ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Diskusie na politické témy...
jukel
Professional
Professional

ČR: Držení 15 gramů marihuany nebude trestný čin

Príspevok od používateľa jukel »

Čo si myslíte o novom zákone ktorý bude od nového roku platit v ČR ?
Podle dnešní úpravy již nebude trestné držení méně než 1,5 gramu heroinu a jednoho gramu kokainu. Marihuany budou moct lidé po Novém roce u sebe mít až 15 gramů.
http://www.lidovky.cz/drzeni-15-gramu-m ... _domov_tai

Kokaín ešte nejak pochopím to je droga milionárov a filmových hviezd ale heroín ? Ďalej 15g marihuany ? Však veď to vystačí na mesiac :)
Rad8)
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rad8) »

skoda ze to neni aj na Slovensku!...ked som to pocul v radiu som si myslel, ze sa odstahujem
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

v ČR začne rásť cena bytov a pozemkov :D ešte že tam mám starú mamu... a nie, nebudem vám sem nič dovážať :smt033

teraz vážne - podľa mňa správny krok - kto chcel, vedel si to aj tak zohnať. Takto si aspoň stredoškoláci ktorí si chcú skúsiť makak nedoničia život zápisom v registri trestov za jednoho jointa... niekde na sme.sk bol o tomto fajn článok...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Heroin? Kokain? Myslím, že ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová by nemala toľko huliť :smt047 :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tá prehnaná kriminalizácia marišky bola o ničom, toto je určite lepšie, lebo, kto to chce húliť, tak to húliť bude a ako tu spomenul Stoporko, jedna blbosť nemusí nikomu posrať veľa vecí.
jukel
Professional
Professional

Ale veď mariška je v pohode ale heroín ? kde sa väčšina prípadov stáva po prvej dávke hneď zavyslím ? Veď to je postavené na hlavu :(

Marišu beriem rovnako ako alkohol, raz začas sa dá.
hughito
Redeemer
Redeemer

Také sračky ako heroín by sa mali tvrdo potláčať.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

super super super... :smt033 .česi za zase niekam hýbu a my iba stojíme... :cry: . ja tomu nechápem, že prečo sa takéto reformy nedejú aj u nás :?: :!: ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Žeby tie u nás prevládajúce tradičné kresťanské konzervatívne hodnoty?

A takýto istý prístup môžeme očakávať aj pri iných liberálnych návrhoch.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

to je svinstvo...ako keby sme stále stáli na tom istom mieste...aspoň čo sa týka týchto vecí.aspoň je vidieť akých volov máme vo vláde...ale zase je pravda, že tých volov tiež musí niekto zvoliť... :hmm:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Kresťan nie som, ale akúkoľvek legalizáciu drôg nepovažujem za správnu, lebo s nimi, a s ich užívaním nesúhlasím..... A porovnávanie drôg s alkoholom???? Netuším, som viac-menej abstinent..... Môžete si myslieť čokoľvek, to vám nikto nebráni, ale rovnako si čokoľvek môžem myslieť aj ja....

P.S. hughito, nič v zlom ale tie liberálno-dekadentné návrhy sú väčšinou nie na prospech spoločnosti, ale skôr bránou do pekiel a k úpadku....
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead napísal:Kresťan nie som, ale akúkoľvek legalizáciu drôg nepovažujem za správnu, lebo s nimi, a s ich užívaním nesúhlasím..... A porovnávanie drôg s alkoholom???? Netuším, som viac-menej abstinent..... Môžete si myslieť čokoľvek, to vám nikto nebráni, ale rovnako si čokoľvek môžem myslieť aj ja....
Ja som v živote nemal v sebe inú "drogu" okrem alkoholu, ale triezvo musím uznať, že marihuana určite nemá také "zlé" účinky ako spomínaný alkohol, v podstate, ak sa neužíva často je neškodná.

A ja o legalizácii nehovorím tiež, to by nebolo dobré, hovorím o dekriminalizácii a to sú dva rozdielne pojmy.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Staci ze clovek so slabsou psychikou okusi marihuanu a je v tom.Nejde tam o zavislost fyzicku ale psychicku.Mnoho ludi nevie co to psychicka zavislost znamena.Ono ide o to ze ked si dam marihuanu prvy krat poviem si "bolo to fajn".Potom si da o mesiac, potom o tyzden ...Pri slabsich povahach sa zacne prelinat imaginarny a realny svet.Kedze castejsie ako v realnom svete ziju ludia "zhuleni" v imaginarnom svete je im tam prirodzene lepsie a nemaju potrebu sa vracat do reality.Celkovo mi pride uzivanie marihuany ako cisto "fet".Aby som definoval co to pre mna slovo fet znamena.Znamena to pre mna ze clovek inhaluje/vpichuje/fajci/je/pije nejaku latku za ucelom otupenia zmyslov a vytvorenia stavov a to aj napriek ako to len povedat ... aj napriek "non user-friendly" aplikacii danej drogy.Myslim napriklad pri marihuane skriabanie v krku, kaslanie.Popripade ine drogy pichanie do zil a podobne veci.

Legalizacia marihuany je fakt najrychlejsia cesta k zahube.To ze kto chce ten huli je fakt ale minimalne 1/3 ludi ktori by to chceli skusit maju jednoducho strach ze ich chytia policajti.Staci sa pozriet na media.Polovicu z televiznych novin tvoria reportaze o tom ako kde koho chytili a s akym mnozstvom marihuany.

Staci mi vidiet 15 rocne decka co nam behaju po sidlisku ako uz vedia kto kde predava "najlepsie zbozi za najlepsiu cenu" kto je "vyrabac" a aby na to mali kradnu matkam peniaze z penazenky.Vy si mozno myslite ze si robim srandu ... ale je to kruta realita
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ja osobne som proti marihuane. Mnohí známi ktorí mali talenty sa prehúlili a vznikli z nich "vysmejkaní", vypatlaní tuctoví ľudia bez ideálov, cielov a vyšších hodnôt. Dlhodobé užívanie marihuany z Vás robí dementov! Nie je to vedecky dokázané, ale život to už mnohokrát dokázal...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

suhlasim. Staci mi, ked stretnem spoluziakov zo ZS, tak mam dost. Ti hulia uz od 7. rocnika, cize nejakych 6-7 rokov. Hroza na nich pozriet :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, dlhodobé a časté užívanie marišky riadne vypatláva, tiež mám takých "kamošov" zo základky.

Ale väčšinu ľudí čo poznám a húlia, tak húlia raz za čas a nijako sa to na ich psychickom stave neodráža.

Všetkého veľa škodí. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Marihuana mi príde rovnako nebezpečná a škodlivá ako alkohol...

na legalizáciu na Slovensku musia byť najprv ľudia vychovaní, čo bude ešte nejaký čas trvať. (asi dosť dlhý)

Až potom sa dostaneme do doby, kedy bude marihuana rovnaké fajčivo ako tabak/cigarety.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

v tomto s vami nesúhlasím... myslím si, že tí ľudia by boli pre vás nikým aj keby nehúlili a aj keď húlia. kto chce chybu na tom druhom vždy nájde...a mám kamarátov ktorý húlia aj 5-6 rokov a že by boli zrovna dementi to si nemyslím... :| .
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Aha tak ty budes asi tazky gangster co huli ze? :respect:

Hovori ti nieco mesto Liptovsky Hradok?To mesto by sa dalo fakt prezyvat fetakovo.Poznam odtial najvacsieho dodavatela marihuany a nemozem povedat ze to nie je v pohode clovek.Je fakt v pohode ale je absolutne posekany, zacne skolu nedokonci, zacne robotu a o 3 dni hlada inu, matka mu doma stale nadava ze preco riesi tu marihuanu.S dievcatami podobne.Pokial sa mu dievca neprisposobi v akejkolvek malickosti tak ju pusti k vode bez ohladu na to ci spolu chodia den a ci rok.Ma dlhy a nema ich ako splacat (mne dlzi 200€ a to je este jedna z mensich ciastok) tak mame kradne peniaze... A povedz mi co je toto za zivot?Vsak mne sa uz len ked si to sam po sebe citam dviha zaludok ako niekto takymto stylom zivota moze zit

Na druhej strane poznam chalana ktory huli snad 12 rokov (teraz ma 27) a je to taky pohodak ze vacsieho pohodaka snad nepoznam. Fakt clovek s ktorym nikdy nebola nuda a ked som s nim bol co i len polhodinu tak som odchadzal s bolestou ust co som sa vzdycky tak smial.A mozem povedat ze je to fakt zodpovedny clovek ktory ma manzelku a o chvilu aj dieta

bindo011 : Tak a teraz sa ta pytam - Myslis si ze odsudzujem ludi podla toho ci hulia? ;-)
jukel
Professional
Professional

Dlhodobé pravidelné užívanie marihuany škodí určite menej ako pravidelné užívanie alkoholu.

Môj názor na marihuanu je taký že patrí niekam na chatu a tá nieje každý deň
Napísať odpoveď