"seriozne" media

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

media

Príspevok od používateľa Fondo »

Soltész Arpád - keď vidím toho chlapíka v jojke mám chuť vraždiť...To jeho glosatorske okienko je trapne a hnusne...On sam je podla mna maximalne neobjektivny,jedovaty,zakomplexovany clovek,ktory je mimo viac nez ostatni novinari alebo redaktori
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Mek napísal:Cudujem sa len, ze tolko ludi necha so sebou manipulovat, a spravaju sa ako keby vsetko, co povedia v telke bola pravda.
Kým som nepozerával správy vôbec som nevedel že je nejaká AH1N1...jak som zapol TV noviny JOJ tak každý deň asi týždeň hneď prvá reportáž o úmrtiach na chrípku...jednoducho snaha o vytvorenie paniky...natom som sa pekne pousmial...
Jeremy napísal:Hlavne jojka sama zverina a icoviny co tlacia na city
...presne tak, a nielen JOJka ale aj Markíza...vlastne aj toto bol dôvod prečo som prestal TV pozterať, v jednom kuse útoky na city a ja som človek ako z kameňa, mnou neotrasie necenzurovaná mŕtvola napoly červíkmi ohlodanej ženy...a na takých "útokoch na city" sa len pousmejem...ale kým bude žiť staršia generácia, bude tu aj táto nízka kvalita TV programov, pretože seniori to doslova žerú...televízia v podstate žije z nich...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

No jasne, utoky na city, to som zabudol spomenut... iba raz som videl kusok superstar, a hanbil som sa pri telke za vsetkych co boli v studiu aj co to pozerali... tak neskutocne trapne to bolo.
Alebo tie tendencne reportaze, napr. o tom ze nejaky cigan nieco ukradol tak to ma hned rozburit pri telke diskusiu o ciganoch, potom ze slota nadaval tak to ma vyvolat komentare na to aky je grobian (a mozno dalsie komentare typu "obdivujem ho", ano aj taki ludia su medzi nami). To je bulvar co ma vyvolat reakcie typu "waaaau ty brdo fakt? ti vravim no ty koki...". Na to sa skratka neda divat.
A potom reklama, reklama a zase len reklama. Ale o tom tato diskusia nie je, je o (ne)objektivnosti medii :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

..ale aj reklamy súvisia s neobjektívnosťou....napr. si pamätám keď v TV novinách na Markíze varovali pred nebankovými subjektami typu BMG Invest - Zisk z rozumu (...ako pre koho, že?)...a hneď po TV novinách reklama s točiacou sa desaťkorunou...no na nezaplatenie...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Hlavný problém slovenských médií, alebo skorej spoločnosti je v nevyzretosti. Každý chce v médiách nejakú nestrannosť, respektíve objektivitu. To je nemožné - pri politickom spravodajstve.
Každému je jasné, že denníky ako SME či Pravda sú aktuálne povedzme protificovské a nevoní im ľavicová politika. Od premiéra a často aj od tupej časti verejnosti sú označované ako "protivládne" A? Čo je na tom zlé?
Keď sa pozrieme do vyspelej spoločnosti (ohľadne politiky a žurnalistiky) v takom USA či GB sa nikto neskrýva za "vyváženosť" či podobné sračky, ako sa to zbytočne robí na Slovensku, alebo ako je to vyžadované na slovensku.
V GB sa denníky priamo hlásia k nejakej orientácii, Financial Times sú liberálne, The Times konzervatívny. Každý vie čo kupuje alebo najlepšie kúpi oba a spraví si názor. U nás vie tiež, ale všetko pod zbytočným obalom "objektivity" čo je kravina.

Trocha zmeny robia Žurnál či Týždeň, v ČR Reflex, ktorý nemajú problém a každý vie aký názorový smer vyznávajú a dávajú to aj verejne najavo. Politická nestrannosť by mala byť výsadov verejnoprávnych médií. Česká Televize to zvláda, STV tragicky nie, je ovládaná vládou, necháva premiéra samodiskutovať...
Súkromné TV ako markíza a hlavne JOJ zase vysielajú správy založené na bulváre a vraždách, podobne denník nový Čas, ale je to je plne v poriadku, nakoľko sa jedná o súkromné médiá a môžu si robiť čo chcú. FAIL je, že 3/4 Slovenska považujú NovýČas za mienkotvorný denník :smt078
Fondo napísal:Soltész Arpád - keď vidím toho chlapíka v jojke mám chuť vraždiť...To jeho glosatorske okienko je trapne a hnusne...On sam je podla mna maximalne neobjektivny,jedovaty,zakomplexovany clovek,ktory je mimo viac nez ostatni novinari alebo redaktori
Čistý príklad nepochopenia - toho o čom som hovoril. Už označenie "Glosa" znamená, že príspevok obsahuje subjektívny názor autora, teda v tomto prípade redaktora. Takže znova, nejde o nič neštandartné, len to tak treba brať, a nie považovať za časť objektívneho a vyváženého spravodajstva!
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Na blizsii pohlad na tuto problematiku by som odporucil temu KTO ZA KOHO KOPE (media a politika)
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

subjektívny názor ?

Príspevok od používateľa Fondo »

Mateq je viem čo je glosa ide o to,že on pred celým národom uráža ludí,vymýšla si a podáva informácie,ktoré sa často absolútne nepribližujú pravde...Ako redaktor má istú zodpovednosť a takto ubližuje (priamo alebo nepriamo) mnohým ľudom,ktorí si to nezaslúžia.Je mi jedno či to je subjektívne alebo nie ,každopádne je to HUMUS
ziegel
Star
Star

Re: "seriozne" media

Príspevok od používateľa ziegel »

Nenasiel som lepsiu temu kde by sa toto dalo zaradit, pripadne to presunte
Medialne lzi, propaganda a sirenie dezinformacie v praxi.
V prilohe je obrazok s dvoma fotkami z tohtotyzdnovych demonstracii v Spanielsku, kazda je vsak odfotena z ineho uhla a tak si to web http://aktualne.centrum.cz/ prisposobil tak, ako sa to zrejme hodilo im.
Tu je dokaz, ze na aktualne.cz to je skutocne tak napisane http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... to/506159/ foto cislo 39.
Prílohy
esp.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja pozeram v TV akurat tak obcas spravy, aj to iba kusok a niekedy discovery chanel, inac nic.. Televizia je mrtva, vhodna akurat tak pre dochodcov.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Nový Čas v júni klesol pod hranicu 100.000 výtlačkov, Sme pod 40.000

http://www.teraz.sk/slovensko/novy-cas- ... lanok.html
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

:aasmile29: Výborne
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a kolko ludi cita Magka Cifana v Zem a vek? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Znížený predaj výtlačkov o ničom nevypovedá...A pevne dúfam, že sprostosti v zem a vek, a slobodnom vysielači sleduje taktiež stále menej "osvietených" :3
butthead
Darca
Darca

clovek pastne link a uz konspirujete :)
jackb
Redeemer
Redeemer

sa tes. mame dobreho ucitela ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

To tu vážne všetci žeriete tak TA3? Veď to je vymývanie mozgov, ktoré sa skrýva za spravodajský kanál. Ficotelka.
Aby som bol úprimný, tak najlepšie správy má RTVS, ale tí často nejdú do kontroverzných tém.
butthead
Darca
Darca

jackb, zhruba odpoved pre teba

Tibor Eliot Rostas
"Monitoring ABC SR ukázal, že spoločensko-politický Týždeň zaznamenal v júni predaj 12.786 výtlačkov (pokles o 1,4 percenta)." To čo ma teší je, že svorka okolo vojnového štváča Hríba vymiera... Zem & Vek má oproti .týždeň viac ako dvojnásobok čitateľov. Zo srdca Vám všetkým ďakujem a teším sa z toho aj napriek tomu, že vďaka neexistencii reklamnej inzercie v podstate živoríme. Vaša podpora a záujem je náš najväčší zisk.

tu su dalsie media
http://www.masmedialne.info/predaj-tlac ... sku-klesa/
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja mam stale radsej zido-fasistickych stvacov ako tych paranoidnych a rackujucich
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Btw, ako by ste charakterizovali "seriozne" medium ? To je co presne ?
butthead
Darca
Darca

ze seriozne z akeho uhla pohladu? cize ak je lavicove, laviciar ho poklada za seriozne, ak je profasisticke, fasista ho poklada za seriozne.
Napísať odpoveď