Chladiaca podložka pod notebook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Moj ma presne 360mm... teda asi len NC-2000. Alebo ozeliem par cm :)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

uplink napísal:LA to znie celkom husto :). Trochu je divné že treba na notebook podložku, ale tak asi si človek nenavyberá. Zo 75 na 40 je to fakt ubercool.
Tak teoreticky ju ani netreba, ale predlzim tym o nejaky cas urcite zivostnost notebooku :) Ja som sa divil tiez, lebo skor som mal dell inspiron, k tomu zalman podlozku, a ta mu pomohla o nejakych par stupnov....Asi ma moj ntb zly privod vzduchu, a ta podlozka mu riadne nasaje studeny......
moosha napísal:A kde mas procesor a GPU? Ja ma procesor uplne vzadu vstrede, kde aj jediny fan, ktory sa toci podla Everestu do 6000RPM (WTF?!) a GPU je par cm doprava kus nizsie, no ta s teplotami nema problem. Mne do oka padla jedna ZALMAN-a, no vsetky modely su strasne male a dost drahe. Mozes mi teda blizsie specifikovat kde mas v booku umiestnene hlavne "vyhrevne zariadenia" a kde mas fan? Lebo ten CM vyzera vyborne, aj s tou cenou.

Podla tohoto obrazku vyzera, ze ma fan skoro presne tam kde ma byt. Ale tym teplotam stale neverim :P . Moj ma 67 na jadrach este sa len zapne :D.
CPU mam na lavej strane, takze mi to hreje najviac asi 6-8 cm zlava, HDD je v prednom spodnom rohu. Fan na podlozke je v strede trocha vyssie, ked sa toci, vzduch prudi viac-menej rovnomerne od celej podlozky.....
Za ten notebook som vyhodil cez 2000€, tak sa da cakat ze bude mat aj slusne chladenie, teploty pisem ake vidim :-)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

moosha napísal:Moj ma presne 360mm... teda asi len NC-2000. Alebo ozeliem par cm :)
Vyzerá to u mňa takto, ak odhliadnete ten bordel a prach :D Od prerábky som ešte pár vecí nestihol upratať :oops:
Prílohy
zalman.jpg
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ja by som potreboval nutne nejaku podlozku, pretoze notebook mam postaveny na receivery, ktory je napojeny na externu zvukovku a ked notas zacne poriadne hriat tak plech na receiveri sa az neda chytit. Prosim, nesmejte sa z docasneho riesenia, ale velmi mi to pomohlo :D

Hmm, neslo mi obrazok pridat do prilohy, tak davam na imageserver.

http://img51.imageshack.us/i/dsc04192k.jpg/

Co by ste odporucili? pasiv alebo aktiv?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Máš 100 bodov za vynaliezavosť :D

Skúsil by som pomerať teploty aké hádže NTB v kľude, v záťaži a podľa toho sa rozhodoval. Ja som mal rekord 95°C na CPU v záťaži a tak padlo rozhodnutie na aktívnu podložku :lol:
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Takze mam HP ProBook 4510s (C2D T5870 2GHz,4GB 800MHz,ATI HD4330 512MB,500GB HDD (SATA) TOSHIBA). Pozrel som do Everestu.

Prihadzujem screen s vysledkami, nechal som bezat zatazovy test v evereste 20 minut. Cize tie minimum hodnoty su na zaciatku v klude a tie maximum ktore som dosiahol uz pri konci, no nejako sa to uz velmi od tych 18tich minut nezvysovalo.
Prílohy
stabilitytest.png
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Teda tie podlozky su ucinne viac-menej na celej ploche, nie len tam kde ma umiestneny fan?
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

moosha napísal:Teda tie podlozky su ucinne viac-menej na celej ploche, nie len tam kde ma umiestneny fan?
Ako ktore, vyhni sa podlozkam s malymi fanmi, su menej ucinne a hlucnejsie, resp. prestuduj nejake testy na nete ak mas cas...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

johny541, predpokladám, že tie teploty si dosiahol v aktuálnom "vajcokartónovom" režime :) Chceš to na tom receivery používať naďalej? Rátaj, že Ti tam pribudne cca 1-1,5 kila železa pri aktívnej podložke a receiveru tak zabrániš v cirkulácii vzduchu :wink:

moosha, ak kúpiš dáku kvalitnejšiu hlinníkovú, bude teplo odvádzať celým povrchom, samozrejme že najviac v okolí vetrákov. Ideálne je kúpiť celoperforovanú, keďže podložka by mala chladiť a netvoriť ďalšiu prekážku :wink:
Zaujímavo z toho môže výjsť CoolerMaster NotePal X2, zaujímalo by ma, v čom je lepšia ZALMAN ZM-NC1500 oproti predchodcovi a ENERMAX CP001-B už môže robiť s tak veľkým vetrákom slušný prievan :D
Ja by som asi momentálne vyberal z týchto, ale asi by to u mňa opäť vyhral Zalman aj kvôli konzervatívnejšiemu dizajnu. Ak by som to navyše kupoval pod Macbook ako jukel, výhodou by bolo aj strieborné prevedenie :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No tak teraz neviem, ci ten ZALMAN NC-1000 alebo CoolerMaster NotePal X2. ZALMAN ma vyhodu v tom, ze ma dva fany a je cela z hliniku, ale X2 mas zas fan na o dost lepsom mieste a presne vzadu ma vyrez, cez ktory moze CPUfan na booku chladit.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ten CoolerMaster vyzerá zospodu trochu vzdušnejšie oproti Zalmanu a podľa parametrov bude aj tichší... Možno by som sa poobzeral po NC1500, ale rozdiel asi bude len v tvare a v tom, že bude o trošku tichší. V pasívnom režime bude mať ale Zalman navrch kvôli hlinníkovému telu :wink: Kto ju tak ale bude používať :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takze CM? Lebo v pasivnom rezime ju nebudem vobec pouzivat.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kde máš čapicu? :D neviem, mne sa nepáči to, že je podsvietená, ale ak ju budeš aj prenášať, je ľahšia :-) No ideálne by bolo ju dakde vyskúšať, ale asi nebude kde... Skús preliezť youtube, či nenájdeš dáke videjká :)

//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 20:57 )
KUK :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

O vahu mi vobec nejde, a to posvietenie tiez neni moc vidno a nevadi mi... Asi zoberiem to CM-ko, lebo je mozne ze o par mesiacov budem mat normalne PC a tym padom nebude book zatazovany LFS-kom :).

//capica isla dole, bez nej to je krajsie a ten Simpson Diamondback je uzasny
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:johny541, predpokladám, že tie teploty si dosiahol v aktuálnom "vajcokartónovom" režime :) Chceš to na tom receivery používať naďalej? Rátaj, že Ti tam pribudne cca 1-1,5 kila železa pri aktívnej podložke a receiveru tak zabrániš v cirkulácii vzduchu :wink:
Cakaj, ujasnime si to, z tych vsetkych by mi najviac vyhovoval zalman 1500. Ma necele kilo, to by az tak nevadilo pretoze je na nozickach tak by nebol uplne prilepeny na receiveri. Ale trochu som mimo, ako funguju tie fany? Naberaju vzduch z vonku a teda z podlozky to fuka alebo odsavaju teply vzduch? Pretoze na tom Zalmane tie vetraky su dole a kebyze odsavaju teplo a vyfukuju ho dole, tak by mi to zohrievalo receiver co je este vacsia hovadina. Vysvetli mi to niekto? :S

//edit: Teraz som sa pozeral do manualov na konstrukciu notebooku a vidim ze grafika a cpu su ulozene na lavej strane. Aj ked chytim notebook tak prava strana je v pohode chladna ale lava je tepla. Na pravo je HDD ktory ma stalych 35-37 stupnov (vid ten screen co som hodil) cize prava strana nema byt preco horuca. Cize, dokelu aku podlozku si mam kupit? vsetky maju vacsinou fany v strede, dokonca zalman ma hore a kopu tych skvar cez ktore ide vzduch. No a este jedna vec, rad by som bol aby ta podlozka nebola mala. Moj book ma do sirky 38cm, je to wide displej 15,6. Dala by sa popripade kupit nejaka vacsia podlozka?
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

O chvilu idem po CM NPX2... postnem skusenosti :)

//autoeditácia príspevku ( 28 Dec 2009, 20:09 )
Je doma, pustil som OCCT, pasiv 70°C aktiv 70°C... WAT?!
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Čo si myslíte o tomto ? S teplotami nemám problém macbook nasáva spopod monitoru a nie odspodu ale keď je na perine je teplejší.

Hľadám niečo do postele a toto sa mi páči.

http://www.alza.sk/logitech-comfort-lapdesk-d138364.htm
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem ci ja som debil alebo co... fan je na 100%. Ale zato pri LFS som maval okolo 80-ky uz po 15min hrania, teraz sa cez 72-73 nepohne.
Prílohy
notepal.jpg
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

No priznam sa chladiacu podlozku na notebook som este nevidel, ale pod notebook hej. :) Ja pouzivam Zalman NC2000 a je skvela. Moj ntb ma priblizne o 10 stupnov nizsie teploty s podlozkou ako bez podlozky. (samozrejme zalezi aj na typu notebooka) Model NC1000 co je podstate to iste len na 15'' ntb vyhral aj nejake testy. Popozeraj sa aj po tej podlozke
14Miro14
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 14Miro14 »

Sapo napísal:No priznam sa chladiacu podlozku na notebook som este nevidel, ale pod notebook hej. :) Ja pouzivam Zalman NC2000 a je skvela. Moj ntb ma priblizne o 10 stupnov nizsie teploty s podlozkou ako bez podlozky. (samozrejme zalezi aj na typu notebooka) Model NC1000 co je podstate to iste len na 15' ntb vyhral aj nejake testy. Popozeraj sa aj po tej podlozke
Už názov podložka z významu znamená že ide pod niečo :D ale máš pravdu "chladiaca podložka na notebook bol blbý názov :D

//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2009, 0:32 )
Už ju majú :) http://www.alza.sk/coolermaster-notepal-u2-d139431.htm
Napísať odpoveď