Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
savi
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa savi »

Chlapi čo by ste mi vedely povedať o notebooku MSI CX600X-077CZ :?:

Stale sa rozhodujem medzi:

1. Asus k50IN

2. HP Probook 4510s

:!: 3. MSI CX600X-077CZ :!:
http://www.alza.sk/msi-cx600x-077cz-d139225.htm

Medzi tym asusom a HPčkom sa newiem rozhodnuť z toho dôvodu že Asus
má lepšiu konštukciu ( nie o veľa ale predsa ) a hlavne lepší, výkonnejši a novší procesor, samozrejme je na tom lepšie cenovo ako HP, wifi n. Ale má odosť horšiu grafiku a pomalší HDD a nema express slot.
No zase HP ma rychlejší HDD, lepšiu grafu, značka=kvalita, HDMI konektor.

No a tento MSI sa cenovo pohybuje medzi tym Asusom a HPčkom=cena je super. Má všetko čo chcem aby moj book mal. Ale troch sa bojim booku od MSI. Podla mňa je tosť zradná značka. Kamoši maju booky od MSI a jeden je spokojný drhemu sa niečo kazí a neviem čo si máám o MSI mysliet alebo aspom o tomto type MSI CX600X-077CZ

:roll: TAK KED MOZTE TAK MI PORADTE CI MATE SKUSENOSTI S MSI A TAK POD. kludne možte aj ss
Za nazory vopred dakujem :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

co ti poviem msi, asus, hp su booky strednej triedy teda taky priemer.. zatial co som sa stretol z msi (a nebolo ich malo), vela kamosov ma msi a zatial spokojnost ani jeden nema problemy a booky idu stale.. ak mam pravdu povedat msi by som sa urcite nebal aj ja mam msi a som vysoko spokojny za tie peniaze fakt nemozem sa stazovat.. neviem ake vyuzitie bude booku ale na hry to moc nieje to ti vravim dopredu ten model ktory si si vybral... v tej cenovej kategorii by sa dal vybrat asus s vecsim vykonom.. ale ak ti ten vykon postacuje tak by som sa urcite toho booku nebal.. inak kamaratka ma tento model na predchadzajucej strane som to rozoberal takze si to mozes precitat.. ona ma sice o nieco slabsi ma mensi HDD a slabsi procesor.. je s nim spokojna aj mne osobne sa dost paci jedine co je take je ta klavesnica premna je dost mala (uzka) ale je to len vec zviku.. inak odporucam ma ho cez pol roka a zatial spokojnost..
savi
Expert
Expert

Noo ja chcem book do 600€ bez OS tak keby si vedel o nejakom tak mi napis a nesmie mat zdielanu grafiku!! Inka môže byť hocijaka značka okrem acer
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

eldorado08 napísal:Ahojte.

Rozmýšľam nad kúpou nového noťasa, som úplne laik, mám stolný PC s 22" monitorom Samsung T220, všetko funguje v pohode, lenže rodičia ma stále otravujú so spotrebou PC, nakoľko mi ide denne 10hodín - najmä internet, práca s MS Office atd... a už vážne som začal rozmýšľať nad novým noťasom (ak bude mať nižšiu spotrebu)...

Moja PC zostava:
Intel Core2 Duo E6550 2.33 Ghz, MB Asus P5N-E-LI, 2x2 GB DDR2 RAM, HDD 320GB WD 7200rpmn, Nvidia Geforce 8500GT Silent 512MB RAM, zdroj Modafone 400W, DVD RW LG, Samsung T220, OS: Windows 7 Ultimate 32bit.

Myslíte že veľa "žerie" môj PC pri práci vo Worde, internet, sem-tam hry?? Viem, že sa to dá zmerať wattmeterom, ale doma nemám a kúpiť sa mi nechce... Jeden kamoš mi hovoril, že keď mám 400W zdroj, tak aj spotreba je taká, neni to blbosť??

Čo sa týka notebooku, tak moje požiadavky:
- displej 15", cena okolo 500€ (môže byť aj menej), hlavné využitie 90% internet a 10% Office, napaľovanie..., žiadne hry, kvalitné vyhotovenie a výdrž a najmä SPOLAHLIVOSŤ (všetko samozrejme v takej cene), HDMI s 1080P (mám LCD TV a cez HDMI by som chcel púšťať z noťasa HDfilmy), Wifi, OS nie je podmienkou (rozmýšľam nainštalovať XP alebo sedmičku)....
Aká môže byť priemerná spotreba takého notebooku?

Rozmýšľam medzi značkami Lenovo, Toshiba, Dell a Asus...
Vybral som ako príklad tieto modely:

http://www.datacom-ke.sk/lenovo-ideapad ... 49048.html

http://www.datacom-ke.sk/toshiba-satell ... 52035.html

Za každú pomoc budem vďačný
Nikto mi neporadí? :(
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

savi - no takze tento asus: http://www.alza.sk/asus-k50ab-d139446.htm vypada uz o nieco lepsie ako to msi co sa tyka vykonu.. alebo potom toto hp: http://www.alza.sk/hp-probook-4510s-d138755.htm ale toto HP by som bral v pripade len ked chces ten book na pracu.. nenpisal si vyuzitie tak neviem skus napisat este to vyuzitie.. inak ak chces hrat aj nejake tie hry tak jednoznacne ten asus ak to chces len na pracu a podobne tak najlepsie by bolo to hp alebo potom to msi..

eldorado08 - spotrebu ti neviem povedat lebo netusim kolko zerie pc s 400W zdrojom ale urcite niektory tu na fore by ti to vedeli vypocitat.. alebo skus pozriet temy kde sa taketo veci rozoberali..
k booku: to lenovo vypada byt v poho ak ho chces len na pracu tak by ti malo postacovat a za 500€ asi nic lepsie nekupis ak by si mal rozpocet aspom 600€ tak by som jednoznacne isiel do HP lebo tie su na pracu ako stvorene..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Chcem kúpiť Mini NB. Na Alze som našiel tento: http://www.alza.sk/acer-aspire-one-d250 ... 129627.htm čo poviete? Prípadne poraďte niečo iné, do 350€.

Využitie:
Surfovanie
Chat
Youtube (bolo by fajn keby zvládal aj HD videa)
Hudba
Filmy
Funkčnosť hlavne s W7
Strop: 350€

Nič viac, nič menej. :)
savi
Expert
Expert

Noo taak hry na tom hravat určite budem tak ze hry ANO a samozrejme aj prace internet a čo ktomu patri. A ten asus čo si poslal link: ten AMD Turion X2 je lepsí ako C2D T6600 2,2 GHz??? ale čo som si pozeral testy a hodnotenia tak ten turion je na tom ovela horsie tak ze notas s procesorom od AMD asi hm nie inak som zastanca AMD procakov ale iba v PC nie notasoch
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Clean_Up - uhlopriecka? vidim ze si tam dal 10" ale aj tak sa pytam aby som sa mohol na nieco konkretne pozriet...

savi - intel je onieco vykonnejsi ale myslim ze ten rozdiel je zanedbatelny.. lenze msi ma odost slabsiu grafiku ako asus.. na asuse si zahras aj GTA IV ale na tom msi asi tazko.. mozno by sa ti to aj podarilo rozbehat ale neviem ti zarucit ci by ti to aj na low nesekalo.. takze ak chces aj na hry tak rozhodne ten asus.. ten rozdiel u procesorov je zanedbatelny ale u grafiky nie..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Clean_Up, ja by som zobral skôr ASUS EEE PC 1005HA - má väčší HDD ako ten Acer a aj o niečo lepšiu výdrž.

Inak príliš si nie som istý, či minotebooky s ATOM procesormi a integrovanými grafikami zvládnu prehrávanie HD videa, ale možno po zoptimalizovaní sa to podarí rozbehať úplne plynulo. Teda aspoň ja som to po optimalizácii pomocou návodu, čo som našiel na internete, rozbehal bez problémov, ale na mininotebooku som to ešte nerobil. Ale Linux by to možno tiež zvládol :wink:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Uhlopriečka 10", vzhľadom na cenový strop tých 350€ sa vyššie ako na tých 10" asi nedostanem.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak jednoznacne ten asus ktory ti dal Pilifo nic lepsie nekupis.. a ma velky HDD co si myslim ze je vyhodou a tak isto velku vydrz.. a inak je aj v inych farbach: http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1005ha-modry-d140797.htm..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Trošku mi na to ASUS-e vadí ten široký rám okolo displeja, čo dáva efekt, že displej je menší ako iné 10" čo majú ten rám užší.

//Ešte som sa pozeral, mohol by som vziať aj tento? http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1005ha-bily-d129662.htm Je to rovnaký model akurát je s XP asi aj preto je lacnejší a W7 si nainštalujem aj sám čiže by bola hlúposť ho kupovať s W7. Za tie ušetrené € môžem dokúpiť ešte jednu RAM.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No neviem, mne sa zdá veľkosť rámu rovnaká aj u Aceru, aj ASUSu. Tak či tak majú skutočnú veľkosť displeja rovnakú, takže týmto by som sa pri výbere príliš neriadil.
savi
Expert
Expert

Hm tak teraz uz rozmyslam nad dvoma Asusmi a tym MSI jooj len neviem neviem čo stym procakom ja sa velmi k turionu nepriklanam ale nevime
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

co ti poviem procak ako procak... ak to chces na hry dost zalezi na grafike takze tam by som msi vylucil.. a bral asus... na procesori teraz ani tak nezalezi kedze pri hrach ti bude v pohode stacit aj ten turion..
josefs
Medium Star
Medium Star

ktory vybrat?

Príspevok od používateľa josefs »

Ahojte,
Prosim poradte, ktory z uvedenych NB vybrat?
Pri 17" je dobre rozlisenie obrazovky. Obavam sa vsak, ze grafika je zdielana. Nepotrebujem ho na hry ale mozno niekedy na nejakom photoshope alebo paintshop-pro by som chcel nieco urobit. Bude stacit uvedena grafika na pracu v takych programoch
Ten 16" palcovy by mal byt vyvazenejsi. Mam vsak pocit ze rozlisenie 1600x900 pri 17" je oproti 1366x768 pri 16" pre mna cosi vyhodnejsie.
Ako som uz povedal nehladam herny vykon skor office maximalnu pouzitelnost samozrejme pripojitelnost na siet ....

Kód: Vybrať všetko

http://www.najnakup.sk/Porovnaj_17-ntb-intel-4gb-640gb_MSI-CR700X-031Sk-17-T4300-4GB-500GB-bez-OS_401555.html

Kód: Vybrať všetko

http://www.najnakup.sk/Porovnaj_16-ntb-intel-4gb-640gb_MSI-CX600X-057SK-16-T4200-4GB-500GB-bez-OS_396313.html
Resp mate nejaky iny typ do 600 EUR?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

o tom MSI 16" je na 1-2 stranach dozadu pisane.. tam som ten book rozoberal.. ja osobne by som nebral z tyhto ani jeden.. ak chces book na pracu v grafickych programoch tak jednoznacne by som isiel do HP.. dospor si 40€ a mas takyto book: http://www.datacom-ke.sk/hp-probook-471 ... 42047.html HP su na pracu idealne maju rychle disky tak isto aj procesory a tieto veci su dolezite na pracu pri takych programoch.. ma celkom "dobru" grafiku urcite by si si na nom aj nieco zahral.. zase s novsimi hrami urcite nerataj ale starsie ti pojdu.. ja osobne by som isiel len do tohto HP ak chces velky displej + vykon na pracu..
lamosko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lamosko »

takze v sobotu by sa mal ist kupit notebook

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/sk/sk/ho ... 55105.html

chcem sa spitat co si onom myslite.. chcem ho trochu pouzivat aj na hranie hier.. preto sa chcem spitat ci natom rozbeham hry ako crysis,COD,NFS shift, GTA IV... dik
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...takže môj súčasný notebook doslúžil a tak chcem kúpiť nejakú poriadnu mašinu...limit je veľmi štedrý - 1300 - 1400 €. Bude slúžiť hlavne na 3D grafiku, takže serepetičky ako Blueray napaľovačku, webku nepotrebujem. Potrebujem kompletnú klávesnicu, čo najlepší procesor, grafickú kartu a RAM. Na ostatnom nezáleží. Teraz mám ASUS N50VC - 2,16 GHz procesor, 3GB RAM, GeForce 9300M GS 512 MB grafiku. Je to málo. Pre rýpalov - áno musí to byť notebook.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

lamosko napísal:takze v sobotu by sa mal ist kupit notebook

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/sk/sk/ho ... 55105.html

chcem sa spitat co si onom myslite.. chcem ho trochu pouzivat aj na hranie hier.. preto sa chcem spitat ci natom rozbeham hry ako crysis,COD,NFS shift, GTA IV... dik
tak je to Pavilion - najšmejdovejší z notebookov na slovenskom trhu, väčšie sračky nerobí žiadna iná značka, dokonca snáď ani MSI. Hry na tom spustíš, ale nebude to žiadny zázrak.
Crysis a podobné veci si zahráš na najnižších detailoch, s GTA4 veľmi nerátaj, to je závislé od procesora a Pentium Dual Core nie je práve "delo". Aj keď asi by to išlo...
Napísať odpoveď