Problem s .avi formatom

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
wolflive
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wolflive »

no dobre ale ten obrázok 2 my nejde zapnut ... ja stlačím options a napíše mi ten error čo som ti dal na obrázku :)

//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 20:10 )
a na tom programe mi niak nezáleží ale skor na ulead video studio 11 alebo takých programoch :) musí byt chyba v avi pred codecmi niečo čo je doležitejšie než codec čo to je? :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Niekde robíš chybu pri pridávaní tých obrázkov na tú spodnú lištu. Lebo v tom nastavení musí byť nejaké číslo. Napríklad od 0 do 37. From 0 To 37. Ten obrázok o príspevok vyššie si nevšímaj to bol len príklad.

Musí tam byť vždy číslo ako na tomto obrázku.

//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 21:23 )
Dal som tú chybu error 80040154 do google a po tých fórach niečo splietajú o Viste.
Na tvojom screene máš medzi programami nainštalovaný Vista Transformation Pack 6.0. Nemohol to spôsobiť on ? Ak prepísal v XP-čku nejaké .dll knižnice. Alebo ak niečo ponastavoval ináč ?

Skús ho odinštalovať , restart PC a potom začni preinštalúvať tie rôzne veci:
- update DirecX
- ovládače
- Satsuki a pod.

Ak by nepomohlo tak potom treba , vložiť originálne inštalačné CD Windows , nabootovať z neho a spustiť Recovery Console. Nie nainštalovať nový Windows ale opraviť ten starý. Tuším sa spúšťa písmenom R

Ale ako tak pozerám tak ty si tam nainštaloval aj Servis Pack 3 , takže ho budeš musieť asi najprv odinštalovať. Ja mám tiež Servis Pack 3 , ale ja ho mám už integrovaný vo Windowse.
Prílohy
MWSnap172.jpg
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

ok ale neviem ako ho odinštalujem ten vista ani som ho ja neinštaloval... a pc som mal už s windowsom nainštalovaným čiže nemám originalne cd :) (on si ho nechal :cry: )

//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 21:41 )
myslíš keby som odinštaloval to vista. Tak by my išiel už to avi v particle illusion?

//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 21:46 )
Už to mám skor by som potreboval teraz poradit čo mám zaškrtnút? 1 krat som dal uninstal vista... a teraz mi naskočilo toto:
Prílohy
vista.JPG
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak nemáš originálne CD tak to radšej neodištalúvaj !!!

//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 22:15 )

Ono tam asi netreba zaškrtnúť nič , všetky tie políčka treba nechať prázdne. Tie pôvodné XP súbory budú obnovené zo zálohy. Ale to by musel potvrdiť nejaký Angličan , angličtina nie je moja silná stránka :oops:

Možno že by sa nič nestalo a prebehlo to všetko vporiadku , ale keby nastali problémy a Windows by ťa vyzval k vloženiu inštalačného CD , tak si asi skončil.
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

tak teda sme dospeli k tomu že som v hajzli :D
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús ešte zapnúť tento program DSFMgr a klini na ffdshow Video Decoder .a potom na Show filer properties.

Tam si nastav tým posuvníkom na Preferred. a stlač Set new merit .a potom stlač Filter settings.
Nastaví ti to ffdshow Video Decoder ako preferovaný filter.

Tie filtre , ktoré sú označené fialovou farbou sú nastavené ako preferované. Môžeš skúsiť experimentovať a postupne ich zapínať ako preferované , ale vždy len s jedným filtrom. Zapamätaj si v akej polohe bol nastavený , aby si ho vedel vrátiť naspäť. Keď nepôjde jeden tak ho vráť naspäť do východzej polohy a vyskúšaj druhý. Je ich tam požehnane. Len neviem či nebude treba po každej zmene reštartovať PC aby sa prejavili zmeny.

Skúšaj len tie čo majú v názve:
- Video Encoder
- Video Renderer
- Media Splitter
- Video Decoder

Keď daš Do not use tak filter vypneš nebude sa používať. Može byť chyba aj z opačnej strany , že nejaký filter je nastavený ako preferovaný a blbne. Vtedy by ho bolo dobré úplne vypnúť a systém bude používať ten ďalší v poradí ...
Prílohy
DSFMgr.rar
(261.77 KiB) 32 stiahnutí
MWSnap174.jpg
MWSnap173.jpg
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

tak si to odborne povedal :D a načo to slúži? čo tým budem hladat ?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Nastavuješ si tým poradie filtrov vo Windows.

Windows používa tie filtre na prehrávanie videa alebo audia , na konvertovanie videa alebo audia.

Sú zoradené v určitom poradí a Windows si vyberie vždy ten čo je prvý v poradí. Ak je napríklad na prehrávanie videa prvý v poradí ffdshow Video Decoder tak Windows bude používať vždy iba ffdshow Video Decoder aj keď ten filter nebude vhodný a blbne , tak Windows ho bude stále používať lebo je prvý v poradí.

Problém je v tom , že tých filtrov je tam strašne veľa a ja ani len netuším ktorý konkrétny filter používa WAX ,alebo ktorý používa Particle Illusion alebo Windows Media Player.
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

ramaya napísal:Nastavuješ si tým poradie filtrov vo Windows.

Windows používa tie filtre na prehrávanie videa alebo audia , na konvertovanie videa alebo audia.

Sú zoradené v určitom poradí a Windows si vyberie vždy ten čo je prvý v poradí. Ak je napríklad na prehrávanie videa prvý v poradí ffdshow Video Decoder tak Windows bude používať vždy iba ffdshow Video Decoder aj keď ten filter nebude vhodný a blbne , tak Windows ho bude stále používať lebo je prvý v poradí.

Problém je v tom , že tých filtrov je tam strašne veľa a ja ani len netuším ktorý konkrétny filter používa WAX ,alebo ktorý používa Particle Illusion alebo Windows Media Player.
aha ok tak sa s tým pobavím :D to by už malo ist :)

//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 8:47 )
no dobre takže ty si my napísal toto : "Tam si nastav tým posuvníkom na Preferred. a stlač Set new merit .a potom stlač Filter settings.
Nastaví ti to ffdshow Video Decoder ako preferovaný filter."
a čo mám vtedy robit ked stlačím filter settings?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Nemusíš urobiť nič. Ale ak chceš tak si ho môžeš nastaviť. To Filter settings je vlastne nastavenie toho filtra. Môžeš si tam vylepšiť obraz:
- jas
- farby
- ostrosť
- odstrániť logo z obrazu
- zapnuť a vyladiť si titulky ( orámovanie , font , farba , veľkosť atď )
- pridať rôzne efekty do obrazu
- zapnúť rôzne filtre na vylepšenie obrazu atď.

Toto som opísal len ten jeden filter ffdshow Video Decoder. Každý sa nastavuje osobitne. Ale pri tomto sa toho dá nastaviť asi najviac.
wolflive
Medium Expert
Medium Expert

aha takže mne stačí tým posuvníkom dat na to prefer a potom restartovat pc avyskusat či my ide program.. ?? :)
Napísať odpoveď