Chladiaca podložka pod notebook
Tak teoreticky ju ani netreba, ale predlzim tym o nejaky cas urcite zivostnost notebookuuplink napísal:LA to znie celkom husto. Trochu je divné že treba na notebook podložku, ale tak asi si človek nenavyberá. Zo 75 na 40 je to fakt ubercool.
CPU mam na lavej strane, takze mi to hreje najviac asi 6-8 cm zlava, HDD je v prednom spodnom rohu. Fan na podlozke je v strede trocha vyssie, ked sa toci, vzduch prudi viac-menej rovnomerne od celej podlozky.....moosha napísal:A kde mas procesor a GPU? Ja ma procesor uplne vzadu vstrede, kde aj jediny fan, ktory sa toci podla Everestu do 6000RPM (WTF?!) a GPU je par cm doprava kus nizsie, no ta s teplotami nema problem. Mne do oka padla jedna ZALMAN-a, no vsetky modely su strasne male a dost drahe. Mozes mi teda blizsie specifikovat kde mas v booku umiestnene hlavne "vyhrevne zariadenia" a kde mas fan? Lebo ten CM vyzera vyborne, aj s tou cenou.
Podla tohoto obrazku vyzera, ze ma fan skoro presne tam kde ma byt. Ale tym teplotam stale neverim. Moj ma 67 na jadrach este sa len zapne
.
Za ten notebook som vyhodil cez 2000€, tak sa da cakat ze bude mat aj slusne chladenie, teploty pisem ake vidim
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Vyzerá to u mňa takto, ak odhliadnete ten bordel a prachmoosha napísal:Moj ma presne 360mm... teda asi len NC-2000. Alebo ozeliem par cm
-
johny541
King
Ja by som potreboval nutne nejaku podlozku, pretoze notebook mam postaveny na receivery, ktory je napojeny na externu zvukovku a ked notas zacne poriadne hriat tak plech na receiveri sa az neda chytit. Prosim, nesmejte sa z docasneho riesenia, ale velmi mi to pomohlo 
Hmm, neslo mi obrazok pridat do prilohy, tak davam na imageserver.
http://img51.imageshack.us/i/dsc04192k.jpg/
Co by ste odporucili? pasiv alebo aktiv?
Hmm, neslo mi obrazok pridat do prilohy, tak davam na imageserver.
http://img51.imageshack.us/i/dsc04192k.jpg/
Co by ste odporucili? pasiv alebo aktiv?
-
johny541
King
Takze mam HP ProBook 4510s (C2D T5870 2GHz,4GB 800MHz,ATI HD4330 512MB,500GB HDD (SATA) TOSHIBA). Pozrel som do Everestu.
Prihadzujem screen s vysledkami, nechal som bezat zatazovy test v evereste 20 minut. Cize tie minimum hodnoty su na zaciatku v klude a tie maximum ktore som dosiahol uz pri konci, no nejako sa to uz velmi od tych 18tich minut nezvysovalo.
Prihadzujem screen s vysledkami, nechal som bezat zatazovy test v evereste 20 minut. Cize tie minimum hodnoty su na zaciatku v klude a tie maximum ktore som dosiahol uz pri konci, no nejako sa to uz velmi od tych 18tich minut nezvysovalo.
-
Kibo
Hardcore addict
johny541, predpokladám, že tie teploty si dosiahol v aktuálnom "vajcokartónovom" režime
Chceš to na tom receivery používať naďalej? Rátaj, že Ti tam pribudne cca 1-1,5 kila železa pri aktívnej podložke a receiveru tak zabrániš v cirkulácii vzduchu 
moosha, ak kúpiš dáku kvalitnejšiu hlinníkovú, bude teplo odvádzať celým povrchom, samozrejme že najviac v okolí vetrákov. Ideálne je kúpiť celoperforovanú, keďže podložka by mala chladiť a netvoriť ďalšiu prekážku
Zaujímavo z toho môže výjsť CoolerMaster NotePal X2, zaujímalo by ma, v čom je lepšia ZALMAN ZM-NC1500 oproti predchodcovi a ENERMAX CP001-B už môže robiť s tak veľkým vetrákom slušný prievan
Ja by som asi momentálne vyberal z týchto, ale asi by to u mňa opäť vyhral Zalman aj kvôli konzervatívnejšiemu dizajnu. Ak by som to navyše kupoval pod Macbook ako jukel, výhodou by bolo aj strieborné prevedenie
moosha, ak kúpiš dáku kvalitnejšiu hlinníkovú, bude teplo odvádzať celým povrchom, samozrejme že najviac v okolí vetrákov. Ideálne je kúpiť celoperforovanú, keďže podložka by mala chladiť a netvoriť ďalšiu prekážku
Zaujímavo z toho môže výjsť CoolerMaster NotePal X2, zaujímalo by ma, v čom je lepšia ZALMAN ZM-NC1500 oproti predchodcovi a ENERMAX CP001-B už môže robiť s tak veľkým vetrákom slušný prievan
Ja by som asi momentálne vyberal z týchto, ale asi by to u mňa opäť vyhral Zalman aj kvôli konzervatívnejšiemu dizajnu. Ak by som to navyše kupoval pod Macbook ako jukel, výhodou by bolo aj strieborné prevedenie
-
Kibo
Hardcore addict
No ten CoolerMaster vyzerá zospodu trochu vzdušnejšie oproti Zalmanu a podľa parametrov bude aj tichší... Možno by som sa poobzeral po NC1500, ale rozdiel asi bude len v tvare a v tom, že bude o trošku tichší. V pasívnom režime bude mať ale Zalman navrch kvôli hlinníkovému telu
Kto ju tak ale bude používať 
-
Kibo
Hardcore addict
Kde máš čapicu?
neviem, mne sa nepáči to, že je podsvietená, ale ak ju budeš aj prenášať, je ľahšia
No ideálne by bolo ju dakde vyskúšať, ale asi nebude kde... Skús preliezť youtube, či nenájdeš dáke videjká
//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 20:57 )
KUK
//autoeditácia príspevku ( 27 Dec 2009, 20:57 )
KUK
-
johny541
King
Cakaj, ujasnime si to, z tych vsetkych by mi najviac vyhovoval zalman 1500. Ma necele kilo, to by az tak nevadilo pretoze je na nozickach tak by nebol uplne prilepeny na receiveri. Ale trochu som mimo, ako funguju tie fany? Naberaju vzduch z vonku a teda z podlozky to fuka alebo odsavaju teply vzduch? Pretoze na tom Zalmane tie vetraky su dole a kebyze odsavaju teplo a vyfukuju ho dole, tak by mi to zohrievalo receiver co je este vacsia hovadina. Vysvetli mi to niekto? :SKibo napísal:johny541, predpokladám, že tie teploty si dosiahol v aktuálnom "vajcokartónovom" režimeChceš to na tom receivery používať naďalej? Rátaj, že Ti tam pribudne cca 1-1,5 kila železa pri aktívnej podložke a receiveru tak zabrániš v cirkulácii vzduchu
//edit: Teraz som sa pozeral do manualov na konstrukciu notebooku a vidim ze grafika a cpu su ulozene na lavej strane. Aj ked chytim notebook tak prava strana je v pohode chladna ale lava je tepla. Na pravo je HDD ktory ma stalych 35-37 stupnov (vid ten screen co som hodil) cize prava strana nema byt preco horuca. Cize, dokelu aku podlozku si mam kupit? vsetky maju vacsinou fany v strede, dokonca zalman ma hore a kopu tych skvar cez ktore ide vzduch. No a este jedna vec, rad by som bol aby ta podlozka nebola mala. Moj book ma do sirky 38cm, je to wide displej 15,6. Dala by sa popripade kupit nejaka vacsia podlozka?
Čo si myslíte o tomto ? S teplotami nemám problém macbook nasáva spopod monitoru a nie odspodu ale keď je na perine je teplejší.
Hľadám niečo do postele a toto sa mi páči.
http://www.alza.sk/logitech-comfort-lapdesk-d138364.htm
Hľadám niečo do postele a toto sa mi páči.
http://www.alza.sk/logitech-comfort-lapdesk-d138364.htm
No priznam sa chladiacu podlozku na notebook som este nevidel, ale pod notebook hej.
Ja pouzivam Zalman NC2000 a je skvela. Moj ntb ma priblizne o 10 stupnov nizsie teploty s podlozkou ako bez podlozky. (samozrejme zalezi aj na typu notebooka) Model NC1000 co je podstate to iste len na 15'' ntb vyhral aj nejake testy. Popozeraj sa aj po tej podlozke
Už názov podložka z významu znamená že ide pod niečoSapo napísal:No priznam sa chladiacu podlozku na notebook som este nevidel, ale pod notebook hej.Ja pouzivam Zalman NC2000 a je skvela. Moj ntb ma priblizne o 10 stupnov nizsie teploty s podlozkou ako bez podlozky. (samozrejme zalezi aj na typu notebooka) Model NC1000 co je podstate to iste len na 15' ntb vyhral aj nejake testy. Popozeraj sa aj po tej podlozke
//autoeditácia príspevku ( 30 Dec 2009, 0:32 )
Už ju majú