StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za prísnejšiu kontrolu majitelov tzv bojových plemien ?

Áno súhlasím, treba s tým už niečo rkonečne robiť. !!!
59
43%
Mne neprekážajú.
13
9%
Nie, nemám psa.
1
1%
Nezodpovednú majiteľku okamžite ju potrestať a agresívneho psa dať nadobro uspať.
22
16%
Záleží na majiteľlovi, ten pes za to akého ma debilného pána nemôže.
42
31%

Celkom hlasov: 137

jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Príspevok od používateľa jjj »

Pitbul mi skoro dneska roztrhal môjho Psa !!!
Vyjdem zo vchodu, Jack mal zapnutý svietiaci obojok pustím ho nikde nikto a zrazu.. .
Veľký tak 40-50 kilový pitbul či čosik podobne jednoducho bojový pes...
Jack bol pustený, ten pes tiež... oňuchali sa, a pitbul zvrčal Jack tiež a boli v sebe. Fight ako zo psích zápasov. Ale pitbul je silnejší a ten moje 8 kilové chúďatko nemalo šancu. Pitbul ho chytil za krk J. plakal pišťal volal o pomoc !!! :weep:
Pitbul dostal oodmňa pár kopancov do brucha. P. ho pustil. Jeki však utiekol, plač a kvikot kňučanie, chvostík stiahnutý a ten hajzel bežal za ním. Tak hlasto plakať a kňučať som môjho havka ešte veru nepočul. Naháňal som ich asi dobrú minútu. Toto sa zopakovalo asi 3x, kým som ich dohonil. Jeki píšťal pitbul nim kmásal o zem za krk, za slabiny, za nohy. Už som myslel že ho roztrhá a je po všetkom!!! .
Dobehol som ich opäť, dostal ten pitbul par kopancov a kňučiaceho Jekiho som vzal ku mne na ruky hore, pritom som riskoval že sa mi ten hajzel zahryzne do ruky či nohy no rozum šiel vtedy bokom. Jeki bol konečne v bezpečí u mňa na rukách a už sa mi nevyšmykol.
No ten skurv... pes začal vyskakaoval po mne... teda po Jekim ktory bol u mňa na rukách. Vytáčam 158.
Polícia je tu do minúty. Expresná reakcia. Môžem pochváliť. No medzitým behom tej minúty pitbul zbadal ďalšieho psa ktorého asi poznal. A ušiel. Nebolo ho. Pes zmizol.
Policajtom som akurát ukázal smer akým bežal.
Ten pitbul býva pustený bez náhubku a pravidelne svojej pani zdrháva, neudrží ho, nie je to prvý krát čo ohrozoval ostatné psy. Našťastie tam bol sused ktorý ten koniec ako útočil na mňa a môjho psa, ktorého som mal už medzitým na rukách, takže svedka mám.
Ak tú staru p1ču.. stretnem ten pitbul to ma nadobro zrátané.
Som za to aby bol okamžite utratený. Ohrozoval mňa aj môjho psa, správal sa veľmi agresívne až nepríčetne. Takýto pes nemá byť čo na sídlisku voľne a BEZ DOZORU pustený . Dúfam že sa to podarí. Nebolo to totiž prvý krát!!! Čo jej zdrhol. Takže všetci pozor na pitbulov...
A záver ?
Moj psík len smutne apaticky leží, keď sa ho dotknem kňučí. :-(
Dúfam že bude v poriadku... Rany na tele sa zahoja ale tie na duši už navždy ostanú !!! :smt017

Kiež by sa to nebolo stalo. :aasmile10:

Ráno zájdeme k veterinárovi. :smt115

Poučenie ? Nepúšťajte radšej svojich miláčikov takto večer, vždy pekne na vodítku aj keď sa môže zdať že tu nie je žiaden pes, či ani živej duše v okolí.
Nabudúce vám ho ten pitbul môže aj roztrhať :-((
Prikladám par fotiek pred a po. :-(

PS:
Hneď dnes ráno na ňu podávam tresné oznámenie :aasmile11:

Útoky:

http://dnes.atlas.sk/slovensko/regiony/ ... policajtov
http://spravy.pravda.sk/sk_regiony.asp? ... 12&k=96004

:hmm:

Výcvik a úvaha, zodpovednosť vs zákon vs majiteľ

http://spravy.pravda.sk/majitel-psa-roz ... domace_p12 :pravidla:
Prílohy
2.jpg
3.jpg
4.jpg
pitbul.jpg
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

jjj pre vlastnu Satisfakciu by som to Policiou riesil len pre zasteru.
Pitbulla by som vlastnorucne rozkopal, pripadne po nom poskakal.
Stara <> si to aj tak nevsimne ... A ak ano moze ti to byt aj tak jedno.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Chlape, ty si nevidel ten masaker ako s tym mojich chudatkom zametal.

Máš psa?

Len tak to nenechám, čo si tá stará nezodpovedná píp píp píp píp dovolila. Ohrozila mňa aj mojho psa na živote, kebyže nedávam pozor a niesom opatrný určite by sa aj mne nejaký ten kusanec minimálne do ruky ušiel.
Náplň trestného činu to podľa mňa spĺňa :smt097
Nájde sa tu nejaký policajt prípadne právnik a poradí mi ako postupovať :smt017
Diiiiiiiiiiiiik :smt042
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

chcem sa informovat - povinnost mat nahubok sa uz vytratila? Ani nepamatam, kedy naposledy som videl psa s nahubkom, aj ked su mi to tvory mile a nemavam z nich strach ako kedysi (sem tam sa pristihnem ako sa s nimi rozpravam), najdu sa pripady, kedy mi nie je vsetko jedno. Pitbul ma uz len do tvare tak agresivny vyraz, ze vidiet ho bez nahubku volne behajuc, tak mi stuhne krv v zilach. Keby sa vsetci majitelia psov spravali rovnako bezohladne, priam lahostajne, tak je pohyb po nasich sidliskach nebezpecenstvom blizky dzungli.

Osobne by som tomu pitbulovi co ti rozkmasal psa nedokazal nic spravit, anilen pozadovat utratenie. Nie je to tak vinou psa, ako jeho majitelky, pes kona len na zaklade svojho instinktu a vychovy. Milsi je mi scenar, kedy sa psik krmi stehnom svojej nezodpovednej panicky.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...podľa mňa to na trestný čin verejného ohrozenia stačí...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Zaobstaraj si slzák, paralyzér, slzákom, alebo paralizérom pitbula omráč.Bohu žiaľ je to umelo vyšlachtené plemeno, výtvor človeka a keď je takýto "on rage" tak moc možností nemáš...

Avšak otázne je či pitbula len neuspať a nespraviť toto celé sa majiteľom/majiteľkou...
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Povinnost mat nahubok je len v prostriedkoch MHD pokial viem. Nikdy nebola celoplosne. Aj ked psa nemam uz 2 roky tak neviem co sa v tomto ohlade zmenilo.

Tvoj zazitok je neprijemny a tiez by som bol za to aby bol taky pes utrateny. Pochybujem ale ze sa to da pokladat za trestny cin. Predsalen pes nenapadol teba, ale tvojho psa. Maximalne co mozes podla mna dosiahnut je utratenie toho psa, ale nie som odbornik takze je to len moj nazor.

Nepaci sa mi ale ked sa v tomto smere generalizuje. Sam som mal Dobermana co je tiez v skupine bojovych plemien, ale zivote nikdy nikomu nic nespravil. Ja nemozem za s prepacenim drbnutych ludi, co si nevedia vychovat psov. Nepaci sa mi ake sa robi z podobnych pripadov halo. Potom na to doplacaju normalni chovatelia, ktori sa o svojho psa staraju, cvicia ho, atd. To ze sem das par fotiek kde vyzeraju velmi krvilacne neznamena, ze je taky kazdy jedinec.

Takze v skratke som za utracanie agresivnych psov, ale nesuhlasim s nejakym obmedzovanim bojovych plemien. Nie je to o psovi ale o panovi. Takisto je agresivnych vela ratlikov, ktorych vencia vecer babky a ktori nemaju absolutne ziadnu vychovu, ale kvoli ich vzrastu nepredstavuju ziadnu hrozbu takze to nikto neriesi. Je to o zodpovednosti majitela. Takze by som trestal majitelov + agresivnych psov. Nie bojovych psov celkovo.

Jaj a este prikladam "agresivnu fotku" nasho byvaleho psa.

http://www.hojko.com/post1002933.html?h ... t=#1002933

//uplink aj ona vedela vyzerat pekne krvilacne. Takisto som mohol nafotit fotky ako ceri zuby, pripadne ked stekala tak by som sa jej ako cudzi clovek bal. Ide tu len o tu predpojatost : bojovy pes = agresivny krvilacny pes. V tychto pripadoch ide o konkretnych ludi a konkretnych psov tak nech sa to tak aj riesi a nedavaju sa tu navrhy co obmedzuju aj normalnych ludi a normalnych psov.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Waldo Tvoj psík je oproti tomu pitbulovi roztomilý truhlík ^_^...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

dam do povedomia moju temu z leta

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=124319

upozornujem ze sa z toho stal klasicky suflikovy pripad nikto s tym od vtedy nic nespravil nemam ani chut sa tahat za trestne oznamenie,

ten pitbul ohrozil teba a aj tvojho psa nemal kosik a bol bez dozoru kedze usiel ked poznas majitelku tak sa s nou chod v klude porozpravat a navrhni jej rozumne riesenie ak nan nepristupi podaj trestne oznamenie

tiez nesuhlasim s obmedzovanim bojovych plemien kedze do buducnosti si chcem tiez nejake zadovazit ono zalezi dost na majitelovi (na tom sa asi viaceri zhodneme) ako ho vychova poznam par bojovych psov konkretne pitbulov ktory maju viac rozumu ako ich majitelia ale nastastie nikomu este neublizili a to sa vonku stretavame dost casto zas na druhej strane poznam par bojovych psov o ktorych je prikladne postarane a su pritulny ako macka takze asi vazne zalezi na majitelovi ci sa psovy venuje alebo nie

kedze ten horespominany pitbul casto majitelke uteka asi o neho nie je dobre postarane, trochu z nasho dvora:D nas pes NO je nauceny ze na ulicu bez kosika a voditka na ulicu nemoze, moze byt brana otvorena dokoran a mozeme ho volat na ulicu aj jeho oblubenou hrackou pokial nema na nufaku kosik a na krku voditko von z dvora nevyjde ani vtedy ked sa vonku haraju feny:) tolko iba na okraj zelam vela stastia :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Príbeh je to smutný. Mal si "šťastie" a natrafil si na blbého majitela pitta. Je to čisto len výchova majitela, ako sa ten pes správa. Poznám ludí čo chovajú Pittov a Staffordov a sú to úplne zlaté psy. Malé deti sa s nimi hrajú, chytajú ich za papulu, ťahajú za chvost, laby, uši a ten pes si kludne leží a vôbec mu to nevadí. Tak isto vonku nemajú problém s inými psami/ludmi. Naopak sused má bieleho špica a z toho mám väčší strach ako s tých Pittov. Ten špic keď je vonku, tak skáče do iných psov, šteká neustále, naháňa ludi a snaží sa ich uhryznúť. Ako si majitel psa vychová, tak sa ten pes bude aj správať. Každé plemeno, ak je blbo vychované môže niekoho napadnúť, bez ohladu či je to Pitt, Ovčiak, Doberman, Rtw. Takže robiť s Pittov, Staffordov atď. vraždiace monštrá je trochu prehnané. Tolko môj postreh. :)

http://www.downtownpet.com/blog/uploade ... 759940.jpg
http://farm1.static.flickr.com/127/3192 ... db8660.jpg
http://www.barkindoggiebiscuits.com/blo ... 00x224.jpg
http://www.diegocattarossi.com/blog/wp- ... itbull.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Napisal si to dost emotivne, ale mas pravdu - taketo agresivne plemena volne pustene na ulicu nepatria. Bolo by dobre zaviest pravidlo, aby pes spadajuci medzi bojove plemena musel mat vonku VZDY nahubok, pretoze aj ked je na vôdzke (spisovne slovenske slovo pre voditko :D ) tak sa moze vytrhnut a utocit.
OT: pred predajom pitbulla by mali dat majitelovi spravit aspon IQ test a musel by dosiahnut aspon 70 bodov, aby mu ho predali, lebo vacsina majitelov nevyzera na to, ze by ten test mohli zvladnut (maly, vyholeny, co chodi s kyvanim ramien ako keby keby mal nejaku poruchu)
PS: mate pravdu, ze pes za to nemoze a prave preto by bolo fajn, keby mali vzdy vonku nahubok(bez neho by majitelovi hrozila VYSOKA pokuta), tym by sa bezpecnost urcite zvysila aj napriek hluposti majitela. Tiez by sa mal vydavat akysi "zbrojny" preukaz na bojoveho psa a pocas pripravy na ziskanie tohto preukazu by bol majitel dostatocne pouceny o rizikach presne tak, ako je to u zbrani.
Waldo
Medium Star
Medium Star

Gothar a preco by mali ten nahubok nosit len bojove plemena. Ked uz tak som za to aby na ulici musel nosit nahubok kazdy pes. Kazdy pes moze zautocit a ublizit je jedno ci je to bojove plemeno (a je vela velkych ras psov, ktore nepatria do skupiny bp a ublizia takisto vazne ked su nespravne vychovani).

A mas trosku predpojatost ked vravis ze "vacsina" majitelov je takych ako si opisal. Skor by som povedal, ze je to vyrazna mensina podla ktorej sa zial tvori vseobecna mienka.

A nechapem co by vyriesil taky "zbrojny pas". Ked je clovek dost nezodpovedny pri vychove psa tak pochybujem ze sa bude zaoberat nejakym zhananim povolenia na jeho chov a jednoducho si ho kupi nacierno.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Bojove plemena len preto, lebo podla toho co viem tieto psy utocia agresivnejsie a vytrvalejsie ako ostatne, ale tak to je uz pripad pre odbornikov, ja som len nadhodil to, ze nahubok by mal byt na kazdom verejnom mieste, nie len v MHD.
Ta vacsina sa tyka tych, ktorych som videl osobne, k tomu nemam co dodat.
A ucelom toho zbrojneho pasu je to, aby bol majitel aspon nejako pouceny o rizikach. Jednoducho by dostal literaturu/skolenie, z toho by sa musel ucit, potom by absolvoval test a ak by ho uspesne zlozil, tak by ziskal pravo vlastnit takeho psa. Tu nejde o to, ze by majitel zrazu dostal rozum, ale o to, aby si uvedomil, ze pitbulla nemoze len tak vypustit na sidlisku, pretoze ak pes nieco spravi, tak mu bude hrozit nejaka sankcia. Aj niektore samozrejme veci si nemusis uvedomit, pokial ti ich druhy clovek neoznami a prave o to tu ide. A niektorych potencialnych majitelov by to mozno aj odradilo (co je podla mna dobre).
Waldo
Medium Star
Medium Star

Ja som tu skor narazal na to ze ti nezodpovedni ludia by kaslali na nejake testy, poucenia atd a zohnali by si toho psa nacierno. Nie na podstatu samotneho poucenia o nebezpecenstvach.

Ja mam praveze s majitelmi opacnu skusenost takze je to zase len osobny dojem, ktory nic nedokazuje. Poukazal som len na to ze prave kvoli tym hlupym majitelom sa tvori mienka vo vseobecnosti na vsetkych co je trosku nespravodlive. A s tymi nahubkami by to dopadlo tak ze by s nahubkami behali aj slusne vycviceni bojovi psi a bez nahubkov aj agresivni nebojovi psi. Preto som bud za to aby nahubok nosili vsetci psi bez rozdielu ked uz ma byt take pravidlo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Keď je pes na vôdzke, prečo by musel mať náhubok ?

Ak náhubky, tak pre voľne pustených psov.

A nejaké delenie psov na takých a takých nejak neuznávam, všetko záleží od výchovy.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Spominal som to v svojom prvom prispevku - pes sa moze vytrhnut, niektore plemena maju dost velku silu a v pripade prehnanej reakcie psa ho nemusi kazdy majitel udrzat.
Ale je to aj preto, lebo mne osobne vacsina velkych psov v mojej blizkosti vadi. To sa samozrejme hned vytraca, ked vidim, ze je pes vychovany a ide poslusne pri majitelovi, no ked zacne behat okolo, onuchavat ma a neviem co este, tak som neisty. Park je proste verejne miesto a ked tam idem, tak chcem mat istotu, ze ma ziadny pes nepohryzie. Ak si niekto kupi do 2 izboveho bytu vlciaka, tak je jasne, ze ten pes potrebuje aj volnost, no to je zas chyba majitela a ja sa kvoli nemu nechcem obmedzovat (sloboda jedneho cloveka konci tam, kde zacina sloboda druheho).
Waldo napísal:A s tymi nahubkami by to dopadlo tak ze by s nahubkami behali aj slusne vycviceni bojovi psi a bez nahubkov aj agresivni nebojovi psi. Preto som bud za to aby nahubok nosili vsetci psi bez rozdielu ked uz ma byt take pravidlo.
Ak by za nenosenie nahubku bola pokuta 100 €, tak by si to asi aj ti majetnejsi majitelia rozmysleli. Nahubky pre vsetkych by mi nevadili (okrem tych zakrpatenych :) ), ale je otazka, ci by to bolo naozaj nevyhnutne, pretoze utokov od beznych psov je (aspon v mediach, neviem aka je realita) menej ako od bojovych a pritom ich po vonku beha neporovnatelne viac.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja mám podobnú skúsenosť. máme fenku, špic krížený s neviem čím. teraz má skoro 11 rokov. pred takými 7-8 rokmi sa stalo, že mama s ňou išla večer von. naša bola na vodítku, z vedľajšieho vchodu išla panička s pitbulom von. ale na vodítku ho nemala, ak sa dobre pamätám. pustil sa do tej našej. samozrejme, my máme malého psa oproti pitbulovi. kusol ju do slabín, išlo sa k zverolekárovi na šitie, rana dlhé asi 4 cm. našťastie sa majiteľka toho psa odsťahovala pred niekoľkými rokmi. ale naša furt šteká na ten vchod, je tým smerom agresívna, pamätá si to. a odvtedy nemá rada väčších bielych psov. ten pitbull bol taký...
opisujem to tak, ako mi bolo povedané, lebo som bol zrovna vtedy mimo domu asi na týždeň.
určite by som týmto plemenám nariadil, aby mali náhubok. vždy a všade.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

co sa tyka bojovycj psov, je to naozaj otazne, poznam vela pitbulov a roznych kombinacii pitbul/stafford/rotvajler a pod a su to rodinny maznaci, leob majitel to snimi vie a kludne by som nechal svojho psa snimi hrat, ale keby sa dostali do zlych ruk, resp majitel by to nevedel dopadne to zle, su velke, svalnate maju posunuty prah bolesti...ano SU to bojove psy, boli vyslachtene umelo na psie zapasenie, ale to neznamena, ze kazdy je hned zabijak...co sa tyka zakona, pes je povinny mat pri pohybe na verejnom priestranstve nahubok a musi byt zapnuty na vodzke, v pripade, ze pes zautoci na ineho psa alebo nebodaj cloveka, ma byt zo zakona utrateny kedze vo chvily utoku zacal predstavovat hrozbu, takysto, za konanie psa ale zodpoveda majitel, kedze je zo zakona povazovany za vec a vec ma vlastnika ktory za nu zodpoveda, ak ta napadol, mozes podat trestne oznamenie, ale ruku na srdce, uz sa to tu raz riesilo a nic sa nevyriesilo...ked chces skus stym ist do medii, ale aj to je otazne...zaobstaraj si teleskop a ked sa na teba ten pes este krivo pozre nevahaj ho pouzit
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Som za kontrolu, resp. pre postihy majiteľov ale všeobecne agresívnych psov. Pretože ako jjj uviedol do ankety, u nás sú to iba "tzv." bojové plemená. Ak dobre viem, na Slovensku žiaden zoznam neexistuje, v jednotlivých krajinách EU je všade iný čo do počtu tak aj druhov plemien. Ako už spomínali v príspevkoch vyššie, záleží hlavne od výchovy a prístupu majiteľa.

jjj: čisto technický dotaz: 40-50 kg pitbul ? toho kŕmili nejakými turbo-granulami alebo čím? bežne mávajú tak 20-30 kg. Kamarát má asi 30 kg cau-caua ale ten keď schytil mačku tak ju roztrhal a to doslova, kusy tela v rôznych častiach dvora, a ten tvoj vyzerá že je ešte v jednom celku ... to len tak na okraj.
Ak je ale pravda, že útočí pravidelne aj na iné psy, neviem načo so susedmi čakáte, už dávno ste to mali s majiteľkou riešiť, ak nie je ochotná podať trestné oznámenie príp. oznámiť to slobodne zvierat alebo aký je to spolok, oni vedia poradiť ako konať v takýchto prípadoch ...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Najnovsia zabava znudenych Turkov v centre Viedne je v noci, ked vsetci spia doviezt niekam na hlavnu ulicu par pitbullov a nejakeho maleho cokla a tam sa zabavaju na tom, ako ho tie psy roztrhaju zaziva. Kym ludia, co to pocuju stihnu zavolat policiu, tak su fuc, najdu len zbytky psa v kaluzi krvi. Chvalabohu som to benidela na vlastne oci, len som o tom pocula.
Na zapade sa pomaly zastavuje volny predaj tychto "nebezpecnych" plemien a politici chcu presazdit zakon, podla ktoreho si musi clovek najprv zabezpecit nieco ako zbrojny pas na zaklade psychologickych testov a pokial bude mat takeho psa a nebuude sa vediet preukazat, tak mu ho okamzite odoberu.
Ja som za, lebo taky pes v rukach cloveka choreho na mozok sa sa prirovnat k zbrani.
Napísať odpoveď