Kofeinove sialenstvo
káva
Netreba to s kofeínom preháňat.Ani s inými podobnými látkami.Kamarát raz vypil liter nejakého nápoja a o 2 ráno vytepoval celý byt jak bol naspeedovaný
Ináč k téme , ja len občas to 3in 1 nescaffe či čo to je
káva mi chutí ale keď potrebujem byť hore tak sa ju snažím nahrádzať čajom.
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja som raz vypil cca 7 kav a 3 caje pocas 4 hodin a to ze som nemohol zaspat bolo to posledne co ma trapilo. Lakal som sa vlastneho tiena, absolutne stavy uzkosti, z mikiny na kresle som skoro chytil infarkt a ked som si lahol tak som akosi necitil hmotnost svojho tela(neiem ako to opisat, ale prijemne to teda nebolo...)
Taktiez je pre mna velmi neprijemna kombinacia kofein+thc...
Inak kavu si obcas dam ked potrebujem nezaspat, pijem vzdy s mliekom a hromadou cukru, ale niak zvlastn mi nechuti. Co sa tyka inych kofeinovych napojov caj aj mate mi chuti omnoho viac ale tam vobec nepocitujem neake ucinky..
Taktiez je pre mna velmi neprijemna kombinacia kofein+thc...
Inak kavu si obcas dam ked potrebujem nezaspat, pijem vzdy s mliekom a hromadou cukru, ale niak zvlastn mi nechuti. Co sa tyka inych kofeinovych napojov caj aj mate mi chuti omnoho viac ale tam vobec nepocitujem neake ucinky..
-
qwerty-xyz
jo jo jo, vyskusane vcera, kofein s paralenom. Strasna pecka. Som myslel ze z koze vyskocim .... bohove to bolo.este keby som sa tak ucil a nehral CS po sieti, tak by som to mohol vyuzit lepsie, ale tak co narobim, inak z tej kombinacie nie a nie zaspat . . .
dneska uz mam litrovy energeticky pred sebou a ide sa asi znova . . .
Kto nato nema gule nech to nerobi, . . . este vas zoberie sanitka, . .
dneska uz mam litrovy energeticky pred sebou a ide sa asi znova . . .
-
dew6
Light Star
Kávičku som si po prvýkrát dopriala ešte na stavebnej, keď som toho mala veľa a potom to prešlo to takých extrémov, že noci pri rysovaní som si bez "mojej pomocníčky" nevedela ani len predstaviť. A to bolo v množstvách cca liter na jeden pauzák (pravá silná turecká samozrejme)
Keď som si asi v prvom ročníku na vysokej uvedomila, že min. 3 automatové kávy denne idú do peňazí a že bez toho neviem fungovať, postupne som prestala...
Skoro po roku som si dnes kávičku dopriala a bola som veľmi veselá a živá, napriek predchádzajúcej zlej nálade
Asi mi to chýbalo...
Inak obľubujem chuť a arómu tureckej kávy - vadia mi len pozostatky v šálke (sós tomu vravíme)...
Skúšala som so škoricou, aj s vanilkou a čokoládou, ale klasika je klasika...
(káva bez cukru s citrónom je vraj dobrá proti migréne
)
Keď som si asi v prvom ročníku na vysokej uvedomila, že min. 3 automatové kávy denne idú do peňazí a že bez toho neviem fungovať, postupne som prestala...
Skoro po roku som si dnes kávičku dopriala a bola som veľmi veselá a živá, napriek predchádzajúcej zlej nálade
Asi mi to chýbalo...
Inak obľubujem chuť a arómu tureckej kávy - vadia mi len pozostatky v šálke (sós tomu vravíme)...
Skúšala som so škoricou, aj s vanilkou a čokoládou, ale klasika je klasika...
(káva bez cukru s citrónom je vraj dobrá proti migréne
-
NumBer_One
Star
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
vcera sme mali v obchode ochutnavku kavy. Dal som si Guatemalu a to bola chutova bomba do tela. Nieco neskutocne. Plne plna horka chut cerstvo namletej kavy vo forme espressa. instant uz asi pit nebudem a turka len vynimocne az nasetrim na mlyncek. Proste pani kava. Tie lavazzy a illy takej kave nesiahaju ani po paty. Proste bomba
keby ste chceli vediet viac tak www.kafe.sk
keby ste chceli vediet viac tak www.kafe.sk
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nescafe nieje kava, keby vypil 1,5 litra poriadnej cerstvo namletej kavy tak by nespal mesiac alebo by nezilredliner napísal:ty si asi kamarát qwertyho nie ?
-
Reanimated
Medium Expert
je to kava...ale treba rozlisovat - instatna, turecka, espresso. Sposob pripravy kavy dost meni jej vlastnosti, plsu take "srandicky" ako cukor, mlieko, slahacka, kombinacia s alkoholom...zelovoc napísal:nescafe nieje kava, keby vypil 1,5 litra poriadnej cerstvo namletej kavy tak by nespal mesiac alebo by nezil
Ako aj pri inych veciach plati, ze treba striedmo.
Ja som zvykol pocas sksukoveho vyslopat aj 10 kav denne, uz ani neviem ci ma drzala ta kava, alebo placebo z jej pitia. A vela som sladil.
Dnes - 2 kavicky denne, slabsie, max 1 cukor, trochu mlieka. Vdaka tomu ze som to obmedzil, sa mi aj upravil denny/nocny rezim - chodievams spavat okolo polnoci, vstavam o 8,9 rano. Predtym bol ten rezim nastaveny skor na mod "nocny vtak" a nerobilo mi to dobre...
Tak ja mám zaujímavé metódy.
Píjavam instantnú zásadne edície "Gold", či už Jacobs alebo Nescafé.
Ráno v práci za 2 lyžičky, mimochodom mne šálka vydrží celé doobedie odchlipkávať. Sem tam si spravím aj druhú šálku ale väčšinou doma, pretože káva mi strašne chutí so smotankou. Samozrejme nechcem to prehánať tak si zvyknem spraviť trebárs aj večer bezkofeinovú Nescafé prípadne to kombinujem lyžička Gold a lyžička bezkofeínovej.
Píjavam instantnú zásadne edície "Gold", či už Jacobs alebo Nescafé.
Ráno v práci za 2 lyžičky, mimochodom mne šálka vydrží celé doobedie odchlipkávať. Sem tam si spravím aj druhú šálku ale väčšinou doma, pretože káva mi strašne chutí so smotankou. Samozrejme nechcem to prehánať tak si zvyknem spraviť trebárs aj večer bezkofeinovú Nescafé prípadne to kombinujem lyžička Gold a lyžička bezkofeínovej.
-
Kamilgxk
Medium Expert
ja som kavu zacal pit v 14tich rokoch naucila ma to babka .
zacalo to kakaou, potom ked bvabka nemala kakaou tak mi spravila to sackove capuccino, a po case do toho kapucin a mi davala trosku normalnej kavy az na koniec teraz z toho je riadny smrtak s "gruntom" - zalievana/turecka kava somn smotanov ale smotany musi byt vela. ale take kavy mozem len 2 do dna lebo potom to nezvlada moj organizmus (fakt su to konske davky) trasu sa ruky a podobne
ked som robil v jednej kaviarni tak som pil okrem tejot kavy aj late mam rad tu penu a vela mlieka.
ale ked soim robil v cajovin tak na caj som nejako nepresiel mam rad caj hlavne cierny silny alebo kamilkovy ale to je vsetko za tym nejako extra nejdem
zacalo to kakaou, potom ked bvabka nemala kakaou tak mi spravila to sackove capuccino, a po case do toho kapucin a mi davala trosku normalnej kavy az na koniec teraz z toho je riadny smrtak s "gruntom" - zalievana/turecka kava somn smotanov ale smotany musi byt vela. ale take kavy mozem len 2 do dna lebo potom to nezvlada moj organizmus (fakt su to konske davky) trasu sa ruky a podobne
ked som robil v jednej kaviarni tak som pil okrem tejot kavy aj late mam rad tu penu a vela mlieka.
ale ked soim robil v cajovin tak na caj som nejako nepresiel mam rad caj hlavne cierny silny alebo kamilkovy ale to je vsetko za tym nejako extra nejdem