Hmm osobne neviem kde na to ľudia chodia, že LCD sú podradnejšie ako plazmy. Proste kade chodím, tade vidím LCD alebo LED displaye, väčšinou ľudia idú týmto smerom a obrazy na telkách sú lepšie ako na S-iPS LCD paneloch, ktoré predstavujú +- high end. Pre mňa má plazma ako taká tú nevýhodu, že častokrát býva aktívne chladená a hreje jak sviňa, to je všetko. Žerie viac elektriky [aj keď v úžasnom nemenovanom českom teste vyhrala vo všetkom nad LCD panelom, trápny reklamný ťah, stránka už tuším ani neexistuje] a celkovo mi príde neohrabanejšia. Mal som ju aktívne možnosť vidieť len vo firmách, nikdy nie v domácnostiach no a u otca doma, ale tá má už nejaký ten rok. Každopádne s dobrým LCDčkom nič nepokazíš, ver mi. Neucítiš tam žiaden rozdiel. A že lepšie farby? Vyblité, presaturované farby, s obrovským kontrastom ktorý vypaluje oči ľudia nazývajú lepšie farby? Na rovinu, Samsung Jét s "úžasným" AMOLED displayom a krásnymi farbami...nech sa strčí, v nocí sa na tom nedajú písať sms, lebo to vypaluje oči a nevie si ani autoamticky znížiť kontrast. Kašlem im ja na ich "nové" technológie, ktoré prinášajú nový dynamický kontrast miliarda ku jednej a iné peachoviny. Bohate Ti postačí ten Samsung, ver mi, keď uvidíś plazmu za večerných podmienok [kde sa najviac používajú multimediálne PC, cez deň je to málokedy] tak zistíš že je tam mizivý rozdiel a Ty ten dynamický kontrast a "krásnu" čiernu farbu aj tak nevyužiješ. Proste môžeš ošťať. A navyše, načo je komu dokonalá čierna keď kódeky ktoré enkódujú 90% formátov čistú čiernu aj tak nepodporujú? A o tomto by sa dalo písať a písať. Plazma je proste hype, dačo ako iPhone, je super, ale zistíš že za polovičnú cenu môžeš mať to isté s LCD technológiou...
Len na jednu vec si daj pozor, zober samsunga so 100 Hz displayom, neskôr zistíš načo, samozrejme full HD. Pozeraj len po parametroch ako sú pozorovací uhol a možno dynamický kontrast, viac Ťa nemusí zaujímať.
http://fwd.etrend.sk/vsetko/lcd-verzus- ... ravda.html
Krásna stránka...
Skutočnosť je však taká, že priemerná spotreba plaziem je o 30 až 40 percent vyššia ako pri LCD.
Preč s plazmou...