"Ja niesom drzý, ja som iba úprimný"

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
trend
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

"Ja niesom drzý, ja som iba úprimný"

Príspevok od používateľa trend »

No čo? Ako reagujú na toto príslovie vaši rodičia?
Berú ho a uznajú že máte v istých okolnostiach pravdu?
Alebo nedopustia na váš názor.
Povedali ste to niekedy?

Ako je to s vami?
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

poznám to príslovie, ak sa tak dá brať, ale nepoužil som ho. asi by ma naši vyhodili oknom :D
ešte na strednej to použil spolužiak, ked niekomu nadával. ale myslím že vtedy to pozmenil na "ja nie som vulgárny, ale úprimný"
trend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa trend »

treba si vybudovať autoritu :) .. celkovo u rodičov
amd_sk
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa amd_sk »

No urcite by som si to nedovolil povedat rodicom
By som asi byval pod mostom :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

trend napísal:treba si vybudovať autoritu :) .. celkovo u rodičov
pred rodičmi treba mať aj rešpekt :wink: celkovo, nájsť si tú svoju cestu, aby bolo všetko ok :) aspoň ja to tak beriem
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ake prislovie? zaujimave ze som ho este nepocul nikde okrem ceskeho filmu GYMPL....

kazdopadne - ano, ja rodicom oponujem casto lebo viem ze velakrat nemaju pravdu, no moj fotrik napr je z tych starsich este => vzdy vyuzije svoju autoritu a ja musim drzat hubu aj ked viem svoje... co uz
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

vybudovať si u rodičov rešpekt - áno. No ten sa nedá vytvoriť odvrávaním a hláškami s pubertálnych filmov. Treba v prvom rade mentálne dospieť a začať sa správať a myslieť ako takmer dospelý človek - základom je vybudovať dôveru zo strany rodičov. Keď rodičia vidia, že sa o svojho potomka nemusia báť v zmysle toho, že z neho vyrastie hovado a nie človek, tak aj začnú dávať na jeho názory. Nejde to hneď, treba na tom systematicky pracovať. Niekedy to ide rýchlejšie, niekedy pomalšie. No vždy treba v prvom rade začať u seba - najprv treba zmeniť seba a tým sa zmení aj prístup ostatných k tebe.
Misuliatko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misuliatko »

Ja som to raz povedala. Mama na mna pozrela vrazednym pohladom a z toho som usudila ze by mi najradsej jednu fukla tak som zistila ze je cas sa vzdialit (s mojou mamou nieje sranda ked sa nahneva)Od vtedy viem ze ked nechcem spat pod mostom pri Laborci tak to uz nepouzivam. Na otcovi som to neskusala ani nemam v plane skusat. Smial sa ked som to vravela mame ale keby som to povedala jemu az vtedy by bola sranda. :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nieje to prislovie, len nejaka "namachrovana povedacka" z blbeho filmu ... ale principialne mozem povedat ze ano nejak podla toho sa spravam ... rodis, alebo niekto iny starsi pre mna nieje certifikovana pravda, spravnost a autorita vo vsetkom ... s rozumom sa da vzdy dohodnut :-) :-) ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Na moju maminu takéto úplne v pohode, keď to človek povie myslené vtipne a s úsmevom, tak nemá problém. Ja si ju vážim, ale máme fajn vzťah. Ona si už sem tam aj prizná, že pomaly starne, zabúda a že sú oblasti, o ktorých vieme viacej ako ona. :)
Hypocrisy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Hypocrisy »

Ja so tieto vety pouzil v skole :) a reakcia celej triedy bol jeden velky smiech a reakcia ucittelky bol zapis :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko napísal:vybudovať si u rodičov rešpekt - áno. No ten sa nedá vytvoriť odvrávaním a hláškami s pubertálnych filmov. Treba v prvom rade mentálne dospieť a začať sa správať a myslieť ako takmer dospelý človek - základom je vybudovať dôveru zo strany rodičov. Keď rodičia vidia, že sa o svojho potomka nemusia báť v zmysle toho, že z neho vyrastie hovado a nie človek, tak aj začnú dávať na jeho názory. Nejde to hneď, treba na tom systematicky pracovať. Niekedy to ide rýchlejšie, niekedy pomalšie. No vždy treba v prvom rade začať u seba - najprv treba zmeniť seba a tým sa zmení aj prístup ostatných k tebe.
Veľká pravda. Mne dávali rodičia vždy veľkú slobodu, takisto som sa mohol akokoľvek prejaviť, žiadne zbytočné zákazy a obmedzenia. Ale nebolo to zapríčinené tým, že by boli benevolentní k mojej výchove, ale videli, že mi môžu dôverovať a "hovado" zo mňa nevyrastie. Takisto, ak sa vyskytol nejaký problém, snažil som sa im racionálne predstaviť moje názory a argumenty v môj prospech, nebol som len nejak primitívne drzý a negativistický voči všetkému, čo mi hovorili. :!:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Stoporko to vystihol veľmi pekne. Úprimnost rozhodne nie je zlá, ale je lepšie ju používať vtedy, keď sa od nás očakáva (keď väčšinou všetkým Nie drzým, len úprimným, chýba). A rodičia očakávajú skôr poslušnosť, pretože veľmi dobre vedia, kam môže takáto drzá úprimnosť viesť. Dodám, že príslovia sú v podstate ľudové múdrosti, a hlášky z filmov od nich majú dosť ďaleko.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

"Ja nie som drzy,ja som iba uprimny"
Ono jedno,nevylucuje druhe.Mozes byt drzy a uprimny zaroven.No a na to aby sa niekto nastval,staci drzost.Hlavne ak ten niekto su rodicia :)
Napísať odpoveď