"Ja niesom drzý, ja som iba úprimný"
"Ja niesom drzý, ja som iba úprimný"
No čo? Ako reagujú na toto príslovie vaši rodičia?
Berú ho a uznajú že máte v istých okolnostiach pravdu?
Alebo nedopustia na váš názor.
Povedali ste to niekedy?
Ako je to s vami?
Berú ho a uznajú že máte v istých okolnostiach pravdu?
Alebo nedopustia na váš názor.
Povedali ste to niekedy?
Ako je to s vami?
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
vybudovať si u rodičov rešpekt - áno. No ten sa nedá vytvoriť odvrávaním a hláškami s pubertálnych filmov. Treba v prvom rade mentálne dospieť a začať sa správať a myslieť ako takmer dospelý človek - základom je vybudovať dôveru zo strany rodičov. Keď rodičia vidia, že sa o svojho potomka nemusia báť v zmysle toho, že z neho vyrastie hovado a nie človek, tak aj začnú dávať na jeho názory. Nejde to hneď, treba na tom systematicky pracovať. Niekedy to ide rýchlejšie, niekedy pomalšie. No vždy treba v prvom rade začať u seba - najprv treba zmeniť seba a tým sa zmení aj prístup ostatných k tebe.
-
Misuliatko
Expert
Ja som to raz povedala. Mama na mna pozrela vrazednym pohladom a z toho som usudila ze by mi najradsej jednu fukla tak som zistila ze je cas sa vzdialit (s mojou mamou nieje sranda ked sa nahneva)Od vtedy viem ze ked nechcem spat pod mostom pri Laborci tak to uz nepouzivam. Na otcovi som to neskusala ani nemam v plane skusat. Smial sa ked som to vravela mame ale keby som to povedala jemu az vtedy by bola sranda. 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Veľká pravda. Mne dávali rodičia vždy veľkú slobodu, takisto som sa mohol akokoľvek prejaviť, žiadne zbytočné zákazy a obmedzenia. Ale nebolo to zapríčinené tým, že by boli benevolentní k mojej výchove, ale videli, že mi môžu dôverovať a "hovado" zo mňa nevyrastie. Takisto, ak sa vyskytol nejaký problém, snažil som sa im racionálne predstaviť moje názory a argumenty v môj prospech, nebol som len nejak primitívne drzý a negativistický voči všetkému, čo mi hovorili.Stoporko napísal:vybudovať si u rodičov rešpekt - áno. No ten sa nedá vytvoriť odvrávaním a hláškami s pubertálnych filmov. Treba v prvom rade mentálne dospieť a začať sa správať a myslieť ako takmer dospelý človek - základom je vybudovať dôveru zo strany rodičov. Keď rodičia vidia, že sa o svojho potomka nemusia báť v zmysle toho, že z neho vyrastie hovado a nie človek, tak aj začnú dávať na jeho názory. Nejde to hneď, treba na tom systematicky pracovať. Niekedy to ide rýchlejšie, niekedy pomalšie. No vždy treba v prvom rade začať u seba - najprv treba zmeniť seba a tým sa zmení aj prístup ostatných k tebe.
Stoporko to vystihol veľmi pekne. Úprimnost rozhodne nie je zlá, ale je lepšie ju používať vtedy, keď sa od nás očakáva (keď väčšinou všetkým Nie drzým, len úprimným, chýba). A rodičia očakávajú skôr poslušnosť, pretože veľmi dobre vedia, kam môže takáto drzá úprimnosť viesť. Dodám, že príslovia sú v podstate ľudové múdrosti, a hlášky z filmov od nich majú dosť ďaleko.