Antibiotika (alebo ine tabletky) + chlast

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

bral som poobede antibiotika...opil som sa jak neviem co...a zijem... :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

tomasso napísal:bral som poobede antibiotika...opil som sa jak neviem co...a zijem... :)
Ved si precitaj dudov prispevok. Medzi ATB a antidepresivami je podstatny rozdiel v mechanime ucinku, ked chlastas na ATB, akurat sa pripravis o ich ucinok
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

Ved to fetky sa napiju a potom si snupnu ibalgin ne ? :D

jasne ze je to nezdrave,,na pribalovom letaku to mas jasne napsane :)
Nobish
Zablokovaný
Zablokovaný

Antibiotika a chlast :(

Príspevok od používateľa Nobish »

Chcem sa spytat zajtra silvester a ja berem antibiotika mozem pit normalne?mato niekto odskusane?
Zetom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zetom »

urcite by som neskusal,to asi nikto nema odskusane,lebo kazdy dobre vie ze chlast a hociake lieky to je najhorsie co moze byt a to uz hranici s fakt s ohrozenim zdravia takze ani radsej neskusaj ostan pri detskom sampanskom a budes zivy a zdravy
3PO
Medium Professional
Medium Professional

tu

Príspevok od používateľa 3PO »

http://www.antibiotika.sk/interakcie_antibiotik.php
dalsi dovod : neoplati sa najma koli poskodzovaniu pecene. a kvoli chorobe aj menej znesies
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ak chceš skrátiť svoj pobyt na zemi, tak len smelo do toho :smt039
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mnoho mojích známych bežne chlasce na antibiotiká a nevyzerá to, že by im to vadilo.

No uvidíme po pár rokoch :roll:
savi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa savi »

Jasne že to škodi, ja maam bohuzial taky isty problem ale čo narobim. Môže ti to poškodiť srdce. Človek sa citi dosť odhodlane a potom robi dosť nebezpečné veci tak račej ako už bolo povedane zostaň pri detský bublinkach a buď OK :D :D
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Tak podla mna by si teraz mal prestat brat antibiotika zajtra sa ozrat a zacat ich brat znova z hruba o 3 dni ale tym padom antibiotika budu neucinne ak porusis dobu brania liekov
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

jednoznacne nie uz to ze pijes je zataz pre organizmus a este ked mu zabranis poriadnej degradacii /pecen, srdce/
co uz je to za napad pit ked si chory zbytocne beres organizmu silu sa s tym vysporiadat namiesto aby bojoval s mikrobami bojuje s toxickymi produktmi alkoholu
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Suhlasim s tebou no mas pravdu ale vies silvester je iba 1 krat za rok a ten si chce kazdy uzit a odradit od alkoholu niekoho je dost tazke aj ked doticny berie antibiotika :D Ale nie je lepsie ak by si to tento rok vydrzal na buduci rok si to vynahradis
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Ja nevidím rozdiel medzi Silvestrom a bežným piatkom :) Neviem ako ty ale mne by to nevadilo že jeden tyžden budem triezvi, o týžden by som si to vynahradil
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

Neviem, či je až taký veľký rozdiel medzi antibiotikami a ibalginom, ale myslím že nie moc veľký čo sa týka pitia :)
Ak si už zdravý, tak kľudne piť môžeš, my keď sme píjavali po koncertoch, či keď sme išli sami hrať s kapelou, tak povinná výbava bol jeden-dva vtedy ešte "ibuprofény" a nebolo treba toľko vypiť... Ale netreba to preháňať, kľudne si vypi, a keď sa chceš poriadne dať dole, tak to spestri ibalginom, ak antibiotiká tomu nepridajú... Nič sa ti nestane teda, len tie antibiotiká nebudú možno tak dlho účinkovať do budúcna, lebo aj to je ich funkcia... Že aj po dobratí ešte obraňujú organizmus.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

paneboze.... si normalny ??? ibalgin, brufen, je jedno a to iste liecivo. Ibuprofen ! je to v kombinacii s alkoholom je zabijak pecene.dokonca pri dlhodobom uzivani poskodzuje pecen sam o sebe. odporucam stranky http://www.sukl.sk vyhladat konkretne liecivo a citat. a minimalne letacik od lieku. nie je tam pre srandu.a odporucat toto niekomu...ach jaj
k prerusenim brania antibiotik. antibiotika sa nevysadzuju na den. z viacerych dovodov: pomozes chorobe(zapalu) lebo sa znizi obsah antibiotika v tele.i ked sa znizi este v tele stale je.nezmizne len tak sam od seba. takze stale ostane povodna otazka co robi alkohol+antibiotika. a po tretie. vysadit antibiotika a potom sa pohybovat v spolocnosti je uplne sialene. jednak zbytocne ohrozujes druhych ale najma skus si precitat preco je uz dnes napr. penicilin relativne neucinny....
k autorovi. ak sa chces opit tak sa opi. nikto ti v tom nezabrani.takmer urcite ta to nezabije. argumenty boli uvedene. ak ich mienis ignorovat nic sa nedeje ale potom je tato tema zbytocna.
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Ja som len raz zmiesal lieky s chlasom. Od toho okamziku nepijem a som proti alkoholu!
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Zetom napísal:urcite by som neskusal,to asi nikto nema odskusane,lebo kazdy dobre vie ze chlast a hociake lieky to je najhorsie co moze byt a to uz hranici s fakt s ohrozenim zdravia takze ani radsej neskusaj ostan pri detskom sampanskom a budes zivy a zdravy
toto nie je uplne pravda :) je vela liekov, na ktore sa kludne moze pit alkohol bez vedlajsich ucinkov..to je len vseobecne rozsireny omyl, ze na ziadne lieky sa nemoze (resp by sa nemal)..v prvom rade si treba precitat prilozeny letacik k lieku a riadit sa podla neho - ak to bude skodlive, tak urcite tam bude napisane, ze sa neodporuca kombinovat s alkoholom :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No hlavne rodičia ale aj iny znamy hovoria ked berieš antibiotika napi lebo potom ti nezaberú. Ale pravda je taka že antibiotika zaberu dokonca mozno rychlejšie ale. V kombinácii z alkoholom to nemusí organizmus zvládnuť to znamena moze ti prísť zle pripadne nevolnosť zvracanie. Silnejsie povahy to nemusia ani pocitit pri malom množstve. Ak chceš dnes piť mal si už včera antibiotika vysadiť a dnes si si mohol niečo malo dať.

Toto info mi dal teraz moj lekar a neodporúča ti to miešať nie kvoli učinkom liekov ale kvoli zdraviu.
Nobish
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nobish »

Beriem to 2x do dna vcera rano som si zobral a vecer uz nie ,, dneska tiez som nebral liek sa vola UNASYN neviete ci mozem pit ked beriem tento liek?
Napísať odpoveď