áno, iní neparazitujú, to iba Židia.
Zbytocne ti vysvetlovat rozdielny pomer ked si tomu nepochopil aj v teme o ciganoch, no nepochopil, skor odignoroval.
hughito napísal:Robiť niekomu "zle" na základe náboženského presvedčenia je CHORÉ.
Suhlasim, lenze krestania to nerobili zo svojho presvedcenia ale reagovali na to zidovske presvedcenie.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:Ja som si istý, že tá nenávisť je z obidvoch strán, proste, prepáčte za výraz, ale je*ať sa kvôli tomu, že ja verím tomuto náboženstvu a ja tomuto je vrcholne retardované. .
A ty si mysliš, že keď im to povieš, tak prestanu?

Dnešny vzťah kresťanov a židov v skratke:
Farar si umyva auto. V ramci sirokeho ekumenizmu sa rozhodne, ze umyje auto aj susedovi - rabinovi. Vezme vedro vody a s radostnym usmevom, chvaliac Pana za tento dobry skutok, ktory mu pripravil, uskutocni svoj umysel. Ledva skoncil umyvanie, ozve sa divny skripot. Farar sa obzrie a vidi rabina s pilkou, ako pili vyfuk na jeho aute.
- Preco mi pilis vyfuk?
- Ty si moje auto pokrstil, ja tvoje obrezem!
hughito napísal:Takisto nechcem z mojich daní podporovať cirkev ako organizáciu, ktorá sa mi hnusí. .
Z daní sa podporuje veľa vecí, ktoré neslúžia všetkým a 80% Slovákov je kresťanov, takže by si sa mohol už konečne aj v niečom prispôsobiť pan kraľ. Hlavna vec, že chceš vo veľkom podporovať 300 000 neproduktivnych (resp. kontraproduktivnych) ciganov a ich množenie na ukor bielych...
hughito napísal:V sekulárnej spoločnosti nemá čo hľadať mravoučná a kárna funkcia OD CIRKVI..
A od koho? Od politikov? Alebo od nadacii Georgea Sorosa? Alebo sfetovanych ĽPR? lol
hughito napísal:A k tej tvojej vsuvke o televízii som teda nepochopil, prepáč. .
Viacej veci si nepochopil, nevadi, nechaj už tak.
Stoporko napísal:je to každého osobný boj..
asi tak.
Stoporko napísal:vás tí židia ešte neprešli?
no hlavne to ešte neprešlo ich :wink:
Prílohy
židia v kultúre.jpg
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

k tej židovskej svetovláde - pripusťme, že ty a kali máte pravdu (netvrdím, že sa mýlite, s niektorými vašimi názormi súhlasím, no danú problematiku proste neriešim) - čo s týmto problémom chceš ty osobne robiť? Ako chceš čeliť židovskej svetovláde a vymývaniu mozgov? (napr. "vtipné" TV show ako Kutyil a podobné paskvily) Môj osobný prístup - budem vychovávať svoje deti (ktoré ešte nemám - ale mám "pokusného králika" o 10 rokov mladšieho brata...) tak, aby mali podobné morálne hodnoty a postoje ako ja, nesmiali sa pri každom "vtipe" Hovno... Hahahahaha.... a neverili všetkému, čo im kto povie. Myslím, že nikto z nás tieto konšpiračné teórie nikdy nevyrieši a ani v globálnom merítku neovplyvní - veď sa ako národ a ani ako jednotlivci ani len nevieme zbaviť tých hlupákov v parlamente!!!
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko :
to je len štedrý bonus
Tak ale to je podľa mňa dosť závažný bonus, keby neverili v to, že skončia v nebi a budú tam klátiť 77 panien, asi by do toho s takou vervou neišli.
Silno o tom pochybujem.

Inak, každý nato máme svoj pohľad a tak to aj zostane.
vás tí židia ešte neprešli?
Ja by som od toho rád odpichol preč, ale nedá sa.. :)

kali :
reakcia na ich cinnost.
Daj niečo konkrétne, prečo kresťania tak strašne nenávideli židov a robili im všetko to, čo som napísal ( a že je toho viac, tomu ver ) ak teda neberieš ako dôvod to, že židia zabili Krista.
Zbytocne ti vysvetlovat rozdielny pomer
Akože, keď aplikuješ tie svoje pomery na cigánov, to ešte chápem, ale odkiaľ berieš tieto pomery na Židov, tak to fakt neviem.
To vieš len ty, tehla a prop.sk
Suhlasim, lenze krestania to nerobili zo svojho presvedcenia ale reagovali na to zidovske presvedcenie.
Tu sa opäť dostávame k tomu, čo bolo teda tým spúšťačom. Podľa mňa primárne to, že židia ukrižovali Krista.

tehla :
A ty si mysliš, že keď im to povieš, tak prestanu?
Nemyslím, tak "naivný" nie som, ja som to len skonštatoval.

Náboženský fanatizmus u mnohých jedincov je taký veľký, že im zastiera rozum a racionálne uvažovanie a akákoľvek rozumná diskusia s nimi je prakticky nemožná.
80% Slovákov je kresťanov
Tak prečo si 80 % Slovákov nedotuje cirkev sama ? Prečo sa tam ťahá aj 20 % ľudí iných vyznaní či bez vyznania ?
Hlavna vec, že chceš vo veľkom podporovať 300 000 neproduktivnych cigánov
Áno, a ešte nájdi kde som to napísal a zatlieskam ti a ujdem z tohto fóra.
:roll:

A od koho? Od politikov? Alebo od nadacii Georgea Sorosa? Alebo sfetovanych ĽPR? lol
Mne sa napríklad páči morálka, ktorú presadzujú humanisti, respektíve humanistický pohľad na svet.
Viacej veci si nepochopil, nevadi, nechaj už tak.
:lol: Podľa seba súdim teba.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Daj niečo konkrétne, prečo kresťania tak strašne nenávideli židov a robili im všetko to, čo som napísal ( a že je toho viac, tomu ver ) ak teda neberieš ako dôvod to, že židia zabili Krista.
hughito napísal:Tu sa opäť dostávame k tomu, čo bolo teda tým spúšťačom. Podľa mňa primárne to, že židia ukrižovali Krista.
Ja uz som to povedal nie raz, ich prazaticky povaha, lichvarcenie, uzera a nenavist voci gojimom (tora z ktorej vzisiel talmud a ich rasisticke myslienky tu boli davno pred krestanstvom).

alebo http://prop.sk/je_toto_antisemitizmus.html co som tu uz daval a opat si odignoroval.
hughito napísal:Akože, keď aplikuješ tie svoje pomery na cigánov, to ešte chápem, ale odkiaľ berieš tieto pomery na Židov, tak to fakt neviem.
To vieš len ty, tehla a prop.sk
Zidia za celu svoju historiu nic nevymsleli, nezalozili ziadnu civilizaciu, kulturu alebo narod, nikdy nic nevedeli tvorit alebo pracovat a aj napriek tomu su na najvyzsich postoch vo svete. Ako mi to vysvetlis?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Áno, a ešte nájdi kde som to napísal a zatlieskam ti a ujdem z tohto fóra.

Mne sa napríklad páči morálka, ktorú presadzujú humanisti, respektíve humanistický pohľad na svet.
sám si si aj odpovedal :smt006 ale neodchádzaj, napríklad mne by si tu chýbal.

môžem sa všetkých antižidov tu na fóre spýtať jednu otázku? - prečo by mali kresťania nenávidieť židov za to, že nám zabili Ježiša? Však len vďaka jeho smrti majú kresťania istý večný život... :wink:

viem, že aj napr. Luther (ten stredoveký) židov za zabitie Ježiša nemal v láske... no stále mi uniká, že prečo. Veď nebyť toho, že ho dajú zabiť (a on sem prišiel pre to, aby bol zabitý...), tak nebude žiadna zástupná obeť a všetci skončíme v <i> a nie v nebi...
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Zidia za celu svoju historiu nic nevymsleli, nezalozili ziadnu civilizaciu, kulturu alebo narod, nikdy nic nevedeli tvorit alebo pracovat a aj napriek tomu su na najvyzsich postoch vo svete. Ako mi to vysvetlis?
Takže kresťania boli v minulosti totálne mierumilovní a skromní a to, že padlo pár stotisíc židov...no a čo, však si zato mohli sami, provokovali.

Inak ty ignoruješ tie rôzne vyhlásenia pápežov či vrchných cirkevných predstaviteľov, ktoré hovoria o tom, čo bolo "jablkom nesváru".

Zidia za celu svoju historiu nic nevymsleli, nezalozili ziadnu civilizaciu, kulturu alebo narod, nikdy nic nevedeli tvorit alebo pracovat a aj napriek tomu su na najvyzsich postoch vo svete. Ako mi to vysvetlis?
No asi to s nimi také zle nebude a takí neschopní nebudú, keď sa nachádzajú v rôznych špičkách.
Zrejme majú silnú etnickú uvedomelosť, pomáhajú si navzájom, sú súdržní, etc.
Toto napríklad hralo rolu pri osídľovaní Ameriky, preto tam Židia získali takú moc.
A na druhú stranu, určite je za tým aj plno špiny, korupcie, podvádzania, ale to sa dnes deje stále a všade, v každej politike, je to všetko jedna veľký špinavosť a teda, aby som sa dostal k záveru, nechápem, prečo by som mal zato obviňovať a nenávidieť zrovna Židov.

Stoporko :
sám si si aj odpovedal
Heh, tak to si myslíš len ty a možno tu naši kolegovia kali a tehla, ktorí za tým budú určite vidieť židovské spiknutie.
viem, že aj napr. Luther (ten stredoveký) židov za zabitie Ježiša nemal v láske... no stále mi uniká, že prečo. Veď nebyť toho, že ho dajú zabiť (a on sem prišiel pre to, aby bol zabitý...), tak nebude žiadna zástupná obeť a všetci skončíme v <i> a nie v nebi...
Tebe to nepríde tak trošku celé postavené na hlavu ? :)

A inak som rád, že by som ti chýbal. :D
Napísať odpoveď