no dobre ale ten obrázok 2 my nejde zapnut ... ja stlačím options a napíše mi ten error čo som ti dal na obrázku
//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 20:10 )
a na tom programe mi niak nezáleží ale skor na ulead video studio 11 alebo takých programoch musí byt chyba v avi pred codecmi niečo čo je doležitejšie než codec čo to je?
Niekde robíš chybu pri pridávaní tých obrázkov na tú spodnú lištu. Lebo v tom nastavení musí byť nejaké číslo. Napríklad od 0 do 37. From 0 To 37. Ten obrázok o príspevok vyššie si nevšímaj to bol len príklad.
Musí tam byť vždy číslo ako na tomto obrázku.
//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 21:23 )
Dal som tú chybu error 80040154 do google a po tých fórach niečo splietajú o Viste.
Na tvojom screene máš medzi programami nainštalovaný Vista Transformation Pack 6.0. Nemohol to spôsobiť on ? Ak prepísal v XP-čku nejaké .dll knižnice. Alebo ak niečo ponastavoval ináč ?
Skús ho odinštalovať , restart PC a potom začni preinštalúvať tie rôzne veci:
- update DirecX
- ovládače
- Satsuki a pod.
Ak by nepomohlo tak potom treba , vložiť originálne inštalačné CD Windows , nabootovať z neho a spustiť Recovery Console. Nie nainštalovať nový Windows ale opraviť ten starý. Tuším sa spúšťa písmenom R
Ale ako tak pozerám tak ty si tam nainštaloval aj Servis Pack 3 , takže ho budeš musieť asi najprv odinštalovať. Ja mám tiež Servis Pack 3 , ale ja ho mám už integrovaný vo Windowse.
ok ale neviem ako ho odinštalujem ten vista ani som ho ja neinštaloval... a pc som mal už s windowsom nainštalovaným čiže nemám originalne cd (on si ho nechal )
//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 21:41 )
myslíš keby som odinštaloval to vista. Tak by my išiel už to avi v particle illusion?
//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 21:46 )
Už to mám skor by som potreboval teraz poradit čo mám zaškrtnút? 1 krat som dal uninstal vista... a teraz mi naskočilo toto:
Ak nemáš originálne CD tak to radšej neodištalúvaj !!!
//autoeditácia príspevku ( 21 Dec 2009, 22:15 )
Ono tam asi netreba zaškrtnúť nič , všetky tie políčka treba nechať prázdne. Tie pôvodné XP súbory budú obnovené zo zálohy. Ale to by musel potvrdiť nejaký Angličan , angličtina nie je moja silná stránka
Možno že by sa nič nestalo a prebehlo to všetko vporiadku , ale keby nastali problémy a Windows by ťa vyzval k vloženiu inštalačného CD , tak si asi skončil.
Skús ešte zapnúť tento program DSFMgr a klini na ffdshow Video Decoder .a potom na Show filer properties.
Tam si nastav tým posuvníkom na Preferred. a stlač Set new merit .a potom stlač Filter settings.
Nastaví ti to ffdshow Video Decoder ako preferovaný filter.
Tie filtre , ktoré sú označené fialovou farbou sú nastavené ako preferované. Môžeš skúsiť experimentovať a postupne ich zapínať ako preferované , ale vždy len s jedným filtrom. Zapamätaj si v akej polohe bol nastavený , aby si ho vedel vrátiť naspäť. Keď nepôjde jeden tak ho vráť naspäť do východzej polohy a vyskúšaj druhý. Je ich tam požehnane. Len neviem či nebude treba po každej zmene reštartovať PC aby sa prejavili zmeny.
Skúšaj len tie čo majú v názve:
- Video Encoder
- Video Renderer
- Media Splitter
- Video Decoder
Keď daš Do not use tak filter vypneš nebude sa používať. Može byť chyba aj z opačnej strany , že nejaký filter je nastavený ako preferovaný a blbne. Vtedy by ho bolo dobré úplne vypnúť a systém bude používať ten ďalší v poradí ...
Windows používa tie filtre na prehrávanie videa alebo audia , na konvertovanie videa alebo audia.
Sú zoradené v určitom poradí a Windows si vyberie vždy ten čo je prvý v poradí. Ak je napríklad na prehrávanie videa prvý v poradí ffdshow Video Decoder tak Windows bude používať vždy ibaffdshow Video Decoder aj keď ten filter nebude vhodný a blbne , tak Windows ho bude stále používať lebo je prvý v poradí.
Problém je v tom , že tých filtrov je tam strašne veľa a ja ani len netuším ktorý konkrétny filter používa WAX ,alebo ktorý používa Particle Illusion alebo Windows Media Player.
ramaya napísal:Nastavuješ si tým poradie filtrov vo Windows.
Windows používa tie filtre na prehrávanie videa alebo audia , na konvertovanie videa alebo audia.
Sú zoradené v určitom poradí a Windows si vyberie vždy ten čo je prvý v poradí. Ak je napríklad na prehrávanie videa prvý v poradí ffdshow Video Decoder tak Windows bude používať vždy ibaffdshow Video Decoder aj keď ten filter nebude vhodný a blbne , tak Windows ho bude stále používať lebo je prvý v poradí.
Problém je v tom , že tých filtrov je tam strašne veľa a ja ani len netuším ktorý konkrétny filter používa WAX ,alebo ktorý používa Particle Illusion alebo Windows Media Player.
aha ok tak sa s tým pobavím to by už malo ist
//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 8:47 )
no dobre takže ty si my napísal toto : "Tam si nastav tým posuvníkom na Preferred. a stlač Set new merit .a potom stlač Filter settings.
Nastaví ti to ffdshow Video Decoder ako preferovaný filter."
a čo mám vtedy robit ked stlačím filter settings?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Nemusíš urobiť nič. Ale ak chceš tak si ho môžeš nastaviť. To Filter settings je vlastne nastavenie toho filtra. Môžeš si tam vylepšiť obraz:
- jas
- farby
- ostrosť
- odstrániť logo z obrazu
- zapnuť a vyladiť si titulky ( orámovanie , font , farba , veľkosť atď )
- pridať rôzne efekty do obrazu
- zapnúť rôzne filtre na vylepšenie obrazu atď.
Toto som opísal len ten jeden filter ffdshow Video Decoder. Každý sa nastavuje osobitne. Ale pri tomto sa toho dá nastaviť asi najviac.