Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

nauraa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nauraa »

tehla napísal:Hm, ako by si teda objasnila, že mnoho židovských autorov podporuje sekularizaciu na západe, židia sú známy tým, že propagujú ateizmus, vysmievaju sa z viery, pišu anti-nabožensku literaturu, točia anti-kresťanske filmy a zrazu maju svoj štat, ktory vôbec tieto pravidla nedodržiava, prave naopak. To je trocha zvlaštne, nie?
Preco by som mala nieco objasnovat? :) To, ze zidia stoja za ateizmom, nie je fakt. Tvoja interpretacia udalosti je uplne ovplyvna antisemitskymi pseudoargumentami a mne v tomto pripade pride akakolvek moja snaha nieco objasnit uplne zbytocna. Pripomina mi to diskusiu, ked sa mi kali snazil nahovorit, ze Jehovisti su v podstate satanisti, ci co.
kali520 napísal:Zidia za celu svoju historiu nic nevymsleli, nezalozili ziadnu civilizaciu, kulturu alebo narod, nikdy nic nevedeli tvorit alebo pracovat a aj napriek tomu su na najvyzsich postoch vo svete. Ako mi to vysvetlis?
Boli priekopnici v monoteizme, spisali Stary zakon, uz v stredoveku boli ekonomicky uspesni. Pre to, aby clovek zastaval vysoke posty, predsa nepotrebuje robit na poli, tak co sa ti nezda.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Takže kresťania boli v minulosti totálne mierumilovní a skromní a to, že padlo pár stotisíc židov...no a čo, však si zato mohli sami, provokovali.
A ako tato veta ma vyvracat zidovsky rasizmus a nenavist voci gojimom?
hughito napísal:Inak ty ignoruješ tie rôzne vyhlásenia pápežov či vrchných cirkevných predstaviteľov, ktoré hovoria o tom, čo bolo "jablkom nesváru".
Neignorujem ich len ich povazujem za nepodstatne vzhladom nato ze sa jedna o vyhlasenie cirkevnych predstavitelov. Mna zaujimaju vyhlasenia obycajnych alebo neobycajnych ludi, takze po treti raz http://prop.sk/je_toto_antisemitizmus.html

hughito napísal:No asi to s nimi také zle nebude a takí neschopní nebudú, keď sa nachádzajú v rôznych špičkách.
Zrejme majú silnú etnickú uvedomelosť, pomáhajú si navzájom, sú súdržní, etc.
Toto napríklad hralo rolu pri osídľovaní Ameriky, preto tam Židia získali takú moc.
A na druhú stranu, určite je za tým aj plno špiny, korupcie, podvádzania, ale to sa dnes deje stále a všade, v každej politike, je to všetko jedna veľký špinavosť a teda, aby som sa dostal k záveru, nechápem, prečo by som mal zato obviňovať a nenávidieť zrovna Židov.
A preco ked sa bieli snazia byt sudrzny, hrdy a vzajomne napredovat, tak to povazujes za nepripustne az rasisticke?

Inak nikde som nepovedal ze zidia su neschopny, reagoval som na ten parazitizmus, ten zvladaju brilantne to uznavam. Aj virusi vyzeraju byt neschopne ale bez adekvatnej liecby dokazu cloveka zabit.
naura napísal:Boli priekopnici v monoteizme, spisali Stary zakon, uz v stredoveku boli ekonomicky uspesni. Pre to, aby clovek zastaval vysoke posty, predsa nepotrebuje robit na poli, tak co sa ti nezda.
Tato veta ma nulovu hodnotu lebo neragujes na podstatu (a co som si u teba uz viac krat vsimol zamerne prekrucas moje prispevky vo svoj prospech).

Zidia vedia byt "uspesny" len v cudzine na ukor hostitelskej krajiny. Ich tvorivost ako skupiny a naroda je minimalna, vedia tazit len z vytvoreneho, rovnako ako paraziti.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Stoporko - minimalne je podľa mňa potrebne, aby ľudia vôbec vedeli, že sa niečo deje a že to neni len „prirodzeny vyvoj“. Čo sa bude diať potom, uvidime.
hughito napísal:Tak prečo si 80 % Slovákov nedotuje cirkev sama ? Prečo sa tam ťahá aj 20 % ľudí iných vyznaní či bez vyznania ?
Hughito, vidim, že si to znova nepochopil, tak budem pisať jasne a pomaly, dufam, že tak budeš aj ty čitať. Z dani sa podporuje veľmi veľa vecí. Je to súčasť spoločenskej dohody. Ak maju kresťania podporovať napr. parlament, ktorý rozpredáva štátny majetok, okráda občanov kde sa dá, s ktorým nesúhlasia, ktorý podporuje bezbrehý liberalizmus, potraty, atd, ak maju podporovať rôzne ine inštitúcie, ktoré sa im ako hovoriš hnusia, ak majú podporovať zo svojich daní ciganov, platiť štatny dlh, ktory nespôsobili, podporovať zo štátneho rozpočtu rôzne aktivity, ktorých sa nezúčastnuju a xy iných vecí s ktorými nechcú mať nič spoločné, tak nevidím dôvod, aby sa nevyšlo v ustrety aj kresťanom, ktorých je na Slovensku 80%. Taky je charakter spoločenskej zmluvy.
hughito napísal:Áno, a ešte nájdi kde som to napísal a zatlieskam ti a ujdem z tohto fóra.
Myslim, že v teme „Romovia na Slovensku“ si pôsobil istym spôsobom. Nechce sa mi to tam prechadzať a hľadať niečo, ty sam to najlepšie vieš. Utekať nemusiš, stači, aby si začal rozmyšľať.
hughito napísal: Mne sa napríklad páči morálka, ktorú presadzujú humanisti, respektíve humanistický pohľad na svet.
No vyborne. T.j. nech si každy robi čo chce. A potom nech všetci idu doprdele? Či ako? s Bohom nevybabreš 8)
stoporko napísal:môžem sa všetkých antižidov tu na fóre spýtať jednu otázku? - prečo by mali kresťania nenávidieť židov za to, že nám zabili Ježiša? Však len vďaka jeho smrti majú kresťania istý večný život...
Antižidov je dosť blby pojem. Ak niekto protestuje proti činnosti sionistov, neznamena, že by išlo o bezdôvodnu antipatiu voči istemu narodu, ale skôr o sebaobranu, o ochranu vlastnej spoločnosti. Na tu druhu otazku sa opytaj skôr Hughita a "antikresťanov", prečo zastavaju takyto postoj.
stoporko napísal: viem, že aj napr. Luther (ten stredoveký) židov za zabitie Ježiša nemal v láske... no stále mi uniká, že prečo. Veď nebyť toho, že ho dajú zabiť (a on sem prišiel pre to, aby bol zabitý...), tak nebude žiadna zástupná obeť a všetci skončíme v <i> a nie v nebi...
Luther nemal v laske židov tiež najmä kôli ich činnosti. Za jeho éry sa v Nemecku rozmohla zločinnosť a v tomto podsvätí nachádzal množstvo židov. Keď si prečital talmud, označil ich za agentov diabla. Ďalšia vec, ak skumame historiu židov, tak prichadzame na to, že ta kliatba z biblie, kde Boh hovori, že po tom, čo im odpustil odklon od svojich otcov (Abraham, Mojžiš atd) a poslal im svojho syna, aby sa stali „svetlom a spásou pre všetky národy“ a oni „zase križujú syna Božieho, som v hneve prisahal, že nevojdú do môjho odpočinku“ akokeby sa s nimi tiahla celu historiu. (Inak Ježiš im odpustil už na kríži „odpusť im otče, lebo nevedia, čo činia“).
nauraa napísal: Preco by som mala nieco objasnovat? :)
Nemusiš, nutiť ťa určite nebudem :)
nauraa napísal:antisemitskymi pseudoargumentami
Ak by si chcela, môžme to rozobrať, čo je podľa teba antisemitsky pseudoargument a prečo sa ti nezda.
nauraa napísal: a mne v tomto pripade pride akakolvek moja snaha nieco objasnit uplne zbytocna.
škoda, možno by sme sa aj niečo nove dozvedeli :wink: .

nauraa napísal: Pripomina mi to diskusiu, ked sa mi kali snazil nahovorit, ze Jehovisti su v podstate satanisti, ci co.
Liehovisti? ti su obyčajni pešiaci, zakladateľom bol ale Charles Taze Russell, člen rodiny, ktoru radia k iluminatom. Tato rodina vraj založila aj spolok skull and bones a bola činna v pašovani opia a istej činnosti napr. Bertrand Russell – známy spisovateľ a „skeptik“, čo sa týka viery v Boha.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A ako tato veta ma vyvracat zidovsky rasizmus a nenavist voci gojimom?
V podstate nijako, ja som sa len pochybovačne vyjadril k tomu, že by kresťania narobili židom toľko zla "len" preto, lebo to vlastne židia začali prví. Príde mi to ako v škôlke.

Čítal si niekedy Talmud osobne ? Lebo ty mi stále posielaš ako dôkazy 2 stránky, ktoré sú jasne ideologicky orientované, to ako keby som ja tebe posielal niečo z antify a csaf, to by si tiež neprijímal.

Inak celá táto vaša židovská konšpirácia a veci okolo toho, hlavne "nezávislí" prop mi pripomína napríklad niečo takéto :

http://www.mwm.cz/

Neignorujem ich len ich povazujem za nepodstatne vzhladom nato ze sa jedna o vyhlasenie cirkevnych predstavitelov.
No podľa mňa sú práve že preto smerodajné, lebo to neboli len nejaké prehlásenia, ale v prípade pápežov aj rôzne buly = zákony.

K tým tvojim citátom : Sú skoro všetky "novšie", takže to nie je moc k téme.
A preco ked sa bieli snazia byt sudrzny, hrdy a vzajomne napredovat, tak to povazujes za nepripustne az rasisticke?
Kľudne nech sú aj bieli súdržní a vzájomne si pomáhajú, to by bolo krásne.
Len treba vynechať ten šovinizmus a koncentračné tábory.
Hughito, vidim, že si to znova nepochopil, tak budem pisať jasne a pomaly, dufam, že tak budeš aj ty čitať. Z dani sa podporuje veľmi veľa vecí.
Ja chápem, že ľudia ( aj my ) prispievame daňami na plno hovadín, ale toto nie je nejaký štátny dlh, ale ideologická vec, na ktorú nechcem prispievať a som za dôkladnú odluku cirkvi od štátu.
Proste dotovať zo svojich daní cirkev, aby mohla upevňovať svoju moc mi príde postavené na hlavu.
Myslim, že v teme „Romovia na Slovensku“ si pôsobil istym spôsobom. Nechce sa mi to tam prechadzať a hľadať niečo, ty sam to najlepšie vieš. Utekať nemusiš, stači, aby si začal rozmyšľať.
No tak radšej nemysli a neargumentuj s domnienkami, to je fakt 0 bodov.
V téme Rómovia na SK som mal na celú vec značne nekonformná pohľad a hneď je z toho domnienka, že s radosťou podporujem daňami nepracujúcich cigánov.
No vyborne. T.j. nech si každy robi čo chce. A potom nech všetci idu doprdele?
Jáj, tak už nech si každý robí čo chce nie je len anarchia, ale aj humanizmus ? Aha, díky tehla, skús vydať nejaký vlastný výkladový slovník pojmov.
Na tu druhu otazku sa opytaj skôr Hughita a "antikresťanov", prečo zastavaju takyto postoj.
Nie som žiadny antikresťan, to sú zas len tvoje domnienky..
Ja som proti klerikalizácii a za odluku cirkvi od štátu a takisto budem vždy oponovať kresťanovi v nejakých filozofických názoroch na život, ale nič proti nemu ako osobe nemám.
Aj môj najlepší kamoš je kresťan, a čo ?

A perlička na záver : Bertrand Russell (by tehla) bol sfetovaný jehovistický iluminát ( a bol aj ateista, tak bol určite aj Žid ).
tehla

hughito napísal:prispievame daňami na plno hovadín, ale toto nie je nejaký štátny dlh, ale ideologická vec
a? ja môžem povedať, že tvoje študium je ideologicka vec a nechcem prispievať daňami, alebo že vystavba ihrisk je športova vec a nechcem prispievať. Alebo x milion ďalšich veci...atď. Ešte stale ti to nedochadza?
hughito napísal:dôkladnú odluku cirkvi od štátu.
Dôvod? Len tak pre zaujimavosť.
hughito napísal:V téme Rómovia na SK som mal na celú vec značne nekonformná pohľad a hneď je z toho domnienka, že s radosťou podporujem daňami nepracujúcich cigánov.
Tak teda vysvetli tvoj pohľad na tuto vec. Lebo viaceri ho zrejme nepochopili.
hughito napísal:Aj môj najlepší kamoš je kresťan, a čo ?
A nevadi mu, že mu chceš zrušiť podporu na kostol? :lol:
hughito napísal:A perlička na záver : Bertrand Russell (by tehla) bol sfetovaný jehovistický iluminát ( a bol aj ateista, tak bol určite aj Žid )..
Hughito, ty nejak zle vidiš na obrazovku? Pisal som toto niekde?
hughito
Redeemer
Redeemer

a? ja môžem povedať, že tvoje študium je ideologicka vec a nechcem prispievať daňami, alebo že vystavba ihrisk je športova vec a nechcem prispievať. Alebo x milion ďalšich veci...atď. Ešte stale ti to nedochadza?
Povedať si to kľudne môžeš, ale nespája sa to s tvojím vierovyznaním, resp. "bezvyznaním", čo je podľa mňa choré prispievať na vieru v niečo, čo ja neverím.
To je ten rozdiel, ktorý odlišuje túto vec od výstavby ihrísk či môjho štúdia.
Dôvod? Len tak pre zaujimavosť.
Ale veď to sa tu už prebralo tisíkrát a bolo tu aj dosť článkov na túto tému.
Tak teda vysvetli tvoj pohľad na tuto vec. Lebo viaceri ho zrejme nepochopili.
Nato je iná téma, tam som sa vtedy dostatočne vyjadril, všetko nájdeš tam.
Už sme sem zatiahli OT Židov, nepotrebujeme tu aj cigánov.
A nevadi mu, že mu chceš zrušiť podporu na kostol?
Akú podporu na kostol ? :)
On nie je nejaký silno veriaci, predsa len ten môj vplyv zohral nejakú tú rolu, ale ešte sa "akože" drží.
Hughito, ty nejak zle vidiš na obrazovku? Pisal som toto niekde?
Samozrejme, že nie, to som len ja "vydedukoval" z tvojho príspevku. Ber to ako žart, s nadhľadom.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

1) čo máte proti wm magazínu? :sneaky: :coffee: snáď neexistuje lepšie oddychové a záchodové čítanie... okrem toho v ňom popísaný postup na výrobu aparatúrky na koloidné striebro sa nám už roky osvedčuje :D

2) Jehlovisti: síce začínali s fakt divokým učením - odmietanie zbraní, ohlasovanie koncov sveta, nie transfúzii... no už sa postupne "znormálnievajú." Naviac, jedni z ich "potomkov," adventisti siedmeho dňa, mám medzi nimi mnohých kamarátov, založili super organizáciu - kresťanský skauting - pathfinder :)
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:V podstate nijako, ja som sa len pochybovačne vyjadril k tomu, že by kresťania narobili židom toľko zla "len" preto, lebo to vlastne židia začali prví. Príde mi to ako v škôlke.
Zidia tu boli davno pred krestanstvom, takze ano zacali prvi.
hughito napísal:Čítal si niekedy Talmud osobne ? Lebo ty mi stále posielaš ako dôkazy 2 stránky, ktoré sú jasne ideologicky orientované, to ako keby som ja tebe posielal niečo z antify a csaf, to by si tiež neprijímal.

Inak celá táto vaša židovská konšpirácia a veci okolo toho, hlavne "nezávislí" prop mi pripomína napríklad niečo takéto :
Co ti mam na toto povedat? Nulovy argument nulova reakcia, nic viac nic menej.
hughito napísal:No podľa mňa sú práve že preto smerodajné, lebo to neboli len nejaké prehlásenia, ale v prípade pápežov aj rôzne buly = zákony.
No a? Ako to ma znovu vyvratit ten zidovsky rasizmus?

Inak cela tato tvoja reakcia je vlastne o nicom. Reagujes uz len z principu, aby si nevyzeral ze ti dosli argumenty. Celkovo tvoje posobenie na tomto fore je viac menej len o tom ze len ragujes aj ked s nicim ale reagujes.
hughito
Redeemer
Redeemer

No kali, ale na tie vaše články z propu sa ani inak reagovať nedá.
Tvoje pôsobenie na fóre mi zas príde také, že máš uložených 5 článkov z propu a európskych národov ktoré dookola posielaš + za všetkým vidíš Žida, takisto ako tvoji pravicovo-nacionálne orientovaní spolubojovníci za bielu rasu.

Určite si myslíte, že jedine vy máte všetku pravdu.

No, ja vám to neberiem. Myslite si.

Všimol som si, že dnes sú neuveriteľne v móde všetky možné konšpiračné teórie a "iné, nezávislé" náhľady, ktoré majú zaručene pravdu.

Napríklad ten WM magazín, sekcia Veda a technika :
http://www.mwm.cz/index1.php?make=rubri ... redit=&p1= = klasický prístup, všetci vedci sa mýlia a zavádzajú ľudí, ale my, ľudia s WM magazínu máme pravdu. :lol:
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:No kali, ale na tie vaše články z propu sa ani inak reagovať nedá.
Lebo reagovat inak nevies.

Vyjadruj sa k tomu co tam je pisane a nie kde je to pisane.

A okrem ineho prop je len zprostredkovatel (vacsinou) a vychadza z inych zdrojov na ktore vzdy odkaze, tak ja neviem zase o com tu vypravas.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Lebo reagovat inak nevies.

Vyjadruj sa k tomu co tam je pisane a nie kde je to pisane.

A okrem ineho prop je len zprostredkovatel (vacsinou) a vychadza z inych zdrojov na ktore vzdy odkaze, tak ja neviem zase o com tu vypravas.
Neviem reagovať no, no máš pravdu, ťažko sa reaguje na to, že za všetkým stoja Židia a nič iné sa vlastne v tomto svete ani nedeje, za každým procesom a hlavne všetkými revolúciami stoja Židia, ktorí tým chcú rozbiť spoločenstvo bielych gojimov a následne si chcú uzurpovať všetku moc na svete.

Keď napíšem, že je to blbosť tak mi pošleš článok z propu ( a ten prop to určite tiež berie len s podobne orientovaných webov, hoci aj zahraničných ), ak napíšem, že je to len výplod pár fanatikov, pretože o tom x ďaľších vzdelaných ľudí nič nehovorí, tak to je zas práca Židov.

Dosť mi to pripomína kresťanstvo a Boha, veriaci si tiež toho Boha "pichnú" tam kde ho potrebujú a tiež sa to nedá nejako vyvrátiť.

Inak absurdnosť tohto celého ste krásne preukázali vo vašej diskusiu s tehlom.
To sa stretli dvaja židofili ktorí zrazu začali svojich židov používať proti sebe, lebo ste nezhodovali v tých určitých otázkach.
Ďalšia absurdnosť je aj tá, že som bol tehlom označený za Žida vlastne len preto, lebo mám iné názory ako on. :)

A inak, celé toto je brutálne OT, tak by som bol rád, keby sme sa opäť vrátili k téme, ktorá mi príde omnoho zmysluplnejšia ako riešiť Židov za každým rohom.
tehla

hughito napísal:Neviem reagovať no, no máš pravdu, ťažko sa reaguje na to, že za všetkým stoja Židia
Ale tak to vyvrať faktami, že za tym stoji niekto iny, ak už musiš reagovať, lebo tym, že napišeš, že to je blbosť to nijak nevyvratiš
hughito napísal:To sa stretli dvaja židofili
Ano, je uplne jasne, že vieš o čom rozpravaš
hughito napísal:Ďalšia absurdnosť je aj tá, že som bol tehlom označený za Žida vlastne len preto, lebo mám iné názory ako on.
Za žida si bol označeny nie preto, že maš ine nazory ako ja, ale preto, že ich tupo nasleduješ napr. v anarchistickych, antikresťanskych, pro-„humanistickych“ nazoroch, jednoducho poslušny sionisticky žiačik. To je cele.
hughito napísal:Povedať si to kľudne môžeš, ale nespája sa to s tvojím vierovyznaním, resp. "bezvyznaním", čo je podľa mňa choré prispievať na vieru v niečo, čo ja neverím.
To je ten rozdiel, ktorý odlišuje túto vec od výstavby ihrísk či môjho štúdia.
Podľa mňa je chore prispievať na xy veci, ale keďže si to ľudia praju, tak musim držať hubu a krok. Comprende?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale tak to vyvrať faktami, že za tym stoji niekto iny, ak už musiš reagovať, lebo tym, že napišeš, že to je blbosť to nijak nevyvratiš
No najprv by sme si museli špecifikovať za čím presne a potom by som sa mohol vyjadriť kto za tým stojí/stál.
Každopádne, v terajšom svete tu je nejaká špička, ktorá má obrovskú moc, pokúša sa ho riadiť a mne je úplne jedno či sú to Židia, Američania, alebo ktokoľvek iní. Sú to jednoducho svine.
Ano, je uplne jasne, že vieš o čom rozpravaš
Prečo sa vyjadruješ k takejto nepodstatnej veci, radšej sa vyjadri k tomu, či to tak bolo.
v anarchistickych, antikresťanskych, pro-„humanistickych“ nazoroch, jednoducho poslušny sionisticky žiačik.
Takže to je preto, že nemám také názory ako ty.
Lebo keby som mal, už by som nebol žiačik.
Mám však iné, ovplyvnené anarchizmom = som židovský žiačik.
Mám však iné, ovplyvnené humanizmom a osvietenstvom = som židovský žiačik.
Mám však iné, ovplyvnené sekularizáciou = som židovský žiačik.

Nech by som to tu napísal čokoľvek, nech by som sa prehlásil za kohokoľvek a nebolo by to v súlade s tvojím názorom, bol by som sionistický žiačik.

Podľa mňa je chore prispievať na xy veci, ale keďže si to ľudia praju, tak musim držať hubu a krok. Comprende?
Ja ťa chápem, čo chceš povedať, ale tu sa treba pozrieť aj na reálnosť takýchto požiadavok.
Predstav si, že by niekto založil nejakú skupinu proti tomu, aby sa z jeho daní stavali detské ihriská, lebo on nemá rád pohyb a šport.
Alebo keby niekto založil organizáciu, ktorá by bola proti tomu, aby sa z daní platila sociálna pomoc v akejkoľvek forme ( tu máš aj cigánov ).

Nie je to absurdné ?

Ale požiadavka odluky cirkvi od štátu je tu niekoľko storočí a má svoje opodstatnenie v nejakých štátoch aj JE.
nauraa
Medium Star
Medium Star

tehla napísal:Ak by si chcela, môžme to rozobrať, čo je podľa teba antisemitsky pseudoargument a prečo sa ti nezda.
Tvrdit veci ako "židia sú známy tým, že propagujú ateizmus, vysmievaju sa z viery, pišu anti-nabožensku literaturu, točia anti-kresťanske filmy" alebo aj ta priloha co si sem daval "židia v kultúre" a este aj ine, ale naozaj nemam cas tu vsetko vyhladavat :)
kali520 napísal:Tato veta ma nulovu hodnotu lebo neragujes na podstatu (a co som si u teba uz viac krat vsimol zamerne prekrucas moje prispevky vo svoj prospech)
Fákt? Ja prekrucam? :D Nie som si toho vedoma... Mozes mi uviest nejaky taky pripad?
Stoporko napísal:Jehlovisti: síce začínali s fakt divokým učením - odmietanie zbraní, ohlasovanie koncov sveta, nie transfúzii... no už sa postupne "znormálnievajú."
V com znormalnievaju? Transfuziu odmietaju aj dnes rovnako ako armadu.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:A inak, celé toto je brutálne OT, tak by som bol rád, keby sme sa opäť vrátili k téme, ktorá mi príde omnoho zmysluplnejšia ako riešiť Židov za každým rohom.
Snaha o odbacanie od podstaty. Co ine ti uz ostava, vsak?

Ked chces diskutovat vyvracaj alebo potvrdzuj a je uplne jedno co hovorim. Ale reakcia tohoto typu: Keď napíšem, že je to blbosť tak mi pošleš článok z propu ( a ten prop to určite tiež berie len s podobne orientovaných webov, hoci aj zahraničných ), ak napíšem, že je to len výplod pár fanatikov, pretože o tom x ďaľších vzdelaných ľudí nič nehovorí, tak to je zas práca Židov. je uz fakt zufala.

To by si si mal vazit ze aspon nejak na teba reagujem (aj ked je to uz miestami nemozne), lebo v skutocnom zivote s takymto pristupom nikto s tebou stracat cas nebude, mozno s vinimkou par tvojich intelektualnych sukmenovcov z hnutia afa.
naura napísal:Fákt? Ja prekrucam? :D Nie som si toho vedoma... Mozes mi uviest nejaky taky pripad?
kali520 napísal:Zidia za celu svoju historiu nic nevymsleli, nezalozili ziadnu civilizaciu, kulturu alebo narod, nikdy nic nevedeli tvorit alebo pracovat a aj napriek tomu su na najvyzsich postoch vo svete. Ako mi to vysvetlis?
naura napísal:Boli priekopnici v monoteizme, spisali Stary zakon, uz v stredoveku boli ekonomicky uspesni. Pre to, aby clovek zastaval vysoke posty, predsa nepotrebuje robit na poli, tak co sa ti nezda.
A kde hovorim ze potrebuje?

Opat ten tvoj vyhybavy postoj k podstate tentokrat na ukor riesenia mojej subjektivnej a mozno aj trochu invektivnej poznamke na tvoju adresu.
nauraa
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:A kde hovorim ze potrebuje? Opat ten tvoj vyhybavy postoj k podstate tentokrat na ukor riesenia mojej subjektivnej a mozno aj trochu invektivnej poznamke na tvoju adresu.
Ked uz chces slovickarit... Kde hovorim ze hovoris ze potrebuje? Co to tu plácaš, prosimťa... Ako tu uz hughito spominal, vies sa ohanat len vecami, ze za vsetko mozu zidia, pripadne, ako naposledy, ze nevedia pracovat a nikdy nic nevytvorili. Co je to za primitvna generalizacia?? Stary zakon vznikol sam od seba? A aky ma suvis udajna neschopnost pracovat s tym, ze su na najvyssich postoch? Co myslis pod pojom pracovat? Ocividne nie bankovnictvo a obchod, pretoze to zidom slo uz v stredoveku, preto som pouzila PRIKLAD manualnej prace.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nauraa - "poľudštenie" jehovistov vidím osobne napríklad aj v tom, že už dlhú dobu nevyhlasujú žiadny koniec sveta (dúfam, že im to vydrží :D ) a postupný vývoj v ich učení ohľadom aj už zmieňovanej transfúzie - už ju principiálne neodmietajú - viem, že určité ich zbory ju pripúšťajú, ak nie je iná šanca na záchranu. V iných zboroch, najmä v USA zase používajú nejakú umelú krv... takže už svojich ľudí nenechávajú len tak zomrieť...
K ich ostatnému učeniu - Čierna Perla a podobne sa neviem hlbšie vyjadriť, neštudoval som ich.
A myslím, že sa u nich zmenilo aj to, že už sa dá od nich slobodne odísť - síce budú na dotyčného zazerať a prerušia s ním kompletné styky, ale v princípe mu nebránia - aspoň tak som počul.

Čo sa týka ich pokračovateľov - Adventistov - normálna kresťanská cirkev, majú zopár "divných" tradícií (tí "pravoverní" odmietajú bravčové, na ich svadbách sa netancuje...), no vieroukou je to normálna kresťanská cirkev/spoločenstvo. Dovolím si povedať, že ich učenie sa mi zdá biblickejšie ako napríklad taký prosperity gospel, ktorý učia Kresťanské spoločenstvá...
kali520
Darca
Darca

naura nevies si dat dokopi suvislosti.

Upozronoval som hlavne nato ze zidovska tvorivost v ramci ludskej spolocnosti a jej pokroku je minimalna.

Zidia nikdy nevytovrili ziadnu civilizaciu, uz ako staroveky narod sa venovali tomu co vedia najlepsie a to je lichva v hostitelskej krajine, inymi slovami aj parazitovanie. Ako je mozne ze existovali Egypt ktory tvorili egyptania, Grecko ktore tvorili Greci a Rim ktory tvorili Rimania? Toto neni generalizovanie? Co take velkolepe vytvoril zidovsky narod?

Stary zakon nepovazujem za nejaky uspech pre ludstvo a uz vobec nie pre mna, najma vzhladom ze sa jedna o peknu zmesku smeti a to som tu uz rozoberal.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

kali520 napísal:
Upozronoval som hlavne nato ze zidovska tvorivost v ramci ludskej spolocnosti a jej pokroku je minimalna.
Wolfgang Pauli, Niels Bohr, Lev Landau, Stephen Weinberg, Albert Einstein...hádaj čo mali všetci títo ľudia spoločné okrem Nobelových cien za fyziku? A to je len zopár známych mien z dlhšieho zoznamu.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Kali
Židia ani nikdy nemohli vytvoriť nejakú civilizáciu kvôli ich endogamnemu spôsobu života a teda relatívne menšej početnosti oproti iným národom
Napísať odpoveď