Voda v ústach a strela - trocha fyziky - tekutiny sú na rozdiel od plynov takmer nestlačiteľné, čiže ak sa pôsobí na jednu stranu tekutiny, tlak sa prenáša na každý bod jej povrchu. V skratke - exploduje vám hlava.
Smrť obesením a iné spôsoby samovraždy
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
point - fakt vyšperkované as zbrane majú cez 500fps (cez 152m/s) a z nich sa ti projektil do hlbín mozgu cez očnú buľvu dostane bez problémov. Otázne je, či je tam schopný napáchať dosť škody.
Voda v ústach a strela - trocha fyziky - tekutiny sú na rozdiel od plynov takmer nestlačiteľné, čiže ak sa pôsobí na jednu stranu tekutiny, tlak sa prenáša na každý bod jej povrchu. V skratke - exploduje vám hlava.
a neskonci to skor tak ze ti voda vystrekne z ust pripadne roztrhne lica ktore su omnoho maksie ako lebecna kost?Stoporko napísal:point - fakt vyšperkované as zbrane majú cez 500fps (cez 152m/s) a z nich sa ti projektil do hlbín mozgu cez očnú buľvu dostane bez problémov. Otázne je, či je tam schopný napáchať dosť škody.
-
moosha
Darca
Alebo, co je asi tritisickrat pravdepodobnejsie, sa ti od toho tlaku roztvoria celuste, voda "vytecie" a gulka spokojne pokracuje dalej.Stoporko napísal:point - fakt vyšperkované as zbrane majú cez 500fps (cez 152m/s) a z nich sa ti projektil do hlbín mozgu cez očnú buľvu dostane bez problémov. Otázne je, či je tam schopný napáchať dosť škody.
-
Stoporko
VIP
moosha - čítal si pozorne čo som písal? - tlak sa prenesie na CELÝ POVRCH kvapaliny - čiže áno, otvorí ti to ústa, no súčasne sa bude vyvíjať enormný tlak v lebke smerom k mozgu.
Toto nemám odskúšané, len teoretizujem
ešte je vcelku zaujímavý spôsob úmrtia: v jednom filme o jakuzze popravovala jakuzza zradcov tak, že zkrátili čínske paličky, vopchali ich odsúdenému do nosa a tresli hlavou o stôl. Či by to fungovalo aj v praxi neviem, ale nápad je to zaujímavý
Toto nemám odskúšané, len teoretizujem
ešte je vcelku zaujímavý spôsob úmrtia: v jednom filme o jakuzze popravovala jakuzza zradcov tak, že zkrátili čínske paličky, vopchali ich odsúdenému do nosa a tresli hlavou o stôl. Či by to fungovalo aj v praxi neviem, ale nápad je to zaujímavý
-
Gepid
Medium Professional
To sa robilo pri mumifikácii v Egypte. Ale niečo mu pichli a mozog sa doslova rozpustil... Len tak ľahko to vytiahnuť nejde, neboj.boborko napísal:prečo by to nemalo zabíjať ... niektoré kmene vyťahujú cez nos mozok ... takže tam to asi nebude moc chránené a tie paličky by som možno aj prerazili ... teda smrť ... či?
Keď už sa hovorí o takých exotických spôsoboch, tak ma napadla jedna zábavka aplikovaná v Číne v prvej polovici 20. storočia. Do človeka bolo naliatych niekoľko litrov petroleja či benzínu, potom sa cez ústa až do hrdla zaviedol knôt (špagát namočený v benzíne/petroleji)....... A potom sa špagátik zapálil...... Dotyčný najprv chrlil oheň a potom väčšinou vybuchol.......
potvrdzujem, clovek sa zakonite nadychne a vtedy.. BUMPinhead napísal:Keď už sa hovorí o takých exotických spôsoboch, tak ma napadla jedna zábavka aplikovaná v Číne v prvej polovici 20. storočia. Do človeka bolo naliatych niekoľko litrov petroleja či benzínu, potom sa cez ústa až do hrdla zaviedol knôt (špagát namočený v benzíne/petroleji)....... A potom sa špagátik zapálil...... Dotyčný najprv chrlil oheň a potom väčšinou vybuchol.......
Pichnú ťa do čelného laloku, ktorý je sídlo osobnosti a intelektu, ale žiadnych dôležitých životných funkcií. Čiže zrejme zostaneš nažive a bude z teba dement, čo bude zvyšok života čumieť do steny a rozprávať štýlom "Hu, hu, hu"... Ale zas je to riešenie, lebo problémy kvôli ktorým si sa chcel zabiť si už uvedomovať nebudešStoporko napísal: ešte je vcelku zaujímavý spôsob úmrtia: v jednom filme o jakuzze popravovala jakuzza zradcov tak, že zkrátili čínske paličky, vopchali ich odsúdenému do nosa a tresli hlavou o stôl. Či by to fungovalo aj v praxi neviem, ale nápad je to zaujímavý
Je to vlastne lobotómia a chlapík menom Phineas Gage, prežil zhruba toto:
Phineas Gage, železničný stavbár, ktorý v.r. 1848 nechal spadnúť železnú tyč na skalu, na ktorej bol pušný prach. Pušný prach sa vznietil a spôsobil, že tyč prerazila Gagovu sánku a prerazila aj frontálnu asociačnú oblasť mozgu (lebka vystavená na Harvarde), Gage prežil.
Jeho osobnosť sa zmenila z príjemného a zodpovedného človeka na impulzívneho, otravného, neschopného zhodnotiť situáciu.
Čo okrem iného viedlo k mylnej predstave, že operáciou čelného laloku je možné riešiť veľa psychických porúch a ťažkých stavov a k masovej aplikácie lobotómie v USA.
Najlepšie je zobrazený účinok lobotómie v knihe Kena Kesey-ho a filme Miloša Formana Prelet nad kukučím hniezdom, keď z chytrého Murphyho tuším spravia na konci telo bez duše.
Pridávam pár obrázkov p. Gage a jeho jediný známy portrét.
ked uz ste zacali rozoberat tie exoticnosti, tak v cine bola oblubena nasledovna praktika: zobrali maly bambus, cloveka natiahli za ruky a nohy do velkeho X pricom bambus mu rastol pod bruchom a uz ho len nechali tak pripadne obcas zaliali, bambus ako najrychlejsie rastuca rastlina na svete za par hodin spravila pracu
+ treba podotknut, ze prejde ludskym telom. Pozeras Myth Busters co?ColdRain napísal:ked uz ste zacali rozoberat tie exoticnosti, tak v cine bola oblubena nasledovna praktika: zobrali maly bambus, cloveka natiahli za ruky a nohy do velkeho X pricom bambus mu rastol pod bruchom a uz ho len nechali tak pripadne obcas zaliali, bambus ako najrychlejsie rastuca rastlina na svete za par hodin spravila pracu
KCN ..forma plyn ...pocity sakra neprijemne naviaze sa na hemoglobin a clovek dycha a dycha a dycha a ani za nic neuspokoji potrebu nadychnut sa......a kedze kyslik sa nema na co nadviazat dojde k uduseniu tkaniv ...najskorej mozg
...ale ja by som si skocil asi sipku z panelaku ...prosim bez komentarov ze da sa prezit ... totiz, neda
...ale ja by som si skocil asi sipku z panelaku ...prosim bez komentarov ze da sa prezit ... totiz, neda
ani nie, cital som to na nete v nejakom clanku o sposoboch mucenia a poprav, dokonca sa mi zda, ze link som videl tu na hojkoviyazoo napísal:+ treba podotknut, ze prejde ludskym telom. Pozeras Myth Busters co?
Smrť ukameňovaním.
Uplatňuje sa dodnes v ôsmich štátoch (v súlade s moslimským zákonom šaríja) a má svoj rituál. Kamene nesmú byť malé ani príliš veľké (aby nezabili okamžite). Obeť je zahrabaná po krk v piesku alebo v zemi a dav ľudí do hlavy zahalenej vrecúškom hádže dovezené kamene. Smrť málokedy nastane okamžite. Trvá aj polhodinu, kým skrvavená obeť prestane javiť známky života.
Pochovanie zaživa.
V stredovekom Francúzsku sa považovalo za neslušné obesiť ženu v sukni tak ju radšej zaživa udusili v hrobe.
Narážanie na kôl.
Ľudia potrebnú silu nemajú, popravených na šikmo nastavený kôl naťahovali voly alebo kone. Od hrúbky a ostria kola a od spôsobu, kadiaľ ho kat cez telo viedol, záležalo, či obeť umrie okamžite (na poranenie vnútorných orgánov), alebo o niekoľko dní.
V Iraku ako v poslednej krajine na svete sa ešte v roku 1953 popravovalo aj narazením na kôl.
Lámanie kolesom.
Obeť položili na drevené dvere, pod ruky a nohy jej priečne dali latky a kat v rukách s mohutným kolesom (30 až 40 kg) postupne lámal všetky veľké kosti na nohách, rukách, panve a hrudníku obete, ktorá musela byť celý čas pri vedomí. Posledný úder na hrdlo bol smrteľný. Rozlámané telo pozapletali do kolesa a vztýčili na vysoký kôl napospas slnku, dažďu a havranom.
Apocalypto.
Aztéci bohu vojny Huitzilopochtlimu a bohu slnka Tonatiuhovi prinášali tisíce ľudských obetí. Za vlády kráľa Ahuitzotla po jednej z vojnových výprav bolo obetovaných 80 000 zajatcov. Zabili ich nožom z vulkanického skla. Najskôr vyrezali srdce, ktoré hodili do ohňa. Čítal som, že srdce po vyrezaní ešte bilo.
Uplatňuje sa dodnes v ôsmich štátoch (v súlade s moslimským zákonom šaríja) a má svoj rituál. Kamene nesmú byť malé ani príliš veľké (aby nezabili okamžite). Obeť je zahrabaná po krk v piesku alebo v zemi a dav ľudí do hlavy zahalenej vrecúškom hádže dovezené kamene. Smrť málokedy nastane okamžite. Trvá aj polhodinu, kým skrvavená obeť prestane javiť známky života.
Pochovanie zaživa.
V stredovekom Francúzsku sa považovalo za neslušné obesiť ženu v sukni tak ju radšej zaživa udusili v hrobe.
Narážanie na kôl.
Ľudia potrebnú silu nemajú, popravených na šikmo nastavený kôl naťahovali voly alebo kone. Od hrúbky a ostria kola a od spôsobu, kadiaľ ho kat cez telo viedol, záležalo, či obeť umrie okamžite (na poranenie vnútorných orgánov), alebo o niekoľko dní.
V Iraku ako v poslednej krajine na svete sa ešte v roku 1953 popravovalo aj narazením na kôl.
Lámanie kolesom.
Obeť položili na drevené dvere, pod ruky a nohy jej priečne dali latky a kat v rukách s mohutným kolesom (30 až 40 kg) postupne lámal všetky veľké kosti na nohách, rukách, panve a hrudníku obete, ktorá musela byť celý čas pri vedomí. Posledný úder na hrdlo bol smrteľný. Rozlámané telo pozapletali do kolesa a vztýčili na vysoký kôl napospas slnku, dažďu a havranom.
Apocalypto.
Aztéci bohu vojny Huitzilopochtlimu a bohu slnka Tonatiuhovi prinášali tisíce ľudských obetí. Za vlády kráľa Ahuitzotla po jednej z vojnových výprav bolo obetovaných 80 000 zajatcov. Zabili ich nožom z vulkanického skla. Najskôr vyrezali srdce, ktoré hodili do ohňa. Čítal som, že srdce po vyrezaní ešte bilo.
Bolo tam pekne zaznamenanane na videu ako za niekolko hodin z klicka bambusu presla rastlina cez chrbtovu cast k organom a nasledne von cez brusnu. Na tej figurine to sice nevyzeralo az tak strasne, ale ak by sa to malo stat niekomu realne neviem neviem ci by som sa smial aj potom.ColdRain napísal:ani nie, cital som to na nete v nejakom clanku o sposoboch mucenia a poprav, dokonca sa mi zda, ze link som videl tu na hojkovibolo to aj v mythbusters? a kcomu dospeli?