StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za prísnejšiu kontrolu majitelov tzv bojových plemien ?

Áno súhlasím, treba s tým už niečo rkonečne robiť. !!!
59
43%
Mne neprekážajú.
13
9%
Nie, nemám psa.
1
1%
Nezodpovednú majiteľku okamžite ju potrestať a agresívneho psa dať nadobro uspať.
22
16%
Záleží na majiteľlovi, ten pes za to akého ma debilného pána nemôže.
42
31%

Celkom hlasov: 137

jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Nikde nieje spísaný zoznam "bojových" plemien. Každý pes môže byť agresívny zaleží to od výchovy. Rovnako agresívne sú aj NO no ajtak sa používajú v radoch polície a armády. Videl som na vlastné oči argentínsku dogu ( vyšľachtená na skolenie diviakov ) s certifikátom z canisterapii.

Všetko závisí od výchovy nehádžte všetky jedince z plemena do jedného vreca.

Niečo podobné som videl aj ja. Lenže útočil NO na tetku s nejaký pudlom alebo čo to bolo, malo ho na rukách on skakal po nej a zahrizol sa do psa, tetka vrieskala auta sa snažili toho NO zraziť proste šok a mám to po 3 rokoch stále pred očami.

Po tomto zažitku som si zaobstaral Koreňový sprej. --- POZOR !!! Neskúšajte ho do doma ako ja :) Prišiel som o zrak na 30 minút :)

Byť na tvojom mieste pomstím sa, polícia s tým myslím nič nespraví ale ja by som narobil škodu na majetku a psa otrávil, niečo také som skoro spravil keď jeden NO napadol mojoho psa, tiež Jacka :)
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Muffi »

hughito napísal:Keď je pes na vôdzke, prečo by musel mať náhubok ?

Ak náhubky, tak pre voľne pustených psov.

A nejaké delenie psov na takých a takých nejak neuznávam, všetko záleží od výchovy.
Dnes ešte aj vzduchovka s dostrelom 10 metrov a silou na to, aby nezastrelila holuba z piatich sa musí medzi ľuďmi nosiť v puzdre. Tak mi prosím vysvetli, z akého dôvodu by také ozubené chlpaté hovädo vyšlachtené na zabíjanie medveďov nemalo nosiť náhubok kedykoľvek, keď príde do kontaktu s hocikým, okrem svojho drbnutého majiteľa?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jjj no podla nazvu temy a toho co si napisal ostro vystupujes proti tymto tzv bojovim psom pricom to je viac menej problem majitela.

Neviem o co ti presne ide ale zbrojny pas na tieto psy je uplna blbost a podla vsetkeho jak tak kukam na tvojho psa co bude asi vlciak, tak toho tiez kludne zaradit do bojovych plemien.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

cele je to vec vychovy. kamos ma rotvajrela, fenku. poslucha na slovo. Ked ide von, drzi na vodiku a pusti ho az v parku /aj tam poslucha na slovo/

Je mi luto psika majitela prveho prispevku, asi treba chodit psa vencit s Flubberom /ci ako sa to pise/ a zbavit sa problemu navzdy :)

nie kazde "bojove" plemeno je do jedneho vreca.
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Dost predpojate nazory tu ma vacsina ludi co sa tyka tychto plemien.Na jednu stranu sa ale ani sa necudujem pretoze sa to tak v mediach prezentuje. Pripadne sa rozoberaju len tie negativne udalosti ako to a to bojove plemeno dokusalo toho a toho. A podme teraz vsetky bojove plemena zakazat atd. Ja som tiez dobermanov bral ako agresivnych psov z americkych filmov az kym sme jedneho nemali.

Bohuzial sa na to pohlad ludi nezmeni a ak sa zacne takto hromadne generalizovat tak na to v konecnom dosledku doplatia len slusni chovatelia a ti co sa o svojich psov staraju co je podla mna skoda. :(

Ziadny "zbrojny pas" nicomu nepomoze. Ako som povedal slusni chovatel nepotrebuje ziadne formalne povolenie ani poucenie a ti co na nejaku zodpovednost kaslu si toho psa zadovazia aj tak je jedno ci s povolenim alebo bez povolenia.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

presne tak ako vravi Waldo.. netreba hadzať všetkych pitbullov do jedneho vreca :roll: zavisi od vychovy..

Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Jedna téma o tom tu už bola...
Kde tiež nejaký pes napadol jeho aj psa...Skús pohľadať. Určite to tu je.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

fizz napísal:Mile, ze zavisi od vychovy, ale co ovplyvnis skor? Vychovu alebo dostupnost tychto psov?
keby sa mal každy riadiť tvojim systemom, tak ochvilu budu strielať polovnici v lesoch všetky diviaky (priklad), pretože par ludi zranili.. get it? no..
Gepid napísal:Jedna téma o tom tu už bola...
Kde tiež nejaký pes napadol jeho aj psa...Skús pohľadať. Určite to tu je.
hej a dokonca sa už na predošlej stranke aj spomenula, je tam link :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Pitbull má obrovskú silu, posunutý prah bolesti, takže nieje to sranda, ak vás takýto majitelom nevychovaný pes napadne.

Old Dirty Bastard
Guru
Guru

o_O o tom som vedel.. ale že dokaže utiahnuť taky naklad, oh mai..
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

naozaj sila :o
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Preto je dobre nosit slzak... alebo ak ma niekto ZP tak zbran... prisaham ak by sa toto stalo mne tak by som toho psa zabil... Bud by som ho zastrelil, co ale nie je vacsinou v obyvanej oblasti mozne alebo ako dotycny spravil kopal kym by neutiekol... Najlepsie v spojeni s nejakou drazdivou latkou...

Jednemu znamemu sa raz stalo nieco podobne... obrovsky pes... bud buldog alebo pitbul uz si nepamatam co to bolo... dost davno... proste dedina... vtedy este mali sliepky... Normalne chlapik vybehol von a zastrelil ho... Podla mna spravil dobre.. ten pes tam nebol prvy krat...

Keby policia nasla toho psa urcite by ho museli zastrelit, predpokladam ze inak by ho nechytili... A som velmi zvedavy ako sa to bude riesit
HitmanM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HitmanM »

akoze tvoj pribeh je smutny a na mna to strasne vplyva nakolko by som neublizil ziadnemu zvieratu

ja by som toho psa zapichol. Ano pisal som ze by som neublizil ale taketo zviera tu nema co robit tam by mi to bolo jedno, potom by som vylepil majtelke. Drzim palce aby sa tvojmu havkacovi polepsilo a ty aby si mohol zase s nim chodit von a nabuduce si ber zo sebou vzdy nieco noz alebo plynovu zbran s novinamidom to je jedno. Mozno to pride blbe behat s nozom ale ak sa nedajboze situacia zopakuje ver mi vtedy ti to bude uplne jedno a toho psa rovno podrezes.
Budes musiet jednat rychlo ale s rozumom lebo taky pes ak ho nespravne trafis zautoci na teba

ale pes nieje ten pravy vynik, i ked to ma samozrejme v nature ale majitel sa ma starat o psa. Pes je ako dieta vyrastie z neho to co si vychovas.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

HitmanM a si myslíš, že pokiaľ pitbulla bodneš s nožom, že mu to niečo spraví? AKurát ho to viac naserie a potom už bude ozaj ako besný. Na to IMHO treba aspoň sekeru :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Minimálne plameňomet.
HitmanM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HitmanM »

Muffi napísal:HitmanM a si myslíš, že pokiaľ pitbulla bodneš s nožom, že mu to niečo spraví? AKurát ho to viac naserie a potom už bude ozaj ako besný. Na to IMHO treba aspoň sekeru :D
bodol si uz nieco zive priamo do hlavy alebo krku ?
citaj co som napisal, treba vediet kde bodnut
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Ale no tak, myslim ze v tejto teme by sa nemalo riesit ci bodnete pitbula nozom alebo zapalite plamenometom :)

Podla mna, je vychova psa podobna ako vychova cloveka. Koho mali v detstve "radi", tak je vyssia pravdepodobnost, ze z neho nebude nejake bezkrke hovado.. Rovnako je to aj so psami. Kamarat ma velikanskeho vlciaka, ale v skutocnosti je uplne pritulny a neboja sa ho ani deti :)

Zato ked ma minule skoro dobehol taky pitt tak mi nebolo vsetko jedno. Dementny majitel nielenze ho nemal na vodzke [tak vtipne slovo] ale este si v pohodicke kecal s kamosom opodial ...

K teme: Podla mna by sa hlavne mal spraivt nejaky vseobecny zakon, ktory bude bud prikazovat pouzit nahubok alebo vodzku pod hrozbou mastnej pokuty.. Ale ja to nechapem, ja osobne by som keby mam bojove plemeno urcite pouzival minimalne vodzku.. Nezodpovednost niektorych ludi nema hranic...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

kali - prečo si prosti "zbrojáku" na bojové psy?
Namiesto bezúhonnosti ako je to pri zbraniach by sa mohla skúmať fyzická stavba (sila) majiteľa, či je schopný udržať svojho psíka na reťazi/vôdzke a jeho mentalita - týmto sa zamedzí, že silné zvieratá budú v rukách dôchodkýň, ľudí, čo o tom zvierati nič nevedia a podobne... súčasne by som sprísnil kontroly políciou. Ak bude napr. dôchodkyňa venčiť pitbula a nebude mať pri sebe "zbroják" - 500e pokuta. Ak jej vie rodina kúpiť zviera, vie jej dať aj na pokutu. Tak isto - pokiaľ má niekto dosť nervov na to, aby nechal volne pobehovať psa, ktorý má genetickú predispozíciu na boj a agresivitu, tak má isto aj dosť nervov na platenie vysokých pokút.

Tak isto kruto a tvrdo postihovať pokiaľ je pes v obci nie na vôdzke ale pustený voľne (mastná pokuta). Každý prípad napadnutia psom končiť utratením daného psa - bez výnimky - potom budú mať majitelia psov rešpekt a budú si dávať na chovanie svojho maznáčika väčší pozor. Opäť - posilniť kontroly políciou - veď je to geniálne ľahký zárobok, tak kde je problém? Nechcú si zarobiť na pokutách?

Mám rád psy, u babky na dedine sme mali 2, teraz už len jedného. Sám chcem chovať psíka. A ak to pomôže predísť prípadom, ktoré tu boli spomenuté, kľudne si spravím "zbroják" aj na jazvečíka.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

stoporko z jednoducheho dovodu, byrokracia a zbytocna buzeracia normalnych ludi.

A okrem toho neda sa presne definovat bojove plemeno. Patria tam aj Labradori alebo len Pitbulii? Alebo sa to rozlisuje podla velkosti psa? Kde bude potom ta hranica? Kazdy velky pes moze byt nebezpecny ale aj velmi krotky a aj maly pes moze sposobit neprijemne poranenia.

Pes ma byt na voditku a mat nahubok. S nahubkom je v podstate neskodny.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

plne súhlasím s tým, že pes má byť na vodítku a s náhubkom... lenže potom by si nemohol lízať prirodzenie, čo je jedna z jeho najčastejších činností :P
Čo je bojové plemeno - tie, ktoré boli vyšľachtené na boj. Nie lov a podobne. Ublížiť istotne môže aj jazvečík alebo pudel, no v jeho genofonde sa nenachádza znížený prah bolesti, reflex zakusnúť a nepustiť, predispozícia ku agresívnemu správaniu a podobne. Isto vidíš ten rozdiel.

A zvýšená byrokracia? Myslím, že potenciálne VYSOKÉ príjmy z pokút sú dostatočnou kompenzáciou.
Napísať odpoveď