Ake auto na zaciatky
tonek, to s tým výkonom AUDI som nejako nepochopil...
Ja som začínal na FIAT Uno s výkonom 33kW, takže s tým sa nedalo trhať asfalt za žiadnu cenu. Avšak to, čo som sa s tým autom naučil, mi dosť pomohlo. Viem, čo som si s ním mohol dovoliť, ale nikdy som neskúšal vytiahnuť z neho totálne maximum. Ale myslím, že aj keby som mal nejaký silnejší stroj, tak by som s ním nejazdil úplne bez zmyslov. Presne, ako tu bolo spomínané - pokiaľ má človek rozum, tak vie, čo si môže s autom na ceste dovoliť.
Ja som začínal na FIAT Uno s výkonom 33kW, takže s tým sa nedalo trhať asfalt za žiadnu cenu. Avšak to, čo som sa s tým autom naučil, mi dosť pomohlo. Viem, čo som si s ním mohol dovoliť, ale nikdy som neskúšal vytiahnuť z neho totálne maximum. Ale myslím, že aj keby som mal nejaký silnejší stroj, tak by som s ním nejazdil úplne bez zmyslov. Presne, ako tu bolo spomínané - pokiaľ má človek rozum, tak vie, čo si môže s autom na ceste dovoliť.
Re: Ake auto na zaciatky
pisete tu, ze zavisi od HP... staci ist na zlatomoravecku z nitry a tam 1,9tdi, 1,2htp predbiehaju do horizontov auta s minimalne 2-nasobnym vykonom...
ucil som sa na viacerych autach, no najlepsie ma naucilo nieco stare a slabe na dlhej ceste... absolvoval som cestu z tatier do nitry na starucickom audi 100 quattro 1.8 s karburatorom, kde motor ma nabehanych nieco cez 500 tis km (takze motor prinajlepsom moze mat s aktualnou kompresiou hadam 70 koni) a sanujeme ho a dosiel som domov bez problemov... auto, aby doslo domov z takej dialky, musis setrit... to nauci sofera, nie silne auto, kde slapnes na plyn a ono ta vyvezie...
preslo mi rukami aj silne auto, aktualne mi staci polovicny vykon - 140 konove bmw
ucil som sa na viacerych autach, no najlepsie ma naucilo nieco stare a slabe na dlhej ceste... absolvoval som cestu z tatier do nitry na starucickom audi 100 quattro 1.8 s karburatorom, kde motor ma nabehanych nieco cez 500 tis km (takze motor prinajlepsom moze mat s aktualnou kompresiou hadam 70 koni) a sanujeme ho a dosiel som domov bez problemov... auto, aby doslo domov z takej dialky, musis setrit... to nauci sofera, nie silne auto, kde slapnes na plyn a ono ta vyvezie...
preslo mi rukami aj silne auto, aktualne mi staci polovicny vykon - 140 konove bmw
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
to tam mate nejake geopatogenne zony??Eras napísal:... staci ist na zlatomoravecku z nitry a tam 1,9tdi, 1,2htp predbiehaju do horizontov...
-
Suffel
Guru
no skoro
.. su tam pekne kopce a do ktorych ked predbiehas a oproti sa ti vynori auto tak nemas sancu sa uhnut.. ale musim suhlasit ides 100km/h a tipek ta zacne predbiehat na felde.. takze niektory to fakt nemaju v hlave pokope a tolko nehod co sa tam stava to nieje ani mozne,, ale uz konecne zacali stavat dialnicu tak by sa to mohlo vylepsit..
-
Mateq
Medium Professional
Tam je tých faktorov viacej. Jednak pomerne rovná (bez zatáčiek) takže týpek si myslí, že nič nejde, ale zrazu sa vynorí auto spoza horizontu, ktorý splýva s ďaľším úsekom o nejaký KM ďalej.RATZINGER666 napísal: to tam mate nejake geopatogenne zony??
Taktiež sú tam pomerne široké krajnice, takže je bežná prax že sa pomalé auto uhne úplne na kraj, a s dúfaním že to oproti spraví to isté vzniká priestor pre tri autá vedľa seba. Takže sa často predbieha aj keď idú autá oproti, šak čo.