Auto zosilnovac
Dakujem za infowlado_v napísal:paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove,cize aby si mohol dat 2 zdroje paralelne musiel by si mat na oboch presne rovnake napatie co je pri tychto zdrojoch nerealizovatelne pretoze ti moze vzniknut rozdiel napati aj 2V a vtedy ti zdroj s vacsim napatim zacne tlacit prud do zdroja s mensim napatim, takze sa kludne moze stat ze tie zdroje poodpalujes
Mas na mysli napojenie MP3 prehravaca,na autoradio-da sa.Idealne je ak ma autoradio na to vstup(input),v tom pripade by ti stacilo vyrobit kabel.Ak nema,da sa to autoradio prisposobit,ale je to dost zlozity zasah,takze ak sa nevenujes elektronike tak neodporucam...dawo napísal:ja si napojim mp3 na gitarove kombo a o deratizaciu mam postarane ... ale neviem ci by sa to dalo uskutocnit aj v aute![]()
nie nie ... ja ani auto nemamdudo02 napísal:Mas na mysli napojenie MP3 prehravaca,na autoradio-da sa.Idealne je ak ma autoradio na to vstup(input),v tom pripade by ti stacilo vyrobit kabel.Ak nema,da sa to autoradio prisposobit,ale je to dost zlozity zasah,takze ak sa nevenujes elektronike tak neodporucam...
skus pouzit google
tu mas vysvetlene tie prudove a napatove zdroje
http://www.spsknm.sk/~padysak/eln/riesenie/riesenie.htm
dajme tomu ze jeden zdroj ma na vystupe 11V a druhy 12,5 ake napatie tam bude ked ich zapojis paralelne? hm?
edit// predstav si to takto: mas zdroj s napatim 12,5V a paralelne nan priojis kondenzator nabity na napatie 11V co sa stane?no jednoducho zacne tiect prud zo zdroja do kondenzatora kym sa nenabije na tych 12.5V. a to ise mas aj pri tych zdrojoch...uz chapes?
tu mas vysvetlene tie prudove a napatove zdroje
http://www.spsknm.sk/~padysak/eln/riesenie/riesenie.htm
dajme tomu ze jeden zdroj ma na vystupe 11V a druhy 12,5 ake napatie tam bude ked ich zapojis paralelne? hm?
edit// predstav si to takto: mas zdroj s napatim 12,5V a paralelne nan priojis kondenzator nabity na napatie 11V co sa stane?no jednoducho zacne tiect prud zo zdroja do kondenzatora kym sa nenabije na tych 12.5V. a to ise mas aj pri tych zdrojoch...uz chapes?
Takze,ak by si si pozrel tu stranku tak rozdelenie je z hladiska tvrdosti zdroja ...Nechce sa mi to tu rozoberat,mal som na mysli jedno"paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove"-to je poriadna blbost.K tomu"tlaceniu prudu"-tam sa vyrovnavaju napätia,netlaci sa tam ziadny prud.A to co si napisal s tym kondikom je v podstate pravda.Ale fakt sa mi nechce rozoberat to tu a myslim si,ze dannej problematike celkom dobre nerozumies(dufam,ze bez urazky).Toto je tema pre ine forum,takze odporucam,ak ta to zaujima-navstivit a prestudovat
.
myslim ze tomu nerozumies ty ale to je OK
takze

mas pravdu ale neviem co to ma s nasim problemom spolocne??!!dudo02 napísal:Takze,ak by si si pozrel tu stranku tak rozdelenie je z hladiska tvrdosti zdroja
ako si na to prisiel? ak chodis na elektro skolu tak ste to asi este nebralidudo02 napísal:paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove"-to je poriadna blbost.
no asi este malo studujem elektrotechniku...skus mi to vysvetlit ako sa tam tie napatia vyrovnaju? rad sa priucim nieco novedudo02 napísal:tam sa vyrovnavaju napätia
. pohodadudo02 napísal:(dufam,ze bez urazky)
No to"napatove a prudove zdroje"to je ohladom tvrdosti.A spomenul si to predsa Ty
.Na to vyrovnavanie napatia sa pokusim zohnat nejaky clanok.A do skoly uz davno nechodim
-mozno to je v tom
.Ale,som sa skontaktoval s kamosom(on je do toho maniak)a tiez hovori,ze ak sa nepouziju vyrovnavacie odpory moze jeden zdroj zhoriet
- sa mi to nezda...No najlepsie bude to vyskusat v praxi...Jeden mam,musim zohnat este jeden...Alebo skocim na to forum ja... 
Takze,riesenie je velmi jednoduche-myslim,ze z obrazku to je jasne.Inac ani chlapi na nete sa nevedeli zhodnut,ja som to teda skusil zapojit podla toho a no problem.A ak to bolo bez tych diod,tak sa zdroje mierne zahrievaly(naprazdno).Pri skusani boli pouzite rovnake zdroje,ale teoreticky by nemal byt problem to kombinovat...K tomu "vyrovnavaniu napatia" a "tlaceniu prudu"som nic nezohnal
-vsak sa skus popytat v skole,alebo pozri nejaku odbornu literaturu.Urobis si ocko u profaka
.
//edit-Pri niektorych zdrojoch funkcne,ale stalo sa aj to co pisal wlado v-zhorel zdroj,takze neodporucam neznalym
//edit-Pri niektorych zdrojoch funkcne,ale stalo sa aj to co pisal wlado v-zhorel zdroj,takze neodporucam neznalym
- Prílohy
-
- b.jpg (14.24 KiB) 1072 zobrazení
-
Hrozba7777
Novice
Jezisi chlapci vy co ste mali z fyziky z 8. rocnika? co neviete ze Volty krát Ampére udávajú Watty? Takze ked hovoris ze v tom zosiku je 30 A poistka tak viac do neho nemoze potiect...takze je nemozme aby cucal 150A........no a 30A x 12 V = 360W ....a to hovorim chlapci o spicke lebo inac vam to vydrbe poisku.....no takze zosilnovac nic moc.....no a teraz odhalme co by mu bolo treba tahat zo siete....kedze hovorime o tych 360W co sme vypocitaly tak ich videlime zmenenym napetim 220V....to vychadza 360 / 220 = 1.63636364 .....takze pochibujem ze by to 16 A istice neutiahly.....no takze problem je ako tak vyrieseny....potrebujes tak 30 A na 12 V....a to je velmy lachke riesenie...jednoducho si zozen stary pocitac v ktorom je pulzny zdroj....no a ten by ti mal dat 40A na 12 V....a zapojenie je jednoduche...ked je zdroj bez ATX konektoru tak potom tam mas aj vypinac a ak je s nim tak napis a to ti potom vysvetlim...no a zoberes klieste odcvaknes 2 droty........ zlty a cierny...... a to mas 12 V.................a problem je vyrieseny....a mozes to doma peckovat aj s tymi chrapcajucimi reprakmy....