Pretaktovanie GTS 250 1Gb

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Pretaktovanie GTS 250 1Gb

Príspevok od používateľa maco54 »

Chcel by som pretaktovat tuto grafu Gigabite nvidia geforce GDDR 3 1Gb GTS 250
OS. Win 7 ultimate 64 bit
taktovat chcem programom riva tuner a na slodovanie zmien pouzit GPU-Z
Vas by som chcel poprosit o radu nejakych kvalitnych a dobrych programov na testovanie vykonu stabiliti a setkeho co treba testovat pri pretaktovani
dik
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

OCCT dokáže testovať grafiku potom furMark ,3D mark vantage,unigine benchmarky skus tie su zaťažovo velmi náročné takžee skus to tak ale taktuj po malych skokoch tolerancia je 5-10 Mhz a testuj nastavenia,sleduj teploty pri benchmarkoch hlavne a dobre to chlaď..:) good luck
maco54
Star
Star

A navies kolko ma grafika odporucanu teplotu maximalnu
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Grafiky znesu do tych 100 stupnov niektore modelz aj 110 ale osobne bz som do rtychto teplot radsej nesiel neriskoval bz som to..radsej by som to nejako dobre chladil..tych 80 stupnov v zatazi bz som povedal ze je rozumne maximum..ale byt tebou tak zabehnem na stranku nvidie a stiahnem si datasheet na tvoju grafiku..myslim ze tam nieco take bude a v nom treba pozriet presne kolko ti grafika znesie teplotu..a podla toho sa uz potom zariadit len bud prosim ta opatrny..ja som si uz jednu kartu odpalil ked som nevedel teploty nevedel som cim testovat aa do akych taktov ist..rozhodne to nevztacaj na maximum co ta riva tuner pusti..ako vravim ja som to urobil a odpalil som si svoju vtedajsiu Geforce 4 agp 8x teraz uz neviem ci mala 64 MB alebo 32 lebo tesne pred tym ako odisla do "hrobu" tak pisala ze ma 32 MB ale to uz asi boli poskodene pamate..takze vela stastia aa opatrne hlavne
maco54
Star
Star

Ok dobre dik za rady
A to mam testovat tak ze pustim napr ten 3D mark a este nejaku hru??
Lebo na inych strankach co som cital ce testuju napr 3D mark+ GTA4
A nemohol by si mi sem dat odkazi na nejake tie programi na testovanie alebo na ss
diki
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

mno takto staci vzdy mat spusteny jeden program..da sa aj dva ak mas dostatocne vykonny komp ale zbytocnost podla mna ja by som to osobne nerobil.. aa poviem ti takto sak napis na google napriklad FurMark download aleboo 3D Mark vantage a tam si to stiahnes:)neni to ziadna veda:)
maco54
Star
Star

Takze zvisovat mam po 5-10 skokoch
zvisovat naraz aj ram a cpu ci po jednom? Lebo na inych trankach pisali rozne.
A treba taktovat aj shadery?? naco vlastne su?
Dik
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

hej hej 5-10 Mhz kroky..proste pretaktujes odskusas stabilne? ano? tak ides vyssie ked nie ostavas na najvyssej stabilnej frekvencii...:) aa k tym shaderom..mnoo neviem o nich moc ale je to urcite dolezita sucast GPU..teda grafickeho procesora..niesom si isty ale cim viac shadreov tak tym vyssi hruby vykon grafiky ale...neviem..proste shadrey by som taktoval urcite ale bez do uvahy ze tzv shader procesory sa nachadzaju priamo v GPU čipe čiže ked budeš zvyšovať frekvenciu shaderov zvyšuješ tym teplotu aj GPU procesora ako takeho..na koľko to ti neviem povedať..ale zvyšuješ ju..preratavaju textury
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

pokial si zaciatocnik tak taktuj v linked mode, teda frekvencia shaderov je naviazana na frekvenciu gpu (ked pretaktujes gpu tak sa pretaktuju aj shadery) a to takym sposobom, ze po 10MHz pridavaj na gpu pokial bude stabilny, potom uber cca 20MHz, nataktuj pamate na max, tiez nieco uber (pre istotu, nestabilita sa nemusi prejavit hned) a mas to,, teplotu mozes drzat aj kudne do 90C ale pri vyssej teplote je nizsia sanca na vysoku frekvenciu, kazdopadne grafika by to MALA ustat aj dlhodobo...
maco54
Star
Star

Ok v linked mode ale zas ked budem len gpu tak teplota pojde hore a uz nezostane s teploty na ramky nee??
A moze mi v napr.: GTA4 robit ze mi napr ciara na ceste zobrazuje na kolese auta alebo ze ciari su v rovine auta a ked pozrem cez dalekohlad tak su pod autom.
Mam 1 Gb pamete a vyuzite v hre je asi 982 alebo no proste je skoro plna ze tie veci su preto ze je plna pamet ci je to driverom a ta pamet v grafike moze byt uplne plna?? Ci je lepsie ked je volnejsia
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

nie nie to čo hovoríš nieje tak:) teplota GPU je jedna vec a teplota Ramiek je druha vec to su dve od seba odlišné teploty niesu an seab naviazané..neexistuje nejaka hodnota ze tak teraz cela grafika mi zvladne 100 stupňov GPU ma 90 na Ramky ostava 10 stupnov nie kamoško takto to nefunguje... GPu ma v sebe senzor na meranie teploty a na doske grafiky sa nachádza čip ktorý monitoruje zase teplotu pamätí..neviem presne kao to je vyriešené ale je to tak..a aby som upresnil ak sa povie že grafika zvládne najviac 100 stupnov poväčšine sa tým myslí teplota hlavného čipu teda GPU procesora a to čo opisuješ to su artefakty sposobene tým že si išiel nad hranicu ktorú ti unesu RAMKY grafiky..stiahni ich o pár Mhz aa keby si išiel nad limit GPU porcesora tak ti to bude mrznúť,A zadalšie Artefakty môžu vznikať aj tým že sa grafika prehrieva,bol som už toho svedkom..možno niektorí mi to tu veriť nebudú no videl som jednu Ge force 6600Gt ktorá mala ke´d sa na nej hrala hra v lete 90 stupnov vyše ahadzalo to same artefakty..Akonahle sa odokryla skriňa PC teplota vyrazne klesla a artefakty sa startili
maco54
Star
Star

Ahaaaa tak v tych teplotach mam jasno ale este neviem furt o tej otazke na ten driver s tym gta lebo ja som tu grafu este netaltovat takze tym to nyt nemoze bud driver alebo plna pamet a moze byt ta pamet vobec uplne plna??
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

takto..samozrejme že pamäť grafickej karty sa môže uplne zaplniť..po zaplnení niesom si istý ale pravdepodobne začne ukrajovať megabajty z operačnej pamäte alebo ešte je jedna možnosť že textury začne nahravať do swapfilu ale to by bola asi blbosť lebo hdd aj ten v súčasnosti najrýchlejsí by na to nestačil vykonovo..mno ale s tymi drivrami..pokial maš dobre nahrate drivre a hra ti ide je to v poriadku..taktoval by som iba s najnovšími ovládačmi..prečo? lebo v najnovších bývaju vycyhtané muchy oproti starším..a pokial možno taktuj najskôr GPU procesor a potom pamäte shadery si nehaj nakoniec a keďsa budeš blížiť k teoretickemu maximu karty kroky zmierni a taktuj uz velmi opatrne a proste zlate pravdilo každé nasatvenia sa musia dôkladne overiť testami..

vo furmarku daj režim extremnej zaťaže,zapni si logovanie teplôt,sleduj teplotu,antialiasing nastav na maximum čo ti karta zvládne a nehaj to bežať zopár hodín,SLEDUJ TEPLOTU A ARTEFAKTY ci sa neobjavuju..ak by sa objavili čo i len malé stiahni jadro o pár Mhz dole a znova testuj.....takto zistíš strop grafiky..na určenie teoretického maxima ti velmi pomôžu hodnoty grafik v obchodoch z pretaktovanej edicie GTX 275 OC

Ďalej ak ti prebehne test vo furmarku v poriadku spusť 3D mark vantage..hlavne prvý grafický test je na grafiku doslova zabijak...nehaj pustené s opakovaním niekolko krát..

pokial aj tu prejdeš bez porblemov a bez artefaktov abez toho aby ti to cele zmrzlo alebo hadzalo artefakty pusti sa do ďalšieho testu

nainštaluj si crysis warhead a ta spusti benchmark kludne na pár hodín..ak aj tu bude vetko v poriadku dá sa predpokladať že máš garficku kartu stabilne pretaktovanú..

pamätaj že STABILITA JE PRVORADÁ

Viac o taktovaní sa dozvieš tu:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... os-na-miru

toto neskúšaj pokiaľ niesi dostatočne v taktovaní ešte zbehlí no nájdeš tam cenné rady

a tu:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... vani_ve_3d

Nech sa darí!
maco54
Star
Star

Ok tak dik dost si mi poradil ja uz si dako poradim fakt dik za rady
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

nieje začo:) rado sa stalo aj nabuduce:)
maco54
Star
Star

A mozem este jednu otazku??
Najprv som zapol okno na sledovanie teplot a frakvencii v rivatuneri potom som zapol to okno na taktovanie zaskrtol okienko na lavo a vybral z ponuky performance 3D a zdvihol procesor o 10 MHz dal som dolu test a potom pouzit, potom som pozrel na sledovanie a tam bol procesor na rovnakej frakvencii ako na zaciatku potom som zdvihol aj ram o 10 MHz a zas pouzil a to uz na sledovani napisalo ze je viac pozrel som aj na GPU-Z a tam pisalo zmenene vsetko ram proc aj shadery.
Tak som zapol furmark a dal monitorovat pocas testovania tam nepisalo teploty a pisalo zakladne frekvencie tak neviem ci som daco zle urobil alebo co ale ked som pozrel na monitorovanie z riva tak bol aj ten procesor na tej frakvencii ale yba pocas toho testu tak neviem ci je to dobre alebo ako?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

program ti nepisal blbosti..neboj..ta karta ked ju nezaťažuješ tak beží v režime 2 D ktorý má pridelené tie ako ty píšeš pôvodné takty..akonahle si ju zaťažil tak karta sa prepla do toho modu preformance 3d v ktorom si tie takty menil a preto uklazal zvyšene frekvencie..akonahle si vypol furmark karta sa vratila do povodneho 2d rezimu s povodnymi taktami..
maco54
Star
Star

hej prestne tot mi robi a nemam to taktovat aj v 2D ?
A ten furmark je vhodny aj na testovanie ATI ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

2D nehaj tak..ja som na to doplatil a odpalil som si kartu tak..v 2D nepotrebuješ také takty video akcelerátora ako pri hrách..v 2D je vlastne karta viac menej relatívne v pokoji..to máš to isté ako ked máš procesor v idle režime teda jeho využitie sa pohybuje 1-5% zo 100% ked na pc nič nerobíš...akonáhle dáš napríklad renderovať film tak sa využitie procesora zvýši na 100% a to isté sa deje pri režime 2D a 3D..v 2d režime je karta v pokoji..teda ked si iba v ysteme nehrýš hry kukaš si web tak grafika beží v 2d režime a procesor karty+shadery plus ram niesu skoro vobec vyuzivane..su v pokoji..akonahle spustíš hru karta je nútená pracovať s 3d obrazom pokial je taká hra alebo aplikácia lepšie povedané a vyťaženosť karty je vyššia a vtedy sa prepne na tie hodnoty ktore si pretaktovaním nastavil pre režim performance 3D..teda záver?

2D nieje potrebné taktovť!!!

//autoeditácia príspevku ( 05 Jan 2010, 14:23 )
v podstate ten furmarrk môžeš testovať ním aj ATIny ano ale ATI má na to svoju vlastnu utilitu a volá sa že ATITool
maco54
Star
Star

aha dik takze 2d nic ok
a tu stabilitu skusat v viacerich rozliseniach? a nastaveniach?
nevies ako dam logovat teploty grafiky viuzitie grafiky a cpu a tieto ostatne veci. takto mi ukazuje napr FPS pri hre a chcel by som aj toto videt da sa to?
A nevies este nahodou ako zistim na kolko mi ide ventilator na grafe? lebo sa mi zda ze ide pomali alebo aj na cpu kolko ide
DIKI
Napísať odpoveď