Auto zosilnovac

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

ja si napojim mp3 na gitarove kombo a o deratizaciu mam postarane ... ale neviem ci by sa to dalo uskutocnit aj v aute :(
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

wlado_v napísal:paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove,cize aby si mohol dat 2 zdroje paralelne musiel by si mat na oboch presne rovnake napatie co je pri tychto zdrojoch nerealizovatelne pretoze ti moze vzniknut rozdiel napati aj 2V a vtedy ti zdroj s vacsim napatim zacne tlacit prud do zdroja s mensim napatim, takze sa kludne moze stat ze tie zdroje poodpalujes
Dakujem za info :wink: ...Nic v zlom,ale mas v tom troska hokej...Praveze PC zdroj je"tvrdy"zdroj a preto je na to vhodny.Neviem aky to je"prudovy" a"napätovy"zdroj,tak by som bol vdacny ak by si mi to objasnil :D .Mas pravdu,ze napätia musia mat rovnaku hodnotu,ale taktiez nie z toho"tlacenia prudu",tak skus opisat aj tento jav,lebo pocujem o nom prvykrat :) .
dawo napísal:ja si napojim mp3 na gitarove kombo a o deratizaciu mam postarane ... ale neviem ci by sa to dalo uskutocnit aj v aute :(
Mas na mysli napojenie MP3 prehravaca,na autoradio-da sa.Idealne je ak ma autoradio na to vstup(input),v tom pripade by ti stacilo vyrobit kabel.Ak nema,da sa to autoradio prisposobit,ale je to dost zlozity zasah,takze ak sa nevenujes elektronike tak neodporucam...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

dudo02 napísal:Mas na mysli napojenie MP3 prehravaca,na autoradio-da sa.Idealne je ak ma autoradio na to vstup(input),v tom pripade by ti stacilo vyrobit kabel.Ak nema,da sa to autoradio prisposobit,ale je to dost zlozity zasah,takze ak sa nevenujes elektronike tak neodporucam...
nie nie ... ja ani auto nemam :D ja len tak reku ze ako pocuvam ja :D
wlado_v
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wlado_v »

skus pouzit google :wink:
tu mas vysvetlene tie prudove a napatove zdroje
http://www.spsknm.sk/~padysak/eln/riesenie/riesenie.htm

dajme tomu ze jeden zdroj ma na vystupe 11V a druhy 12,5 ake napatie tam bude ked ich zapojis paralelne? hm?

edit// predstav si to takto: mas zdroj s napatim 12,5V a paralelne nan priojis kondenzator nabity na napatie 11V co sa stane?no jednoducho zacne tiect prud zo zdroja do kondenzatora kym sa nenabije na tych 12.5V. a to ise mas aj pri tych zdrojoch...uz chapes?
dudo02
King
King

Takze,ak by si si pozrel tu stranku tak rozdelenie je z hladiska tvrdosti zdroja ...Nechce sa mi to tu rozoberat,mal som na mysli jedno"paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove"-to je poriadna blbost.K tomu"tlaceniu prudu"-tam sa vyrovnavaju napätia,netlaci sa tam ziadny prud.A to co si napisal s tym kondikom je v podstate pravda.Ale fakt sa mi nechce rozoberat to tu a myslim si,ze dannej problematike celkom dobre nerozumies(dufam,ze bez urazky).Toto je tema pre ine forum,takze odporucam,ak ta to zaujima-navstivit a prestudovat :) .
wlado_v
Light Star
Light Star

myslim ze tomu nerozumies ty ale to je OK :) takze
dudo02 napísal:Takze,ak by si si pozrel tu stranku tak rozdelenie je z hladiska tvrdosti zdroja
mas pravdu ale neviem co to ma s nasim problemom spolocne??!!
dudo02 napísal:paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove"-to je poriadna blbost.
ako si na to prisiel? ak chodis na elektro skolu tak ste to asi este nebrali :)
dudo02 napísal:tam sa vyrovnavaju napätia
no asi este malo studujem elektrotechniku...skus mi to vysvetlit ako sa tam tie napatia vyrovnaju? rad sa priucim nieco nove
dudo02 napísal:(dufam,ze bez urazky)
. pohoda :wink:
dudo02
King
King

No to"napatove a prudove zdroje"to je ohladom tvrdosti.A spomenul si to predsa Ty :roll:.Na to vyrovnavanie napatia sa pokusim zohnat nejaky clanok.A do skoly uz davno nechodim :D -mozno to je v tom :) .Ale,som sa skontaktoval s kamosom(on je do toho maniak)a tiez hovori,ze ak sa nepouziju vyrovnavacie odpory moze jeden zdroj zhoriet :hmm:- sa mi to nezda...No najlepsie bude to vyskusat v praxi...Jeden mam,musim zohnat este jeden...Alebo skocim na to forum ja... :lol:
wlado_v
Light Star
Light Star

no vidis ze to nieje len take jednoduche :wink:
dudo02
King
King

Takze,riesenie je velmi jednoduche-myslim,ze z obrazku to je jasne.Inac ani chlapi na nete sa nevedeli zhodnut,ja som to teda skusil zapojit podla toho a no problem.A ak to bolo bez tych diod,tak sa zdroje mierne zahrievaly(naprazdno).Pri skusani boli pouzite rovnake zdroje,ale teoreticky by nemal byt problem to kombinovat...K tomu "vyrovnavaniu napatia" a "tlaceniu prudu"som nic nezohnal :roll: -vsak sa skus popytat v skole,alebo pozri nejaku odbornu literaturu.Urobis si ocko u profaka :) .

//edit-Pri niektorych zdrojoch funkcne,ale stalo sa aj to co pisal wlado v-zhorel zdroj,takze neodporucam neznalym :!:
Prílohy
b.jpg
b.jpg (14.24 KiB) 1076 zobrazení
Hrozba7777
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hrozba7777 »

Jezisi chlapci vy co ste mali z fyziky z 8. rocnika? co neviete ze Volty krát Ampére udávajú Watty? Takze ked hovoris ze v tom zosiku je 30 A poistka tak viac do neho nemoze potiect...takze je nemozme aby cucal 150A........no a 30A x 12 V = 360W ....a to hovorim chlapci o spicke lebo inac vam to vydrbe poisku.....no takze zosilnovac nic moc.....no a teraz odhalme co by mu bolo treba tahat zo siete....kedze hovorime o tych 360W co sme vypocitaly tak ich videlime zmenenym napetim 220V....to vychadza 360 / 220 = 1.63636364 .....takze pochibujem ze by to 16 A istice neutiahly.....no takze problem je ako tak vyrieseny....potrebujes tak 30 A na 12 V....a to je velmy lachke riesenie...jednoducho si zozen stary pocitac v ktorom je pulzny zdroj....no a ten by ti mal dat 40A na 12 V....a zapojenie je jednoduche...ked je zdroj bez ATX konektoru tak potom tam mas aj vypinac a ak je s nim tak napis a to ti potom vysvetlim...no a zoberes klieste odcvaknes 2 droty........ zlty a cierny...... a to mas 12 V.................a problem je vyrieseny....a mozes to doma peckovat aj s tymi chrapcajucimi reprakmy....
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Zaslal: 28 Feb 2007, 6:31
Za takmer tri roky by som na to prisiel aj ja...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

OT: Gangy si zabil ... :lol:
BTW toto forum by mohlo mat auto mazanie, resp autolock na temy starsie ako 1 rok...aby sa tu mrtvi znovu nekriesili...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

a mna by zaujimalo co mal ten hrozba v 8.rocniku na zakladke zo slovenciny :D
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »